Keresés

Részletes keresés

placika01 Creative Commons License 2012.05.23 0 0 1966

Sziasztok!

Befizettünk mi is egy hajós útra 2 gyerekkel már nem kicsik 8 és 12 évesek. Ez lesz az első hajos utunk, így olvasgatok a hozzá szólások között.

2012.08.25.-én indulunk Genova kikötőjéből az MSC Spendida hajóval. Jön akkor valaki?

martifelvidek Creative Commons License 2012.05.23 0 0 1965

Köszi a sok  infót  

Guided Torurs Israel  ez egy  magyarnyelvű vagy angol - német,  mert sajnos mi csak angolul de azt is keveset és akkor már mindjárt neméri meg és mi csak ketten vagyunk,   a hajón pl. Nazareth és Zippori 9,00-14,30 ig kettőnknek lenne 117 Euro  hát nemtudom hogy megéri e/igaz ez is angolul/  ,

milyen strandon voltatok  a nevére ha emlékszel,   mert én néztem ott két helyen is mert lehet hogy marad a város és a Bahái kertek mert nem olyan sok az idő  a kikötőbe,   este indul a hajó  Egyiptomba  Port Said -ba ott nemvoltál ? az is érdekelne

Előzmény: partics (1964)
partics Creative Commons License 2012.05.23 0 0 1964

Haifa elég messze van Jeruzsálemtől, így onnan Észak-Izraelt (Galielát) jártuk be. A mi hajónk azután kikötött Ashdodban is, Jerusálembe és a Holt-tengerhez onnan mentünk. Haifától elég nagy távolságok vannak, ha meg szeretnéd nézni az északi látnivalókat az szerintem egyénileg tömegközlekedéssel ennyi idő alatt nem valósítható meg, így két lehetőség van: a hajó által szervezett programok vagy külön szervezés. Mi ez utóbbit választottuk, egy izraeli céget bíztunk meg a kirándulásaink szervezésével. Ez is nagyon drága, de mivel 4-en voltunk, fejenként már olcsóbb lett mint a hajós programok. Nem beszélve aról, hogy mennyivel jobb! Nem kell várni a buszokra, amíg mindenki le-fel száll stb, korábban is tudtunk indulni reggel, így még a buszok előtt odaértünk mindenhová. A program is rugalmasan alakítható volt menet közben, oda vittek ebédelni ahová mi kértük. Nagyon felkészült idegenvezetők voltak, mindent megmutattak, elmagyaráztak. Sok ilyen cég működik Izraelben, mi a Guided Torurs Israel nevűt választottuk, és nem bántuk meg, csak ajánlani tudom őket!

A programban egyik nap a keresztény vonatkozású helyeket néztük meg, másnap a zsidó kötődésű helyeket: Názáret, a Hegyi Beszéd helye, Kapernaum, Tabgha (kenyér és hal), Jordán folyó, Tsfat, Akkó, Rosh Hanikra, és Haifa városában is a Bahái kerteket.

Egy minivan-nal mentünk, mi 4-en és a sofőr aki egyben idegenvezető is volt. A kikötőbe jöttek értünk, és ott is tettek ki a nap végén.

Mindez nem olcsó, de ha már 4-6 főről van szó, akkor olcsóbb mint a hajó szervezésében ugyanez. Nekünk 4 főre 600 USD volt naponta (8-9 órás a napi program). Ebben nincs benne az ebéd ára és a belépők (bár talán csak 1 helyen kellett belépőt fizetni).

Inkább az USD-t szeretik, de EUR-t is elfogadnak. Persze leginkább a Shekelt, sok helyen (például Akkóban) csak ezzel lehett fizetni (vagy kártyával). Mi váltottunk is pénzt, szerintem nem elég a dollár.

Fürödni is voltunk, Haifának van kiépített tengerparti strandja is. Egyik nap a strandon fejeztük be a programot, ott tett ki minket a sofőr, aztán taxival mentünk a hajóhoz. De nem volt igazán jó a fürdés, mert a víz extrém módon szemetes, tele volt mindenféle nejlonzacsó-darabokkal és más szeméttel.

