Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

ottar Creative Commons License 2008.07.17 0 0 5762

Kb. erre gondoltam... :-)

Kiválóan összefoglaltad.. :-)

Vannak hálistennek ellenpéldák is, a topiktéma kocsi megvásárlása előtt egy használt Land rovert nézegettem egy kereskedésben, ott ő ajánlotta fel, hogy bárhová elvihetem megnézetni a kocsit, próbaút, sorolta a hibákat, ha valamit én vettem észre azért elnézést kért, stb... Így is lehet.

Végülis új autó mellett döntöttünk, ezért nem vettük meg.

Előzmény: pacs_425 (5760)
TUZI Creative Commons License 2008.07.17 0 0 5761
Ámen.

Nagyon is igazad van. Néha kénytelen vagyok a tescoban (kisbetű) vásárolni. Vagyis próbálkozom. A Pécsi tescoban eddig kétszer vágtam oda a kosarat a vevőszolgálati pulthoz, és kértem meg qrva udvariasan a biztonsági őrt hogy most azonnal nyissa ki a kijáratot mert én távozom. Lehet hogy határozot fellépésem, vagy a testtömeg indexem , de mindig hatot. Kijöttem és nem szóltak. A jó büdös qrva annyuk fog 10 perc bevásárlás után 3/4 órát sorba állni, mert csak pár pénztár van nyitva.

De , hasonlót mostanában megjátszottam a digóknál is. Vártam illedelmesen vagy 15-20 percet majd úgy döntöttem hogy biztos nem akarnak eladni. Otthagytam. Vettem máshol.

Annó amikor én hasonló cipőben utaztam, akkor ahogy a kolléga írta a vevőnek volt igaza. Mégha nem is volt igaza, akkor is. Ha ezt nem tudják megszokni akkor előbb vagy utobb remélem éhen halnak.

A hivatalnokok ügyintézök egy külön kaszt. Még ha nem állami alkalmazot ,de ha csak egy maszek cégnél egy senki akkor is azt hiszi hogy ő a hatóság. Legjobb példa a "tőltőállomás kezelő" személyzete. Megtanultam ez a hivatalos titulusuk. Közben meg egy qrvanagy senkik. A VIII.útcát rendszeresen beírják hogy "római nyolcas " útca. 0-lák a javából, csak tudnám érteném mire tartják magukat olyan nagyra. Remélem nem halok meg míg erre a rejtéjre rá nem jövök.:-)))
Előzmény: pacs_425 (5760)
pacs_425 Creative Commons License 2008.07.17 0 0 5760
"Ezt a "Meg kellene szokni..." dolgot nem értem kristály tisztán. Elmagyarázhatná valamelyikőtök, hogy mire értette."

Durván és tömören:
Arra, hogy egy köcsög nepper ne siránkozzon hogy mi nem jó neki, örüljön ha ilyen lábszagú mentalitással eladhat valamit :)

Kicsit bővebben:

Én vagyok a vevő, én állok a pult innenső oldalán, tehát akkor is igazam van, ha nincs igazam.
Kis hazánkban a 40+ év cucializmus után következó kb. 20 évben sem sikerült mindenkinek felébredni :)
Kereskedőknél/hivatalakonál jellemző az, hogy érezd megtisztelve magad, hogy náluk vásárolhatsz/ügyintézhetsz.

Jelen esetben adva van egy nem túl fényes pedigrével megáldott autó, és ahelyett hogy a kerskedő örülne hogy akad rá vevő, még neki nem tetszik valami.
Jó reggelt kívánok, az adott példányon kívül van még ~60db. potenciális versenytárs márkán belül. De ha nem is 60, neki ezt nem kell tudni ;)
Nem kell neked 400 kilométert autózni hogy vásárolj, érezze megtisztelve magát hogy odafáradsz ;)

De nem mindenki ilyen balfék, itt van pl. Stevie a topikról.
Valamikor év elején benyögtem a gumis topikra hogy kellene téli papucs az autóra.
Tudván hogy sokan szakmabeliek ott, kértem ajánlatokat.
Stevie írt is azon melegében (késő este vagy éccaka, nem emléxem), és a többieket ár/minőség arányban messze verő biznicet ajánlott.
Amikor amegbeszélt időre odamentem azon nyomban fogadtak (téligumi-szezonban!), nagyon korrekt kiszolgálásban volt részem, kezdve a kerékcsavarok nyomatékkulccsal való meghúzásátol a nyári gumik bekotonozásáig, és autóba való berakásáig.

