Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2012.11.26 0 0 15219

Természetesen TUDOM hogy nem volt playback, de annyira pontosan úgy szólt, hogy mint eddig soha.

Előzmény: mokusmisi (15218)
mokusmisi Creative Commons License 2012.11.26 0 0 15218

Köszi, Zsolt, örülök, hogy tetszett a felvétel.

Szó nincs viszont playback-ről, az új lezli szimulációs VB3 simán produkálja ezt a hangzást (meg még jónéhány kritikusabbat is...). A beállításnál egyébként a Te korábbi javaslatod alapján indultam el, picit továbbgondolva.

A paramétereket elküldtem Okumoto fórumtársunknak, akinek szintén sikerült a hangzást az ő hangszerén reprodukálnia. Így most megosztom, hogy mindenki aki rendelkezik VB3-al, és szeretné kipróbálni ezt a hangzást, megtehesse.

a "Global Parameter"eket a következőképpen állítottam be:

- Organ type: Type A

- Leakage level: medium

- Tonewheel scaling: flat

- Percussion decay: normal

- Percussion level: loud

- Rotary wind noise: mid

- Rotary Speaker Type: new 147

- Rotary Speaker Character: clean

A kezelőfelületet pedig így:

Üdv:

Misi

Előzmény: tehtube (15202)
betasound Creative Commons License 2012.11.26 0 0 15217

Előzmény: betasound (15216)
betasound Creative Commons License 2012.11.26 0 0 15216

Lemaradtak a képek:

Előzmény: betasound (15214)
zaza123 Creative Commons License 2012.11.26 0 0 15215

Eladó egy Solton Turbo jet 100w.

Tel 06304935690

50000 ft az ára

betasound Creative Commons License 2012.11.26 0 0 15214

Ez az X55 fura kis jószág, nekem is van és én nagyon bírom. Sufnitunig tipp: a perka lecsengéséért felelős ellenállást kicseréltem egy trimmerre. Lehet hogy eredendően normális a perka, de az enyém amikor hozzámkerült csak "puttyant" egy rövidkét. Az átalakítással viszont elég normálisra be lehetett állítani.

Csöves előfok + laci összeállítással vagy esetleg VB3-on átengedve meg nagyon durva tud lenni a hangja, persze azzal együtt hogy felfelé igencsak elvékonyodik.

Mult hétvégén összeröffentünk pár barátunkkal a Pecsa Cafe-ban. Örömködtünk egy kicsit olyan klasszikusnak számító nótákkal mint az alábbiak:

http://www.youtube.com/watch?v=PBgTDYMcWZ8&feature=channel&list=UL

http://www.youtube.com/watch?v=bfMGwMjEsuo&feature=channel&list=UL

http://www.youtube.com/watch?v=qEFNq0OCXds&feature=channel&list=UL

http://www.youtube.com/watch?v=6pGXaBmThC4&feature=channel&list=UL

trambi Creative Commons License 2012.11.25 0 0 15213

Eladó szerszmok amik nekem feleslegessé váltak

Hammond XPK200 Bass pedál 119 ezerforintért

egy solton twin jet 2x100 watt 99 ezer forint

és eladó egy ESI 4000 es 128 mega ram belsö vinyó , aki thube féle  megszólaltatást  szeretne

Más

Nem kötözködésből , de majdnem 5 évig volt nálam szolgálatba egy KORG c3 tranyos változata

nem véletlenül irtam amit irtam , és vermona et1 mai napig megtalálható a gyüjteményemben

van összehasonlitási alapom . A c3 nak se a billentyüzete sem a hangja nem volt meggyöző..

A vermonának csak a billentyüje nem . Másik én nem hiszek régota a youtube video bemutatóknak

csak a saját érzékszerveimnek 

Más

Az Elkával kapcsolatban valóban zeneibb hangzásokat lehet belölük kicsiholni , nekem is van x55

x705 töm , de ebbe a kategriába szerintem a Crumar T2 a favorit, a hangja is és a billentyüje is .

