Ne zavarjuk már össze a kollégát, arra kérdezett rá, hogy megfelelő-e a forintszámlája dollár utalásához. Ebből a szempontból a számla terhelése mindig forintban fog történni (tehát nem úgy fog kimenni az értesítő, hogy "fáradjon be a fiókba, mert folyószámlája 110 USD tartozást mutat"), nem is történhetne máshogy. Egyébként bankja válogatja, hogy jobb-e, ha a PayPal nem forintban terhel, ezért sem akartam rossz tanácsot adni.
A terhelés pénzneme a beálításoktól függ (lásd 1149, 1083, 980, 850). Ha a PayPal vált (azaz forintban terhelik a kártyádat) az drágább és az árfolyam is rosszabb.
Gyakorlatilag ugyanúgy megy, mint az eBayen, azzal a különbséggel, hogy itt neked kell megadnod az adatokat. Tehát ha dollárt kér az eladó, akkor dollárt küldj. Konvertálva lesz, és a számládat végül forintban terheli a PayPal, természetesen.
Sziasztok Segítsetek légyszi. Az Ebayen eladott cuccaimért szeretném levenni a PayPal számlámról a pénzt, de nem nagyon boldogulok vele. Valamelyik fórumon azt olvastam, h csak azután lehet pénzt fogadni, ha egy upgrade-et csinálok. Ez meg is van, de még mindig nem tudom, hogyan tovább. Ha esteleg már le lett írva, akkor bocsi, légyszi adjátok meg a hsz számot, vagy valaki írja le nekem, h mit kell csinálnom, ahhoz h a folyószámlámon legyen a pénz.
Őket ismeritek? -> http://www.aboutpaypal.org/ http://www.paypalsucks.com/
Én már letettem arról, hogy valaha is segítenek. Tudják hogy távol vagyok, nem fogok pert indítani (miért is), az ő kezükben van a döntés. De kívánom azt, hogy akár a fenti oldalakon említett esetek, akár az itt felbukkantak miatt is egy alapos vizsgálatnak aláessenek. Az OK, hogy bizalmatlanok egy kelet-európai országgal szemben, de az, hogy alternatívát nem kínálnak és segítséget nem nyújtanak, az már rendkívül kellemetlen és illetlen.
Joga van, valahol írja a szabályzatban, amit elfogadtál. Eladóként felelős vagy a tetteidért.
Ha nincs pénz a számládon azt csinálja, amit a te esetedben is: a bejövő pénzeket foglalja le. Ha olyan sincs, akkor a kártyádat vagy bankszámládat próbálja terhelni.
Egyébként kétlem, hogy végleges visszatérités történt volna, csak a kivizsgálás idejére zárolták az összeget (2-3 hónapig is elhúzódhat). Kivéve, ha már lezárult a kivizsgálás (pl. nem válaszoltál a PayPal kérdéseire).
A többi vevődet pedig fikarcnyit sem érdekli a reklamáció, ők fizetnek, te pedig küldöd az árut, ellenkező esetben ők is vissza fogják kérni a pénzüket.
OK, de van-e joga ahhoz a Paypalnak, hogy önkényesen belenyúljon az egyenlegembe anélkül, hogy kivizsgálta volna az esetet? Mit csinálnak, ha épp egy fillér sincs a számlámon?
Sziasztok! Nem akarok türelmetlennek tűnni, de senki nem akar nekem segíteni?
Időközben az 1. kérdésemre sikerült megtudnom a választ, de a 20000 ft-os limitre vonatkozó kérdésem sűrgős lenne, mert verifield státuszba kb csak 2 hét múlva tudok kerülni, mert akkor jön meg a cib-es internetkártyám. Viszont néhány napon belül fogadnom kellene egy kis pénzt.
en a helyedben nem mosnam egybe ezt a ket kulon tortenetet a paypal tranzakcioszam alapjan huzza vissza a penzt, tehat semmi koze a masodik fizetodnek a claim-hez az, hogy eppen annyit kuldott, amennyit az accountodrol visszahuznak, veletlen
Egy fazonnak elküldtem EMS-sel az 1330 dollár értékű cuccát, de az EMS 4x is próbálta kézbesíteni neki, ő nem vette át, mire visszapostázták nekem a cuccot (még nem érkezett meg). A fazon berágott, mert nem hitte el, hogy nem kaptam még vissza a csomagot (magyar posta, ugye...) és indított egy Claimet a Paypalon ellenem. Időközben egy csaj is pont 1330 dollárért vett valamit, amire át is utalta a pénzt, mire a Paypal lefoglalta ezt az átutalást a Claim miatt. Így most nem tudom elküldeni a csajnak a cuccát, mert ugye csak akkor postázok, ha a magyar számlámon van a pénz. A Paypalnak joga van lefoglalni a számlámról pénzt, ha a vevő csettint egyet?! Ráadásul baromira igazságtalan, mert papírral tudom igazolni, hogy feladtam a pasinak az árut. A csajnak meg mit mondjak? Bocs, de lefoglalta a Paypal az 1330 dollárodat, mert Claim indult ellenem, és lehet, hogy csak hónapok múlva adják vissza a pénzedet? Mit lehet csinálni?