Így is lehet...
Előzmény: sultati (5758)
TUZI Creative Commons License 2008.07.17 0 0 5759
Hy.

Az alkunál kezd úgy ahogy én szoktam. A feléből mennyit enged? Ez egy jó alap.
Ha lenne időm isten bizony elmennék csak azért hogy egy jót alkudozzak. Bár ehez kel a partner is.

Vannak az ismeretségi körömben akik már inkább nem alkudnak valem. Mondjak egy árat és hagyjam őket békén.:-))))

Mondjuk volt időm csiszolódni. Egy időben rendszeres vásárló voltam az Isztanbuli bazárban.:-))))
Előzmény: sultati (5758)
sultati Creative Commons License 2008.07.17 0 0 5758
Ezt a "Meg kellene szokni..." dolgot nem értem kristály tisztán. Elmagyarázhatná valamelyikőtök, hogy mire értette.

Egyébként apám van rajta nagyon az autón. "Legalább nézzük meg, ha már ennyit utánajártunk"
Egyrészt igaza van, másrészt én is kételkedem....
De, ha nem találnak komoly dolgot, akkor alkudozás és már hozzuk is haza. (Apám)

((Ami pedig az "eladó kötözködik"-et illeti, lehet erős kifejezés volt.
Nem kötözködött igazán "csak" összeveszett az ottani szerelőkkel és ezért.....))
Nem védeni akarom, még véletlenül sem, csak nem volt megfelelő a szóhasználat.
Ettől a helyzet még ugyan az.

De ezt az első mondatot mindenképpen magyarázzátok már el!
Előzmény: pacs_425 (5757)
pacs_425 Creative Commons License 2008.07.17 0 0 5757
"Meg kellene már szokni ezt a kereskedelem-dolgot... "

Bizony...

sultati:
Ráadásul kár közölni vele, hogy hová vinnéd az autót.
Ő van helyben, lehet hogy szól a havernak a szervizben, és nem találnak hibát.
Vagy én vagyok paranoiás ;)

Viszont az tuti hogy ennyi görcsölést én nem fektetnék egy autóba.
Most kukkantottam rá a hasnyálra, 2004-2006-os klímás 1.6-os Octaviából van fent 62db. 3MFt alatt.
Igaz, nem válogattam szét hogy O1 vagy O2, de O1-ből van jópár darab 2 misi alatt is.
Azt viszont továbbra sem értem hogy miért nem jó neki az a szerviz amit mondtál.
Ha nem sumákol, nem tökmind1 hogy hol nézik meg az autótt??? Az ilyen nyaljon sz@rt, és várjon másik balekra szvsz.

Esküszöm az eszem megáll, hogy ő akar eladni egy hátulján sérült, szervizkönyv nélküli, márkaszervizt sosem látott, banki hitelből visszavett autót, és még neki áll feljebb. Hihetetlen....

Számomra az is érthetetlen, hogy ennyit tornázol egy ilyen autóért.
Nem baj, a remény hal + utoljára...

--
pacs_425
Előzmény: ottar (5756)
ottar Creative Commons License 2008.07.17 0 0 5756

HA bunkó, akkor meg ott kell hagyni. :)

Neki fontosabb eladni azt az autót, mint Neked megvenni.

Na.

Meg kellene már szokni ezt a kereskedelem-dolgot...

Előzmény: sultati (5755)
sultati Creative Commons License 2008.07.17 0 0 5755
A Toyota szervízbe rögtön belement, nem kellett győzködni semmi....
Remélem azért emiatt nem lesz bunkó, hogy mi elvisszük állapotfelmérésre.
Nah majd holnap meglátjuk.
LEHET, hogy tényleg csak a Skodásokkal van baja.
Előzmény: ckerti (5754)
ckerti Creative Commons License 2008.07.17 0 0 5754

Hívj fel, megbeszéltem Neked akár két másik szervizt is alternativának.

Ezen nem múlhat a dolog.

