Keresés

Részletes keresés

szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.14 -1 0 3443

Ezért propagálom az atomisztikus elméletet mindenhol!

Előzmény: szaszg+++ (3428)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.14 0 1 3442

Azért van szükseg új gravitàció elméletre, mert a gravitaciót elemi töltêsek okozzàk és mert a gravitációs mezö is c-vel terjed.

Előzmény: Okos Árnyék (3435)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.14 0 1 3441

Azért rugtak ki a Tudományból, mert NEM tetszett az akadémikus fizikusoknak, hogy a modern fizikát megindokoltam kritizáltam!

Előzmény: szuperfizikus (3432)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.14 -1 0 3440

"Éter nincs, a tér kontinuumos és nem atomos ."

A tér csak egy fogalom, nem valóság. Így nem lehet sem folyamatos, sem atomos. 

Tegyél rendet a fejedben.

Előzmény: Okos Árnyék (3436)
cseik Creative Commons License 2022.03.14 0 1 3439

pontosabban, a deklarátum szerű tényközlésbe. persze ha van kifejtendő elméleted, csak nyugodtan elemezd azt.

Előzmény: cseik (3437)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.14 -1 0 3438

"Hubble jelenség: a galaxisok általános távolodása egymástól ."

Sejtettem, hogy nem tudod leírni. 

A Hubble jelenség az nem jelenség, hanem téves következtetések láncolata, amiben maga Edwin Hubble sem hitt. Ő csak annyit figyelt meg, hogy minél távolabbi egy galaxis, annál vörösebb a fénye. Semmi többet.

A nagyokosok a fény vörösödését a Doppler hatásnak tulajdonították (ami csak spekuláció), és a távolodó mozgással magyarázták (szintén spekuláció) a vörösödést. Ha ez így igaz, akkor minél távolabb van egy galaxis, annál nagyobb sebességgel kellene távolodnia. A kettő hányadosa egy közel állandó szám, a Hubble állandó. 

Csakhogy eszerint a legtávolabbi galaxisoknak  többszörös fénysebességgel kellene távolodni, ami ugye ellentmond a "modern" fizikának. Szóval egy nagy katyvasz az egész. 

"Fritz Zwicky-jelenség : a galaxisoknak az elvártnál nagyobb gravitációja ."

Egyszerűen arról van szó, hogy a csillagászok csak azokat a csillagokat vették figyelembe a tömegszámításnál, amelyeket láttak. De rengeteg olyan csillag is van, amely már nem világít, mert már elhasználta a hidrogénkészletét. Ezek a csillagok a sötét törpecsillagok. Ezek alkotják a "sötét anyagot". Ebben nincs semmi misztikus. Így a galaxisok tömege jóval nagyobb az előzetesen  számítottnál. 

Előzmény: Okos Árnyék (3425)
cseik Creative Commons License 2022.03.14 0 1 3437

szerintem ne kezdjünk bele az elképzeléseink ismételgetésébe.

Előzmény: Okos Árnyék (3436)
Okos Árnyék Creative Commons License 2022.03.14 0 0 3436

Éter nincs, a tér kontinuumos és nem atomos .

Előzmény: cseik (3434)
Okos Árnyék Creative Commons License 2022.03.14 0 0 3435

elhamarkodtam a választ

Azért nem stimmel a Newtoni gravitáció mert egy új gravitáció s elméletre van szükség, és ez a gonon elméletem, ami egy új algebrai struktúrán alapul .

Előzmény: Okos Árnyék (3433)
cseik Creative Commons License 2022.03.14 -1 0 3434

ha tényleg érdekel a válaszom erre, akkor itt elolvashatod az elméletem alapjait: www.duelun.com/documents

az em hullám az étertér rezgése (továbbiakban B részecske), amit az éterben haladó G részecskék keltenek. a G részecske sebességének és a B részecske anyagának rezgési sebessége fix arányú. a B részecske sűrűsége és anyagának rezgési sebessége fordított arányú és gyökös. ha megváltozik az étertér sűrűsége, megváltozik a sebességhatára, és ezért megváltozik a fény sebessége.

a gravitáció az objektumnak ütköző G részecskék és a B részecske mező nyomásának különbsége, a test két felületén erőhatással bír az objektumra. ha két objektum egymás hatótávolságában van, akkor a közöttük lévő étertér és a külső oldalukon lévő étertér tulajdonságai különbözőek. a különböző paraméterek különböző sebességeket és nyomást jelent, aminek erőhatása a gravitáció, elektromos töltés, magerő. a mágnesesség is hasonló okból jön létre.

a G részecskék, ha az étertér összes energiája lecsökken, akkor képesek a B részecske belsejében megállni és ott koncentrálódni. a G részecskék száma N. bármely energiájú térrészben létezik olyan állapot, amikor az N száma stabil értéket vesz fel. a stabil N számú B részecskék az elektron és a proton.

