Nézd meg a Holiday, Winter és Business felszereltségeket. Az első kettő a középső, Ambiente felszereltségű autókra épül pár plusz dologgal (Winter-nél pl. téligumi garnitúra, stb.)
A Business pedig a legmagasabb, Elegance felszereltséget egészíti ki tolatóradarral, alufelnivel, tempomattal, stb. úgy, hogy az ára kedvezőbb, mint az alapjául szolgáló Elegance felszereltség ára.
Ezekre figyelj oda, mert feltűnt nekem, hogy egyes kereskedők úgy tüntetik fel az akciós modelleket, mintha valami egyedi akcióban, csak náluk lenne egy felextrázott Elegance modell jóval listaár alatt, pedig valójában ezen az áron bármelyik kereskedésben megkapnád.
A skoda.hu oldalon nézd meg az Octavia árakat, de a PDF formátumút, mert abban vannak az akciós modellek ára is!
A Car Configurator-ban meg pontosan meg tudod nézni, mik vannak az adott felszereltségben, még az akciós modelleket is megtalálod ott!
Ha ezekből felkészülsz, akkor az alkudozás során már nem tudnak megvezetni, és esetleg elsütni olyan dolgokat kedvezmény címszóval, amiket bárkinek ugyan ennyiért odaadnának.
tudok tanácsot adni, hogy hol érdemes megalkudni rá? Bp-en vagy vidéken lehet nagyobb kedvezményt kialkudni?
Erdemes korlevelet kuldeni.
Az akcios modelleken (Business, Gift, Winter, fene tudja mi van még) eleve kicsi a kereskedő haszna, komoly engedményt nem fogsz tudni elerni.
Azt a kereskedest kell megtalalni, ahol valamilyen ok miatt NAGYON el akarnak adni egy autot. Ennek az oka lehet egy beragadt peldany, vagy valamilyen kvota eleresenek kenyszere. Ez utobbi tipikusan december elejen fog mukodni.
A beragadt autokat ugy lehet behatarolni, hogy az erdeklodo leveledbe belefoglalod a "vagy valami hasonlo" kitetelt. Lehet, hogy te egy sotetkek 2.0 PDTDI kombit szeretnel ulesfutessel, de ehelyett tudnak adni egy vilagosszold limuzint 1.9 PDTDI motorral, ulesfutes nelkul, de tempomattal -- a listaar alatt 20 szazalekkal.
Ha jobban belegondolsz, lehet hogy megéri ezt valasztani. De ha ragaszkodsz "almaid specifikaciojahoz," akkor lehet, hogy elhajtanak.
Hol (pl. melyik lízingcégnél) érdemes Skodára finanszírozási ajánlatot kérni?
Erdemes a kereskedestol fuggetlenul korbekerdezni, mert finanszirozast mindenhova lehet vinni magaddal. A legjobb ajanlatot tipikusan a Budapest Auto es a CIB Lizing adjak, de neha a Merkantilnak is vannak jo pillanatai.
Erdemes kiszamolnod a cascot kulon (pl. www.biztositas.hu), es integralt cascos hitelre is ajanlatot kerni.
Az en konkret esetemeben a hitel + casco osszesitett havi koltsege durvan 10 ezerrel forinttal alacsonyabb (!!!!), mintha kulon kototttem volna a ket szerzodest.
Nekem DSG-s , mit írjak??? Qrva jó. Nincs mit mondani , teszi a dolgát, olyan mintha Te váltanál, csak ő jobban tudja hogy éppen mi kel a motornak.:-)) Kérdez. Ha tudok válaszolok.
Alkudni?? Van akinek más a véleménye , én azt mondom amit csak lehet az kicsikarom. Sokpénzt akarok elkölteni, így amit csak lehet lealkudok.:-)) Már írtam én küldtem minden kereskedőnek , személyre szólóan egy levelet (nem körlevelet, ennyi tisztelet jár) kértem árajánlatot az álltalam összeállitot autóra. A legjobb ajánlatott továbbitottam, pardon nem továbbitottam, hanem udvariasan megírtam hogy köszönöm az ajánlatát de kaptam jobbat. Leírtam hogy mi a legjobb ajánlat, kérdeztem hogy van e neki kedvezőbb.:-))) Aztán ezt addig folytattam mig sikerült a legtöbbet lealkudni, és így vettem Székesfehérváron autót.:-))))
A végén minden kereskedőnek aki válaszra méltatot , megköszöntem a fáradozását , és reményemet felyeztem ki hogy majd legközelebb vele kötök üzletet. Természetesen ezt is személyre szólóan, nem körlevél utján.
Sziasztok, Megane II Grandtourról szeretnék váltani, az új Octavia kombi megtetszett.
Van valakinek tapasztalata DSG vagy Tiptronic váltóval kapcsolatban? Illetve: tudok tanácsot adni, hogy hol érdemes megalkudni rá? Bp-en vagy vidéken lehet nagyobb kedvezményt kialkudni? Hol (pl. melyik lízingcégnél) érdemes Skodára finanszírozási ajánlatot kérni?
