Keresés

Részletes keresés

Bagadék Bezsőbá Creative Commons License 2024.01.25 0 0 702

Nem szóltam bele, de ugye te is feldemhedtél a kanadaira irl miatt?

Előzmény: búvár-halász (698)
Bagadék Bezsőbá Creative Commons License 2024.01.25 0 0 701

Nem is értem, mi ütött bele.😀😀😀

Előzmény: Nyúlszájú (695)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.01.25 0 1 700

Tök jó, hogy rajtam kívül itt mindenki tudja, hogy melyik nick mögött ki van. :-)

Tulajdonképpen minden "izmus"-sal baj van. Talán ez alól a nudizmus a kivétel. :-)

Előzmény: búvár-halász (698)
Törölt nick Creative Commons License 2024.01.25 0 0 699

Á! Lelőtted a poént. :)

Előzmény: MrJones512 (672)
búvár-halász Creative Commons License 2024.01.25 0 0 698

A probléma ezzel az, hogy a kommunizmus is kizárólag csak szenvedést és halált hozott az emberiségre, ugyanúgy, mint a nácizmus. Nem akartam ennyire belemenni, csak Vito beszólt és amiatt kellett kifejtenem.:)

Előzmény: In Lak'ech (693)
búvár-halász Creative Commons License 2024.01.25 0 0 697

Jé, most látom, hogy nem is negligált személyről van szó, csak azok szoktak ilyen hangnemben szólni hozzám.:)

Előzmény: búvár-halász (692)
Törölt nick Creative Commons License 2024.01.25 0 1 696

Ja! És aktuálpolitikára gondolsz vagy a politikatörténelmi eszmecserék is tilosak? És ha az aktuálpolitika tilos, abból minden aktuális esemény megvitatását tanácsos kerülni? Vagy csak a magyar (oroszt?) nem lehet kritikával illetni?

Előzmény: Törölt nick (694)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.01.25 0 0 695

Pedig a barátjának tartott. Eddig.:)))

Előzmény: Bagadék Bezsőbá (691)
Törölt nick Creative Commons License 2024.01.25 0 1 694

Oké, de kérlek, határozd meg pontosabban, hogy mit tekintesz direkt politizálásnak? Konkrétan, mert ez így csak gumibugyi, mindenre ráhúzható az exmagyarnemzetes muki podcastjének a linkjén kezdve és X.Y. politikus egy tolvaj, egy geci, mocskos nemzeTHáruló estébé.

Előzmény: Operator (670)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.01.25 0 0 693

Tökéletesen igazad van. De most is hangsúlyozom, hogy ez esetben nem az eszmére kell haragudni, hanem akik annak nevében gyilkolnak.

Ha lelőnek valakit, senki nem (na jó, vannak, akik igen) a pisztolyt szeretné bíróság előtt látni.

Előzmény: búvár-halász (692)
búvár-halász Creative Commons License 2024.01.25 0 0 692

Ha már a negligált így megszólított, akkor kifejtem: a kommunizmus egy szép eszme, amelynek a nevében 100 millió embert öltek meg, a nácizmus pedig egy gonosz eszme, amelynek a nevében 100 millió embert öltek meg, így számomra a kettő között semmilyen gyakorlati különbség nincsen. Period. Egyébként Lenin elvtárs forradalma előtt volt szélsőjobboldali eszme hatalmon? Ha igen, akkor fejet hajtok a konkrét adat előtt.

Előzmény: búvár-halász (690)
Bagadék Bezsőbá Creative Commons License 2024.01.25 -3 0 691

Ha nem kívánsz vmibe beleszólni, ne is tedd! Nem kell mindenbe belepofáznod, amiről fogalmad sincs. 

Előzmény: búvár-halász (690)
búvár-halász Creative Commons License 2024.01.25 0 0 690

Ebbe nem kívánok beleszólni különösebben, mert nem szeretem a kommunizmust ( és akkor még finom voltam és nőies), de ez az én egyéni véleményem, kár róla vitatkozni, mindenesetre nem lehetett válasz a fasizmusra-nácizmusra, mivel mindkettőnél előbb jött létre.

Előzmény: MrJones512 (679)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.01.25 0 0 689

Az eszme nyújtja a megoldást, nem a kommunisták. :-(

A többivel teljesen egyetértek.

Előzmény: MrJones512 (688)
MrJones512 Creative Commons License 2024.01.25 0 1 688

Hogy megoldást nyújtanak az emberiség  legnagyobb rákfenéjére, amit úgy hívnak, hogy ÖNZÉS.

Előzmény: Nyúlszájú (685)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.01.25 0 0 687

Azt hiszem, nem ugyan az a kommunizmus, vagy a kommunisták "szeretete".

De azt hiszem, nem a szeretetre gondolt.

Előzmény: Nyúlszájú (685)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.01.25 0 0 686

Teljesen érthető. Egyénként nehéz hosszú távon és közösségben gondolkodni.

Nekem sem mindig sikerül. Vagy helyesebben, inkább ritkán. (Ezért nem valósult meg soha az igazi kommunizmus). :-)

Előzmény: búvár-halász (682)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.01.25 0 0 685

Akkor mit szeretsz rajtuk?

Előzmény: MrJones512 (683)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.01.25 0 0 684

A kommunizmus, mint eszme, alapvetően jó.

Az más kérdés, hogy a világon sehol nem sikerült papírforma szerint működtetni. De ez nem az eszme hibája, hanem az azt működtetni akaró embereké.