amikor az elektron és proton környezetében megváltozik a B részecske mező fizikai állapota, akkor megváltozik az egyensúlyi N szám is. ha ez csökken, akkor az elektron és proton kiengedi a felesleges G részecskéket. ez az alafa, béta, gamma sugárzás. ez okozza az em hullámokat, a gravitációs hullámot.

a neutron egy olyan proton, aminek elszabaduláskor nagyobb az N száma és idővel leadja ezeket. a kibocsájtott G részecskék egy része elektronná tud összeállni, a többi em sugárzást keltve szétszóródik a térben.

occam borotvája kétélű fegyver. kérdés, hogy minek az egyszerűsége a fontos. pl. az én modellemben 1 részecske van, annak 4 fizikai paramétere határozza meg, és az energia- és impulzus megmaradás törvényét, és a rugalmas mozgás és ütközés szabályait használja. ettől kezdve, a paraméter arányok és az alap részecske állapota automatikusan törekszik egy kiegyenlített állapotra.

Előzmény: Okos Árnyék (3427)
Okos Árnyék Creative Commons License 2022.03.14 0 0 3433

Miért, hogy hogy nem stimmel, hogyan tovább ?

Előzmény: szaszg+++ (3431)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.14 0 1 3432

Gyula, a kérdés az volt, hogy az atomisztikus fizikádat miért nem az "Atomisztikus fizika" topikban propagálod?

Miért kell minden topikot összeszemetelni?

Nem ezért rúgtak ki a "tudomány"-ból?

szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.14 0 0 3431

Avval hogy Newton gravitációs elmélete egyáltalán nem stimmel!

Előzmény: Okos Árnyék (3429)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.14 0 1 3430

A szuper... hiába is mekeg, az állitólagos szuperfizikája mosléknál is kevesebb!

Előzmény: szuperfizikus (3422)
Okos Árnyék Creative Commons License 2022.03.14 0 0 3429

Ösrobbanás épp úgy NEM létezett sohasem, mint fekete lyukak, vagy sötét anyag!

Akkor mivel magyarázod a Hubble jelenséget és a Fritz Zwicky-jelenséget ?

szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.14 0 0 3428

Már mondtam miért propagálom az atomisztikus fizikát mindenhol.

Azért mert ez az elmélet vette át a fizikából csak azt, ami helytálló volt, és ez az elektrodinamika, ami Maxwell által felállított egyenletére alapúl. Én a dinamikát kiterjesztettem az atomisztikus fizikára is, ami eddig, igazában csak a statisztikus fizikàban jelent meg (L. Boltzmann). Sajnos Maxwell elmélete NEM tartalmazta a töltéseket hordozó testek mozgását

Ehhez arra volt szükség, hogy a gravitaciót is beépítsem a részecskefizikába és a gravitációt egyesítsem az elektromagnetizmussal. Ez az által sikerült nekem, mert észrevettem, hogy a gravitàció is elemi töltesekböl ered és a g-mezö is c-vel terjed. A testek szabadesése kimérése meg azt hozta, hogy a testek sùlyos tömege különbözik a tehetetlen tömegétöl. Így Galilei/Newton/Kepler 400 éves gravitáciòs elméletét is ki képletet javítani. www.atomsz.com

De evvel kidobtam az egész  modern fizikát a tudományból, kidobtam az elfogadott kvantumelméleteket, a specrelt és az áltrel is. A részecskefizika Standard Modelljét, ami nem tudta megállapítani, miböl áll a világmindensêgünk anyaga és mi a tömeg, is tudományos mosléknak tartom.

Én az atomisztikus fizikán belül felállítottam a hatásintegrált, amiböl a Lagrange formalizussal le tudtam vezetni elöszor a mezök és a részecskék mozgásegyenleteit helytállóan, annak ellenére, hogy a mezök nem-konzervativ mezök. A részecskék mozásegyenleteiben meg Lagrange multiplikátorok jelennek meg, ezek rögzítik a több-részecske rendszerek stabilitását. A Planck állandó, h, egy Ilyen Lagrange multipikátor és NEM kvantálja az energiát.

A gravitációt tehàt NEM a téridö meggörbülése okozza, hanem elemi töltêsek okozzák. Ösrobbanás épp úgy NEM létezett sohasem, mint fekete lyukak, vagy sötét anyag!

Előzmény: szuperfizikus (3421)
Okos Árnyék Creative Commons License 2022.03.14 0 0 3427

kibocsájtás és észlelés között megváltozik

Miért változik meg, hogyan változik meg, egyáltalán hogy hogy megváltozik ?

gravitációnak az általunk feltételezett tulajdonságai nem egyeznek a valósággal

Miért lenne más a gravitáció ?

ez egy az egyben feltételezés. kezdve a nap működésével, a neutrínó mint részecske létezésével és átalakulásával.

