Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

TUZI Creative Commons License 2008.09.05 0 0 6253
Hy.

Navarra??? Hmmm.:-)))
Terrano.:-))) Hi-hi.:-)))
Előzmény: ottar (6244)
ckerti Creative Commons License 2008.09.05 0 0 6252

Ez csak egy szemléltetés, hogy elég beszórni a cuccokat, úgyis elfér :-)))

Előzmény: Bálint1 (6251)
Bálint1 Creative Commons License 2008.09.05 0 0 6251
Azon a csomis képen kisebb fajta káosz vehető észre (rámolás szempontjából):-DDD 
Előzmény: TUZI (6236)
robi25 Creative Commons License 2008.09.05 0 0 6250
Pálinkát bárhol kiszúrom:)
Előzmény: TUZI (6241)
robi25 Creative Commons License 2008.09.05 0 0 6249
A Leonunkban van a J1-en becsatolásérzékelő. A múltkor egy másfél literes ásványvíztől elkezdett bimbammolni.
Előzmény: mauzi (6243)
stevie wonder Creative Commons License 2008.09.05 0 0 6248

Ellenben, érdeklődnék azoktól, akik esetleg szintén Michelin Primacy-t használnak, hogy nekik is bazi zajos-e... Az (azonos méretű) Dunlop SP01-hez képest olyan, mintha téligumin mennék... :(

Az Octavia kombik, ha terheletlenul hasznaljak oket, gyorsan kicsinaljak a Primacyhoz hasonlo, szeles oldalso blokkokkal tervezett gumikat. (Good Year Hydragrip, Fulda Carat Attiro, stb.)

Amugy a mai téligumik lenyegesen halkabbak a nyarigumiknal :-) (A puha gumikeverek miatt.)

Előzmény: mauzi (6230)
mauzi Creative Commons License 2008.09.04 0 0 6247
> Szerintem az ülés magasságállításával elég sok heylet lehet nyerni. Azaz: Magasabbra
> állítod az ülést, akkor hosszirányban kevesebb helyre van szükséged, a támla előrébb van.
> szerintem akkor az öv is jobban tart.

Nem a legalsó pozícióban van az ülés, ha még feljebb húzom, akkor az már zavar :(
Előzmény: ottar (6244)
ottar Creative Commons License 2008.09.04 0 0 6246

Tudom. Ez a harmadik kombim.. :-)

Előzmény: mauzi (6245)
mauzi Creative Commons License 2008.09.04 0 0 6245
> Bazinagy hodály. A kombi csak 20 literrel nagyobb. :-)

Viszont, ne felejtsük el, hogy a kombinál a literbe csak a "kalaptartó" alatti részt számolják bele, márpedig a kombi csomagterében az egyik fő pláne a "belmagasság"...
Előzmény: ottar (6239)
ottar Creative Commons License 2008.09.04 0 0 6244

Szerintem az ülés magasságállításával elég sok heylet lehet nyerni. Azaz: Magasabbra állítod az ülést, akkor hosszirányban kevesebb helyre van szükséged, a támla előrébb van.

szerintem akkor az öv is jobban tart. (mondjuk én szeretem a magas üléspozíciót. a navarában megszoktam, hogy jól kilátok.. :-))

és ekkor mögötted is jobban elférnek.

Előzmény: mauzi (6242)
mauzi Creative Commons License 2008.09.04 0 0 6243
Ja, még valami. A becsatolás-érzékelő Octavia-nál csak a vezetőülésnél, a csatban van? Szeretném, ha az utasnak és esetleg még a hátsó ülésen ülőknek is bimbammolna, ha nem kötik be magukat. Még a nem túl magasra pozícionált Astra-ban is van súlyérzékelő az ülésben, tehát az autó tudja, hogy ül valaki az ülésben. Jól értem, hogy Octaviánál nincs az ülésben, tehát nem tudja, hogy ülnek-e benne, tehát ezt meg sem lehet oldani?

