Keresés

Részletes keresés

Áfony Creative Commons License 2004.11.09 0 0 3200
Reggel 8-ig 19 mm eső. Most is esik.
Veszpremi Creative Commons License 2004.11.09 0 0 3199
A Bakonyi hegyek ma reggelre fehérbe öltöztek, Veszprém T=1.
rferi Creative Commons License 2004.11.09 0 0 3198

Tegnap este hatkor kezdett esni, és reggelig lejött 22 mm.

Igazi pocsék éjszaka volt, alig aludtam, minduntalan felébresztett a szél meg a csörgő eső!

Brrr!

Tozatu Creative Commons License 2004.11.08 0 0 3197

Itt is igazi pocsék idő volt,esett,fújt a szél,stb.Nagyon zima van,épp a hó hiányzik.

Szorítok Ferri-hurri,hogy megtalálják a bibit,miért nem épül be a csontodba a Ca.

Előzmény: Ferenc(hurrikán) (3193)
Áfony Creative Commons License 2004.11.08 0 0 3196

Gyerekem jelenti, Bánkúton 6 cm hó.

Ferihurri ,remélem kapsz valami jó gyógyszert hogy megállítsa valamennyire a csontritkulást. Majd írj a fejleményekről.:)))

moonshadow Creative Commons License 2004.11.08 0 0 3195

Igazi kellemetlen idő van.

Hideg szél fúj, szemerkél és csapkod az eső, pedig a héten még min 45m kerítést kell készítenünk.

Remélem lesz még egy-két hét enyhülés, hogy teljesen felkészüljünk a télre.

Ferenc, neked pedig mielőbbi jobbulást! :)

Veszpremi Creative Commons License 2004.11.08 0 0 3194
Hogy van az, hogy manapság keletről jön az időjárás? Csak nem a szélsebességmérőd okozza ezt az anomáliát! :) Eddig mi, nyugatiak hoztuk a frontokat. Igaz, hogy pl. télen a nagy havak a Bakonyban úgy esnek, ha délről betekeredik a hideg (jó kis Genovai ciklon több napon keresztül). Na mutatok nektek igazi szép friss havas tájat a showgoroknál, ahol szombaton még szép ősz volt: http://www.dietauplitz.com/wetter.htm
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (3191)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2004.11.08 0 0 3193

S nem is akármilyen.. Mamámmal együtt mentünk el és az én eredményem majdhogynem rosszabb lett, mint az övé, pedig Ő mér 65 éves, én meg csak 18 . S mivel - irányba fejlődött tavalyhoz képest így beutaltak. Ma voltam. Amúgy elmondtam és itt is elmondok mindent, hogy én kólát az elmúlt 1évben jó ha 2dl-t ittam, se alkohol, se cigeretta, szóval nem értem. És akkor tejet pedig köbméter számra iszom/ittam! Az elmúlt 1 évben ha nem ittam meg negyed m3-t (250litert) akkor 1litert se! Sőt az elmúlt hónapban már immunis vagyok rá, mert most is az őszi szünetben már napi 2 litert ittam meg, régebben pedig az 1 liter is nehezen ment le!:) DE megmondták, hogy nem mennyiséggel lesz mostmár a gond, hanem annak hasznosításával, mert eszem is sokat és nem hízok. 52kg vagyok összesen, így a pajzsmirigy gondom lesz, a mostani vér eredmény majd megmondja milyen mértékű.

Az időjárásról is lévén szó: Itt reggel 8:30 óta esi kaz eső gyengén, már elértük a 3mm-t, élénk a szél és épp 5fok van, tehát nagyon kellemetlen az idő. A ciklon szépen alakul, és alakult már, így további csapadék lesz, ezt jól megerősíti a magasban végzett szonda eredmények, miszerint gyönyörű összeáramás van, így adott a további nagy csapadék. A mozgó műhold szerint pedig mintha azt lehetne látni, hogy még minidg ddny-éék a mozgási irány a ciklonnak, az előrejelzett dk-ény ival szemben! Ez azt jelenti, hogy a középpont keletebbre megy el(ha nem változtatja az irányát a következő órákban, mert minden lehetséges) akkor kissé hidegebb lesz a magasban 850Hpa-n, ezt jól mutatja az is, hogy Kékestetőn havazik és meg is marad, mett -2fok van! De én továbbra is tartom, hogy síkvidéken nem lesz havazás!

Előzmény: rferi (3192)
rferi Creative Commons License 2004.11.08 0 0 3192

Csontritkulás 18 évesen?????

