Egy kérdés, és tudom, hogy volt már róla szó itt korábban, csak lusta vagyok végigböngészni az egész topic ot. :)). Ebben a csodálatos időben újra előjött a párásodás problémája. Ebben a takony időben ezerrel párásodik ugye a szélvédő. Nyomatom az üvegre a hoúideg levegőt, állítgatom akárhová, csak nem nyomja le a párát róla, csak akkor, amikor bekapcsolom a klímát. De akkor kapásból, és elsőre. Lenyomatom a párát, kikapcsolom a klímát, és egyből megint párásodik a szélvédő. Kérdésem, hogy lehet e úgy nyomatni a levegőt, hogy ne kelledjen klíma a párátlanításhoz? Mással is előfordúl ez ugyanígy? Mit tudok csinálni?
Ma jártam 1-2 kereskedésben. Ilyenkor mindig látok új dolgokat. Most azt sikerült felfedeznem, hogy a 2009-es modellév az Octavia Tour-nál megkezdődött, már 2008.06.23-án gyártottak ilyen modellévű autót.
Úgy tűnik, semmi változás nincs.
Más modellekből még nem találtam 2009-es modellévűt, kivéve Superb II, de azt meg eleve csak ezzel a kóddal gyártják.
Az is bebizonyosodott, hogy helyes volt a feltevésem, mi szerint OII-nél az alvázszám gyártóüzem azonosító kódjában megjelent új karakter a szlovákiai, pozsonyi VW üzemet jelenti. Tehát immáron biztos, hogy szlovák gyártású OII-k is jönnek hozzánk.
Teljesen igazad van, de Te magad is leírtad, hogy "lényeg hogy legyen róla papír hogy te átnézetted."
Itt a pont, onnantól kezdve a szervizé a gond és a forgalmazóé a garanciális kötelezettség.
Ha nincs ilyen papírod (a nem rovatba ikszelés ezt jelenti), akkor Te magad is vétkes vagy a hiba bekövetkeztében, mégha az a pollenszűrőn át a motorolajba jutó veréb is volt, aki a katalizátorban rakott fészket :-)))
Tehát valamelyiknek meg kell lennie az első két évben, vagy az első 30 ekm-en.
Mivel Neked nem volt "olajcsere" szervized, csak olajcseréd (a hivatalos olajcsere szervizben vannak lég- és pollenszűrő cserék is), és nem volt "ellenörző szervized", mert nem cseréltettél szűrőket ill. azt nem ikszelték be, ezért Neked kell most egy "ellenörző szerviz".
A levegőszűrő cseréjét a könyv 60.000 km-re írja (nonszensz!),
ha jól gondolom a garanciához semmi köze a pollenszűrőnek.
Vagy akarom és cseréltetem, vagy szívom az utcai levegőt:-) vagy a régin keresztül azt, ami épp be tud jönni. Ehhez senkinek semmi köze..
A légszűrő csere 60.000.-nél kötelező... Akkor mit is kellene csinálniuk???
max fékolaj cserét, illetve ellenőrzést, ami abból áll, hogy átnézik az autót, és ezt teszik ha teszik, de lényeg hogy legyen róla papír hogy te átnézetted. szvsz.
Nekem 2 éves szervizkor mindent rendbe találtak és mindent kipipáltak hogy jó, annak ellenére hogy nem éget a féklámpám :-(
Az lenne a kérdésem, hogy valaki rakta-e már be saját maga a vezérlő elektonikát, ami működteti a közp. zárat? Mennyire komoly az ügy, villamos hozzáértéssel?
Ugyan Ezt! a terméket nem ismerem, a cégről sem hallottam, de hasonló ilyen terméket már szereltem, többet is. Villamos hozzáértéssel nem lesz probléma a beszerelés:-) Ha mondasz pontosabb típust, ha tudok segítek. Minit.
Jaaa, és más beszerzésből kicsit olcsobban is meg tudom szerezni... ;-)
Rugalmas szerviz intervallumnál az olajcsere és ellenőrző szerviz egy és ugyan az. Ha a car-társ kért egy olajcserét, akkor ez egy félmegoldás, mert kinullázták a komputert, bár az még nem szólt, de az új olaj miatt nem nagyon volt mit tenniük, ahhoz kellett igazítaniuk az egész rendszert.
Ez esetben én 2 éves korban vagy 30.000 km-nél cseréltetném a szűrőket, amik kimaradtak az olajcserénél, 2 éves korában legkésőbb pedig a fékolajat cseréltetném le. Esetleg, elkerülendő a többszöri munkadíjat, a fékolajjal sem kellene megvárni a 2 évet.
A levegőszűrő cseréjét a könyv 60.000 km-re írja (nonszensz!), én kicseréltettem 2 év után, bár aranyárban volt (7e Ft).
Az lenne a kérdésem, hogy valaki rakta-e már be saját maga a vezérlő elektonikát, ami működteti a közp. zárat? Mennyire komoly az ügy, villamos hozzáértéssel?
Ha van esetleg egyéb tapasztalat az is jó lenne vásárlás előtt...
Aha, hát én csak jót akartam - és gondolom - jót is tettem az autonak a 20.000 -es cserevel, mert már igencsak az also nivón allt az olajszint, gondoltam akkor nem töltögetek rá hanem teljes csere.
Kicsit összekavartad ezzel a "csak olajcserével" a dolgokat. ;-)
Szerintem most vidd el egy ellenörző szervizre, most nem kell olajat cserélni, de cseréljék le a szűrőket és nézzék át a kocsit.