Ugyhogy én  továbbra is annak a hive vagyok hogy hogy aki mindent elolvas az interneten , mégha Amerikaiul is van irva , nem biztos hogy többet tud mint aki nem olvas el semmit. A megtapasztalás szerintem ...

trambi Creative Commons License 2012.11.25 0 0 15212

Allsound , solton , dynacord egy alomból való / Ancona/ Ezek a szerszámok a nagy megfelelés jegyében fogantak, vagyis hogy a Hans tudjon rádugni harmonikát  tranzisztoros orgonát, és még a franc tudja miféle hangszereket. Nem autentikus csöves megszölaltatásra készültek , igy pl az alsó /2kép/ tiszta csatorna

megszólaltat egy 40cm-es mélyet+ drájvert , a forgó dob alatt meg egy 30cmes +drájver lakóközösségben élnek

és ezeknek  hangját forgatja meg . Nagyon tisztességes korrekt szerszámok szerintem   

kehas Creative Commons License 2012.11.25 0 0 15211

Allsound.

Készítek egy fotót és felteszem, addig is. Kb 50x70x60 as kocka, alján négy kerék. a 2 csatornás erősítő + reverb.felfelé néz, tehát nem valószínű hogy van hozzá egy külön hornos doboz. Teljes méretű dobrotor, szinte uralja a dobozt, valahol lesz egy hangszóró, hornnak nyoma sincs.  Súlya??  30 kg.

tehtube Creative Commons License 2012.11.25 0 0 15210

Van kép róla? Így furcsa a neve.

Előzmény: kehas (15209)
kehas Creative Commons License 2012.11.25 0 0 15209

Péccett előkerült egy Allsound Kanone leslie. Tudnátok infót adni erről a típusról?

MRSmrs Creative Commons License 2012.11.24 0 0 15208

Szia Zsolt!

Igen, korábban Náitszirk néven voltam de sajnos eltűnt a régi jelszavam és a legkönnyebb dolog a "megújulásom" volt. Ilyen Korgon még nem játszottam, de kíváncsian kipróbálnám. Ami előny a Vermonahoz képest mindenképp, hogy 2x5 oktáv van. Az M102-esem 2x3.5 oktávja jazzhez nekem mindenképp kevés volt. A Vermona a 2x4 oktáv elcsúsztatott billentyűzettel már határeset. Videót még nem csináltunk, saját hangszert/zenét dícsérni saját tollból nekem rendkívül szerencsétlen... Dudar Viktor (Laurens Hammond) barátom eljött a mostani bulira, kérdezzétek őt, hogy kintről milyennek találta a Vermona (meg a banda) hangját. Ha lesz értékelhető video vagy hang, felteszem. Ha esetleg Budapesten lenne olyan hely (nem vagyok nagy szervező ember), ahol kellene egy orgonás jazz-funk-blues vonalat játszó zenekar, szívesen elmennénk muzsikálni és ott is élőben hallhatóak lennénk.

Előzmény: tehtube (15206)
tehtube Creative Commons License 2012.11.24 0 0 15207

A régi CX3 leghíresebb előadója Manfred Mann hatalmas számokkal:

Előzmény: bazookabill (15204)
tehtube Creative Commons License 2012.11.24 0 0 15206

Halgattassék meg a másik fél is! :-)

MRSMS vagy mi? Náitszirk Krisztián! Nem teszel fel valami hangzó anyagot a csütörtökönkénti kecskeméti koncertedről?

(Vermona+Solton)

bazookabill Creative Commons License 2012.11.24 0 0 15205

Ja, bár saját vélemény, de szerintem azért rendesen veri a Vermonákat. :)

Előzmény: bazookabill (15204)
bazookabill Creative Commons License 2012.11.24 0 0 15204

Üdv!

A régi Korg BX3-CX3 az Elkámmal egyidőben jött ki kb. (kb. 1979-1982) Sok tekintetben megegyezik a felépítésük, ugyanazon IC-k, hasonló hangkeltés, stb. Pár weboldalon össze is hasonlították a kettőt, annyit vettem ki belőle, hogy az Elka "melegebben, koszosabban" szól. Nyilván stílusfüggő, hogy mit keresel a hangjában. Amit tudok mondani, hogy az Elkám hangja egy Elkatone leslievel megkeverve árához képest szerintem nagyon kellemes, egészen Hammond karakterű. Véleményem szerint ezért az árért megéri elmenni érte. Néha látok felbukkanni itthon is régi Korg CX3-at, ennél jóval drágábban (pedig az "csak" egy manuálos). Ezeknek a gyengéje talán a beépített leslie szimuláció, és a felső, magasabb regiszterek. Ha szerzel egy olcsóbb tranyós leslie-t, nem kell használnod a saját szimulációt, így a felsőbb regiszterek sem lesznek annyira műanyagok, mint a szimulációval. 