Haifa központja és a Bahái kertek (mármint az alsó vége) könnyen elérhetőek gyalog is, tulajdonképpen a központban áll meg a hajó. De vanak taxik is a terminál kijáratánál, és ott van egy vasútállomás is, de nem vettük igénybe.

Előzmény: martifelvidek (1963)
martifelvidek Creative Commons License 2012.05.23 0 0 1963

szia  mi is olyan útra megyünk ahol ki kötünk Haifán  engem érdekelne, hogy hol voltatok kirándulni :  a hajóval voltatok/ melyik társasággal voltál/   vagy magatok szerveztétek, ott a városba  van e városi  busz / hop/ vagy taxival voltatok valahol , az árak is érdekelnek, mivel lehet ott fizetni az Eurot elfogadják, strandon voltatok e, köszi

Előzmény: partics (1956)
aknila Creative Commons License 2012.05.22 0 0 1962

Én is megnéztem és összesen 1 euró fejenként.

Előzmény: Arentiro (1960)
Arentiro Creative Commons License 2012.05.22 0 0 1961

"szerintem ez a fórum azoknak van, akik spórolni szeretnének"

Szerintem meg nem így van. Itt mindenféle tapasztalatot meg lehet osztani, nem kifejezetten a spórolásról szól a fórum.

Az árfolyamról: én úgy csinálom, hogy a pénzváltónál veszek a bankinál kedvezőbb árfolyamon valutát, utazás előtt beteszem devizaszámlára (ingyenes alszámla), a kártyát az utazás napján hozzárendelem ehhez a devizaszámlához (kb 1 perces művelet), és így minden fizetés EUR-ban a pénzváltós árfolyamon történik.

Előzmény: Törölt nick (1958)
Arentiro Creative Commons License 2012.05.22 0 0 1960

Hát nekünk nem így volt. Beszkenneljem a számlát? Itt van előttem. Fejenként összesen 1 EUR szerepel rajta UNICEF Donation megnevezéssel. Nem naponta. Naponta csak a kötelező borravaló van feltüntetve.

Előzmény: Törölt nick (1959)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.22 0 0 1959

A számlákon minden nap a borravaló után tüntetik fel naponta fejenként 1 euro.

Előzmény: Arentiro (1957)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.22 0 0 1958

A zárolásban is teljesen igazad van, mert van akinek nem számít, hogy feleslegesen eltúnik 3 hétre 75 ezer forint ae is ilyen vagy, de az átlagembernek az is pénz, mert esetleg addig nem tudom befizetni a gázszámlám. Sőt nekem az is számít, hogy a bankok akkor vonják le a pénzt amikor a legrosszabb az árfolyam. Sajtfondu-nak meséltem, hogy nálunk volt ilyen. Egy hónap után már reklamáltam is, mert addigra 10 forinttal emelkedett az árfolyam. De szerintem ez a fórum azoknak van, akik spórolni szeretnének, mert ha nem be lehet fizetni kirándulásokra, és nem azért, hogy valaki leírja mennyi kirándulásra tudott befizetni, mennyi pénze volt az útra. Az ne kérjen tanácsot, hanem szervezze, vagy fizesse meg. És még egyszer elnézést, amiért nincs felesleges 44 euróm. 

Előzmény: Arentiro (1954)
Arentiro Creative Commons License 2012.05.22 0 0 1957

Ezt nem értem. Most visszanéztem az elszámolást, hogy jól emlékeztem-e (jól), nekünk összesen 1 EUR-t vontak le az UNICEF-re. Nem naponta, hanem összesen.

Előzmény: Törölt nick (1955)
partics Creative Commons License 2012.05.22 0 0 1956

Mi voltunk ilyen úton, mi érdekelne konkrétan?

