Az E100 az egy érdekes mérnöki /nem zenész által koncepcionált/ fejlesztés , itt már Hammond mester nem
sokat szólhatot bele a fejlesztésekbe simán megöregedett és az ifju mérnökök meg alkottak..
Telerakták mindenféle tranyos izékkel, perka kiséret meg alsó manuálra cin hangzást ,jópofa
dolgok csak teljesen felesleges Ezen dolgok vezérlésére a billentyü alatt nem 9 érintkezöt , hanem
11 et raktak, ezt viszont jól lehet midisiteni . Tehát az E100-ból az ember gyereke kiszedi ezen feleslegeket akkor a legjobb ár értékarányu 2x5 oktávos gyárilag foldbeckelt kozol orgonát kapja
Figyelem: a hozzászólás termék reklámot tartalmaz / nem is burkoltan /
Szerintem is egy nagyon ügyes szerszám , egy hetet volt most nálam és felvételeken 145-el készitet , és a ventillátorral készitet demóknál is nagyon oda kellet figyelnem hogy mi kavar mit.
Az áfával kapcsolatban igazad van /mit iszol?/és abban is hogy mi vagyunk a bajnokok , Viktor szerint erröl papirunk, vagy cédulánk?? is van Az uton nincs megállás éljen és virágozzon a 28százalékos áFA jövöre
Más
Az E100 volume pedál mellet egy tranyos "loudnes"kapcsolás gondoskodik arról hogy az agy becsapására
a halk hangerönél megnöveli a bass hangok intezitását amely sikeresen megöli a perka hangok hangképét
Enervált plöty /ez egy hangutánzó szó/ változtatja az egész hangképet Nagy hangerönél nem szól bele
a dolgokba, de egy bypas nagyon jót tesz a hangszernek
Pontosítok: Nem értem hogy a hangerőszabályozónál hogy lehet polifonikusan kiküszöbölni a keyclicket? (Esetleg csak úgy működött, mint a percussion, tehát csak mono?)
Akkor továbbmegyek: Az E100 típusoknál elég jól kiküszöbölték a keyclicket. Egy kis amatőr panel a hangerőpedál alatt. Áthidalva mindjárt sokkal agresszívabb, clickesebb lett a hangja.
A Ventilator tényleg nagyon jó, messze a legjobb szimuláció szerintem.... a 11,3 százalék viszont nem az áfa, hanem ennyivel olcsóbban adja a thomann a listaárhoz képest. az áfa németben 19%, ausztriában 20% .. a mi 27%-os áfánkkal azért bajnokok vagyunk :-)
Szinte sejtettem, hogy semmi újat nem találtam fel, elég kézenfekvő az ötlet.
Alighanem arról lehet szó, mint a Hammond orgonák esetében. Elkezded tökéletesíteni a maga korában zseniális szerkezetet, pl.: megcsinálod a valódi orgonasípokra jellemző felfutást, de akkor nincs keyclick, amit valójában már akkor is kiküszöböltek volna, ha nem lett volna annyira alkatrészigényes. Többek közt elvennél az eredeti Hammond hangzásbó. Ha fejleszted, bizonyos paramétereiben még jobb is lehet az eredetinél, de az már nem az eredeti.
Megértem.
Mintha Stradivarinak ajánlgatnék gyorsan kötő polieszter lakkot a hegedűihez. :)
Bocs, hogy belekérdezek, de készült már mechanika nélküli Leslie, ami nem csak egy effekt? Arra gondolok, hogy egy dobozban vannak a négy égtáj felé néző hangszórók, négy mély és négy magas.
Nyolc erősítő (csöves v. tranzisztoros, ízlés szerint), és egy vezérelhető keverő, ami forgatja a hangot.
Elsőre persze kicsit drágának tűnik (talán 3-3-hangszóróval és hat erősítővel is működne, de talán nem nagy marhaság.
Korrekt hangzás az agy /már amit meghagytak / becsapására . kicsi könnyű és drága , de érdemes az AFA tartalmat is megtekinteni , a mi 27 százalékunk helyett 11.3 százalék
Szó nincs viszont playback-ről, az új lezli szimulációs VB3 simán produkálja ezt a hangzást (meg még jónéhány kritikusabbat is...). A beállításnál egyébként a Te korábbi javaslatod alapján indultam el, picit továbbgondolva.
A paramétereket elküldtem Okumoto fórumtársunknak, akinek szintén sikerült a hangzást az ő hangszerén reprodukálnia. Így most megosztom, hogy mindenki aki rendelkezik VB3-al, és szeretné kipróbálni ezt a hangzást, megtehesse.
a "Global Parameter"eket a következőképpen állítottam be:
Ez az X55 fura kis jószág, nekem is van és én nagyon bírom. Sufnitunig tipp: a perka lecsengéséért felelős ellenállást kicseréltem egy trimmerre. Lehet hogy eredendően normális a perka, de az enyém amikor hozzámkerült csak "puttyant" egy rövidkét. Az átalakítással viszont elég normálisra be lehetett állítani.
