Keresés

Részletes keresés

Maaria Creative Commons License 2010.11.03 0 0 435

Szerintem ilyen ínséges időkben a kormánynak legalább addig kell támogatnia a gyereket nevelő családot, amíg  a gyerek kiskorú, iskolaköteles. 18 éven felül a nagykorú már saját maga kapja a támogatást, ami főleg, de nem kizárólag tanulmányi ösztöndíj formájában történik. Ehhez persze jól kell tanulni, de az cseppet sem baj. :)

Előzmény: WYW (431)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.03 0 0 434

Mariskám!

Ezt a másik topikban kellene feltennem, de ott mostanában valahogy nem jelentkezel.

Szóval hogy is van az az olcsóbb állam?

A Fővárosi Közgyűlés hat fizetési osztályt határozott meg a főváros tulajdonában lévő gazdasági társaságok vezetőinek.
Ez alapján a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 25 éves vezetője havi bruttó 1,6 millió forintos fizetésre számíthat a jövőben, amely mellé 40 százalékos teljesítményprémiumot is megítélhetnek...

Előzmény: Maaria (429)
WYW Creative Commons License 2010.11.03 0 0 433
Egy másik offra reagáltam.

Stílusosan!! :-))
Előzmény: amorall (432)
amorall Creative Commons License 2010.11.03 0 0 432
Nem ez a topic témája.

A stílus a fontos!
Az egyetemista meg végiggondolja, hogy tetszik-e neki ez a stílus, ha tetszik, marad, ha nem, a lábával szavaz.

Majd meglátjuk, ki megy, ki marad.
Előzmény: WYW (431)
WYW Creative Commons License 2010.11.03 0 0 431
Mi is egy család vagyunk (két felnőtt+ két gyerek) és egy fillér családbarát támogatást sem fogunk kapni, pedig valamivel többet költünk a két gyerek iskoláztatására (egyetem), mint akinek két óvodás korú gyereke van.

Lópikulát családbarát ez a kormány!
Előzmény: Maaria (422)
amorall Creative Commons License 2010.11.03 0 0 430
Persze. összehúzzuk/tuk magunkat. Fő, hogy szabadság legyen, meg stílus!
Az különösen fontos a fiataloknak!
Előzmény: Maaria (429)
Maaria Creative Commons License 2010.11.03 0 0 429

Mi sem vagyunk gazdagok, de igyekeztünk diákhitel nélkül megoldani az egyetemi éveiket. De ez tényleg minden család egyéni döntése, ahogy a munkahely választás is a pályakezdő fiatal döntése. A biztos, hogy a munkahellyel együtt életstílust is választanak ilyenkor.

Előzmény: amorall (428)
amorall Creative Commons License 2010.11.03 0 0 428
Sajnos, mi nem vagyunk olyan gazdagok, mint ti, tehát nálunk mindketten felvették a diákhitelt, így ők eleve adóssággal kezdik önálló életüket.

De a kinti fizetésből gyorsabban tudják törleszteni.
Előzmény: Maaria (427)
Maaria Creative Commons License 2010.11.03 0 0 427

Nagyon jól ismerem a problémát, mivel nekem is Bp-en tanultak, tanulnak a gyerekeim, és teljesen tisztában vagyok azzal, hogy ez mivel jár a szülők pénztárcájára nézve.

Nekünk is fotos, hogy a gyerekeink jó egyetemen, és diákhitel nélkül jussanak el legalább az első diplomáig, hogy az önálló életüket ne adóssággal kezdjék.

Jó lenne, ha az egyetemista fiatalok után is lenne valami családi pótlék, de erre egyszerűen nem jut pénz.

A mostani családbarát intézkedések minket már nem érintenek, mert a mi legkisebb fiúnk is a BME hallgatója, és 20 éves, nem fogunk utána adókedvezményt kapni, de a most fiatal szülőknek viszont sokat jelent, és segít abban, hogy az eredetileg tervezett három vagy négy gyerek meg is születhessen a családokban.