Előzmény: aknila (1945)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.22 0 0 1955

Igen 11 nap szor 4 fő 44 euro az 300 forint. Vennék tőled 440-et 3000.ért.

Előzmény: Arentiro (1954)
Arentiro Creative Commons License 2012.05.22 0 0 1954

Én is azok között vagyok, akik szerint a bankkártya jó dolog. Nekem soha semmi problémám nem volt még vele, sem hajóknál, sem autóbérlésnél sem máshol. Zárolják az összeget, persze, aztán meg levonják. Nekünk kb 300EUR-t zároltak legutóbb, majd két hét múlva levonták. Még soha nem hallottam olyanról, hogy jogtalanul vontak volna le bármit is, legfeljebb 1-2 hétig zárolnak némi pénzt. Ezt bele kell kalkuláni, megeshet, hogy 1-2 hétig néhány tízezer Ft többlet is zárolva lesz a feloldásáig. Emiatt biztos nem vacakolnék a kp fizetéssel, szerintem mindenki nyugodtan válassza a kártyás fizetést.

Az 1 EUR-t képes voltál megreklamálni? Lementél a recepcióhoz, kitöltötted a jegyzőkönyvet és levonattál 300Ft-ot a számládról? Még a hajó oldalán is volt egy óriási UNICEF plakát, és én olvastam erről az 1 EUR adományról is.

Előzmény: Törölt nick (1947)
aroncido Creative Commons License 2012.05.22 0 0 1953

Hello! Olvastam külföldi oldalakon, hogy létezik az MSC-nek egy Allegrissimo csomagja, amiben korlátlan italfogyasztás van az étteremben és a bárban (bizonyos termékek kivételével). Erről tud valaki valamit? Ha magyar utazási iroda esetleg nem oldaná meg, lehet közvetlenül az MSC honlapján is foglalási számmal ilyesmit foglalni? Ilyen all inclusive csomag mellé is be kell fizetni a 250€-t? (Hiszen italokon kívül sok mást nem vásárol az ember a hajón)

Köszi!

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.22 0 0 1952

Máltába nem kell semmi. A hajó a belvárosban köt ki. Minden közel, ki-be lehet járni a hajón, olyan közel van.

Messina-Taormina: hát pont ezt a kettőt lehet megnézni. Messina belvárosát. Taorminán a római színházat az Etnával a háttérben. A vonat a kikötőtől balra 10 perc gyalog, és a hajóról látszik, mert a kompok ott kötnek ki a vonatokkal. Majd onnan fél óra hegymászás. Strand a vasútállomásnál, de köves.

Előzmény: giriama (1949)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.22 0 0 1951

ÚJDONSÁG: a “Ligne d’Azur” busz turistabérlete
Ezzel a bérlettel szabadon közlekedhet a “Ligne d’Azur” összes járatán, Nizza városában, a belváros és a reptér között, illetve a következő városokba: Cap d’Ail, Beaulieu-sur-Mer, Villefranche-sur-Mer, Eze, Saint-Laurent-du-Var, Cagnes-sur-Mer et Vence.
Egy utazás ára: 4 €
www.lignedazur.com: 4 nyelvű információs honlap, melyen további közlekedési ajánlatok találhatók a “Ligne d’Azur” buszjárataira.

A honlap alapján a teljes busz útvonal térképe

http://www.lignesdazur.com/ftp/plans_EN/Nice%20NCA%20(35d)bdef2011.pdf

80-as busszal lehet bemenni a Port de la sante-ról.

Vonattal itt találsz meg mindent

http://www.ter-sncf.com/Regions/paca/Fr/Default.aspx

Előzmény: Annamari38 (1948)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.22 0 0 1950

Ott nem jártunk még, de amióta most kérdezted, azt keresem. A kritikák és az Msc honlapja alapján is 0 km a kikötő. Nem tudtam mire vélni, de találtam a youtubon videókat, és a hajókeresőn is megnéztem, mert Villefranche-ban nincs cruise terminál. Szóval a filmek és a kép alapján lehorgonyoz, és belvárosba visznek csónakokkal. Onnan szerintem megy busz, de majd megnézem. Valószínűleg Nice közlekedését kell megnézni.

http://www.seascanner.com/hafen.php?hafen=207&reise=42796

A piros pomt a tegnapi helye az Orchestrának.