Elegance-om van, én naívan azt gondoltam, ez manapság természetes fícsör, meglepődtem, amikor észrevettem, hogy az egyik utasom egy megállás után nem kötötte be magát, és nem szólt az autó. Oké, én oda szoktam figyelni, no de a mai komfort-elektrónikák világában jó lenne, ha nem nekem kellene a tükörben végigszkennelni a hátsó traktust indulásnál :)
mauzi Creative Commons License 2008.09.04 0 0 6242
Juteszembe, hamár ülésméret téma. Mint említettem, 184cm vagyok.

Beülök a vezetőülésbe, beállítom a pozíciót. Ekkor úgy áll az ülés, hogy a vállam pontosan a "B" oszlop mögött van. Mögöttem akkora hely van, hogy én pont(!) elférek, tehát nem kényelmetlen, de a térdem és az első ülés támlája súrolja egymást. További 1cm már kényelmetlen lenne :)

No, de nem is ez a lényeg. Hanem a kérdésem a következő:

Bekötöm magam az övvel. Mivel a "B" oszlop pont velem egyvonalban van, az övcsat pedig a könyöklő elejének vonalában, ezért a rajtam bekötött öv épphogycsak hozzámér, gyakorlatilag nem tart. A kezemet úgy végigtudom húzni a mellkasom és az öv között, hogy az gyakorlatilag nem kell, hogy kiengedjen 5mm-t sem. Ezáltal az öv gyakorlatilag olyan, mintha csak kétpontos lenne, tehát úgy előre tudok hajolni, és szinte orral érinteni a kormányt, hogy az övnek alig kell engednie.

Ez engem nagyon aggaszt.

A Fabia combi öve becsatoláskor határozottan körülölelt, érezhetően tartott. Amikor felborultam ugye vele, a becsapódáskor érezhetően beleszorított az ülésbe, pedig az övfeszítő patron nem robbant be. Ennek ellenére becsatolt övvel kifejeltem a szélvédőt.

Az Octi-val azonban félek, hogy hasonló esetben - még ha pukkanna is az övfeszítő - mivel feszessége ellenére előttem(!) van az öv, gyakorlatilag jobbra előre kibuknék annyira, hogy minimum bazira beverném magam, még ha ki nem is esnék az autóból.

Ez másnál is ilyen?

Nem lehet az övcsatot valahogy hátrébb tenni, ott rögzíteni?
TUZI Creative Commons License 2008.09.04 0 0 6241
Hinnye ,de jó szeme van az Úrnak.:-))) Megszomjaztál, ha még tudnád milyen isteni nedű volt , van benne.
Ez volt a bónuszom, a megérkezés örömére.:-))))
Előzmény: robi25 (6240)
robi25 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 6240
Az első képen 16.25-nél jó az a csatos üveg, meg is szomjaztam:)
Rosszul pakolhatóság nem az Octira jellemző: nekem anno ez volt a végső érv a Superb-el szemben. Abba szuszakolni kellett a babakocsit, ebbe meg beledobom oszt jóvan.
Előzmény: TUZI (6236)
ottar Creative Commons License 2008.09.04 0 0 6239

Elfér. :-)

én 195 cm vagyok, és 118 kiló. :-) Kényelmesen elférek és még mögém is be tud ülni egy normál méretű ember... :-)

Akitől a csomagtérre vonatkozó pletykát hallottad az még nem látott octaviat... :-)

Bazinagy hodály. A kombi csak 20 literrel nagyobb. :-)

Előzmény: Daniking91 (6229)
TUZI Creative Commons License 2008.09.04 0 0 6238
Hmmm.

Nem is a kereskedések , értékesitőkről ment a duma.:-((( Nembaj ,nem is az a lényeg.

A lényeg a Škodri!!!!!! Na meg a társaság. Tényleg össze kéne hozni egy talit. Persze csak pofázok , de nem igen teszek semmit az ügy érdekében.:-((( Pedig ötletem lenne, csak időm nincs.:-((((
pacs_425 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 6237
Milyen motor?
Milyen Octavia?

"Olvastam, hogy a csomagtér elég szép méretes, de nem jól pakolható. "

Muhaha....

--
pacs_425
TUZI Creative Commons License 2008.09.04 0 0 6236
Egyetértek.:-))

Kiegészités.