Ajjaj, a kólát felejtsd el (ha még nem felejtetted volna :) )

Pesten még éppennem esik az eső, szél is szolíd, de pocsék idő van azért

Előzmény: Ferenc(hurrikán) (3191)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2004.11.08 0 0 3191
Vérvételen voltam, mert rutin ellenőrzés, mert tavaly észleltük, hogy csontritkulásom van, most megint csináltunk csontsűrűséget meg vért vettek. Ma délután megyek vissza. 5fok van és gyengén esik az eső, eddig 1.5mm, de a java majd délutántól jön holnap reggelig!
Áfony Creative Commons License 2004.11.08 0 0 3190

Ferihurri mit keresel ilyenkor a neten? Csak nem beteg vagy?

Itt is most kezdett el cseperegni az eső, fokot nem tudok de szél nincs.

Előzmény: Ferenc(hurrikán) (3189)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2004.11.08 0 0 3189
Ja hát olyannyira, hogy szerintem az egész Alföldön 0% a havazás esélye! Főleg a megmaradóé 0%, Kékestetőn meg a nyugati határszélen már lehet hó, de nekünk nem kell a hólapátolástól aggódni. Most már esik az eső, de mindössze csak 4.4fok van és mellé élénk a szél, igazi kellemetlen idő van. Most jöttem a vérvételről, itt bennt már jó meleg van!:)
Előzmény: Tozatu (3188)
Tozatu Creative Commons License 2004.11.07 0 0 3188
Mennyire délnek érted a délt?Jaj,ha esika hó!
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (3187)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2004.11.07 0 0 3187

Rferi! Viszont ez a pingpong-os megoldás nagyon jó!! Hú ez nekem nem jutott az eszembe, na majd akkor következőre ezt fogom alkalmazni, sokkal jobb lesz.

Most viszont ezekben az órákban mélyül ki a ciklonunk és szépen növekszik ami majd holnap délelőttől egészen kedd estig fogja adni a csapadékot, ami elég jelentősnek ígérkezik! Délen nem várok havazást. Igaz most is 2.6fok van csak.

rferi Creative Commons License 2004.11.04 0 0 3186

Problémák:

Nem jutott eszembe ez a kézenfekvő dolog, hogy bringacomputert használjak.

Erőlködtem mindenféle elektronikával. (villamosmérnök vagyok ui.).

Aztán a hitelesítéssel volt sok gondom.

De ez itt amit leírtál zseniálisan egyszerű.

A kanáldolog nem ügy, azt én pingponglabdából csinálom.

Előzmény: Ferenc(hurrikán) (3185)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2004.11.03 0 0 3185

Itt van az ismerősöm honlapja, ezen azt a részt olvasd el, ahol a kanalakat összerakja meg ilyenek. http://ogmet.uw.hu/muszerek/szi.htm  A lényeg, hogy énis így csináltam meg a kanalakat aztán könnyen forgó tengelyre helyeztük rá, a tengelyre ragasztottam a mágnest, a rúdon meg az érzékelő van, tehát pont úgy mint a biciklinél, és akkor mikor forgatja a kanalakat a szél akkor szépen elhalad a mágnes az érzékelp előtt(mint mikor tekerjük a biciklit)és akkor már méri a légmozgást. A hitelesítés persze fontos dolog. Én azt úgy csináltam meg, hogy még a nyáron vártam egy olyan estét mikor szélcsend van. S felültem a biciklire amin van sebességmérő és pontos persze, a kezemben pedig a szélmérő és lekezdtem tekerni, persze eleinte teljesen mást mutatott a szélmérőé, és addig állítottam a szélmérő órájánál a kódot míg annyit nem mutatott a kijelzője, mint a biciklié, tehát pontosan mért. És ezek után végre hosszú idő után a tetőre is felkerült. A mai napon a max szélerő 25.8km/h volt az is most este 19h-kor. Egyébként Neked milyen problémáid voltak a szélmérővel?

Előzmény: rferi (3184)
rferi Creative Commons License 2004.11.03 0 0 3184

Off

Pont azért fagy ki, mert megmelegíti a téli nap, és megindul a keringése, aztán éjjel ad neki a hideg.Akkor fagy meg.

Elég lenne a Nap irányából takarni valami fehérrel, ami nem engedi felmelegedni nappal.De ez ennél szinte lehetetlen, illetve ronda lenne, ezért Tozatu módszerét alkalmazd!

ON

Nagyon várom a szélmérő leírását!