Sziasztok!
Olyan sok okos tanács van itt, remélem valaki nekem is tud segíteni.
Elég rutinos eBay-es és PayPal-os vagyok már, sokat vásároltam eBay-en és fizettem PP-on keresztül, most viszont eBay-en kívül kellene pénzt küldenem PP-on át.
Odáig oké, hogy bejelentkezés, és utána a „Send money” fülre kell menni. Itt is minden világos, csak a következőt nem tudom: ahol a lenyíló fülnél a pénznemet (currency) kell kiválasztani, mit jelöljek be?
140 $-t kéne küldenem, sima OTP lakossági számlám van és sima MasterCard-om, nem business, meg ilyesmi.
(Különben ezt a témát nem nagyon vágom, hogy mitől függ, hogy milyen pénznem van a számlámon, gondolom attól, hogy milyen pénzt fizetek be rá. Hát én forintot szoktam betenni, így gondolom nem csak itthon, ha leellenőrzöm, hanem PP-on is Ft-ot mutat.)
Szóval a kérdésem: írjam be a 140-et a küldendő összeghez, és jelöljem be a dollárt, hogy azt akarok küldeni, és a rendszer automatikusan azt is fog küldeni az eladónak, függetlenül attól, hogy nekem a számlámon forint van?
És ha igen, az átváltásért megterheli valamennyivel a számlámat? (nem mintha számítana, csak hogy tudjam)
Mert eBay-en tiszta sor, ott $-t küldök, noha ott is Ft van a számlámon, akkor ilyen küldésnél is így megy?
Lehet, hogy tök egyszerű, csak én vagyok most béna, de nem akarom elrontani, nagy szívességet tett nekem az eladó, és nem akarom, hogy neki legyen kellemetlen, ha nem $-ban kapja meg, és bajlódnia kell vele.
Köszi előre is!
Sziasztok! Lenne pár kérdésem pp-vel kapcsolatban. Nagyjából végigolvastam a fórumot, de nem találtam rájuk választ. Lehet, hogy a kérdések igencsak butának fognak tünni, de teljesen 0-ról indulok a dologgal. 1. a paypal account number az az az email cim amivel regisztráltam? Azt kell beirnom oda ahol a számlaszámomat kérik? 2. amig nem lesz verifield a számlám, addig tudok 20000 ft-nál nagyobb összeget is fogadni? Vagy ez a limit csak a kifizetésre vonatkozik? 3. minden email cimmel rendelkező embernek tudok pp-ról fizetni? Vagy csak annak akinek van pp account-ja? 4. Cib-es internet kártyával működik a dolog, tuti? 5. ha a bankszámlámra szeretném átutaltatni a pénzt, akkor amit elöször megadok azt megjegyzi, vagy tudom változtatni mondjuk a következő pénzlevételnél?
Kaptam valakitől egy eCheck átutalást dec. 17-én, amire dec. 20-án írták is, hogy "Cleared" a státusz mezőben. Viszont a pénz még mindig nincs a számlámon! Mi lehet ennek az oka?? A Status továbbra is Cleared. :-/ Köszi!
sziasztok, egy kis segitseg kellene. nemetorszagban elek es regeltem a paypalon. atutaltak a szamlamra ket minimalis osszeget (osszesen 20 cent) visszaigazoltam es annyi. ennek kb 6 honapja. most kell meg vmit csinalnom vagy hasznalhatom? szeretnek egy londoni cegnel konyvet rendelni es paypallal fizetni de itt elakadtam. tudna segiteni valaki hogy hogyan tovabb? köszönöm szepen
Szia, nekem is ket honapja megy a szorcsoges...neha feedbacket kernek az ugyintezesrol, de erdemben nem jutok elore. Ismeroseim meg a penz leszedesevel vannak bajban (egyik fax cover sheet-et keres, a masiknak vhogy elsore sikerult minden, csak a penzt nem tudja hol kell leszedni).
Üdv az elveszett 'Fax cover sheet' keresők klubjában. Ketten vagyunk :) Válaszolni szerintem csak telefonon fognak. Bocsáss meg a szkepticizmusom miatt, ezt két hónapnyi próbálkozás után mondom.
elvileg van verified PP szamlam, de limitalt. Faxolnom kellene a bankszamlam kivonatat, de nem talalom sehol a nyamvadt hivatalos Paypal "FAX COVER SHEET"-et az account-on belul, ott ahol lennie kene a Paypal-os level szerinnt. Merre keressem? Elvileg a Resolution Centerben ugye rendben vagyok: Extended Use Number-t megtalaltam es mar egyszer faxoltam is nekik...