"így ducibb sofőrök szűknek érezhetik."

Mondjuk úgy hogy testes alkat vagyok.:-))) DE ,többszáz egybe függő Km-után is pihenten szálltam ki.

Nem tudom emlékeztek e még hogy apelláltam hogy lesz e olyan kényelmes az Octi mint a Megánom volt. Az volt eddig a csúcs. Azota testalkatom nem előnyömre változott, és még így is kényelmes a Škodri üllése . Meg kel jegyeznem nem olyan mint a Rönyó, de kényelmes.

"Olvastam, hogy a csomagtér elég szép méretes, de nem jól pakolható.

Vegyél kombit :)"

Fenét , max. a kertitörpéknek jelent akadályt ,gondot a pakolás, amúgy über f@sza.:-)) Nejem masnit kötöt a lehúzó kallantyúra hogy elérje, de így sem panaszkodik.:-))))

Persze az idén sikerült nem is egyszer csurig pakolni.:-)))

Nemtudom ezt már mutattam??? Igaz a fehér hó miatt kicsit eltünik, na de nepanaszkodjak ha Július elején hófedte tájakon járhatok.:-))))
Előzmény: mauzi (6232)
BX_thomas Creative Commons License 2008.09.04 0 0 6235
195 centi vagyiok, de mögém csak valami törpe fér be. se a bébihordozó, se a lányom nem fér el mögöttem :(
Előzmény: mauzi (6232)
BX_thomas Creative Commons License 2008.09.04 0 0 6234
Nincs tuning box, céges az autó.
Nem kell bejáratni az új autókat.
kollégám hajtotta 98ezerig.
30ezres szervize van a kocsinak :(
Előzmény: Törölt nick (6231)
TUZI Creative Commons License 2008.09.04 0 0 6233
Még csak idáig olvastam de úgy látom a fórumnak jót tett a hsz-em. Vagy nem is erről beszélgettetek eddig? Na mindjárt tovább olvasok.

Szerintem ne menjünk bele a dolgokba mert sosem érünk a végére. Majd egyszer ha esetleg össze jön a találkozó, akkor egy este jófajta sőr, és dor mellet akár hajnalig elbeszélgethetünk.:-)))))) Hopp, a pálinkát kifelejtettem.:-))))

Azért ha megengeded ,és nem viata inditónak szánom erre reagálnék.

"Lehet, hogy tenyleg errol van szo. Hogy neked nem akar eladni."

Ha nem hát nem. Majd elad más (vannak dögivel) akinek az én pénzem pont olyan jó mint másé.
Előzmény: stevie wonder (6206)
mauzi Creative Commons License 2008.09.04 0 0 6232
> Sziasztok!
>
> Lenne néhány kérdésem, mert nem igazán vagyok jártas az ilyen dolgokban,
> hisz még a jogsimon is dolgozom:D
>
> Szóval:
>
> Kb. milyen gyakran kell izzókat, olajat, stb. cserélni a octaviában?

Izzót akkor, amikor kiég :)
Olajat 30 ezer vagy 2 év, a'la rugalmas szervízintervallum. Olvass picit vissza, nem olyan rég kiveséztük a témát, hogy pontosan mit jelent ez.

> Tényleg ilyen a fogyasztása (város/v. kívül/vegyes: 9.7/5.7/7.1)

Milyen motorral? :)

Város alatt mit értünk? Budapestet, vagy vidéki kisvárost egyetlen lámpás kereszteződéssel? :)

Nekem Budapest hétköznap dugóban 12 körül, este, hétvégén 8,5 körül.
Városon kívül: 5,7-8,3 körül.
Autópályán legális tempóban 8,3

Budapest - M3 - M35 - Debrecen - Nagyvárad - Kolozsvár - MVásárhely - Szováta - Gyergyószentmiklós - Csíkszereda - Udvarhely - Segesvár - Mvásárhely - Budapest totál átlaga: 6,7

> A sofőr ülésben elfér- e kényelmesen egy 188cm magas ember

El, bőven. Én 184 vagyok, és még be is férek "magam mögé".
Az ülés ellenben keskeny, és rendes oldaltartással rendelkezik, így ducibb sofőrök szűknek érezhetik.