Csöves előfok + laci összeállítással vagy esetleg VB3-on átengedve meg nagyon durva tud lenni a hangja, persze azzal együtt hogy felfelé igencsak elvékonyodik.
Mult hétvégén összeröffentünk pár barátunkkal a Pecsa Cafe-ban. Örömködtünk egy kicsit olyan klasszikusnak számító nótákkal mint az alábbiak:
és eladó egy ESI 4000 es 128 mega ram belsö vinyó , aki thube féle megszólaltatást szeretne
Más
Nem kötözködésből , de majdnem 5 évig volt nálam szolgálatba egy KORG c3 tranyos változata
nem véletlenül irtam amit irtam , és vermona et1 mai napig megtalálható a gyüjteményemben
van összehasonlitási alapom . A c3 nak se a billentyüzete sem a hangja nem volt meggyöző..
A vermonának csak a billentyüje nem . Másik én nem hiszek régota a youtube video bemutatóknak
csak a saját érzékszerveimnek
Más
Az Elkával kapcsolatban valóban zeneibb hangzásokat lehet belölük kicsiholni , nekem is van x55
x705 töm , de ebbe a kategriába szerintem a Crumar T2 a favorit, a hangja is és a billentyüje is .
Ugyhogy én továbbra is annak a hive vagyok hogy hogy aki mindent elolvas az interneten , mégha Amerikaiul is van irva , nem biztos hogy többet tud mint aki nem olvas el semmit. A megtapasztalás szerintem ...
Allsound , solton , dynacord egy alomból való / Ancona/ Ezek a szerszámok a nagy megfelelés jegyében fogantak, vagyis hogy a Hans tudjon rádugni harmonikát tranzisztoros orgonát, és még a franc tudja miféle hangszereket. Nem autentikus csöves megszölaltatásra készültek , igy pl az alsó /2kép/ tiszta csatorna
megszólaltat egy 40cm-es mélyet+ drájvert , a forgó dob alatt meg egy 30cmes +drájver lakóközösségben élnek
és ezeknek hangját forgatja meg . Nagyon tisztességes korrekt szerszámok szerintem
Készítek egy fotót és felteszem, addig is. Kb 50x70x60 as kocka, alján négy kerék. a 2 csatornás erősítő + reverb.felfelé néz, tehát nem valószínű hogy van hozzá egy külön hornos doboz. Teljes méretű dobrotor, szinte uralja a dobozt, valahol lesz egy hangszóró, hornnak nyoma sincs. Súlya?? 30 kg.
Igen, korábban Náitszirk néven voltam de sajnos eltűnt a régi jelszavam és a legkönnyebb dolog a "megújulásom" volt. Ilyen Korgon még nem játszottam, de kíváncsian kipróbálnám. Ami előny a Vermonahoz képest mindenképp, hogy 2x5 oktáv van. Az M102-esem 2x3.5 oktávja jazzhez nekem mindenképp kevés volt. A Vermona a 2x4 oktáv elcsúsztatott billentyűzettel már határeset. Videót még nem csináltunk, saját hangszert/zenét dícsérni saját tollból nekem rendkívül szerencsétlen... Dudar Viktor (Laurens Hammond) barátom eljött a mostani bulira, kérdezzétek őt, hogy kintről milyennek találta a Vermona (meg a banda) hangját. Ha lesz értékelhető video vagy hang, felteszem. Ha esetleg Budapesten lenne olyan hely (nem vagyok nagy szervező ember), ahol kellene egy orgonás jazz-funk-blues vonalat játszó zenekar, szívesen elmennénk muzsikálni és ott is élőben hallhatóak lennénk.
A régi Korg BX3-CX3 az Elkámmal egyidőben jött ki kb. (kb. 1979-1982) Sok tekintetben megegyezik a felépítésük, ugyanazon IC-k, hasonló hangkeltés, stb. Pár weboldalon össze is hasonlították a kettőt, annyit vettem ki belőle, hogy az Elka "melegebben, koszosabban" szól. Nyilván stílusfüggő, hogy mit keresel a hangjában. Amit tudok mondani, hogy az Elkám hangja egy Elkatone leslievel megkeverve árához képest szerintem nagyon kellemes, egészen Hammond karakterű. Véleményem szerint ezért az árért megéri elmenni érte. Néha látok felbukkanni itthon is régi Korg CX3-at, ennél jóval drágábban (pedig az "csak" egy manuálos). Ezeknek a gyengéje talán a beépített leslie szimuláció, és a felső, magasabb regiszterek. Ha szerzel egy olcsóbb tranyós leslie-t, nem kell használnod a saját szimulációt, így a felsőbb regiszterek sem lesznek annyira műanyagok, mint a szimulációval.
Bár biztos utána néztél, én ezt a videót találtam. A torzítója nagyon tetszik :)