Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
A probléma ezzel az, hogy a kommunizmus is kizárólag csak szenvedést és halált hozott az emberiségre, ugyanúgy, mint a nácizmus. Nem akartam ennyire belemenni, csak Vito beszólt és amiatt kellett kifejtenem.:)
Ja! És aktuálpolitikára gondolsz vagy a politikatörténelmi eszmecserék is tilosak? És ha az aktuálpolitika tilos, abból minden aktuális esemény megvitatását tanácsos kerülni? Vagy csak a magyar (oroszt?) nem lehet kritikával illetni?
Oké, de kérlek, határozd meg pontosabban, hogy mit tekintesz direkt politizálásnak? Konkrétan, mert ez így csak gumibugyi, mindenre ráhúzható az exmagyarnemzetes muki podcastjének a linkjén kezdve és X.Y. politikus egy tolvaj, egy geci, mocskos nemzeTHáruló estébé.
Ha már a negligált így megszólított, akkor kifejtem: a kommunizmus egy szép eszme, amelynek a nevében 100 millió embert öltek meg, a nácizmus pedig egy gonosz eszme, amelynek a nevében 100 millió embert öltek meg, így számomra a kettő között semmilyen gyakorlati különbség nincsen. Period. Egyébként Lenin elvtárs forradalma előtt volt szélsőjobboldali eszme hatalmon? Ha igen, akkor fejet hajtok a konkrét adat előtt.
Ebbe nem kívánok beleszólni különösebben, mert nem szeretem a kommunizmust ( és akkor még finom voltam és nőies), de ez az én egyéni véleményem, kár róla vitatkozni, mindenesetre nem lehetett válasz a fasizmusra-nácizmusra, mivel mindkettőnél előbb jött létre.
Ebben igazad van. No de minden szentnek maga felé húz a keze. Én is tudom, hogy a mezőgazdaságnak a tartós hideg tenne jót, ugyanakkor a meteorológusok ennél sokkal enyhébb januárt prognosztizáltak, bár Németh Lajos a napokban azt nyilatkozta, hogy ők is csak kapkodják a fejüket az idei tél folyamatos fordulatai láttán. Nekem a ház fele továbbra is gázkörön van, így nekem kell néhány enyhe nap minden hónapban, hogy biztosan a limit alatt maradjak, mert ez egy kib. óriásház. Szóval ez van.
Én nem tartom a kommunizmust olyan rossznak (a szocializmust meg egyáltalán nem): az erősen túlhaladott* feudális társadalmi berendezkedés okozta problémák mellett egy adekvát válasz volt a fasizmusra-nácizmusra is.
A vezérelvű társadalmon alapuló irányítástechnika (értsd: személyi kultusz) az, ami igazából a kárt okozta ezekben a rendszerekben.
És pont ez okozza ma is, pedig ma már sokmindenről beszélhetünk, de kommunizmusról-szocializmusról semmiképp!
Szerintem a kw számolgatás az nem politizálás. Most egyébként 3 hét után először jó napom van, mert +9 fok van kint, és így az én klímám is ki tudja már fűteni az összenyitott másfél szobát (mivel én nem tudok abban a szobában aludni, ahol van, mert semmilyen zajt nem viselek el elalvás közben), a fateré eddig is kifűtötte az övét, őt nem zavarja a hang sem. de valójában ezek a klímák plusz 6-7 foktól tudnak igazán jól dolgozni, esőben, 5 fok alatt vagy főleg mínuszban már sokat romlik a teljesítményük. Ilyen értelemben én az akár napi 1000 ft-os H tarifát sem sokallom, főleg, mert azt mindig pontosan tudom kalkulálni, míg a gáznál ugye a limiten belül maradás a kérdés, de egy-egy ilyen melegebb nappal a napi limit több, mint felét megspórolom, csak ilyenből kellene több. Mert ez a 3 hét állandó hideg kicsit már az idegeimre ment, mert egyre jobban hűlt át a ház.