Sajnos sokszor nem lehet kikerülni a permetezést,de próbáljunk tanulni egymástól!Ha hozzáértéssel csinálja valaki,akkor szinte"művészet".Kártevő gondok+megoldások,módszerek,eszközök...Szóval minden!
Három éve vettem egy sárga, kínai akkus háti permetezőt, talán az Obiban.
20ezer körül lehetett. Egy töltéssel még most is bír egy fél napi folyamatos használatot, tavaly kényszerűségből 1,3 h szőlőt fújtam le vele (elromlott az önjáró - a peronoszpóra meg jött)
Jelenleg egy darab 5 literes kis kézi permetezőm van, de most már kín vele a permetezés ezért motoros permetezőt szeretnék venni és nézegetem a kínálatot. Arra gondoltam, hogy motorosat veszek de nem akkusat, mert az akku úgy is elromlik, illetve arra gondoltam, hogy nem háti permetezőt vennék, hanem húzhatósat, amit 230V-ról megy. A talaj egyenletes (fű), illetve a 230 voltos hosszabbítót jobban elviselem, mint a 20 kg-os tartályt a hátamon és ha létrára kell mennem, akkor is könnyebben felmászok tartály nélkül.
A telken kb 10 gyümölcsfám van, közöttük fű van, tehát nem lenne probléma a tologatás
Eddig a Froggy Baby-t és a Froggy E20-at néztem ki. Egy kicsit sokallom az árukat, 50 ezres kategóriában gondolkozom és a Baby 10 literes tartálya is jó lenne, de félek tőle, hogy a 48 wattos motorja kevés lesz (a leírás szerint 3 bar az üzemi nyomás). Szándékozom venni hozzá egy két méteres szárat (a cseresznye fám már olyan 6 méter magas) és nem tudom, hogy a 3 bar elégséges-e a magassághoz (plusz ha felállok egy 2 méteres létrára, akkor az már 4-5 méter).
Sajnos nem találtam más hasonló permetezőt, ami ilyen tologatós, húzogatós lenne, illetve véleményeket ezekről egyáltalán nem. Ez vajon miért lehet? Mert az ok, hogy szőlőültetvényben kb használhatatlan tologatni de egy hobbikertben, ahol a fák között sík fű van ott nagyon praktikus vagy legalább is én mint teljesen amatőr azt gondolnám. Ti mit gondoltok?
10 macskánk van ! De kintiek még egy sem halt meg a vegyszerek miatt ,de gyomirtót sosem fújok ! A macskák sok gyógyszerre alergiások rá kell számolni pár napot az élelmezési várakozásra a biztonság kedvéért .
Nem tudom, idevaló e a kérdésem, de ha tudjátok légyszíves válaszoljátok meg: totális gyomirtózva lett a füvesített terület egy része. Mikor engedhetem ki biztonsággal a cicát az udvarra? Szokott füvet enni, azért kérdezem. Köszönöm.
Kezdő kertészkedő vagyok, szóval előre is elnézést, ha bugyutának tűnik a kérdés. A por alakú permetszerek zárt tasakban mennyire bírják a fagyot? Kint hagytam 1-2 tasak Mospilan-t a műhelyben a télen "száraz, hűvös helyen". Mondjuk viszonylag enyhe volt az idei tél, de előfordulhatott -3, -4 fok néha a műhelyben is.
Én egy Evika DJ100 vagy HECHT 410 permetező közt gondolkodom (esetleg 16 a literes vátozatukon). Utóbbiról jókat halottam, viszont az előbbi picit szimpatikusabb. Van vele valakinek tapasztalata esetleg?
Nem tudom milyen teljesítményű szivattyúja volt a gépednek, de kis dugattyús szivattyút lehet venni külön is olyan 20 bárt tud, negyed colos forma csövön szív ,6mm nyomócsövön nyom 20 méterre még bőven van nyomása . Meglehet a te gépedet is tudná etetni egy vastagabb nyomó csövön .
Szia! Múlt évben elromlott az önjáró Solo permetszer-szivattyúja (természetesen pont permetezés közben) és a növényvédelem nem várhatott, ezért egy motoros - háti - Solo permetezővel és egy sárga - akkus kínai hátival felváltva fújtam le 1,3ha szőlőt. A 20 ezres kínai gagyival nem sokkal haladtam lassabban - és összehasonlíthatatlanul könnyebb volt, mint a motoros.
Szóval - én benzinmotoros permetezőt többet nem veszek. A döntés a tied - én a saját tapasztalatomat írtam le.
A Stihlnél az SR 430-t nézd meg.Ezt használom tíz éve 6-7 m-ig felvisz.Kicsit drágább,mint az SR 200,de most pont akció van a Stihlnél.Kezelt fák nem jelentenek akadályt,és a Stihl mint a MOL-kút rendszer,minden városban van.Másfél Ha szőlőt gyümölcsöst kezelek vele.Nagyon komfortos mindent egy kézzel működtett.Nézd meg.Jó választást!
Hát nem visz feljebb 2,5 méternél. Utána visszafolyik a kezedre. A probléma az vele. hogy nincs benne külön meghajtó (szivattyú) ami feljebb nyomná a permetlevet. 2 méterig kifogástalan.
Sziasztok! Stihl sr 200-on filózom. Valaki használ ilyet? Mik a tapasztalatok?
Leírásban 2,5 m magasságig jó. Tehát ha 1,5 m magasra tartom a csövét akkor onnan 1m-t visz? Nektek mennyit visz felfelé? Nekem a 4m is már már megfelelne, de az 5 üeg tutira.
Szia ! Én 3 éve használom de semmi baja ! Ép ma lemosóztam vele , Úgy működött ahogy kell, pedig nem vagyok a gépek nagy gazdája :-)! Filóztam rajta annak idején hogy ezt vagy stihlt vegyek ! Eddig azt hittem jól döntöttem, ne idegesíts...
De a dióról olvastam nemrég hogy csak éveik vannak és végük a dió burok fúrólégy tönkre teszi a fákat 2-3 éven belül ,ezek valami behurcolt faj ,nincs ellene hatékony vegyszer !