Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

mogyi1 Creative Commons License 2008.09.28 0 0 6583

Remélem használható.

Lehet,hogy megéri ilyen ajtókárpitot rendelni.Ha elfogadható az ára.

Előzmény: joemaster (6571)
mogyi1 Creative Commons License 2008.09.28 0 0 6582

Hali.

Találtam neked egy pár fotót.

Előzmény: joemaster (6571)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.28 0 0 6581
Teljesen más a fekete szövet (minőségben is) a Classic-ban, az Ambiente-ben és az Elegance-ban is, ezért valójában 3 féle van. A fekete-szürke variáció a Classic-é.
Előzmény: joemaster (6574)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.28 0 0 6580
Van valakinek saját kezűleg mért fogyasztási adata az 1.9 diesel kéziváltósról?
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.28 0 0 6579
Püss ülés semelyik Skodában, még a Superb-ben sincs, ha jól tudom. Pedig erre az extrára én is áldoznék.
Előzmény: csipuka2 (6575)
taki_67 Creative Commons License 2008.09.28 0 0 6578
Időközeben a 2. kérdés már nem kérdés. Nem nyitottam ki a vezetőoldali ajtót (hátul másztam be), és a gyújtás ráadásakor ugyan úgy beindult a tápszivattyú. Utólag belegondolva ez egy igen hülye kérdés volt:-O
Előzmény: taki_67 (6577)
taki_67 Creative Commons License 2008.09.28 0 0 6577

Jó reggelt!

1. A fabiában ha kinyitom a vezető oldali ajtót, néhány mp-ig tartó zümmögést hallok. Úgy tudom, ez az AC pumpa. OII-nél is így van (még nem tudom, mert kb. 2 - hosszú - hét múlva érkezik meg a gép)

2. Mi történik, ha ezt az "előkészítő" folyamatot blokkolom (immót építenék be)? Nehezebben fog indulni az autó?

3. A blokkolás nem csak a szokásos táp.fesz elvételt jelentené az AC-től, hanem elvágnám a benzincsövet és elektromos szelepet iktatnék be, amit az immo vezérel. Mi történik akkor, ha az AC dolgozna, de a szelep zárva van?  (pl. az AT direktben ad tápfeszt az AC-nek) Nem fog károsodni az AC? Vagy nem generál hibajelzést a komputernek?

Persze tudom, puding próbája... de jó lenne tudni, mielőtt elvágom a benzincsövet, nem követek-e el valami balf@szságot:-)

joemaster Creative Commons License 2008.09.28 0 0 6576
Plüss ülés?
Egyik Ford-ban sem láttam még...
Fusion-ben sincs, választhattunk, hogy kék vagy lila mintás lesz a bordós-narancsos autóhoz...

Én elismerem a Ford-ok többlet szolgáltatásait, csak nincs túl sok belőlük.
A fedélzeti elektronika pl. meglepően okos a Fusion-ben, ugyan azt tudja, mint az OII...
Sőt, a coming home funkció is benne van alapáron!
Előzmény: csipuka2 (6575)
csipuka2 Creative Commons License 2008.09.27 0 0 6575
Asszem ebben a temaban nem fogunk egyeterteni...;)
pl nekem hianyzni fog a pluss ules, nesze neked anyagminoseg.
Mindegy, ez Octavia topic.
Az lenne a kerdesem, hogy hasznal valaki Brodit tartot a PDA-hoz?
Nalam a fokanal bevalt, de a brodit honlapjan lattam, az alapjan kicsit labilisnak tunt:
http://www.brodit.com/montering.jsp?anr=853525
Valaki hasznal ilyet? A kereso nem dobott ki semmit :(

Amugy miert baj, ha Pozsonyban csinaljak az Octavia-t? Elvileg az enyem is onnan jon.
Ha jol hallottam, akkor tenyleg Parizsban mutatjak be az ujat, es december korul jon majd ide. A belseje hasonlitani fog a superb-re.
Talan lehet bele rendelni majd a superb Bolero radiojat. Az valami lenyugozo!
Előzmény: joemaster (6572)
joemaster Creative Commons License 2008.09.27 0 0 6574
Egyébként a fekete kárpittal kapcsolatosan nem értek valamit:

az egyik Skoda kereskedő használtautós részlegénél láttam két OII-t fekete kárpittal.
Az egyiknek teljesen fekete volt mindene, a másiknál meg az ülőlap és a háttámla középső része világosabb, szürkés színű.