Előzmény: amorall (426)
amorall Creative Commons License 2010.11.03 0 0 426
Családbarát??

Frászkarikát!

Egyetemistára nem jár se családi pótlék, se adókedvezmény. Bocsánatot kérek, hogy csak két gyerekem van. Ráadásul ők valódi egyetemre járnak, ami mellett nem tudnak munkát vállalni. Persze Bpestre, hogy albérletet is kelljen fizetni.
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.03 0 0 424

Nosztalgiázásnak nem nevezném a most készülő családbarát intézkedéseket.

Félre értettél Mariskám!

Nem a fidesz nosztalgiázik, hanem te nosztalgiázol, mert hirtelen nincs érved szembeszállni a fideszt kritizálókkal.

Előzmény: Maaria (422)
Maaria Creative Commons License 2010.11.03 0 0 422

Nosztalgiázásnak nem nevezném a most készülő családbarát intézkedéseket. Azok ugyanis nagyon fontosak, mi több, életbe vágóak. Lásd (396). Mindent meg kell tenni, hogy ez ne így legyen! Itt Magyarország, s benne a gyerekeink jövőjéről van szó. Lehet-e ennél bármi fontosabb?

Előzmény: Törölt nick (420)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.03 0 0 421
A kádárjancsik ipari tanulók voltak hozzájuk képest.
Előzmény: Törölt nick (420)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.03 0 0 420

Sok a probléma igaz, mariskám! Nehéz elismerni, hogy a fidesz lázárjancsik gyülkezete.

Nem marad csak a nosztalgiázás?

Előzmény: Maaria (415)
Maaria Creative Commons License 2010.11.03 0 0 419

Nézd... nem tudom, honnan veszed a menekülés szót, szó sincs erről.

A konstruktív kritika topikban (7573)-ban leírtam a véleményemet a most aktuális intézkedésekről.

Majd ha újra lesz okom konstruktív kritikára, akkor újra meg fogom tenni. Kellemetlen témákon hosszan rágódni nem az én stílusom.

Előzmény: Tornado ECR (416)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.03 0 0 418

Igaz, küzdelmesebb az élet, kisebb a fizetés, nehezebb boldogulni, de szerintem még így is, százszorosan is megéri.

lehet. De ha valaki belekóstolt a másikba, akkor ezek az érvek kevésbé fognak szerepet játszani. Nem beszélve arról, hogy manapság nem disszidálni kell, hanem oda megy ahová akar és akkor jön haza amikor akar. Európából , gyakorlatilag mindenhonnan 2- 3 óra- valahonnan kevesebb- alatt Mo. elérhetô, valamint az internet világában kamerával, hanggal kapcsolat tartható.

Nem hiszem, hogy napi kapcsolat tartás szempontjából akármelyik európai város messzebb lenne Szegedtôl mint pl. Gyôr.

Előzmény: Maaria (414)
Tornado ECR Creative Commons License 2010.11.03 0 0 416

Mária miért vonultál önkéntes száműzetésbe a konstruktív kritikás topikodból ide? Ezek szerint már csak a meggyőződés és a hit maradt...
Előzmény: Maaria (415)
Maaria Creative Commons License 2010.11.03 0 0 415

Visszatérve a topik témájára, örülök neki, hogy Magyarország miniszterelnöke egy ötgyerekes családapa, aki nagyon jól ismeri és átérzi a család épségét, szépségét és fontosságát.

Ez a családbarát intézkedéseken is látszik, amelyeket ez a kormány éppen most vezet be, például a dolgozó és gyerekeket nevelő családok számára nagyon sokat jelentő adókedvezmények formájában.

