Kiváncsi lennék arra, hogy "derék" demokratáink hogyan tudják a demokrácia egyik legfőbb fogalmát (a választópolgárok által megválasztott kormány irányítása) összeegyeztetni azzal, hogy azt szeretnék, hogy országunkat egy, vagy több általunk meg nem választott szervezet (IMF, EU) irányítsa, mégpedig úgy, hogy azok döntéshozói nem is itt élnek.
De észrevettem. Pontosan ugyanúgy frissítetted, mint az MSZP frissítette magát: semmi változás, de igazad van abban, hogy kurvára unalmas.
Mellesleg én gondolkozom egy üzleten. Szállodát szervezek azoknak, akik úgy ítélik meg, hogy Orbán ledöntötte a demokráciát. Nos ezek eljöhetnének az én Badness szállodámba. A szobák az istállóban lesznek, mint a kitelepítetteknek volt rákosi idején. Persze lesznek szobák is. Kis pincék, ahol manikűrösök fogják letépni a körmöket. Alakul a terv, sok-sok programmal.
Azt hiszem, hogy ott megtanulják majd ezek az alakok, hogy mi a demokrácia hiánya.
> a hirdetésekre azért van szükség, mert így könnyebb lesz elfogadtatni a lakossággal egy esetleges hitelmegállapodást.
Például lehet, hogy ő maga sem látta még a kérdéses hirdetéseket, amikor ezt nyilatkozta. Vagy csak reménykedik, hogy nem tudnak a partnerei elég jól magyarul;)
Magyarország az utóbbi 30 év legintenzívebben szívatott országa" péntek, 26. október 2012
Nagyjából az elmúlt 30 évben Magyarországról 230 milliárd dollár áramlott offshore-ba, ami kétszerese annak, ami Lengyelországból. Tehát bármilyen összehasonlításban Magyarország egy főre esően, nagy valószínűséggel a világ legintenzívebb szívatott országa volt az elmúlt 30 évben, tehát valójában fejőstehén volt. A "bizonyos nem létező birodalom" Erőforrásokat szív el a perifériákról, és ezt arra fordatja, hogy az egész birodalom működőképessége fennmaradjon. Az az alapvető probléma, hogy a birodalom egyre irracionálisabban viselkedik. Bővebben az Echo Tv Háttér-kép című műsorában
Szerintem pedig - ha már demokrácia meg minden - akkor alkossunk jogot arról, hogy fizessék meg azok az IMF hiteleket akik nyilvánvalóan úgy sírnak utána.
Nem kéne összemosni a dolgokat.
Nyilván normális ember nem akar IMF hitelt, ha az nem kell.
Sőt, én elvárom a kormánytól is, ha nem kell hitel, akkor ne vegyen fel.
Ebben az esetben örömmel kell nyugtázni a sértődést és hazajönni.
De mit mondott Varga?
"Az ottlévők szerint Varga különösen kellemetlen helyzetbe kényszerült, mivel nem tudott arról, hogy az IMF-ellenes hirdetések a szervezet közgyűlésével egy időben jelennek meg. Az IMF a kampány azonnali leállítását követelte, különben a maguk részéről befejezettnek tekintik a tárgyalásokat. Varga Mihály erre úgy reagált, a hirdetésekre azért van szükség, mert így könnyebb lesz elfogadtatni a lakossággal egy esetleges hitelmegállapodást."
Persze, hogy rosszul emlékszel. De például az MNB honlapjáról le tudod tölteni visszamenőlegesen is az árfolyamokat. Ajánlom a 2009-es évet. Meglepetéééés! :-)
Ez nagyon jó ötlet! Az IMF-ellenesek persze rosszabbul fognak járni, mert értelemszerűen ők meg a piaci alapon felvett hitelek magasabb kamatait fogják fizetni, de a nemzeti büszkeség ennyit bőven megér, igaz?
Nem tudom, emlékeztek-e arra, mekkora ajvékolást csaptak a szociálisan érzékeny ballibek, amikor az alcsúti törpemessiás regnálása során az euró átlépte a bűvös 300 forintos árfolyamot. Világvége, Armageddon! Lehetőleg egyben.
És nem tudom, arra emlékeztek-e, hogy ugyanezek a szociálisan érzékeny ballibek milyen mélyen kussoltak 2009. márciusában, még a szociálisan érzékeny ballibmessiások regnálása alatt, amikor az euró a története során először lépte át a bűvös 300 forintos árfolyamot?