Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
Semmiféle ilyen rendszerkritikai ingyombingyom nincs az ügy mögött, mindössze annyi, hogy itt nem (sem) legyen direkt politizálás. Ugye kézenfekvő a kérdés, hogy "hát akkor a nemhümér és társai miért...?", nos... te megérted egy jelzésből, ezek meg... szóval komoly kihívás velük már azt is megértetni, hogy a nem politizálás nem azt jelenti, hogy csak ők szidhatják az orbántot, mert az jogos és igazuk van hiszen a legújabb nemzetközi internacionálé is ezt mondja, hanem senki és semmilyen témában ne politizáljon.
A Sztójay kormány 1944 júniusában gettóba záratta a zsidókat. A könyörtelen intézkedésre az Egyház azzal válaszolt, hogy védelmébe vette az üldözötteket. A Püspöki Kar igen erélyesen tiltakozott az új hatalomnál és körlevélben is tudomására hozta az egész ország közvéleményének felfogását. ( ) Közbenjárásunknak köszönheti a budapesti zsidóság, hogy nagy részben megmenekült a gázkamrától. A püspöki kar állásfoglalása után az egyházi intézmények minden rendelkezésükre álló eszközzel, a papok és apácák pedig életük és szabadságuk veszélyeztetésével is védelmére siettek az üldözötteknek, és pedig mind a megkeresztelt, mind a meg nem keresztelt zsidóknak
Budapesten megpróbáltam összehívni a Felsőházat, hogy a rendkívül súlyos helyzetben megtárgyaljuk a lehetséges magatartást. De nem találtam egyetlen püspököt sem Budán. A világi tagok pedig dermedten, egyik napról a másikra tengették életüket a náci megszállás és a nyilaskeresztes terror tetőfoka idején. Apor püspök velem együtt úgy gondolta, hogy a fanatikus eszméiktől megszállott nyilas vezetőknél aligha fogunk eredményt elérni, mégis úgy találtuk, hogy a nemzet és híveink védelmében vállalnunk kell történelmi felelősségünket. Memorandumunkat a négy főpásztor aláírásával ellátva magam vittem személyesen Budára."
Még nem mertem megnézni, milyen hosszú a videó -- téged ismerve minimum négyórás és nincs tartalomjegyzéke ;P --, de nem nagyon látom az összefoglalója alapján, hogy mi volna olyan mély politika benne, ami miatt ne férne el itt a link. Sima tény, hogy aki nem akar kinyúvadni, az cashel Mo-n. Cala is magánorvosoknál járt meg mindenki is vagy protekciósan kapja meg az ellátást, vagy a már adózott jövedelméből veszi. Ezt lehet tagadni, csak röhejes.
Egyébként ami Opinál ennyire kiverte a biztosítékot, az részemről a yt-magyar hang-kompország-Tóth Szabolcs Töhötöm interjú volt. Mindegy, tanultam belőle, bár azt is érteni vélem, miért nem szereti az uralkodó rend az ilyen mély beszélgetéseket és rendszerkritikus interjúkat, és akkor még rohadtul fel is puhítottam a véleményemet. Bocs, de ennek ki kellett jönnie. Holnap feljövök, lesz-e még topik.*vállvonás*
(a konkrét eset meg szerencsétlen félreértések sorozata, mivel én 90%-ban yt-s beszélgetésekre hivatkozom, így most az egész félrement azon, hogy ami nekem természetes, az másnak nem. Na tényleg befejezve, innentől mindig odaírom, hogy megtekinthető a yt-n)
Nem attól fosok, hogy kibasznak, folyamatosan veszem a jeleket és aszerint cselekszem, a topikot próbálom életben tartani. Mondtam már, hogy van egy erős erőegyensúly-eltolódás, amit én folyamatosan érzékelek és értékelek, és alkalmazkodom hozzá, ameddig nekem belefér. Másoknak ez már rég gerinctelenség, de erről ennyit, ez a topik egyelőre létezik, bár Dzsonszi minden héten megmondja nekem a megnyitása óta, hogy max. még pár napig élhet.*legyint*
Értem, sajnálom, de nem lehet ide erős és direkt belpol tartalmakat linkelnem, rám lett szólva, majd jelzem legközelebb, hogy yt-n megtekinthető, mert másnak valóban nem annyira ismertek ezek a lapok meg interjúk, amerre én mozgok, mint számomra.
(Egyébként a podcast szerintem inkább hanganyagot jelent, és ez egy rendes képanyagos stúdióbeszélgetés, bár lehet, hogy a cikkben is podcastként hivatkoznak rá.)
Én az utóbbira gondoltam, a cikk csak zanzásítva összegzi, bocs, ezek szerint félreérthető volt, yt-n fent van a lap csatornáján, csak már nem linkelek közvetlen belpolitikai tartalmakat.
Most már nem linkelek közvetlenül belpolitikai tartalmat, szóval érdemes megnézni a Telexen Ungváry Krisztiánt, mai anyag, ez szerintem így beleférhet.