Pssszzzzt, én ma Pethő Sándor egykori lapjában kezdtem el számolni, hányszor említik, de feladtam, mert türelmetlen vagyok és ideges természet.
Ami egyébként korrekt eljárás, mert a fővárosi közgyűlés tegnapi döntése értelmében aki rossz oldalon áll, úgysem tehet ki pl. választási plakátokat. Ez egyszerű altruizmus tehát: aki nem reklámozhat, azt népszerűsítik ők maguk.
Tudom, hogy büntetéssel járhat, de muszáj közölnöm, hogy a hazai helyzet tovább fokozódik: a ma esti M1 Híradóban már 20-szor hangzott el Gy. neve, abból 18-szor 4 percen belül.
Nekem még sosem sikerült ott semmit rendelnem. A belső udvart lefed;s;vel kialakítottak egy kávézót, nagyon helyes lett. Vannak benne asztalok, székek, le is lehet ülni beszélgetni, de kávé csak az automatából van. Meg előrecsomagolt csokikák voltak. Amikor kérdeztem, mondták, hogy lesz továbblépés, lehet, hogy megtörtént. Az én tapasztalataim tavaly nyáriak.
A 86-os sokkal szimpatikusabb. Átszállás a Clark Ádám téren és kész. Tegnap Lényem rendes térképeken kereste a címet, de nem találta meg. Mondtam, hogy majd azért biztos oda találunk.
Szerintem a postánál kell leszállni, de ebben talán Saly Noémi az autentikus, hiszen ő nap mint nap odautazik. és ahogy pár perces ottjártamkor láttam, igenis le lehet ülni beszélgetni. Még talán büfé is van, de erről is Noémi tudna beszámolni.
Én biztos, hogy 9-essel megyek, az a Deákon vesz fel, és egyenesen odavisz. De jár arra minden - ez gyakorlatilag a Flórián tér, csak amióta átszabták Óbudát, kicsit takarják a panelek. :) A Pacsirtamező utca - Árpád hidat keresd, annál a nagy placcnál kell leszállni, ahol semmi sincs. Aztán egy rövid séta a Duna felé.
Ha nincs kedved ott leülni, bár biztos megoldható a színháztermen kívül is, átmehetünk valami egységbe. Majd lemegyek alfába, mi van arra. Végül is csak egy éve, hogy elköltöztünk Óbudáról...
Jaj, ez nagyon jó ötlet. Különösen, mert ezek az őrültek hamarosan bezárják az alig pár hónapja megnyitott Tabán-kiállítást, és nagyon szeretném megnézni. Valamint tényleg remek hely, beszélgetésre is.
Akkor ettől van a montreali kollégáknak rossz kedve? Ma az egyik úgy elhajtott, mint a törvénytelen magzatot, pedig nagyon udvariasan kértem valamit. (Ráadásul a neve alapján ha pasit elküldeném melegebb éghajlatra, akkor azt nem is vehetné sértésnek. Nincs is szebb egy multinál. :-) ) Még szerencse, hogy a szingapúriakat nem viselte meg a monszun, és már egy műszakkal előbb megcsinálták, amit kértem.
Ezek mind jók, de én annyira nacionalista vagyok :-), hogy megszokásból a volt munkahelyemit nézegetem.
A mi (ottawai) téli időjárásunkat szinte egy személyben a jet-stream szabályozza. Pont az É-D-i emelkedés-süllyedés határán vagyunk, mint látod, és most (kb. másfél hete) épp a rossz oldalunkra esett. Ugyanakkor az is jól látszik, hogy a Yukonban (pár ezer km-rel ÉNy-ra) ugyanez, vagy többnyire jobb van műsoron. Na, ezt javasolhatom Boszorkának... kutyaszánnal, sarki fényekkel, és egyebekkel... :-)
A radarképen, ami zöld, vagy rózsaszín, az rossz hír - kéretik sajnálni a tőlünk keletre lakókat...
Nemrégiben töprengetem, hogy vajh hol működnek mostanában. Nekünk viszont kicsit nagy lenne. Talán egy belvárosibb helyet kellene találni a néhány fő számára és miután koradélutáni lesz ha jól értelmeztem, valami kávézó lenne alkalmas.
1974 óta C°... egy határral alattunk azonban még kötik az ebet a karóhoz: mindannyiunk bosszúságára F°-t használnak.
Látom érdekel a téma, itt van egy szélhűtési grafikon. Ma 7 m/s szelünk (is) volt, hogy Boszorkának kedvébe járjanak. :-) Mennyivel "javult" a hőmérsékletünk?