Mindkettő Ambiente felszereltség, ahol három fajta szövet kárpit van: bézs, fekete és szürke. A szürke esetén az ajtókárpitban is van szürke betét, mint a képen, valamint az ülés is világosszürke, tehát az autók egyike sem volt szürke belsejű. De hogy lehet kétféle fekete belső?

Előzmény: Törölt nick (6565)
joemaster Creative Commons License 2008.09.27 0 0 6573
Nem, az a graham-szürke.
A graham-achát az én bézs kárpitom, ami gyári nézőpontból egyébként zöld...!
joemaster Creative Commons License 2008.09.27 0 0 6572
"@Joemaster:
Nem biztos hogy egy markat egy alsos tipusan keresztul kell megitelni! Megha hasznalnak is kozos alkatreszeket."

De ha egyszer kisautót akartunk venni az asszonynak, akkor csak a kisautós produktumára voltunk kíváncsiak az adott gyártónak. Egyébként én a Fabia-hoz hasonlítottam akkoriban és ahhoz hasonlítva is nagy a különbség.

Vezettem mindkettőt, asszony is, szerinte is a Fabia volt a kellemesebb, de a Ford-ra volt olyan hitel akció és olyan CASCO akció, ami nem mindennapos.

Ezért lett Fusion.

Mellesleg, a Ford szalonban bóklászva vettem észre, hogy a többi modellben is ilyen megoldások vannak, illetve korábban is jártam egyik barátommal a Ford-nál többször is, mert C-Max-ot akart venni. Abban is feltűnt már, hogy az OII-höz képest azért lentebb van az anyagminőség (Fusion-re akkor még rá se néztem).
Előzmény: csipuka2 (6564)
joemaster Creative Commons License 2008.09.27 0 0 6571
A bőr ajtókárpitról tudnál feltenni egy fotót?
Nagyon felkeltette az érdeklődésemet!

Nekem szövet kárpit van bézsben, de most már nagyon ki kéne tisztítani, igaz csak 3 éves korára koszolódott be igazán.

Vizes tisztító géppel az oldallégzsákok miatt nem merem tisztítani/tisztíttatni (az üléstámla oldalában vannak). Egyelőre nem tudom, mit csináljak velük, bár irtó ronda lesz lassan.
Előzmény: mogyi1 (6563)
golyo13 Creative Commons License 2008.09.27 0 0 6570
Ha lesz elég időd, akkor még lehet ez ÉLET-ben....

Vissza olvasva és némi saját tapasztalatot is szerezve, az Oktávia erőt , masszívitást, megbízhatóságot sugároz és ad is.
Minősége homogén és jobb mint a francia márkáké, nem beszélve értékállóságáról, melyet a minőségének köszönhet.
135e km után-2,5 év- 1 izzó csere. (Ne is legyen több !!! )

Ültem az új Superb-ben, 140LE és 170LE motorokkal, jó-jó, de napi rohangászásokhoz túl nagy, parkolni mérete miatt körülményesebb, s mivel sokat megyek egyedül, túl nagy, felesleges.

Viszont jobb az ülése, és nem pattog, kicsit franciás a suhanása. Amit nem értettem benne: elhagyták az ajtóból az italtartót, s az ülés mellett - nem tudom volt-e?-nincs "kuka", nekem ezek pld. fontosak pakolás szempontjából, mert be szoktam lakni az autóimat. Az Oktáviában mindennnek van, helye..

A következő is Okti lesz, ha nem fejlesztik vissza..
Előzmény: Törölt nick (6569)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.27 0 0 6569
Szia, én szivesen lecsapnék az egyikre, de még nincs skodrim!
Köszi a felajánlást!
Üdv: Laci
Előzmény: golyo13 (6567)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.27 0 0 6568
csak ne kizárólag Bratislavaban gyártsák!

Üdv: Laci
Előzmény: joemaster (6561)
golyo13 Creative Commons License 2008.09.27 0 0 6567
Találtam 2 db OII höz való csomagtéri hálót, originál, melyt 2üveg egri bikavérért szívesen odaadnék egy rendszerető Oktáviásnak.

