Senki más nem használt annó M3-ast,főlegilyenkockábadugva.AtöbbségM100-L100-on,anyelvkapcsolósokonnyomult.Ráadásulalezliiscsöves,mertannakolyanfanútosadobrotortakarólemeze.
MRSmrs topiktársunk által ajánlott kecskeméti orgona trió bravúrosan jó koncertet adott a Kilele Music Caféban, kiváló zenészekkel, a jazz könnyed swinges irányzatában, ismert jó nóták átiratait hallhattuk. Orgona, bőgő, dob felállásban. Mivel a helyiság elég szűk, így csak minimális hangosítás kellett, így a hangszerek hozták az eredeti akusztikus hangot, az orgona (Vermona ET6-2) kis csöves torzítással, All Sound Lacikával egészen jó hangúra kerekedett. (azért ugye majd hallhatunk Hammondosabb hangot is, mert néha az NDK remeke azért nem az igazi). Az orgonista viszont igazi, könnyed játékos futamokkal, néhol jazzes, funkos tömörséggel játszott.
Gratulálok a zenekarnak, külön az orgonista MRSmrs kollégának. Itt Kecskeméten hiánypótló az ilyen klubos trió, de bárhol a világban megállná a helyét. Képekkel a 15147-es hozzászólásban találkozhattok, hangot pedig nem tudtam felvenni, de biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb a fórumra kerül.
lassan egy éve, hogy írtam egy új magyarországi hammondról (l. 2011.12.04-i, 13970 hozzászólást).
Jó hír:
az orgona a TG-től a matching trafóig össze van rakva és működik!!! TG, Billentyűk, kábelkorbács, drawbar-ok, preset matrix, trafó összehuzalozva.
preamp + perka kapcsolók következnek.
Ha tudok majd képet feltölteni, megteszem (a flash nem megy)
Viszont a TG kicsit hangos... A végső hangban nincs benne, de eléggé varrógépes a hangja. MisiHammond megnézte és azt mondja, hogy a főtengely run motor felől nézve 3. csapágya lóg.
Van valakinek ötlete, hogy mit csináljak vele, vagy hogy van-e valaki aki ezt meg tudja javítani?
Pont ilyet láttam régen a P.Mobilban, később a P.Boxban. Sőt, egyszer egy koncertemen ilyenen nyomtam a Derkovitsban '83-ban a Box előtt. Ez az vagy egy másik?
Eladó egy 1959-ben Amerilában gyártott Hammond M3, és egy Bjodr Jörgensen licenszben gyártott 147 Leslie, konténerrel. A hangszer jól működik, a lezli sebességét a hangerő pedálra szerelt kapcsolóval lehet váltani. A dobozolás -különösen a lezlié- erősen kozmetikára szorul. A felújításra vállalkozónak megéri a munka, mert egy koncertezésre kialakított igazi Hammond összeállítás birtokába juthat. Tel: 06 30 2869734 Gál János
A napokban előkotortam az Osibisa 1974-es Osibirock című lemezét. Nagyszerű zene, ajánlom mindenkinek, Robert Bailey Hammond-orgonakísérete miatt is. Íme egy részlet:
Múltheti Duna World-ös Lonnie koncertnek itt a 2. része. (HD, TS/MPEG4 formátum - PC-n VLC player javallott hozzá, DivX/Xvid átkódolásra egy remek kis ingyenes progi hozzá esetlegesen: http://www.xmedia-recode.de)
Kedves vidéki (Kecskemét közeli) Hammond szerető emberek!
Kecskeméten a Kilele Cafeban orgonás trió (énekesnővel kiegészítve) zenél csütörtök esténként. Ha bárki egy szemernyi indíttatást érez, jöjjön feltétlen. A zene és a hangulat remek, belépő nincs. Swing, funk, jazz szól, jam lehetőség is van. :)