A télen én sem tartottam normális dolognak a hőmérő mutatójának állását - annál is inkább, mert a fűtésem vacak volt -, ezért elmentem a Gyulai szervizbe, ott bemérték és azt mondták, hogy tökéletes.
A tuning, amit leírt a fórumban teljesen korrekt a tapasztaltakkal. CSAKHOGY! az írás nem adja vissza azt érzést!!! Úgy éreztem, hogy nála a Lacetti valódi karaktere mutatkozik. A gyári Lacettiben el van dugva egy másik, sokkal pipecebb Lacetti! Nos R*R előbányázta ezt a rejtett kocsit. Abszolút nem vagyok tuningra éhes, de amit tapasztaltam teljesen átbillentett a másik oldalra. Ahogy R*R mondta, ha nem akarsz ne vegyél nagyobb autót. Így is lehet +200köbcentid...Igaza volt! :-))
nem, az ugy jó ha félig van,nekem is ugy van.2500 KM-nél járok és most is félig van,nem is lehet másképp..kopp,kopp.A héten olajat-szűrőt cserélek,állítolag érdemes,mert a motorban az összekopás "melléktermékei" az olajban-szűrőben lebegnek...
Azt a gázpedál pumpálást én is éreztem már,de nincs nagy jelentősége mert abban a pedálállásban sosem használom a gépet :)))
Ma reggel régi rossz szokásomhoz híven mint minden vidéki út előtt az előző járgányaimnál, megnéztem a folyadékszinteket, hogy később ellenőrizni és viszonyítani tudjak. Meglepődve tapasztaltam, hogy motorolajból csak a nívó feléig van töltve a motor. Ennyire kell spórolni egy új autónál, hogy az a fél lityi olaj kimaradt? Hmmmm... Szerintem illett volna max.-ig tölteniük nem?
3. Észrevételed nekem is rendszeres. Állitolag elektromos a gázpedál. Amit nem igázán értek, mert az injektornál gázbovden van! Lehet hogy odáig mechanikús, és ott pedig egy potit mozgat? Nem tom. Ha megfigyeled, amikor leállitod, utánna kicsivel rug még kettőt, aztán nyugovóra tér. Minden esetre szerintem ez normál.
Kb 5-6 napra elcsitulok, addig is jó fórumozást mindenkinek, és ahogy cb rádión szoktuk mondani: "Baleset, és hatóság mentes jó gurit!"
Ja és még valami... Balaton észak-keleti csücske ma du. Végeláthatatlan araszolás a 71-esen, gondolom a sok balcsiról Pestre hazatérő telektulaj hosszú, tömött sorban... Észrevettem egy fekete Lacsi SW-t Gyulai autóházas rendszámkerettel. Az egyik mellékútról kikanyarodni szándékozott, amint szinte már könyörgően nézett a sor vége felé ,ami persze nem volt látható, mert magam is kilométerek óta araszoltam benne.....Naná, hogy fékeztem és illedelmesen kiengedtem...:-)))
Ma mentem megint egy adagot a géppel, de most autópálya is volt benne! Gyönyörűen siklik a gép 130-140-nél is, bár úgy 110 környékén egy szűk tartományban enyhén beráz a kormány, amit el is hagy utána! Valszeg centírozási probléma, majd megnézetem, ha nem hagyja el.
Már van benne 360 km és a tank még félignél feljebb van. Kíváncsi leszek, mi lesz a végső fogyasztás!
Van három apróság, amit azért megjegyeznék a sok kellemes élmény mellett.
1. Filléres apróság, de nagyon hasznos lenne egy aprópénztartó. Talán megoldható lett volna! Így aztán a hamutartóban zörögnek a 10, 20, és 100 Ft-os "kosárpénzek".
2. A kormány nekem is egy kicsit balra áll, nincs teljesen középen, de ha ez lesz a legnagyobb baja, felőlem maradhat így!.:-)
3. Ez egy kicsit érdekesebb jelenség, nem tudom ti tapasztaltátok-e? A lényeg, hogy amikor olyan kicsi gázt adok, hogy szinte csak gurul az autó, akkor furcsa pumpálást érzek a gázpedálon. Amúgy is van egy kicsi holtjátéka a pedálnak, de kissé idegesítő, hogy lágyan gurul a kocsi, a cipőtalpamon meg dobol a pedál és addig csinálja folyamatosan, amíg vagy felengedem teljesen alapjáratba, vagy nagyobb gázt adok.
Egyelőre ennyi.
Még mindig nem mentem vele sötétben, pedig amennyit láttam a garázsban a műszerfalvilágításból, azt ki kell próbálnom az úton is hamarosan, mert nagyon bejönnek ezek a fények! No meg kíváncsi vagyok a fényszórókra!