Ez pedig a mindig aktuális pozíciója:

http://www.seascanner.com/schiffsposition.php?schiff=Orchestra

Előzmény: Annamari38 (1948)
giriama Creative Commons License 2012.05.22 0 0 1949

Sziasztok!

Mi oktober 13-án megyünk a Splendidával. Sokat olvastam  a Barcelona, Tunézia, Róma kikötés utáni  lehetőségekrők, nagyon sok hasznos infot Köszönöm!

Viszont Málta (La Valletta), Szicíla ( Messina Taormina) -ról semmit.

KÉrdésem: ott mit érdemes megnézni?  Városközpont? Olcsón a tömegközlekedés? Jegyvétel Máltán napi komninált?

Ezek érdekelnének nagyon, hiszen mi 14-en megyünk, és fontos, hogy felkészült legyek, mert ekkora baráti társaságot is alapjában nehéz összfogni.

Más:  A fitness terem mennyibe kerül?

KÖszönöm: , Giriama

Annamari38 Creative Commons License 2012.05.22 0 0 1948

Köszi, Tunézia már menni fog, Villefranche még kérdés. Földrajzilag nincs messze se Nizzától, se Monacotól, de el lehet-e jutni "tömegközlekedve" valamelyikre? Ebben a kikötőben nincs shuttle busz vagy hop on hop off busz?

Előzmény: Törölt nick (1912)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.22 0 0 1947

Szia,

A bankkártya nem igazán jó megoldás, igaz sokan szeretik. Azonnal zárolják a számládról a pénzt, és amint túl léped a keretet, újból zárolnak. A gond azzal van, hogy a maradék pénzt, ami visszajárna elfelejtik. Nem oldják fel. Nagyon sokan pamaszkodtak, még itt a fórumon is. Régen egyébként nem kértek pénzt a hajókon előre, de valószínűleg elérte őket is a válság. A beszállás utáni napokban le kell tenni a kabinonkénti 250 eurót, és ha túl léped, akkor figyelmeztetnek, hogy tegyél le még pénzt az accounting desken. Talán annyi még, hogy a végén fel fognak számítani 1 euro/fő unisef támogatást a brazil gyerekeknek, amit személyesen le lehet mondani, de ezt sem reklámozzák. Utolsó nap le kell menni, és lemondani. Ha akarják támoggassák ők a hajóút árából.

A fürdőszobáról annyit, hogy én még sosem láttam rossz fürdőszobát az Armonián, pedig 2szer is voltunk vele, de a Splendidán volt gondunk, mert mozgássérült kabinban voltunk. Viszont elég nagy javító személyzet van a hajókon, ha bárkinek gondja van szólni kell és intézkednek.  Talán annyit, hogy az Armonián egyszer volt, hogy az étterem melletti wc koszos volt, és hiába reklamáltam. Végül megfogtam egy takarítót, és odavonszoltam, hogy takarítsa ki, mert zavar. Nem mondott ellent.

Habár én ilyen vagyok, most a Fantasián a csomagunk "veszett" el, ezért mivel nem akartak intézkedni bementem a kapitányi híd melletti elzárt részen a biztonsági főnök kabinjába, hiába rohantak utánam, elmondtam, hogy milyen hajó ez. 10 perc alatt meglett a bőröndünk, mert a biztonsági főnökkel mentem le. :)