Ma is tetten érhetünk olyan eszméket, ideológiákat, amik mögé bújva nem az és nem úgy történik, ahogy az leírva vagyon.

Persze itt taglalhatjuk akár azt is, hogy melyik eszmerendszer képes nagyobb fejlődést produkálni.

És itt már megint egy másik gondolat motoszkál bennem. De ezt inkább hagyjuk is, mert hamar a kozmobiológia területén találjuk magunkat. :-))

Előzmény: Nyúlszájú (681)
MrJones512 Creative Commons License 2024.01.25 0 0 683

Az enyéimnek a nyomdájuk bánta.

Előzmény: Nyúlszájú (681)
búvár-halász Creative Commons License 2024.01.25 0 0 682

Ebben igazad van. No de minden szentnek maga felé húz a keze. Én is tudom, hogy a mezőgazdaságnak a tartós hideg tenne jót, ugyanakkor a meteorológusok ennél sokkal enyhébb januárt prognosztizáltak, bár Németh Lajos a napokban azt nyilatkozta, hogy ők is csak kapkodják a fejüket az idei tél folyamatos fordulatai láttán. Nekem a ház fele továbbra is gázkörön van, így nekem kell néhány enyhe nap minden hónapban, hogy biztosan a limit alatt maradjak, mert ez egy kib. óriásház. Szóval ez van.

Előzmény: In Lak'ech (680)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.01.25 0 1 681

Amikor a nagyszüleimtől elvették a földet, tanyát eszközeiket, a csárdájukat, akkor nem lettek kedvenceim a komcsik...

Előzmény: MrJones512 (679)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.01.25 0 0 680

Igen. Melyik ujjunkat harapjuk.

A téli meleg rövid távon (!!) jó. Spórolsz vele. Ám a másik oldalon rossz. A mezőgazdaságnak okozott károk miatt többet fizetsz a piacon.

Csak ez utóbbi nem olyan egyértelműen tetten érhető.

Nyáron meg a hűtés költségét fizeted.

De nem tudom, ennek a topiknak mennyire témája a fenti probléma tárgyalása

Előzmény: búvár-halász (677)
MrJones512 Creative Commons License 2024.01.25 0 0 679

Én nem tartom a kommunizmust olyan rossznak (a szocializmust meg egyáltalán nem): az erősen túlhaladott* feudális társadalmi berendezkedés okozta problémák mellett egy adekvát válasz volt a fasizmusra-nácizmusra is.

A vezérelvű társadalmon alapuló irányítástechnika (értsd: személyi kultusz) az, ami igazából a kárt okozta ezekben a rendszerekben.

És pont ez okozza ma is, pedig ma már sokmindenről beszélhetünk, de kommunizmusról-szocializmusról semmiképp!

Előzmény: Nyúlszájú (676)
búvár-halász Creative Commons License 2024.01.25 0 0 678

Ezt hadd hagyjam válasz nélkül, mert most már témát szeretnék váltani.

Előzmény: Törölt nick (667)
búvár-halász Creative Commons License 2024.01.25 0 0 677

Szerintem a kw számolgatás az nem politizálás. Most egyébként 3 hét után először jó napom van, mert  +9 fok van kint, és így az én klímám is ki tudja már fűteni az összenyitott másfél szobát (mivel én nem tudok abban a szobában aludni, ahol van, mert semmilyen zajt nem viselek el elalvás közben), a fateré eddig is kifűtötte az övét, őt nem zavarja a hang sem. de valójában ezek a klímák plusz 6-7 foktól tudnak igazán jól dolgozni, esőben, 5 fok alatt vagy főleg mínuszban már sokat romlik a teljesítményük. Ilyen értelemben én az akár napi 1000 ft-os H tarifát sem sokallom, főleg, mert azt mindig pontosan tudom kalkulálni, míg a gáznál ugye a limiten belül maradás a kérdés, de egy-egy ilyen melegebb nappal a napi limit több, mint felét megspórolom, csak ilyenből kellene több. Mert ez a 3 hét állandó hideg kicsit már az idegeimre ment, mert egyre jobban hűlt át a ház.

Nyúlszájú Creative Commons License 2024.01.25 0 0 676

A nyilasok is bebörtönözték, a komcsik is."

Mindkét oldalnak szar alak vót"

Inkább mindkét oldal volt egy trágyarakás, nem?

Előzmény: MrJones512 (673)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.01.25 0 0 675

Kicsit olyan ez, mint Geréb Dezső története. De csak kicsit....

Előzmény: MrJones512 (673)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.01.25 0 0 674

Az előbb visszanéztem az összes itteni hozzászólásomat.

Semmi direkt politika nincs benne.

Inkább moderációs kérdésekről szőrmentén.

Macinak is írtam, hogy ne konteók alapján írjon faszságokat!

Nyúlszájú  2 órája    0 0 579

Mutass tőlem itt akárcsak egy polos képernyőfotót az özönből!

Előzmény: búvár-halász (571)

MrJones512 Creative Commons License 2024.01.25 -1 1 673

"A nyilasok is bebörtönözték, a komcsik is."

Mindkét oldalnak szar alak vót. Most akkor ki is tapsoljon neki?

(Már a reakciós, egyházvezérelte államban hívő, ortodox keresztény tálibokon kívül?)

Szerencsére a politikához (is) totál tehetségtelen volt - nem véletlenül került a történelem szemétdombjára az ürge.

Előzmény: Nyúlszájú (669)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!