Akkor mivel magyarázod a béta bomlást ?

Az Occam borotvája elv szerint ne keressük a gubancokat .

Előzmény: cseik (3426)
cseik Creative Commons License 2022.03.14 0 1 3426

Hubble jelenség: a galaxisok általános távolodása egymástól

hibás (elhamarkodott) feltételezés. a hubble jelenség annyit bizonyít, hogy a fény sebessége/hullámhossza, a közvetlen környezetéhez képest, a kibocsájtás és észlelés között megváltozik. ezen felül minden csak spekuláció.

Fritz Zwicky-jelenség : a galaxisoknak az elvártnál nagyobb gravitációja .

ez tény. de ez csak annyit bizonyít, hogy a gravitációnak az általunk feltételezett tulajdonságai nem egyeznek a valósággal. a sötét anyag csak spekuláció.

Napneutrínó jelenség

ez egy az egyben feltételezés. kezdve a nap működésével, a neutrínó mint részecske létezésével és átalakulásával.

Előzmény: Okos Árnyék (3425)
Okos Árnyék Creative Commons License 2022.03.14 0 0 3425

Hubble jelenség: a galaxisok általános távolodása egymástól .

Fritz Zwicky-jelenség : a galaxisoknak az elvártnál nagyobb gravitációja .

Előzmény: szuperfizikus (3424)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.14 0 0 3424

Az első kettőre választ tud adni. 

A harmadik csak feltételezéseken alapul. 

Meg tudod fogalmazni ezeknek a jelenségeknek a lényegét a saját szavaiddal?

Előzmény: Okos Árnyék (3423)
Okos Árnyék Creative Commons License 2022.03.14 0 0 3423

A szuperfizikád mit mond a Hubble-jelenség, a Fritz Zwicky-jelenség és a Napneutrínó jelenség jelenségekről ?

Előzmény: szuperfizikus (3422)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.14 0 0 3422

A jövő fizikája szerintem a Szuperfizika lesz. 

Miért gondolom ezt?

Elsősorban nem azért, mert én alkottam a meg, hanem több más okból is:

- a Szuperfizika valóságos megfigyelésekre és kísérletekre épül.

- Nem tartalmaz kitalált elemeket, amelyek nem bizonyíthatók kísérletekkel.

- A tudós elődök munkáira támaszkodik, de túl is lép azokon.

- Nem végső megoldásokat keres (mint a vallás) hanem a meglévő ismeretek összegzése alapján egy lépéssel előrébb lép. Ahogyan  a tudománynak normálisan működnie kell.

- A Szuperfizika nem tartalmaz belső logikai ellentmondásokat. Nincsenek benne paradoxonok.

- Nincsenek benne csodás jelenségek. Lelassuló idő, megnyúló tér, 4 dimenzió, időutazás, stb.

- A Szuperfizikában a fénynek sincsenek mesébe illő tulajdonságai, mint pl. hogy utolérhetetlen és megelőzhetetlen.

- A Szuperfizikában nincsenek megmagyarázhatatlan korlátok. A fénysebesség nem határsebesség.

- A Szuperfizika nem zárja ki a fénysebesség feletti (szuperlumináris) világ megismerését, sőt célul tűzi ki ennek kutatását.

A Szuperfizika egy teljesen új világot nyit meg az emberiség előtt, amely soha nem látott fejlődést fog elindítani a tudományokban. 

Aki szereti a kihívásokat, aki szereti érezni a felfedezés örömét és vállalkozik erre a nagy kalandra, az tartson velem. 

szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.14 0 1 3421

Gyula, nyitottál egy topikot a atomisztikus fizikádnak.

Miért nem ott reklámozod?

Előzmény: szaszg+++ (3417)
szőrinszálán Creative Commons License 2022.03.13 0 1 3420

Az éretlen gyümölcstől fanyalog, aki kóstolja. Az érett gyümölcs mindenkinek ízlik, aki nem lesz allergiás tőle. De a jóból is megárt a sok, főleg, ha csak azt kínálják. Még szerencse, hogy itt is bő a választék.

szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.13 -1 0 3419

Mindenhol!

Előzmény: Okos Árnyék (3418)
Okos Árnyék Creative Commons License 2022.03.13 0 0 3418

de nem 1 db topikban

szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.13 0 0 3417

Én a helytálló fizikára koncentrálok!

Előzmény: Okos Árnyék (3416)
Okos Árnyék Creative Commons License 2022.03.13 0 0 3416

mert nem koncentrálod 1 db topikra

Előzmény: szaszg+++ (3414)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.13 -1 0 3415

Szerintem is.

Előzmény: szaszg+++ (3414)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.13 -2 1 3414

Az elég nagy disznoság, hogy az atomisztikus fizikát a modik NEM engedélyezik a Tudományban tárgyalni.

Előzmény: szuperfizikus (3412)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!