Előzmény: nagyvillám (1943)
ciril Creative Commons License 2012.05.22 0 0 1946
szia ingyen reggelihez sokféle tea kávé tej kakaó gyümölcslé ebédnél általában vízautomata ami emlékeim szerint egész nap működött, jégautomatával együtt. az éttermi vacsoránál van itallap nem olcsó és nem kötelező rendelni. szerintem nem éri meg italcsomagot rendelni. amúgy a bárokban mindenfélét lehet venni
Előzmény: devilori (1928)
aknila Creative Commons License 2012.05.22 0 0 1945

Volt valaki olyan úton, amelyik Izraelbe megy és Haifán köt ki? Ha igen, írjatok, tapasztalatra van szükségem. Köszi.

ciril Creative Commons License 2012.05.22 0 0 1944
szia amennyiben bankkártyával fizeted ki a 250 euro letétet, fontos, hogy kizárólag dombornyomott kártyát fogadnak el. szerintem sokkal jobb, mert utolsó nap nem kell sorbaállni a fizetésnél. merre mentek?
Előzmény: hipcat (1942)
nagyvillám Creative Commons License 2012.05.22 0 0 1943

Sziasztok!

MAni76-tól kaptam olyan információt, hogy MSC (Armonia) hajón igénytelen volt a fürdőszoba, penészes volt a fal, és maga a kabin is csalódás volt neki.

Nektek mi a tapasztalatotok?

hipcat Creative Commons License 2012.05.21 0 0 1942

Szia!

MSC-ről tudok nyilatkozni. Mi kp-ben adtuk oda. Van egy un. "Accounting desk vagy office". Minden fizetés ott történik. A Fantasian 250 Euró/kabin volt a minimum amivel fel kellett tölteni. Ezután úgy használod, mint egy bankkártyát. Kp forgalom gyakorlatilag nincs. Mínuszba is tudsz menni.

Előzmény: nagyvillám (1941)
nagyvillám Creative Commons License 2012.05.21 0 0 1941

Cruzos!

Segítenél?

A fedélzeti kártya bankkártyáával való, vagy készpénzes feltöltése hogyan működik konkrétan? Van-e valami minimum összeg, amennyit rá kell tenni? Köszönöm!

KrisztAttila Creative Commons License 2012.05.21 0 0 1940

Sziasztok!

Június 16. - MSC Splendida, Genova-i beszállással indulunk.

nagyvillám Creative Commons License 2012.05.21 0 0 1939

Igen: drh@freemail.hu Várom a beszámolód!

Előzmény: MAni76 (1929)
Pizazz Creative Commons License 2012.05.21 0 0 1938

Te most a huszara vagy vagy egy újabb tag? Mind1 végülis. Mi Szegedről indulunk, d előtte akarunk egy-két napot itt-ott megállni, mert a kölykökkel nem tudjuk egybe lenyomni Genováig... Mi is s programokra koncentrálunk, annak függvényében, hogy ekkora kölykökkel mit érdemes megnézni (pl. templomot, Sagrada Familia Barcelonában belülről biztos nem) illetve, hogy mennyit tudnak gyalogolni, mennyire fogják bírni. Kirándulásokra természetesen nem fizetünk be, mert ennyi pénzért (pl. 4x€40 alkalmanként) szerintem taxival körbekocsikázzuk az egész várost, de majd meglátjuk. Én is össze akarom gyűjteni, hogy egyéni szervezéssel mit, hogy lehet, csak még nem volt időm, meg Anyunak se, mert mindketten dolgozunk nagyon :-) Mi a 11. szinten leszünk a hátsó kiemelkedő részben, jobb oldalon. Nem tudom, hogy ez jó-e, esetleg tapasztaltabb kollégák megdobhatnának jótanácsokkal.

Előzmény: mörci (1934)
zara200 Creative Commons License 2012.05.21 0 0 1937

Szia MAni76 mi is az Armoniával megyünk jul 6-13 ig a hajóval már voltunk pár éve de az utvonal más volt, ugyhogy engem is érdekelne az utvonalrol szoló beszámolód, ha nem tudod feltölteni várom emailban molnarheni1@t-online.hu köszi előre is

Előzmény: MAni76 (1929)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!