Ha belemennek, akkor vigyed Te a szűrőket, de kérdezd meg előre (bár a szervizfüzetedben pontosan le van írva az összes teendő), pontosan mit jelent az ellenörző szerviz, milyen munkafolyamatokat takar és mennyibe kerül.
Most nincsen nálam a szervizfüzet, de úgy emlékszem, hogy megkülönböztet "ellenörző" és "olajcsere" szervizt a füzet.
Olajcsere szervíznek lennie kell legalább 30 ekm-ként, de max két évenként.
Ellenörző szerviznek is ez a periódusa, ha jól emlékszem.
Tehát valamelyiknek meg kell lennie az első két évben, vagy az első 30 ekm-en.
Mivel Neked nem volt "olajcsere" szervized, csak olajcseréd (a hivatalos olajcsere szervizben vannak lég- és pollenszűrő cserék is), és nem volt "ellenörző szervized", mert nem cseréltettél szűrőket ill. azt nem ikszelték be, ezért Neked kell most egy "ellenörző szerviz".
Szerintem, ha Te viszed a szűrőket (érdemes, mert a szűrőket 5x áron adja a márkaszerviz), akkor nem lehet az ellenörző szerviz több, mint 2 munkaóra, vagyis kb.7-8 eFt+ÁFA.
Cserébe nincsen vita a garanciális jogok területén.
Ha nincsen sem ellenörző, sem olajcsere szerviz a garanciaidő alatt, csak egy sima olajcsere (mégha azt márkaszerviz csinálta is), akkor támadási felületet hagysz a garanciális jogok érvényesítése területén.
Komputert nem kell nullázni, viszont kb. 10-15 ekm múlva (a 20.000 km-es olajcserénél nullázott komputer kb. 45-50 ekm környékén jelez újra) rendes "olajcsere-szervízt" kell kérned, ha még garanciaidőn belül leszel.
Ha már nem leszel garanciaidőn belül, akkor meg mehet maszeknál az olajcsere és az összes szűrő cseréje.
Mindez persze magánvélemény, egy garanciaügyi jogász, vagy nálam tapasztaltabb ember majd kijavít, ha valamit rosszul mondtam.
Nekem is mindig csinálja ha a közlekedési infokat mondja, CD-rol is átkapcsol, és jól felhangosodik. Először én sem tudtam hogy mi is van, de ha zavar ki lehet kapcsolni.
Nem, a 30.000-es szerviz, mint olyan nem kötelező.
Joemaster pontosan leírta.
A kocsi (ha QG1 van az adattábláján) rugalmas szervizintervallummal rendelkezik, tehát a komputere mondja meg, hogy mikor vidd szervizbe, de legkésőbb 2 évesen, vagy 30.000 km-nél mindenképp vinni kell.
Ha Te 20.000-nél megcsináltad az olajcsere-szerviz feladatait (a kezelési könyv pontosan felsorolja a teendőket), akkor nem kell 30.000-nél szervizbe menni, csak ha a komputere szól.
Mindez feltételezi, hogy a komputert is beállítottátok az olajcserénél.
A garancia miatt érdemes az első két év során legalább egyszer meglátogatni a szakszervizt, de ha a 20.000-es olajcserédet ott csináltattad, akkor most 30-nál nem kell menned.
Valaki tapasztalta már az OII STREAM rádiójánál, hogy időnként minden ok nélkül felhangosítja magát? Már legutóbb is felfigyeltem, mikor az M3-mon jöttem-mentem, de ma megint feltűnt, hogy ok nélkül hirtelen felhangosodik. Nem függ össze a sebességtől függő hangerővel, mert nem gyorsításkor jelentkezik és egyenletes sebességgel jöttem általában. Úgy vettem észre, csak a Danubius rádiónál. Átkapcsoltam Slágerre, ott nem volt semmi 1 óráig sem, amint vissza mentem a D-ra, hamarosan produkálta.
30.000 km-nél nincs semmi, ami kötelező lenne! 60.000-nél van gyertya csere, meg 90.000-nél kell először megvizsgálni a vezérműszíjat, amit minden szerviz úgy értelmez, hogy cserélni kell (senki nem meri bevállalni, hogy azt mondja, jó ez még...).
Egyetlen kötelező dolog van: 2 évente fékfolyadékot cserélni!
Mindez akkor igaz, hogy meghosszabbított szerviz intervallumos (2 év/30.000 km, vagy amikor a komputer szól) autóról van szó, gyakorlatilag az új Octavia-ból mindegyik, a régiből pedig a Tour fedőnevű autók.
Szervizfüzetben a beragasztott címkén QG1-nek kell szerepelnie a 3 karakteres kódokat tartalmazó részen, a legalsó sorban a legelső kód.
Ha QG0 vagy QG2 van ott, akkor 15.000 km/1 év a szerviz periódus.
1 kis segítségre lenne szükségem. Sogoromnak nan 1 1.6 101le oktáviája 2002-es.Eddig kifogástalanul müködött,de mostanában melegben nem indul.Szerelőtöl szerelőig jár,de nem találják a hiba okát.Már cseréltek vizhöfok viszajelző jeladót,gyertya kábelt. Valakinek volt már hasonló problémája?Esetleg ötlet?Vagy 1 jó szerelőt(Kecskemét térsége) tudna valki.? Elöre is kösz!!