Bár biztos utána néztél, én ezt a videót találtam. A torzítója nagyon tetszik :)

Előzmény: Törölt nick (15196)
tehtube Creative Commons License 2012.11.24 0 0 15203

Ha csak egy trafó van beépítve, akkor az M3 egy terccel mélyebben szól :-) Frekiváltóval mi a helyzet?

Az 1'-as regisztert nagyon egyszerű foldbackelni. 18 vezeték van egy test forrfülre forrasztva. Azt kell onnan leforrasztani, szétfésülni és hallás után megkeresni hogy az azt megelőző üres forrfülekre melyik vezeték passzol?

Előzmény: hamnord (15201)
tehtube Creative Commons License 2012.11.24 0 0 15202

Meghiszem hogy megfogott. Ennyire tökéletes Child In Time orgonajátékot magától Jon Lordtól sem hallottam a nagylemez után mint amit itt lenyomtál. Ráadásul az orgona annyira pontosan ugyanúgy szólt mint a lemezen hogy már-már playback érzésem volt. Ezt nem gondoltam volna. Abszolút hibátlan volt a részedről, nagyon gratulálok!

Előzmény: mokusmisi (15200)
hamnord Creative Commons License 2012.11.23 0 0 15201

Nagyon rég nem jelentkeztem itt a fórumon de ettől eltekintve mindig figyelmesen  kísérem a történéseket .
A tavasszal sikerült egy P100 magamévá tudnom de az egyik helybéli barátom szinten fertozott,végul nálla landolt .Nem voltam azóta se nyugodt...............
 Most lettem gazdája egy 1958 -as M3 Hammond orgonának .
Annyit kell tudni róla hogy nincs benne hangszoro ,viszont be van epitve egy transzformátor (220-117)es ki van hozva egy 1/4 jack.
Itt egy kép a kicsiről.
Szakmai kérdéseket várok elenorzés képpen csak hogy bizonyosodjak meg hogy minden rendben van az M 3 -mal

mokusmisi Creative Commons License 2012.11.23 0 0 15200

Egy emléket szeretnék veletek megosztani az idei Villányi Borfesztiválról. Az Artonssal második alkalommal volt szerencsénk fellépni Gere Attila színpadán, ahol legnagyobb örömünkre a három órás koncertből több mint egy órát Rudán Joe-val játszhattunk. Joe a kedvünkért még ELP és Procol Harum nótákat is megtanult.  A 11 együtt előadott klasszikus rock darab közül a legjobban ez a gyönyörű Deep Purple szám fogott meg bennünket:

A Hammond orgona szimuláció a Cubase 6-ba ágyazott VB3 1.4 orgonamodulból, annak új, 147-es lezli szimulációjával szólt a Hamichord vezérlésével minden külső effekt nélkül.

üdv.

Misi

kehas Creative Commons License 2012.11.23 0 0 15199

Eladó lett:

M-102 + Solton laci Pécsett.  A fórumon a 207.oldalon vannak róla fotók.

Érdeklődni: 06 30 9460816

trambi Creative Commons License 2012.11.23 0 0 15198

A KORG BX3 a CX3 kétmanuálos változata , az mk1 változat tranzisztoros nekem is volt

szerintem a hangját összevetve a vermona et-vel nem biztos hogy a korg jönne ki gyöztesként

A dgitális változat az mk2 igen jó szerkezet , de én még 1000 euro  alatt nem láttam hirdetni

tehtube Creative Commons License 2012.11.23 0 0 15197

Meggondolandó hogy ez, vagy egy mechanikus T orgona. Ahhoz is néha hozzájutni 100e körül.

Előzmény: Törölt nick (15196)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.23 0 0 15196

Sziasztok !

Tanácsot szeretnék kérni.  

Vételre ajánlottak egy KORG BX3 két manuálos orgonát,  "laci" nélkül.

Minden működik rajta, egyben van, csak néhány karc van a faburkolaton.

Nem vagyok zenész csak műkedvelő, ezért elsősorban otthoni gyakorlásra használnám.

Vasárnap estig kell szándéknyilatkozatot tennem.  Ára: 250 eu. +100 km autózás Graz-ig.