(nem tartom kizártnak, hogy nem elfogulatlanok az állapotfelmérők, bár speciel ők nem értékesítők, hanem szerelők, akiknek semmi közük/hasznuk az eladott -ráadásul nem is Skoda Győrös, henem Weltautos- "saját" használtautókhoz/ból)

Előzmény: sultati (5752)
pacs_425 Creative Commons License 2008.07.17 0 0 5753
"Az nagy kib@szott helyzet, hogy a kereskedő " kötözködik."

Eladni akar-e?

"Nem akarja, hogy a Skoda Győrbe vigyük, mert ott mindig leszarozzák, a kocsikat"

Gondolom a leszarozásnál indoklás is van, nem csak vélemény.

Egyébként meg ha nem szeretné hogy vevő által kijelőlt szervizben vizsgálják át, az eleve büdös. _Én_ egy métert nem mennék ezért az autóért.
Szvsz eladó Octaviából nincs hiány, menjen feleslegesen 400 kilométert egy kötözködő kersekedőért meg egy gyanús autóért akinek 6 anyja van...

--
pacs_425
Előzmény: sultati (5750)
sultati Creative Commons License 2008.07.17 0 0 5752
Csak az a gáz, hogy már a szabadságok, meg a pénz is el van intézve, úgyhogy megnézni mindenképpen megfogjuk.
Most még szervízkeresés van 1000rel, de remélem ckerti tud gyorsban mondani, vmi helyet.
Előzmény: BX_thomas (5751)
BX_thomas Creative Commons License 2008.07.17 0 0 5751
én nem mennék oda.... adja el annak akinek akarja a nem megnézhatő autót.
Előzmény: sultati (5750)
sultati Creative Commons License 2008.07.17 0 0 5750
Az nagy kib@szott helyzet, hogy a kereskedő " kötözködik.
Nem akarja, hogy a Skoda Győrbe vigyük, mert ott mindig leszarozzák, a kocsikat, hogy az sajátjukból vegyenek a kuncsaftok!
Ez nagyon átb@szás szagú, de azt mondta, hogy máshová vihetnénk, csak oda ő nem akarja!!!
Pedig már ugye időpont is van a Skodánál.
Meg hogy nincsenek most forgalomba helyezve a kocsik.......
Nah de nemtom tényleg.
Tudsz esetleg vmi kisebb/ másik szervízt?! De akkor nagyon sürgős lenne!!!!!!!
Egyébként olyan 8-9 magasságában leszünk ott, de majd akkor rád szólok.
Előzmény: ckerti (5749)
ckerti Creative Commons License 2008.07.17 0 0 5749

Szóljál, ha itt lesztek!

Meghajtom a gépet és megmondom a tutit :-)

Fogadnak a Skoda Győrben?

Előzmény: sultati (5748)
sultati Creative Commons License 2008.07.17 0 0 5748
Holnap koránkelős-octavianézős nap lesz, ugyhogy szurkoljatok!!!!
ckerti Creative Commons License 2008.07.17 0 0 5747

Vagy az ajtó van messze, vagy a kezed rövid :-)

Előzmény: Papka11 (5746)
Papka11 Creative Commons License 2008.07.16 0 0 5746
Nekem sajna kényelmetlen a könyöklés, mert túlságosan távol van az ajtó. (van hátránya a tágas autónak is azért :ooo) Csupán az ajtó behózó fogantyút használom.
Előzmény: robi25 (5744)
BX_thomas Creative Commons License 2008.07.16 0 0 5745
nemtom, volt ott akkor minden, 2 centis jég esett percekig, fostam, hogy xarrá veri a kocsit, de nem tette :O
Előzmény: drMinit (5743)
robi25 Creative Commons License 2008.07.16 0 0 5744
Pedig majdnem megharagudtam:) Városban, ha 25 fok körüli a külső hőmérséklet és nincs felforrósodva az autó, akkor könyöklök.:) Tegnap is ültem vagy 7 órát az autóban klíma mellett, a végén jólesett egy kis szellőzés.
Előzmény: Papka11 (5733)
drMinit Creative Commons License 2008.07.15 0 0 5743
és mi repül a hátsó antennán?
:-))
Minit.
Előzmény: BX_thomas (5742)
BX_thomas Creative Commons License 2008.07.15 0 0 5742

kocsimosás :)
ckerti Creative Commons License 2008.07.15 0 0 5741

OFF

Hasonlóak a műemlékvédelmisekhez, akik miatt már nem egy ház áll úgy, ahogy van, mert nem lehet csak az az Ő előírásaik szerint, pl. osztott ablakkal, 6x annyiért felújítani.

