Sziasztok, szívesen csatlakoznánk a Splendida június 23-i csapathoz. Én is összegyűjtöttem minden hasznosat információt kirándulásokkal kapcsolatban. Nekünk ez az első utunk, hátha tudunk egymásnak segíteni :-)
Mi is 16-án indulunk Genovából. A teljességhez hozzátartozik, hogy 06. 15-én megyünk Wizzair-rel Milánó-Bergamó reülőtérre. Ezt követően busszal Bergamó pályaudvarra, majd vonattal Milánó központi pályaudvarra, onnan ismételten vonattal Genovába. Az utazásnak egy kicsit a bonyolultabb formáját választottuk, de ha már arra járunk lássunk is egy kicsit....
Nyugodtan vigyél vizet, még soha sem számolt be senki olyanról, hogy elvették volna. Gondolom fél literes műanyag palackos vízről van szó, tegyél egyet a kézitáskába (hogy kéznél legyen ha kell), és akár egy kartonnal a bőröndbe.
Mi nem utaztunk kisbabával, de sok kicsit láttunk a hajón, szerintem simán megoldható. Egyszer volt egy olyan helyzet, hogy kiszálláskor több kijáratot is megnyitottak, az egyik elég magsan volt, és egy gurulós lépcsőt toltak a hajóhoz (mint a repülőknél szokás), azon nem lehetett tolni a babakocsit.
Sziasztok! Mi június 16.-án indulunk a Splendidával Genovából. Útvonalunk: Barcelona,Tunézia,Valletta,Messina,Civitavecchia és végül Genova. Jön még valaki ekkor? :-)
Egy másfél éves kisbabával mennénk,van valakinek valamilyen tapasztalata,hogy kisbabával milyen utazni ilyen hajón? Mennyire körülményes a ki-beszállás babakocsival.....vagy az étkezés...vagy megengedik-e,hogy saját ásványvizet vigyünk fel Neki a hajóra?
Tudom,hogy elvileg nem lehet semmi élelmiszert,innivalót felvinni,de egy kisbabának nehogy megszabják,hogy milyen vizet ihat...:-) Köszi:Üdv.
szia, mi tavaly nyáron voltunk a Splendidával és akkor nem ebben az időben és nem ezek a kikötők voltak, akkor Barcelonába volt 9.00 és este 18.00- kor indultunk Marseill, Genova, Nápoly, Palermo, Tunisz, Mallorca, és vissza Barcelona szóval más volt az útvonal, minden évben változtatják , most az MSC Fantasia jár ezen az útvonalon
öltöny , nyakkendő ? hát amikor mi voltunk, az ültetett vacsoránál volt minden, volt aki nagyestélyibe/ hosszúruha stb, öltöny, nyakkendő/ de viszont voltak olyan lezserek hogy farmer- ing,, mi csak a 2 vacsorára/ kapitány+gálavacsora/ akkor voltunk egy kicsitt jobban kiöltözve, de álltalában férfiak nadrág , ing, a hölgyek koktélruha, a férjemnek volt ott nyakkendője de nem használta, a zakót is csak azon a 2 vacsorán vette fel szóval rád bízom
Sziasztok!Segítséget kérek. Ha Genovába megérkezünk a kikötőbe a hajó transzferbuszával, a csomagok leadása után találunk- e a közelben üzletet, ahol ásványvizet tudunk venni? Tudtok-e infót adni a következő kikötők valamelyikéről /bejutás a városba, mit érdemes megnézni stb./ Marmaris, Limasol, Haifa és Katakolon. Előre is köszönöm.
Szia! Elöször is köszönöm szépen a gyors választ meg a hasznos informáciokat. Igen Genovában szállunk fel a hajóra. Mi kocsival megyünk és már ott szeretnék lenni időben. De most nem értek valamit. Azt írtad, hogy Barcelónába szálltatok fel 11-kor a hajóra. De nekünk az van írva, hogy 13-kor köt ki a hajó Barcelónába. Még azt szeretném kérdezni, hogy nyakkendöt meg zakót kell-e vinni?
szia, nem írtad hogy melyik kikötőből indulsz de gondolom hogy Genovából attól függ hogy mikor érsz oda, mi tavaly a Splendidán voltunk de mi Barcelónába szálltunk fel mert jobb a csatlakozás, mivel repülővel mentübk, 7.00 órakor indultunk Bécsből, 9.30 ra ott voltunk, taxival 20 perc alatt a kikötőben voltunk, és akkor mondták hogy 11.00 óra körül lehet felmenni a hajóra vártunk kb. 1 órát a kikötőbe becsekkoltunk és az ebédet már a hajón fogyasztottuk el, a beszállás a hajóra nagyon egyszerű, először leadod a csomagjaidat ami fel van címkézve a kabinszám és a neved van rajta, utána bementek a MSC termináljába ott kell az útlevél és a hajójegy, beregisztrálnak, kapsz egy kártyát ami nyissa a kabinodat és fizethetsz is vele mert erre kell rátrenni a kaukciót, utánna még lefotóznak mielőtt felmész a hajóra, ha fent vagy elkisérnek a kabinodhoz és utána már azt csinálsz amit éppen akarsz jó utat , a splendida egy hatalmas hajó egy jó tipp a fedélzeten ha nyugodt körülmények között szeretnél napozni akkor a Splendida 15 deck-jén van a hajó legvégén egy medence 2 jacuzzi és az a rész csak 18 év felettieknek van fentartva jó kis hely és a pool bárosok is jó fejek reggel 9.00 kor már pezsgőt kínáltak
szia, nem kell megvárnod a csoportos kirándulásokat, mert a mentőcsónakok állandóan közlekednek, így bármikor vissza tudsz menni a hajóra nekünk így volt két éve a Costa Serenán Dubrovníkba gondolom a többi hajótársaság is így szervezi
Szia, köszönöm az infót. Csak azért kérdem a mentőcsónakos közlekedést, mert nem szeretnénk befizetni szervezett útra, ha esetleg előbb végzünk mint a csoport akkor meg kell várni este a csoportot és csak velük tudunk visszamenni a hajóra, vagy előbb is visszavisznek bennünket?
A web check-innel (MSC Cruise) én is sokat bajlódtam, csak három nappal az utazás elott sikerult úgy, hogy az Ausztria oldalon németul kellett mindent kitoltenem (hála a Google Translator-nak...), mert a szlovákiai utazási iroda az osztrákokon keresztul intézte az utat, ezt az ajánlást kaptam, mukodott, de hogy van-e benne igazság, hogy ez így mukodik, nem tudom sajna, ez csak a személyes tapasztalatom...
szia, mi voltunk majdnem mindegyik kikötőbe csak Szantoriniba nemtudom , de Velencébe, Bari, Katakolon,Rodosz ott ki tud kötni közvetlenül a kikötőbe, csak Dubrovníkba nem, ott álltalába ezek a nagy hajók lehorgonyoznak az öbölbe szembe a várnak és a mentőcsónakokkal viszik ki az embereket a partra, de nagyon meg van szervezve a dolog mert minden simán működik, csak az a baj, hogy mindenki megvárja az utolsó időpontott a parton és akkor egy kicsit összejön a társaság ott kell egy kicsit várni míg felkerülsz a mentőcsonakra.
szia, mi augusztus 3-10 ig megyünk de az AIDAdiva hajóval / ez egy német hajótársaság/ útvonal Antalya -Ciprus -Izrael- Egyiptom- Kréta - Marmaris -Antalya.