üdv

golyo
csipuka2 Creative Commons License 2008.09.27 0 0 6566
Ilyet lattam szalonban, es piszkosul teccett!
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.27 0 0 6565
Haligali Mindenkinek!
Rég jártam erre, de az Octim továbbra is hibátlanul teszi a dolgát.
A belsőről: Ambiente felszereltségben van egy harmadik opció is, a kékesszürke, asszem graham-achat néven, nekem ilyen van. Kevésbé kényes, mint egy bézs, viszont elég világos.
csipuka2 Creative Commons License 2008.09.27 0 0 6564
Koszonom a biztato szavakat, igyexem meghalalni a bizalmat.
Nekem a kocsimmal nem volt semmi bajom amiota megvan (meg izzot se csereltem), igaz vigyazok is ra.
Olyan nagyon koran nem fogom elfelejteni a Focus-t, mert lesz 1-2 dolog, ami hianyzik a Business-bol is, de a Fokamban benne van. :)
Meg hat a foka volt az elso altalam vasarol uj auto!
De biztos vagyok benne, hogy jo lesz az uj Octavia.
Amugy a bezs belson es a fekete kulson gondolkodtam eloszor, mert regota szeretnek mar vilagos belsoset, de olya sikeresen lebeszeltem a rendelesre magamat errol, hogy pont megfordult a szin:)

@Joemaster:
Nem biztos hogy egy markat egy alsos tipusan keresztul kell megitelni! Megha hasznalnak is kozos alkatreszeket.
Ultem/vezettem az uj superb-et, kene, de nem fert bele a keretbe :) A fabia/roomster nekem nem teccen. Mondeo szinten randa az en szememnek foleg belul.

De ezert van annyi gyarto, hogy birjak valogatni.
Par ev mulva lehet a ford es skoda is kiesik a rostan, es egy harmadikat fogok valasztani.

A Focus nalam bevalt, es kulonoson ajanlott kategoriaban van a Ghiatol felfele, es a Skodaval is jo uton halad.

Előzmény: Törölt nick (6562)
mogyi1 Creative Commons License 2008.09.27 0 0 6563

Sziasztok

Én a business melett döntöttem. És nem bántam meg. Nekem se tetszik a teljessen fekete belső a bézs meg nagyon kényes.De mégis csak bézs lett belőle mert van egy olyan extra,hogy félig bőr ülések vannak benne és csak az ülés közepe és a háttámla közepe szövet.Még az ajtókárpit is bőr. Egy nedves szivacssal le jön minden kosz.Ezért még fél évesen is olyan mint új korában.

Nekem nagyon bejött:-)))

Előzmény: joemaster (6559)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.27 0 0 6562

Sziasztok,

csipuka2

Max.igaza van joemasternek. Ergo borítékolható, hogy az Octi II (pláne ezzel a felszereltséggel, mint a tied lesz) 2 hét alatt elfelejteti veled, felülírja a Foka II-vel (hiába Ghia) töltött 2 évet. Mind minőségérzetre, mind technika, mind az autó egész működése (vagy, hogy mondjam), mind a biztonságtudat szempontjából...nem hiába jelzi ezt az is, hogy valljuk meg, azonos specifikációban nincsenek egy árban. Tapasztalat, hidd el, jószándékkal, ráadásul neked is jó lesz :)

a legjobbakat

Előzmény: csipuka2 (6494)
joemaster Creative Commons License 2008.09.26 0 0 6561
Nem kell már sokat várni az Octavia II ráncfelvarrásra, ha igazak a hírek.
Október 4-én nyit a Paris Motor Show, és úgy hírlik, itt mutatják be!

Szóval, jövő szombaton akár már ki is derülhet, milyen lesz!
joemaster Creative Commons License 2008.09.26 0 0 6560
Engem érdekelne, bár ritkán tudok eljutni ilyen rendezvényekre, mert minden 2. szombaton dolgozom.
Előzmény: TUZI (6550)
joemaster Creative Commons License 2008.09.26 0 0 6559
Elegance felszereltség+500e Ft-nyi extra és ha jól emlékszem, 5,2m Ft. A neve: Octavia Business!

Mikor megláttam, erős késztetést éreztem, hogy azonnal lecseréljem az enyémet egy ilyen felszereltségre. (Az összes kütyü benne van, ami szerepel a kívánságlistámon, talán csak egy függönylégzsákot kérnék hozzá...) Aztán lenyugodtam. :-)

A belsejével van csak bajom, mert vagy full fekete, ami nem tetszik, vagy teljesen világos, ami nem jó, mert a mostani, félig világos kárpitom is kényes, de most legalább a padló kárpit fekete...