Vegyem vagy ne vegyem ?

kehas Creative Commons License 2012.11.22 0 0 15195

Természetesen nem azért dobtam fel a témát, hogy az "úgy néz ki de mégsem az" legyen a középpontban, ebben igazatok van. Minden dolog az AMI. Inkább az vezérelt ha már van egy üres fa "hangfal", vajon mi fog történni, ha idegen belsőségek pörögnek benne. Az jobban érdkelt volna, hogy mechanikailag megoldható e-egy ilyen " csere".  A hangzás meg, ötven év zenész tapasztalat szól most, mindenkinek megvan a saját " belső akkuja" ami rögzített valamit ami nagyon , mondjuk, tetszett valami miatt. Nos azt gondolom ezt mindannyian keresgéljük, akár billentyűk akár húrok között matatunk. És én is azt gondolom az nem baj ha új hangzások jönnek elő. A kísérletek vitték előre a dolgokat. Aztán hogy melyik maradt fenn a rostán?

szimizso1 Creative Commons License 2012.11.21 0 0 15194

Azért, ha valakit érdekel a mai napom termése, legyen az is itt:-)

Ma a meglévő futóművet alakítottam át, és egy tartó lapot készítettem a dobhoz, és az illesztéket a tengelyhez. Végül is elégedett vagyok az eredménnyel egyelőre, mert még nem tudom, hogy mennyire lett koncentrikusan felragasztva a dob a tartóelemekhez:-) Igyekeztem pntosan illeszteni az alkatrészeket lehetőleg század mm pontosan. Sajnos a faipari részénél meg kellett alkudni egy jóval pontatlanabb kivitellel, de annyira nem lett gáz a munka. A tartólap felragasztása is csak illuzórikusan lett pont tengelyben, de igyekeztem, hogy a dob pereme, és a lemez széle egyenletesen legyen elosztva. Még szerencse, hogy nem lesz nagy fordulatnak kitéve a dob, bár a 16-os rozsdamentes acél tengelyt, két helyen felcsapágyazva nem hiszem, hogy elgörbítené ez a dob:-) Az izgamas rész majd akkor jön, amikor a dob közepét a csipogóhoz kell igazítani. Erre már felkészültem lelkileg, ha nem lesz szerencsém. Azért nem riasztanék el senkit a projekt megvalósításástól, mert gondolom, hogy a Hammond mellett szokott szólni más is koncerteken. Szóval, sok szerencsét nekem is!:-) Szilikon gumival ragasztottam fel a falapot a dobhoz, ha mégis nagy gáz lenne, akkor könnyen le lehessen vágni a dobot.

Üdv. M.

szimizso1 Creative Commons License 2012.11.21 0 0 15193

Egyet értek tehtube Zsolttal! Mindent a helyén kell kezelni! Persze lehet szemfényveszteni, meg "nézd milyen jól szól, azt mégsem az van benne" , de ebben a fórumban remélem nem ez a tendencia, hogy meghamisítsuk az eredeti hangzást. A Dynacord szóljon úgy, a lezli meg ahogy kell!:-)

Előzmény: kehas (15190)
szimizso1 Creative Commons License 2012.11.21 0 0 15192

Ez így igaz! Ha Hammondhoz lenne, így meg sem csinálnám magunknak. Mint említettem inkább flanger effekt lesz belőle, és ezzela megoldással nagyon jól fog szólni (remélem:-)

Azzal egy kicsit vitatkoznék, hogy az egy utas rendszerek nem szólnak jobban. Én azt gondolom, hogy minden megszokás kérdése. Ezért alakult ki a "vintage" hangzás. Néha azért ragaszkodtok egy korabeli hangzáshoz, hogy hitelesen adjátok elő a kedvencetek számát. Szóval nem gondolom, hogy nem lenne érdemes egy "új" korszakot alkotni:-) Másrészt meg hallottam egyrotoros lezlit, -amit a mai napig is bánok, hogy nem vettem meg- nekem egy kicsit döglött volt a hangja, viszont a mélyei jók voltak, és csöves végfok volt benne 200euróért!...........

tehtube Creative Commons License 2012.11.21 0 0 15191

Nem.

A 145-ös dobozba lehetőleg a saját alkatrészeit kell betenni. Apránként össze lehet gyűjteni. Akkor lesz egy klassz laci. És értékes.

A Dynacordba, meg a Dynacord alkatrészeit.

Előzmény: kehas (15190)
kehas Creative Commons License 2012.11.21 0 0 15190

Szimizso

lenne egy lehetőség egy üres 145-ös laci dobozra. Van egy Dynacord D 100. Érdemes sz összeépítésen gondolkodni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!