Hogy normális-e, azt nem tudom, de nekem is ott áll állandóan. Nem biztos, hogy a celsiusok pontosak a műszerfalon! Akkor lenne baj, ha mindig változtatná a helyzetét, mert az vagy alul, vagy felülméretezett hűtési rendszerre utalna! Akkor működik egy rendszer jól, ha mindig ugyanott áll! Minden autónál ki kell tapasztalni, hogy hol áll általában, utána csak arra kell figyelni, ha elmozdul onnan! Na akkor kell keresni az elmozdulás okát!
Pünkösdi tesztvezetés liliommal…
Komisnak!
Miután kiszálltunk a lépcsőshátúból, Komis a Mentazöld Rómeóból kezembe nyomott egy szál liliomot- add át a nejednek! Ígyis lett! Tőled?- kérdezete meglepetten. Nem- Komistól! Tudtam a következő kérdését…(tőlem már kicsit régebben volt)
Zsuzsám köszöni Neked!
hát,az accordnak is volt már 16 szelepese ,nem tom hány lóval...Egyébként a Honda ua. teljesítményt 2/3-ad benzinből kihozta akkoriban...
szóval nem vagyok japán autó fan,de aki egyszer beül 1 hondába... meg hát BMW-t Hondához hasonlítgatni kb. olyan mint a Hondát a Lacsihoz mérni. Nem EGY kategória.Nekem ez '95-ben volt,tehát 8 évesen ereje teljében volt az accord.
Most azért van Lacsim ,mert anyagilag ez éri meg,most ezt tudom megvenni ,nem a Hondát,BMW-t meg főképp nem.
A Lacsinak rengeteg kisebb fejlesztésre szoruló része van,és ha ez megtörténne,Honda lenne a neve és 4,5 milláért adnák,úgyhogy jó ez így ahogy van. Örülök hogy Lacettim van,hogy ezt megtudtam venni és hogy ilyen sokan vagyunk ebben a körben. Ja, az összehasonlító táblázatok meg annyit érnek amennyit te elhiszel belőle,semmi többet....
"Gyorsulni jobb a 15 éves Honda"(1.4 Elite) -és ez a legnagyobb igazság :))
Nézzetek szét, most jutott eszembe, megnyilt, de még nem néztem. Ha valakinek kell vmi, és Rajka-Esztergom útvonalra, vagy Rétság mellé értejön, szivesen elhozom! Hali!
nekem pontos cim kell, mert 19m hosszú, és 4.15m magas póts ZUK-al nem kezdek neki Paris-ban tuning boltot keresni. A múltkor betévedtem a diadaliv elé, nagy buli volt a sok emeletes busz között én egyedül! :))
Németben viszont ismerek egy ATU nevű hálózatot, ahol minden van. Felnitől a neonig, nyomtávszélesitők, hifi, dekor, optika, minden! Ott megnézhetem a héten.
Azokat a tipusszámokat amit irtál? Nem tudom az mi lehet, de nagyon tetszik, amikor "cuppog" a tütü, mintha turbós volna! Na oly bigyó kell nekem, az tuti!
Gyorsulni jobb a 15 éves Honda, de egy 30 km-es szakaszon, ahol 1-2 egyenes, és emelkedő is van, kevés lenne. Egy havernak volt Accord Aerodeck 2.0 115le. Akkor a BMW-nek már 150le volt a 2.0! A ringről hazafelé, kikezdett egy 320-ast 129le, lámpánál elugrott, majd 160-nál mellé állt a bömös, mutatta hogy 3ban van! 4, es eltűnt. Ismerem a BMW-st, azt mondta frankón 3-ban volt. Ennyi!
Amúgy amikor vettem a Lacsit, vmelyik újságban láttam egy összehasonlitó táblázatot a teljes 1.4 kategóriáról. A Lacsi gyorsul legjobban, a legtöbbet eszik, a leg kissebb a csomagtartója, stb. Viszont felszereltség, és ár szempontjából elég jó.
1.4 Lacettivel gyorsulni...?Honda ellen?Ne komolytalankodjunk kérem.Még az én 1.6 Lacsim is kevés...Nékem vót Hondám,2 liter 12 valve,126 ló 1987 évi bukólámpás 3 ajtós majd fullos.Magyar viszonylatban krva jó gép volt (meg még ma is).Ott vagyja a többi 2 literest mert sulya tonna alatt van.Motorja meg világbajnok. Na ilyennel lehet gyorsulni....A Lacsi családi masina sportos külsővel(5door),de ez nem azt jelenti hogy ugy is megy ahogy kinéz. Persze lehet próbálkozni,csak túl sok lesz a pofára esés. Most nem leszólni akartam mert én megvagyok elégedve a géppel,ez csak egy reakcióóóóóóóó.......na cső.Megyek ebédelni :))
Egy kérdésem lenne a Lacetti üzemi vízhőmérsékletével kapcs. Normális dolog, hogy a víz a sárga jelnél sosem megy tovább? Szerintem a fehér lenne a normális ami ha jól számolom a 90 fok. Hogy van ez?
