Tényleg jó lemez ez a manucsaó, de szerintem semmiféleképpen nem akkora durranás, mint amekkorát csinálnak belőle.
Én mondjuk szeretem, a Manó Negrát meg kifejezetten. És tulajdonképpen csak örülök neki, hogy végre egy jó számot, egy jó zenét játszanak unásig.
Tényleg, hülyeség is volt az első mondatom, hisz a többi "sláger", amit a rádiók, tévék játszanak, meg nem hogy nem nagy durranások, nem is fingok, hanem szarok, fosok.
Akkor meg végre egy rendes előadó, rendes zene.
A lemeze meg nagyon jó.
Kedves Manu Chao rajongók! Nektek aztán kötelező "irodalom" a Mano Negra! Fellelhető, ha minden igaz, akkor nem is csak egy CD-jük a Francia Intézet könyvtárában.
Nem tudom, hogy oda most mennyi az éves tagsági díj, de azt hiszem, hogy mindenképpen megéri. Először érdemes csak bemenni, körülnézni, aztán dönteni, hogy akkor tagság, vagy nem tagság. Na meg az is megoldás, hogy többen összeálltok és egy tagsági kártyával hozzátok ki a CD-ket, könyveket, újságokat.
Én annak idején onnan szereztem Mano Negra-t, csak akkor még nem tudtam átírni CD-re. De asszem ezt most bepótolom...:))
A King of the Bongo nagy király (bár részemről a Mano Negra munkásságának jelentős részét így jellemezném). Reggae-változatról nem tudok, viszont ajánlom mindenki figyelmébe az alábbit:
La página inédita" (nem kell hozzá spanyoltudás), van négy Manu-töredék, ezeket emlegettem a minap. Az új album felvételei egyébként állítólag már folynak.
ezt a Micimackósat nem hallottam, mert nem hallgatok kereskedelmi rádiót (minek? itt vagyok vagy 50 zenekarral, amit szeretek, de egyiktől sem jáccanak...), de el bírom képzelni. :-(((
cuda, nekem is hasonló volt a Manu Chaoval, csak én soxor még a megmutatásig sem jutottam el...
Készült a Bongo Bongnak álítólag valami reggae-s változata (helyben vagyunk :-) ) nincs meg valakinek? És ismeritek a Mano Negrásat, aminek King of bongo a címe?
Bizony, a Roxy hihhetetlenül szellemes műsorvezetője az ex 4FCulb éllovas Béres Zoltán követi el a micimackó merényletet, ami csupán a Micimackó és Manu Chao egyidejű súlyos sárbagyalázása... Monjuk jogot elfelejtett kérni a szerzőktől, lehet, hogy nem kapott volna?
Ez mind semmi, mármint hogy a kereskedelmi rádiók is nyomatják a Bongo bong-ot, de valami magyar együttes írt rá egy micimackós vagy milyen vérciki szöveget, na ha véletlenül meghalljátok azonnal kapcsoljatok el még mielőtt elájulnátok.
Hát egen, ezen a mostani MC őrületen én is kiakadok. Főleg, mert azok a muksók, akiknek mutattam a Clandestino-t még valamikor '98-ban (asszem) és lefikázták most jönnek, hogy "te, olyan állat zenét hallottam a baZ+en, valami Bongo-izé"... Ami a Mano Negra-t illeti, van itt egy Best Of CD-m kb. 72 perc, van egy kisebb koncertkazim (csak pár szám), mág láttam egy koncertvideót, valami jugoszláv származásút. Azért jó, hogy befutott a Clandestino, mer anno volt 2500, most 4800. Éljen az ismertség...
hehehehe, amióta a zéminusz nyomja a bongo bong-ot, azután pár héttel eljutott Miskolcra is a lemezboltokba az anyag. Vagyis mostanra, méghozzá ki is tették a kirakatba (innen tudom), a sok VIP Britniszpírsz, Divat boys Jó csajz és társaik mellett elég furán fest
Még mindig kéne az az album? Itt van az egész album, ezen a címen:
http://tuti.sch.bme.hu/mp3/Manu%20Chao/
Csak ennyi. Kérdezhetek valamit? Mikor volt ez a Manu Chao megjelenése? Mert én csak tavaly tavasszal hallgattam, és csak most lett olyan hű de jó. Na, de idegesítő, hogy nyomják a Z+ on, én meg tavaly hallgattam. Szóval ez az az együttes, ami már régóta megvan. Akkor miért csak most lett olyan felkapott? És miér nyomják a Roxyn, aminek a mottoja, hogy a ma és a holnap slágerei.
ennyi!
Nos.
Hozzáértő szemnek már a nickemből kiderül, hogy mennyire nem vagyok rasszista, inkább Jamaicanista, ezért volt szörnyű élmény. (ki nyitotta vajon a Bob Marley-Jamaicás meg a Rasta-topicot???)
És a német nyelvvel az a nagy problémám, hogy a köznyelvben is egyre több ánglus szó használnak. Szóval a szöveg bárkinek a szájából elhangozhatott volna, szar lett volna. Mit szólnál, ha pölö a híradóban egy kellemesebb katasztrófahír után így jelentkezne be a műsörvezető: Hű, ez bizony hot volt!
"de ami utána jött, az szörnyű volt: ha dreadlocksos néger németül szólal meg, az önmagában szörnyű (műsörvezető volt), hát még amit mondott: "es ist hot"!!!!! hát, nem tudom... :-/"
Nem vagy egy icipicit rasszista? A feketéket utálod jobban, vagy a németeket? Vagy "csak" a német nyelvvel van problémád? Speak english or shut up?
Megnéztem tegnap a Mogyorók bejövetele című Szőke András-alkotást, és az is tartalmaz a soundtrack-en egy MC-t (Minha Galera) - persze valószínű, hogy ezt nem adják ki CD-n.
Aztán eszembe jutott az is, hogy a Clandestino most már egész réginek számít, és valamelyik Manu Chao site-ról sikerült nagyon rövid és nagyon fapados mp3-akat lehúznom (32kbps mono, 20-40 másodpercesek), amikről elgondolkodtam, hogy mi van az új albummal. Nem olvasott mostanság valaki ilyesmiről?
a nővérem nyálas viva néző, de Manu Chaot szereti, aztán hétvégén szól, hogy jöjjek, mert M.C. a viván, teljesen bepadlóztam, hogy pont ott.
(de ami utána jött, az szörnyű volt: ha dreadlocksos néger németül szólal meg, az önmagában szörnyű (műsörvezető volt), hát még amit mondott: "es ist hot"!!!!! hát, nem tudom... :-/
Madonnának van egy új filmje, és érthetetlen módon annak a CD-jén van rajta a King of the Bongo/Je Ne Tem Plus. Nagyjából úgy néz ki a CD, hogy Manu Chao elött Madonna, utána pedig Britney Spears, vagy valami hasonló.