Ahogy látom nem igazán csapnak le a lehetőségre. Nembaj, én, mink benne vagyunk. Sőt ha ennyire nagy az érdektelenség, én kb. félnap alatt összerántom a barátaim akiket érdekel, és akkor máris nem leszünk "elhanyagolható" tömeg.:-))) Na de erre csak nem kerül sor. Mértne lehetne egy jó kis bulit csapni az itteniekkel?
Igen, korábbi években szerveztem talikat,ahogy Tuzi kolléga is. Aztat beszéltük, hogy egy téli bortúra trermálfürdővel összekapcsolva kellems időtöltés lehetne :)
Hétfőn találkoztam BX klollégával. Beszélgettünk. Vannak jó ötletei a találkozóval kapcsolatban. Na de majd Ő előáll velük , ha ugyérzi.:-))))
Más.
Igértem egy összehasonlítást Octi kontra Megán zajosság szempontjából. Sajnos nemjött össze. a Nissan állt kint, bepattantunk, és mentünk. Féluton jutot eszembe hogy a Skodrival kellet volna mennünk.:-))) Bocs.
Melyik SEAT-ról valók? Nekem 6J vagy 6,5J R16 ET50 kellene, 5x112-es osztókörrel, 57 mm-es központosítóval, de nyári gumit készülök rá venni (ha kiderül, hogy valóban nem tanácsos fűrészfogas kopással tartósan járni), téli van. Azok maradnának a 15"-ös gyári felniken.
Tényleg fűrészfogas kopás van a gumikon (Conti EcoContact3). Gumis srác megmutatta, hol látszik rajta. Tönkre tesz valamit a futóműben, ha ezekkel járok tovább (még sokáig kell kopnia a kopásjelzőig), vagy használjam nyugodtan, legfeljebb az agyamra megy a zaja?
Stevie! Milyen gumit ajánlasz, ami nem annyira hajlamos a fűrészfogas kopásra? évi 7-8e km-t megyek a nyári gumikkal, nem fog elkopni nálam, hamarabb öregszik el.
Köszi a választ. Közben én is néztem a 3D-t. Október második felére tervezem a gumivásárlást ez jó is lenne. De addig még sokat kell aludni.Addigra lehet , hogy lesz valami tapasztalat a Continentalról is?
Egyenlőre ezt néztem Continental WinterContact TS 830. Vagy a dunlop M3.
A Conti teljesen uj fejlesztes, Magyarorszagon még senki nem is latott ilyen gumit, majd csak oktobertol. A Dunlop M3 viszont kifutott modell, utoda a 3D.
Nem az ár a legfontosabb hanem az , hogy a lehető legjobb gumi legyen az Octin.
Hahaha :-)
Ketfele teligumi fejlesztesi iranyzat van. Az egyik kifejezetten a mely hoban teljesit jol, amasik inkabb az utobbi evek enyhebb teleit preferalja. azaz hideg szaraz es nedves uton kivalo, csaknem nyari szinvonalu, ellenben hoban nem annyira jol teljesit. A masik szereti a friss, felmeteres havat, a sipalyakra vezeto takaritatlan utakat, de nem igazan szuperal az eltakritott hoval, a latyakkal, sonedves utakkal.
Ha a magyarorszagi valos utviszonyokat veszed celba, a Dunlop Wintersport 3D es a Good Year UG7+ a legjobb gumik, esetleg a Bridgestone Blizzak LM 25 es a Pirelli Sottotero sorozat.
Nyakunkon a tél , bár az időjárás ezt nem nagyon veszi figyelembe. Hála istennek. De ez nem sokáig lesz így. Elöbb vagy utobb kell a téli gumi. Én 205/55R 16-os gumiban gondolkodom (ilyen acélfelnit kapok a havertól) egyébként a nyári is ilyen.
Milyen gumit vegyek? Egyenlőre ezt néztem Continental WinterContact TS 830. Vagy a dunlop M3.Az elsőt nem ismerem a másodikról jók a tapasztalatok. A nagybátyám FOCUS II-esén ilyen van. Nem az ár a legfontosabb hanem az , hogy a lehető legjobb gumi legyen az Octin.
az a baj, h még nagyon új a széria, 50-60 ezret mentek még nem nagyon vannak, szóval ki tudja mi lesz pár év mulva, pont akkor, amikor lejár a garancia (asszem az alapból 3 év náluk)
amúgy itt vannak a vélemények http://www.whatcar.co.uk/car-review-readers.aspx?RT=2869
tipushibái: az ülés szövete totál szétmegy, beázik, valamint leáll, nem indul el. Aztán a kéttömegű lendkerék, amit ha erősítettre cserélnek zörögni-rázi fog a motor.
Ha megnézzük az octáviát, jó ha 1 v. 2 rossz véleményt tudunk olvasni róla.
Neked hány ismerősödnek van Citroenje? Mert nekem elég nagy a haveri kör, de nincs senkinek sem, és gondolom ez nem véletlen.
Haveromék hoztak egy 1.9tdi octaviat kintről. Ambiante, tdi, gyári levehető horog, climatronic, alufelni, 4 elektromos ablak, ülésfűtés, tempomat, nagy computer. 1.9 lessz az ára, mire ki lessz teljesen pucolva. Nagyon szép a kocsi. Jah, 2000évjárat.
Polrírt kap, meg kőfelverődések csikarások javítása. Euro3as mocija van már.... Meglepően szép 8 éves létére.