Nem tudom, mikor raknak majd legközelebb ennyi mindent ilyen árba... Ezek az árak fél éve változatlanok, szóval nem hiszem, hogy annyira nyomnák a készletet kifelé.
Előzmény: Törölt nick (6514)
joemaster Creative Commons License 2008.09.26 0 0 6558
Sziasztok!

Nem hit kérdése, hanem t a p a s z t a l a t !
Octavia II-m van, az asszonynak meg Fusion-je.
Mindkettőt vezetem és mindkettőt én hordtam/hordom szervizbe.
Plusz, volt alkalmam megnézni a lemezek eldolgozását, volt alkalmam vitázni a Ford kereskedővel a több helyen sérült fényezésről és a gyári fényezési hibáról átvétel előtt. A kesztyűtarót be kell vágni, hogy bezáródjon, a belső anyagok a kormány és a váltó bőrözésén kívül kopogósak. A Focus sem sokkal jobb. Az új Mondeo sem jön be belülről, bár kívülről dögös.

A szellőzést nem lehet elzárni, akár mit csinálok vele, ömlik rám a levegő a lezárt légbeömlők résein is! A jobb első utas lábánál szinte minden beállításnál fűt. Az elektronika "figyelmessége" meglepően korrekt (komfort index, comig home funkció, stb.), le a kalappal, ám a mechanikai megoldások sokszor megdöbbentően primitívek az utastérben. OK, a Fusion egy 2,8m Ft-os autó, de azért nem jön be a többi Ford sem, mert a nagyobb autókban is ugyan ezek az anyagok és kidolgozási megoldások köszönnek vissza!

Ha kicsit visszaolvas valaki, látja, hogy volt gondom az Octavia-val is, elromlott egy tolatóradar szenzor, és legutóbb a tükörbe épített index. Igen ám, de a Skoda már 3,5 éves, a Ford meg 10 hónapos és már több problémával is volt szervizben, van, amelyik továbbra is megvan.

Az Octavia Ambiente felszereltség azért már egész jó, a fekete belsőt nem szeretem, a Business modellekben (a magasabb, Elegance felszereltségen alapul) sem tetszik.
Ezért bézs az enyém. A Business bézs pedig nagyon világos, mert a padlókárpit, a biztonsági öv is bézs.

Az enyém ilyen:

Előzmény: csipuka2 (6494)
TUZI Creative Commons License 2008.09.26 0 0 6557
Na utána néztem az előéletednek a Megánosoknál.:-)))
Előzmény: Törölt nick (6553)
ottar Creative Commons License 2008.09.26 0 0 6556

:-)

Igen. Ja. Az biztos, hogy sokkal udvariasabbak velem ha nem a skodával megyek... :-)

Előzmény: TUZI (6554)
TUZI Creative Commons License 2008.09.26 0 0 6555
"Amúgy a meganos forumot olvasom már x éve"

És hozzá is szóltál?? Talin voltál?? Mert a nicked nem ismerős.:-((( Persze az nemjelent semit ,hogy én nem emlékszem.

"meg azt a másik berényit"

Tévedés, én nem vagyok Berényi, csak mostanában arra felé rontom a levegőt.:-))
Ki a másik??? Ha BX-re gondolsz Ő sem berényi lakos tudtommal.:-)))

Amúgy hamarosan lehet hogy áthelyezem a székhelyem ,talán Gödöllőre.:-)))

"egy megbízható autót akarok venni 6-8 évre, így megane ki fog esni"

Sajnos igazat kel hogy adjak.:-(( Ezért van nekem is Škodrim.:-)))

Bár az én Öreghölgyem az még 8V-s volt és belenyomiltam 220 ezret szinte minden gondnélkül. Nejem megsiratta amikor elvittem a háztol.:-(((((
Előzmény: Törölt nick (6553)
TUZI Creative Commons License 2008.09.26 0 0 6554
Tudom szednem kéne azt a gyógyszert amit mindig elfelejtek.:-))) Cavinton vagy micsoda.:-)))

Szóval Navarra ,akkor veled beszéltem a Terranóról?:-))

Persze ha Navarra akkor tudod mirőlbeszélek, ha a szembe előzésről tárgyalunk.:-)))
Előzmény: ottar (6552)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!