Vannak cifra történetek, de inkább hagyjuk, mert ideges leszek.

Vannak azért köztük is kivételek, az egyik barátom pl. Sopronban műemlékvédelmis, Ő pl. nagyon rendes, de mások azok mások...

Köszönöm a segítséget, ez azt hiszem jó lesz.

ON

Előzmény: MZ/Y (5738)
MZ/Y Creative Commons License 2008.07.15 0 0 5740
off
Nekem nincs ilyen ismerősöm szerencsére. Viszont az fáj, hogy én "csak" annyira vagyok zöld, hogy nem szemetelek, szelektíven gyűjtök, műa. palackokat elviszem a konténerbe és ezzel messze én vagyok a legzöldebb a szomszédok közt. Ennyit nem képesek megtenni, hihetetlen.
on
Előzmény: BX_thomas (5739)
BX_thomas Creative Commons License 2008.07.15 0 0 5739
off
én azt szoktam javasolni a zöld ismerősöknek, hogy lakatlan szigetre egy szál faxban menjen el és legyen zöld ott :)
on
Előzmény: MZ/Y (5738)
MZ/Y Creative Commons License 2008.07.15 0 0 5738
off
A környezetvédőkben az a jó, hogy nem jó a szénerőmű, nem jó az atomerőmű, nem jó a vizierőmű (vízi?), nem jó a szélerőmű, nem jó a városon átmenő forgalom, nem jó az elkerülő út, nem jó a.... semmi sem jó.
Tisztelet a kivételnek!
on
Előzmény: ckerti (5736)
hebbister Creative Commons License 2008.07.15 0 0 5737
lehet, hogy segít 88/77/EK irányelv
Előzmény: ckerti (5736)
ckerti Creative Commons License 2008.07.15 0 0 5736

Ez a kikönyökölés tetszik. Erre felé is divat.  Kedvem is lenne néha átszólni: Mi az nincs klíma?

Nem tudom, ki hogyan van vele, de én városban jobban szeretem a teljesen lehúzott ablakokat, mint a klímát.

Persze nem mindig, de általában.

Kikönyökölni csak akkor szoktam, ha már nagyon unom a vezetést (ritkán :-)).

Valaki segítsen nekem!

Egy munkámhoz kellene egy nyerges vontató károsanyag kibocsátási adata.

Nem tudok típust (a beruházó se tud), ami tuti, hogy 20-30 m3-es kavicsszállító utánfutókat kellene vonszolnia a gépnek egy kavicsbányából a közúton, de előtte keresztül egy erdősávon a megrendelőhöz.

Gondolom valami MAN, vagy IVECO, de akár Merci is lehet, modern, ma általánosan használt gépcsoda.

Gondolom ezeknek is be kell tartani valamelyik Euro szabványt.

Szóval kéne valami ilyen adat, hogy CO kibocsátás (g/100km) vagy NOx kibocsátás (g/100km).

A környezetvédők köhögnek, hogy becsüljük meg a napi 90 teherautó káros hatásait a békákra.

Előzmény: Papka11 (5732)
ottar Creative Commons License 2008.07.15 0 0 5735
Kényelmes. Rálógatod a kezed vezetés közben. :-)
És nem kell vagányul bedőlni hogy rátedd a karod, elég magasan van. (vagy elég hosszi a karom, nézőpont kérdése.)
Előzmény: moha02 (5734)
moha02 Creative Commons License 2008.07.14 0 0 5734

És a középső könyöktámasz az mire jó? Sokkal vagányabbnak, és lazábbnak tűnik az ember, amikor befelé dől és lazán elfekszik a könyöktámaszon. Mondjuk ez nekem hátrafelé nem jön át, mert le van sötétítve a szekér.

De erre a befelé dőlésre egy extrém példa: Az egyik haveromnak annó volt egy Lada Samarája, annak az ülés háttámláját űlte úgy szét a srác, hogy a támla már teljesen el volt ferdűlve. Amikor én vezettem az autót, állandóan olyan érzésem volt, mintha állandóan be akarnék esni középre

Papka11 Creative Commons License 2008.07.14 0 0 5733
Jaj, Robi félre ne érts! Nem személyeskedés akart lenni. Csak azokra a "menőkre" gondoltam, akik így mutatják ki.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!