szia, mi voltunk majdnem mindegyik kikötőbe csak Szantoriniba nemtudom , de Velencébe, Bari, Katakolon,Rodosz ott ki tud kötni közvetlenül a kikötőbe, csak Dubrovníkba nem, ott álltalába ezek a nagy hajók lehorgonyoznak az öbölbe szembe a várnak és a mentőcsónakokkal viszik ki az embereket a partra, de nagyon meg van szervezve a dolog mert minden simán működik, csak az a baj, hogy mindenki megvárja az utolsó időpontott a parton és akkor egy kicsit összejön a társaság ott kell egy kicsit várni míg felkerülsz a mentőcsonakra.
szia, mi augusztus 3-10 ig megyünk de az AIDAdiva hajóval / ez egy német hajótársaság/ útvonal Antalya -Ciprus -Izrael- Egyiptom- Kréta - Marmaris -Antalya.
Tudja valaki hogyan történik a ki-be szállás ha esetleg nagy mérete miatt nem tud a hajó kikötni, és csak kisebb hajókkal tudják partra vinni az utasokat? Fordulnak többször a part és a hajó között? Mi november elején utazunk a Costa Fascinosával Velence-Bari-Katakolon-Szantorini-Rodosz-Dubrovnik-Velence útvonalon, nem tudom hogy ezek közül mindegyik kikőtőben meg tud -e állni?
Sziasztok! A június 30-i Splendidára Budapestről indulunk autóval , két szabad helyünk van még . Ha valakit érdekelne jelentkezzen ! Hajózó utitársak jelentkezését is várom ! AVE
Ezt így ahogy van másold be a google maps-ba (maps.google.hu), és a nyíl mutatja a helyet, ahová a kocsival érkezni kell. Ott kipakoljátok a csomagokat, a kocsit pedig elviszi a személyzet elismervény ellenében. Az út végén ugyanígy visszakapjátok. Mi februárban nem foglaltunk parkolót előre, de talán szükség lehet rá.
Nem tudom, hogy a hajótársaságnál mikor(mennyivel a hajó indulása előtt) és hol lehet leadni a csomagokat Velencébe. Tájékoztatnátok erről részletesebben?
mi is a 25-én induló Sinfoniával megyünk. Kocsival indulunk Genovába, de nem tudjuk, a kocsival pontosan hova is kell menni (melyik dokk, út, stb.). Van eről valami infótok? Ha van, azt megköszönnénk.
A hajón biztosan találkozunk, jó ha van valaki, akivel lehet magyarul is kommunikálni.
szia, az a 250 euro miről írnak itt a fórumon az csak kaukció abba az esetbe ha valamit vásároltok a fedélzeten, pl. sok kis üzlet van,
ez olyan mint egy vásárló utca, van ékszerbolt, ruhásbolt, édességbolt, akkor állandó jelleggel fényképeznek a fedélzeten így azokat a fényképeket a fotoboltban megnézheted és ha akarod azt is megvásárolhatod nem kötelező, szóval ez mind mind pénzbe kerül és mivel készpénz forgalom nincs a hajón csak a beszálló kártyád ami nyissa a kabinodat is, erre a kártyára teszik ezt a kaukciót és így bármikor tudssz vásárolni , italt venni a bárba, mindig mindenhol adnak számlát és alá kell írnod mint a hitelkártyák ammit itthon használunk az üzletekben, a kabinban lévő tv-be megtudod nyitni a te oldaladat ahol minden nap követheted hogy hol, mikor mennyit vásároltál ez egy nagyon jó dolog, na most ha megveszed előre az all inclusive csomagot mi pl. a 42 Erost vettük azzal mindenhol csak az A-La-carte étterembe nem lehetett használni de ott nem is voltunk, mi a minibárt is minden estére szinte kiürítettük, ezzel a csomaggal az ültetett éterembe sört, bort, üdítőt, ásványvizet, a bárokba szinte mindent pezsgő, likőrök, sör, bor, koktélok, campari, czinzano szóval amit eltudsz képzelni, persze a presszo kávét is amit csak a bárokba adnak, mert az étterembe csak lightos kávé volt, a medencéknél a fagylalt. Csak ajánlani tudom az MSC all inclusive csomagokat van több féle az biztos hogy ha nem csábulsz el akkor a kaukciót az út végén visszakapod ha készpénzbe teszed be akkor utolsó nap reggel már korán ott lessz a kabin számotoknál lessz egy kis postaláda abban lessz a számla ás azzal kell lemenni ha nem vásárolsz semmit akkor vissza kapod egy az egybe
Köszönöm szépen a gyors választ! Nem volt világos, hogy Szicíliában 10 perc a vasútállomás, és onnan még fél óra hegymászás? Ezt ha lehet légyszi részletesebben írd le! Mennyi a vonatjegy? Meddig kell menni? Mennyi idő az út?
Köszi! Amint látom, ezek teljesen más csomagok, mint amiket én láttam, de majd még kikeresem a megfelelőt. Leginkább az érdekelne, hogy nektek is el kelett-e költeni ezen felül a 250€-t?
A wifi sem ingyenes sehol. Ha notebook/netbook használatáról van szó, akkor szerintem célszerű ethernet kábelt vinni és a kabinból vezetékesen felcsatlakozni. Ugyanannyiba kerül, és úgy tapasztaltuk, hogy jelentősen gyorsabb (bár az sem egy szédítő sebességű kapcsolat).
Úgy tűnik, hogy ez az út nagyjából azonos lesz a miénkkel. Csak persze valószínűleg jobb lesz az idő, és remélhetőleg Máltát nem veszik ki a programból.
Angol nyelvű idegenvezetőnk volt. Mivel Izraelben viszonylag sokan bírnak magyar felmenőkkel, elképzelhető, hogy tudnak magyarul is beszélő vezetőt adni. A miénknek a felesége Magyarországról keült ki Izraelbe, beszéltünk is vele telefonon, de a vezetőnk nem tudott magyarul.
Azért érdemes lenne egy árajánlatot kérni 2 főre, ez nem kerül semmibe. Minél nagyobb a létszám, annál nagyobb járművet (buszt) biztosítanak, így fejenként kedvezőbb az ár, de 2 főre tényleg elég húzós. Viszont a mi programunk egész napos volt, a hajó hasonló kirándulásaival érdemes összehasonlítani.
A strand nevére nem emlékszem. Valahol északkeletre volt a kikötőtől, de ez nem sokat segít. Szabad strand, nincs belépő, de elég jól ki van építve, öltözők, padok, még vízimentő-szolgálat is működik.
A Bahái kerteket mi nem tudtuk bejárni, lehet, hogy nincs is teljesen megnyitva a látogatók előtt (?). Csak egy kis részre engedtek be, és azt is a felső kapunál, a hegy tetején. Mondjuk a panoráma onnan az igazi.