Előzmény: Ferenc(hurrikán) (3183)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2004.11.02 0 0 3183
Muszály takarni, mert ahogy látom valamiféle védelem nélkül mindig tövig visszafagy!:( Pedif ny-ra és É-ra ugyanú gy itt is házfal van, de mégis kifagy, így most takarom és a legjobb megoldással akarom, de ez a faleveles jó lesz!
Előzmény: Tozatu (3182)
Tozatu Creative Commons License 2004.11.02 0 0 3182
Ha fiatal a fügét inkább még takard,nehogy nagyon hideg tél legyen.Nem szokott baj lenni a levéllel,tavaszig jól összeérik,persze nagyon gombásat ne tegyél bele..Még elbújhat pár hasznos bogárka is.Hordtam ki a takarókerítéseket,ha jön a zima csak feltöltöm.
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (3180)
mézontófű Creative Commons License 2004.11.02 0 0 3181

Ferihurri!

Mi már évek óta nem takarjuk a fügét. Az é-ny-i szelektől védő házfal előtt vannak, nagy télen (tavaly előtt) elfagyott, de tőből kihajtott, most 2m. Ha nem széljárta a hely, akkor nem biztos, hogy kell.

Előzmény: Ferenc(hurrikán) (3180)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2004.11.02 0 0 3180

Igen! Én is felfigyeltem tegnap a sok varjúkra, kányákra! Gondoltam na most érdemes lesz rázézni a modellekre.. És igen, mutatja is a lehülést továbbra is, de havazás nem lesz. De a hőmérséklet hajnalban már igencsak pedzegeti a 0fokot vasárnap tájt. S az ezt követő időszak is elég változatosnak néz ki. Minden estetre péntekig még szép időnek nézünk elébe így lehet dolgozni!:) Mert ugyanis gyorsan kiszimatolták a faüzembe, hogy őszi szünetem van..:)

Oké nem fóliával csinálom, gondoltam is rá, hogy befülledhet, de ha viszont falevelet szórok köré (legalább 60-80cm magasan akarom, mert így is a bokor már 180cm magas és nem akarom, hogy megont tövig kifagyjon) akkor a falevél tumultusban a kórokozók nem fogják megtámadni a fügét?

Előzmény: Tozatu (3178)
Tozatu Creative Commons License 2004.11.01 0 0 3179
40,5mm/okt.
Előzmény: Tozatu (3178)
Tozatu Creative Commons License 2004.11.01 0 0 3178

Ne fóliából tákold,ha lehet,mert befülled alatta,csirkeháló köré,abba falevél és hasonlók.

Ma egész nap mentek a vadludak,iszónyú ricsajjal,és láttam varjúkat,tehát tényleg jönnek a nemszeretem idők.

Előzmény: Ferenc(hurrikán) (3177)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2004.11.01 0 0 3177
Nos a legújabb modellfutások mostmár egyre jobban tartják a tél eslő támdaást, még pedig péntek estétől!  Szombaton vonul át a front, ezzel együtt zúdul be a hideg és vasárnap már hózáporok is lehetnek, síkvidéken majd meglátjuk mi lesz, de elég nagy lehűlés látszik. Meg hát még sokat változhat addig a légköri helyzet így még nem 100% . A biztos az az,hogy most hétköznap még minden jó egészen péntekig kellemmes hőmérséklet lesz, én például ma vágtam le mindenhol a füvet ahol csak lehetett, s azthiszem többet már nem is kell az évben.. De erős fagy még most szombattól sem lesz hála az égnek. A füge bokromnak még összetákolok valamit fóliából, hogy ne fagyjon ki!
Előzmény: moonshadow (3176)
moonshadow Creative Commons License 2004.11.01 0 0 3176

Mikor jön a tél, fagyok és hideg, meg hó és egyéb nemszeretem dolgok?

Mennyi időnk van még a kertben tevékenykedni?

Előzmény: Ferenc(hurrikán) (3174)
Áfony Creative Commons License 2004.11.01 0 0 3175

Októberi csapadékösszesítés:  36 mm.

Tegnap este egy kicsit szemelt az eső, de semmi mérhető.

Viszont még este is 15 C volt.Tiszta tavasz.

Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2004.11.01 0 0 3174
Vagyis mostmár biztosan November van!:) Mai max széllökés 17.6km/h, most 0km/h van. Napközben jellemzően 5-12km/h volt így nem fújta el a gyertyákat...
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2004.10.31 0 0 3173

November eljött..

Rferi! Majd írok róla részletesen, egy jóbarátom segített benne, egyedül nemtudtam volna elkészíteni a forgó egységet.

Tozatu Creative Commons License 2004.10.31 0 0 3172
1,5 mm.Hajóvonták találkozása tilos.
Előzmény: Tozatu (3171)
Tozatu Creative Commons License 2004.10.26 0 0 3171
Hajrá,majd kipihenitek a hosszú,téli estéken.:)
Előzmény: moonshadow (3170)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!