> Olvastam, hogy a csomagtér elég szép méretes, de nem jól pakolható.

Vegyél kombit :)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.04 0 0 6231
chiptuning, powerbox volt?
Te vagy az első "tulaja" a kezdetektől fogva, tehát te járattad be, 15 000km-kent csinalsz olajcseret, stb.... ?
Előzmény: BX_thomas (6217)
mauzi Creative Commons License 2008.09.04 0 0 6230
> Ha ragaszkodsz a 17-es felnihez, akkor 205/50R17 meretet valassz hozza.
> Egyreszt tokeletes valtomeret, masreszt nem fogja vissza annyira az autot.
> Egy O2 az 1.6-os motorral valoszinuleg meg sem tudna moccanni 225-os gumikkal...

Kolléga, ne keltsük a pánikot :)
Nekem 225/45R17-tel jött Pegasus felniken az 1.6 Elegance. Határozottan megmoccan :)

Ellenben, érdeklődnék azoktól, akik esetleg szintén Michelin Primacy-t használnak, hogy nekik is bazi zajos-e... Az (azonos méretű) Dunlop SP01-hez képest olyan, mintha téligumin mennék... :(
Előzmény: stevie wonder (6216)
Daniking91 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 6229

Sziasztok!

Lenne néhány kérdésem, mert nem igazán vagyok jártas az ilyen dolgokban, hisz még a jogsimon is dolgozom:D

Szóval:

Kb. milyen gyakran kell izzókat, olajat, stb. cserélni a octaviában?

Tényleg ilyen a fogyasztása (város/v. kívül/vegyes: 9.7/5.7/7.1)

A sofőr ülésben elfér- e kényelmesen egy 188cm magas ember

Olvastam, hogy a csomagtér elég szép méretes, de nem jól pakolható. 

Előre is köszöszönöm a választ!

Dani

BX_thomas Creative Commons License 2008.09.04 0 0 6228
Igzából mind1 mit ad, mert nem hónapokig akarok járni vele.
Előzmény: robi25 (6226)
BX_thomas Creative Commons License 2008.09.04 0 0 6227
és ez hol érdekel engem? :))))))

Egyéni szociális probléma. Én ügyfél vagyok, elvárom, hogy kinyalják a seggem és nekem a lehető legkevesebb bajom legyen az egésszel. :)))
Előzmény: stevie wonder (6224)
robi25 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 6226
Én egy TSI Leont kaptam az RS helyett. Határeset ez is.
Előzmény: BX_thomas (6219)
taki_67 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 6225

"Balintnak 1.8 Turboja van"

Ja, a kolléga ezt nem említette:-)

Nem, egyátalán nem ragaszkodom a 17-es felnihez. A töprengésem onnan indult, hogy - véleményem szerint - a 15"-os nem mutat olyan jól, így próbálom megtalálni azt a méretet, amit még "egészségesen" lehet használni.

További szempont, hogy az autót hosszú távon fogom használni, így fontos a futóműre gyakorolt hatása.

A kapott válaszokból - amit köszönök - arra következtetek, hogy a 16"-os felni 205/55 gumival megfelelő választás lehet.

Talán korainak tűnik alufelniről beszélni akkor, amikor még meg sem rendeltem az autót, de szeretnék a lehető legfelkészültebben menni az alkudozásra.

Előzmény: stevie wonder (6216)
stevie wonder Creative Commons License 2008.09.04 0 0 6224

Mondjuk azert, mert az egri (viszonylag kicsi) szervizben van egy darab auto ilyen celra, es az mar eppen ki van adva.

Folytatva:

Es akkor ugye tudnak még adni a tesztflottabol, dehat ugye egyreszt azt az ertekesito ceges autoja (hja kerem, az ertekesitok a minimalber alapfizetesuket is gyakran igy, "termeszetben" kapjak meg), mareszt meg az ujauto ertekesitesnek elengedhetetlen resze a probaut.

Ez megint kapacitastervezesi kerdes.

Előzmény: stevie wonder (6222)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!