Maaria Creative Commons License 2010.11.03 0 0 414

Igaz, ilyenkor már nem az anyai szív szava az elsődleges hang, amire hallgatnak a gyerekek, és nem is akartam őket sosem túlzottan magamhoz kötni, szárnyaljanak csak, akkor érzik jól magukat... de én bízom abban, hogy a család, a testvéreik, az unokatesók, akikkel szintén sokat találkoztak gyerekkorukban, ezek a kötelékek azért fontosak maradnak a számukra. Itthon Magyarországon tudják magukat igazán otthon érezni, és ez egyáltalán nem lebecsülendő szempont.

Igaz, küzdelmesebb az élet, kisebb a fizetés, nehezebb boldogulni, de szerintem még így is, százszorosan is megéri.

Előzmény: Törölt nick (407)
Maaria Creative Commons License 2010.11.03 0 0 413

Igen, valóban költséges egy családot fenntartani, mi is sokat költöttünk a gyerekeinkre, de nélkülük mégis sokkal szegényebb lenne az életünk.

Előzmény: Törölt nick (412)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.03 0 0 412

Ja, vagy úgy!

Tudod vannak dolgok amit nem megszerezni költséges, hanem fenntartani.

Előzmény: amorall (410)
amorall Creative Commons License 2010.11.03 0 0 410
Tudtommal a polgári teljesen ingyenes. (két tanú, ohne gyertyagyújtogatás meg pezsgőzés)
Előzmény: Törölt nick (408)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.03 0 0 409
..
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.03 0 0 408
A szent házasság kötelékében teljesen ingyen van.

Hát persze. De mibe van a házasság?

Előzmény: amorall (406)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.03 0 0 407

nagyon remélem, hogy legfeljebb rövid időre megy ki szétnézni a nagyvilágban, szakmai tapasztalatokat gyűjteni, de aztán ő is itthon fog élni.

Mindig a remény hal meg utoljára. :)

Előzmény: Maaria (394)
amorall Creative Commons License 2010.11.03 0 0 406
Pfúj! Rossz, aki rosszra gondol. A szent házasság kötelékében teljesen ingyen van.
Előzmény: Törölt nick (404)
vizenkullogó Creative Commons License 2010.11.03 0 0 405

Orbánnak nem csak hogy stílusa van, de ráadásul még a népszerűségi listát is magasan vezeti.

A felmérést 2010. szeptember 3-a és 7-e között készítette a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet, az ország közel 100 településén véletlenszerűen kiválasztott 1200 felnőtt állampolgár személyes megkérdezésével. A minta kisebb torzulásait a kutatók a KSH adatait felhasználva matematikai eljárással, úgynevezett súlyozással korrigálták, és így a minta pontosan tükrözi a szavazókorú lakosság településtípus, nem, életkor és iskolai végzettség szerinti összetételét. A közölt adatok hibahatára az adott kérdésre válaszolók számától függően ±2-5 százalék.

Előzmény: lovagyna (-)
amorall Creative Commons License 2010.11.03 0 0 403
A 3-ikhoz még pénz se kell :)
Előzmény: Törölt nick (401)
RontóPál Creative Commons License 2010.11.03 0 0 402
már késő, speciel Kövérnek abban, amit alant idézve mondott, igaza van, és ah elnézem a forradalmi demokrácia mentesítési akciókat, még jobban ösztkéltek lesznek az ifjak, h inkább világpolgárként éljék le az életüket...
Előzmény: amorall (399)
Maaria Creative Commons License 2010.11.02 0 0 400

Az ő boldog életük számomra a legfontosabb.

Ezzel teljesen egyetértek, magam is így vagyok vele.

A kérdés, amit jó átgondolni... mitől boldog egy élet? Azt hiába várjuk, hogy gondtalan legyen. A gondok természetes velejárói az emberi életnek.

Az értékrendszer dönti el, hogy ki mit tart fontosabbnak. A gyakori családi kapcsolattartás, a személyes találkozások lehetőségét, az anyagiakat, a karrierlehetőségeket, vagy más dolgokat.

Előzmény: amorall (399)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!