Urak! Adott egy jóbarátom OII-je 2004-es 1.4-es. Lemerült az akksija úgyfelejtett világítás miatt, be lett bikázva , de azóta nem müxik a rádió(Stream).Se kép se hang nem kér kódót csak egyszerüen nem müxik. Van valakinek valami ötlete? Köszönöm előre is.
off Ez egy jó felvetés, úgyhogy pontosítok: ha nem full-HD, akkor szalagos. :o) És no érintőképernyő, legalábbis ami nálam járt használt, azon az érintőképernyő gyengén nyomandó képernyővé vált, képtelenség volt úgy "nyomkodni a gombokat", hogy ne mozogjon a kamera. No meg az lcd-nek mennie kell folyamatosan (fogy az akksi), az enyimen meg takarékosan is lehet videózni és kameramozgatás nélkül kikapcsolni. Ja, és legyen dv kimenet. on
Egy baj van a szalagossal, nekem D8-as van és állítólag a fej 100 üzemórára készült. Ami 50 óra felvételét és a lejátszását jelentené. De még nem vettem észre, hogy bármi baja lenne. A szalag elrakás jó ötlet, ilyen áron megéri meghagyni, másrészt meg többször használva koszolhatja a fejet. Szóval totál egyetértünk. :o)
Sokat tököltem amikor vásároltam, végül 3CCD-s szalagos lett. Nem bántam meg. (és az eredeti kazettát mindig elteszem, szerintem többet bír mint a DVD, a HDD meg akkor sz@rik be amikor akar.) Szerintem.
off 40 körül nem "éri meg" kérdés, van a Samsung oszt jónapot. :o) Magamnak - ha minden igaz - keresnék egy 3 ccd-s szalagost, szerintem alig 100+ az ára. on
off A dvd-s is mpeg2-ben rögzít, tehát jól olvastad. :o) Az ok., hogy az akksi miatt egyszerre nem tudsz többet felvenni, de mondjuk egy egyhetes körút alatt elég sok felvételt csinálhatnál, kazettánál csak a kazettáid száma szab határt, a hdd-s meg egyszercsak betelik és annyi. Kivéve, ha viszel még egy laptopot is nagy vinyóval, hogy átmásold a cuccot. A szalagról az .avi-t egy az egyben viszed át a gépre, ami kevésbé tömörített anyag, mint az mpeg2 és csak azt a részt kódolod újra, amit babrálsz. Utána mehet az mpeg2-be kódolás. Hdd-snél meg egy eleve jobban tömörített anyagot dolgoztatsz meg, utána meg újrakódolod az egészet*, azt a részt is, amihez nem nyúltál. Mivel veszteséges tömörítésről van szó, meg is van az eredménye. *Legalábbis "amatőr" szinten biztos, mintha profi cuccban lenne olyan, ami csak a babrált részt kódolja újra, de nem esküszök meg rá. on
a dvd-re rogzito kamerakrol olvastam ugyan ezt. en ugy tapasztaltam, hogy fel ora alatt ugy is lemerul az akku, ha felvétel kozben megy az lcd kijelzö is, igy max. annyit lehet egyszerre felvenni. A szalagos felvetelt lehet vagni ugy hogy nem romlik a minoség? Milyen formatumu hdd-s felvételt lehet utolag is szerkeszteni?
Egyrészt a hdd, mert ok., hogy elfér rá 5-6-8 óra anyag, de mi van, ha valamiért kevés egy nyaraláson? Ha szalagos kamerád van, beugrassz az első hiperbe oszt veszel még pár kazettát. Másrészt - amit haverom vett - mpeg2-ben rögzít. Nem alkalmas további szerkesztésre. Lehetni lehet, de minőségromlással jár.
Úgyhogy én 40-ért egy szalagost mondtam volna a 100+ -ért vett hdd-s helyett.
Hát nem csodálom, hogy mindenki hülyének tart. Tény, hogy nem vagyunk rutinos autóvásárlók (3. autó lesz olyan 20 év alatt) és tény, hogy elmondtatok itt sok mindent. Ilyen semmi tapasztalattal nem csoda, ha átb@sznak. Ami most lehet meg is történt. (nem voltunk még állapotfelmérésen (nem tudtuk mit kell nekik ott átnézni...), nem használtunk még festékv. mérőt....) De végül is ez van... ne aggódjatok okoz ez nekem elég fejfájást, és mostanság senki sem jár jól, aki csak egy kicsit is másképp szól hozzám, mint ahogy nekem tetszene. Én még mikor megyünk a kocsiért szerintem rendezek egy kis jelenetet aminek már semmi értelme nem lesz, de legalább kiadok egy KIS feszültséget.
A remény még megvan, és tudom, hogy apum rengeteg mindent tudna csinálni rajta .... Részemről egy reményteli-kétségbeesett állapotban vagyok. (Apum jól viseli)
mz kollega! Mi a baj a hdd-s kameraval? Egyebkent tenyleg igy van - az ember a legjobbat akarja az ismerösöknek, ha m?r segitséget kérnek. Javasol nekik valami jot és akkor homlokegyenest masképp cselekednek. Aztan mikor gond van azzal, amit valasztottak, akkor megint hozzad fordulnak, hogy kinlodj te a hülyeségük eredményével.