Cucugány is szertne GREEN szűrőt, ha felveszitek a kapcsolatot és érdekli- Franciában lehet olcsóbban megveheted mindkettőtökét! Vagy akár "power flow"-t (henger v. kúp) is, az hazai árért.
Szerintem a kocsi kora az az info ami nélkül kár találgatni.
Mert ha fiatal, vagy új autó, akkor a munkahenger berohadása szinte tutira kizárható. Hangot adhat egy beszorult kavics is, vagy pl rozsda, ha előtte napokig nem mentél vele. Én hétköznap nem is látom a kocsit, 7végén ha beleülök, 1-2 fékezésig hangja van, majd lekopik a tárcsáról a felületi rozsda, és minden ok.
A fék melegedéssel az is gond, hogy ugye állva nézed meg, de ahoz hogy megnézd megállsz, akkor pedig fékezel, az pedig hőt termel. :) Néhány intenziv fékezéssel "vasald meg", majd 1-2 kilométer után állj meg vissza váltogatva, gurulva, fék nélül. Ha akkor is forró, akkor service.
Így láttatlanban eléggé nehéz megmondani, de általában dugattyúprobléma szokott lenni. Volt már fékbetétcseréd?
Nekem a BX-en volt ilyen jelenség. A nyikorgó hangot a féktárcsához állandóan hozzáérő betét adja, aminek az a következménye, hogy a betét beég, a felülete felüvegesedik, kemény lesz és csökken a fékhatás, valamint hamar elfogy a betét.
Legtöbbször az ilyen nem rendesen visszahúzódó fékdugattyú kiváltó oka, hogy sérül a körülötte lévő tömítés és bejut a nedvesség, ami korróziót okoz és a rozsdától megszorul. A másik gyakori ok, hogy amikor elfogy a fékbetét, akkor a dugattyú kinyomódott állapotban van. Betétcserénél illik a dugattyúkat megjáratni, ugyanis ha jó is a tömítés, még előfordulhat, hogy a kis párhuzamos felület miatt a dugattyú és a dugattyúház között kissé ferdén kopik ki a dugattyúház falában, ezért szorul. Nem tudom, hogy az autódon milyen a fékszerkezet, de előfordulnak olyanok, ahol nem csak egyszerűen visszanyomni kell a dugattyút, hanem esetleg mint a menetet, tekerni is kell, hogy visszamenjen. Némelyiknél az sem mindegy, hogy hogyan áll a dugattyú, ugyanis be van jelölve egy vagy két vonással, melyik felének kell a légtelenítő szelep felé állnia helyesen.
Száz szónak is egy a vége: mindenképp menj el szakemberhez, a féket nem illik, sőt TILOS házilag javítani!!!!
Tegnap éjjel Halálos iramban-ost játszottunk. Fiat Punto II. 1.2 80Le, Honda Civic II 1.3 No katalizátor, sportdob, meg az én alap 1.4 Lacsim.
22-es főút kb 1 km egyenes. Punto kontra Lacsi 0-0. A Punto kb. 1 kocsihosszal elugrott 1-ben, utánna tartottam végig, majd 4.-ben utolsó méterekben behoztam döntetlenre. Ha 50m-el hosszabb a táv nyerek, ha 20-al rövidebb vesztek.
A Honda odafelé lenyomott, 140-150-nél kezdtem volna tartani a tempót, de mivel éjjel volt, nem nyomtam tovább. Sok Kis Bambi él felénk!
0-100-ra 13.6s volt a legjobb, ami még mindig kevés a gyárihoz képest. A telefon kiesett a magnó alól amikor 2.-ba tettem! majd még jelentkezek, sziasztok!
Bármilyen is az autód, javaslatom, ha garaciális:márkaszervíz; ha nem garanciális:márkaszervíz vagy szakszervíz. Mindkét esetben munkalappal és számlával igazoltan! A futásbiztonságod (meg mások biztonsága) nem látatlan tipp kérdése... szerintem.
Minap mentem a kocsival ,úgy 110 körül és valami furcsa nyikorgó hangot hallottam a jobb első kerék felől.Lassitottam és kb fél perc múlva meg is szünt a hang.Én a féktárcsára gyanakodtam,és mikor hazaértem meg is néztem. Azt vettem észre hogy mindkét tárcsa eléggé fel volt melegedve.Mondhatni forró volt.(ABS van)
Ez mitöl lehet ,ill ez normális dolog.(szerintem nem melegethetne)