2 lapított mérőkanál dextróz kb 100g. ez valszeg sok neked. ha hamarabb eszel edzés után (45perc), akkor nem is kell ez a mennyiség az edzés utáni turmixba.
egy mérőkanál bőven elég lesz. nem púpos mérőkanál. :D és max 3dl vízben shakeld össze!
Edzés után én egyszerűen nem bírok enni előbb mint 1.5 óra.Ez a legkorábbi időpont amikor bírok enni edzés után különben nagyon hányingerem van és rossz a közérzetem és egyszerűn képtelen vagyok leerőltetni a kaját.Ezért kell várnom 1.5 órát legalább.Az miért baj ha ilyen sokat várok? Lehet attól hogy két Whey Pro-s mérőkanál Dextrózt teszek a turmixomba ami kb. 50-60 gr Ch.Lehet ez a közérzet és evési képtelenség a sok dextróz miatt? Vigyek be kevesebbet ?
beiktattam reggelre egy adag húst, illetve a suliban is megoldott már. szerencsére édesanyám támogat benne.
az edzéssel kapcsolatban lenne kérdésem. a suliban edzek heti kétszer, egyszer teremben. a teremben jobban megoldott lehetne a bicepsz edzés, de ott lenne jobb vállazni és mellezni is. ha ezt a hármat csinálnám ott pénteken, és hétfőn a suliban tricpesz+láb, szerdán pedig hát+has menne az mennyire jó terv? ami rossz lehet sztem hogy csak heti egy has van, illetve hogy pénteken 3 rész is, de az előnyei is megvannak az én helyzetemben(alaposabb munka)
Diétában minden egyszerű szénhidrát, cukor, tömegnövelő, Vitargo kerülendő. Ilyenkor az összetett szénhidrátokkal is érdemes csínján bánni. Fehérjeturmix, meg sovány húsok rengeteg zöldséggel, kevés rizzsel. Édességnek alacsony kalóriatartalmú gyümölcsök, édesítőszeres kávé, tea. Sok víz.
Bugi, vitargot akkor használj, ha már csak ezen múlik minden. értsd: az ősszes többi apró részlet a helyén van. hogy miért? azért mert a vitargot pofátlanul drágán adják (te mit vennél: 2kg vitargo, vagy 2kg whey?), és ennyiért sokkal fontosabb kiegeket kapsz. a vitargo valszeg ugyanolyan inzulinreakciót okoz, mint a dextróz, csak állítólag gyorsabban átmegy a gyomron (hamarabb tudsz kajálni edzés után), ennyi értelme van. diétába nem mehet.
edzés után mehet a dextróz, de max 30-40 gramm. a kreatint tök mind1 mivel veszed be. de szerintem kibaszott nagy faszság napi 20g kreatinhoz 100-150g cukrot felzabálni. én monohidrátot úgy eszek, hogy minden kajálásnál 2-3got feloldok vízben, és megiszom kaja közben. a hatása ugyanaz. a CEE : minden kaja elött 2 kapszulla. én igy enném. megpersze edzés után.
Vitamin pak: ISS SVP, Multi-X, Lenkei mind jók. csak a zsírban oldódó vitaminokat lehet túladagolni. de a fenti készítményekben ezek nem szerepelnek akkora mennyiségben, hogy túladagold (RDA 1-2xese maximum), akár többet is használhatsz naponta. (de szerintem nincs rá szükséged)
vesekő: ha hajlamos vagy rá, Cvitamin fogyasztása nélkül is megkapod. C nem okoz vesekövet, az egyik bomlásterméke, a sóskasav viszont okozhatja. de a C metabolizációjakor csak nagyon kevés sóskasav keletkezik, ami egészséges emberekben nem okoz vesekövet.
És az mér jó hogy nem cukor?Nem okoz felesleges inzulinreakciót vagy ez a tulajdonsága ennek is megvan? Na most ha én csak és kizárólag az edzés utánni turmixban fogyasztanék Dextróz ill. cukrot akkor az belefér nem?Vitargot lehet használni diétánál edzés utánra?Szerinted a CEE-t is Ch-val kellene fogyasztani vagy ez csak a sima monohidráthoz kell? Te milyen vitaminpakkot javasolsz?Vitaminokat túl lehet adagolni, vesekő stb ?