Ma ahogy takarítottunk itthon, s mikor a porszívózással végeztem volna a szobámban, gondoltam a számítógép környékét is rendbehozom és gondoltam a billentyűzetet is átszívatom, hogy a gombok közül hozza ki a port, hát erre nem beszívta a "C" betűmet!!:))) A porszívózás végén a porzsákból kerestem elő és helyeztem vissza, hogy tudjak írni C betűt is!:) Kellemes hangulató volt már ez az este is, és a Szeretet a legfontosabb a hó már nem számít. Ugyanis:
ez az, hogy nem repkednek a mínuszok, olyannyira, hogy 0fok fölé mentünk így éjfél közelettével, és 5 másodpercig(22:58-kor), láttam a lámpa fényénél egy pár darab hószemet!! Jó érzéssel töltött el, így rohantam is lefele a lépcsőn, hogy kinnt a szabadban érezhessem , de mire leértem elálllt!:(( 23:20-kor pedig eső és fagyott eső kezdett esni. Inkább maradtam volna az ablaknál, hogyha fél percel is de tovább lássam azt a pár szem havat. Így ebben az évadban, 10másodpercről 15 másodpercre emeltem mikor én a saját szememmel hószemeket láttam hullni az égből. S megsúgom, hogy Sopronban 21h-óta már +10fok van, jön a meleg ny felől, úgyhogy ahol most hó hullt(pl Ék Mo) sajnos holnapra mindehol kellemes meleg lesz Karácsonyra. És sár. 27-től pedig eső 10mm körül.
Az utolsó esély a fehér Karácsonyra, a holnap hajnaltól észak felől fölénk csúszó felhőmezőben van, Ék Mo már örülhet, márcsak az a kérdés hogy ny és dél felé meddig jut el a felhőmező a csapadékával, aminek a halmazállapota már megint kérdéses Ék Mo kivételével, de itt is és dny-abbra ónos eső lehetséges ha lesz csapadék már ezen a vidéken egyáltalán. Mert ék felé haladva fog nőni a csapadék mennyisége. Ez a harmadik éjjel, hogy -5 fok alá hűl a levegő.
Ehh , sikerült kifognod az a pár órát mikor derengett kicsit a Nap, pedig akár hiszed akár nem, 2 hétig előtt már mi se láttuk.. Amúgy az a derengés nem csak itt volt , hanem sok helyen, mert az az elvonuló/gyengülő anticiklon és a közeledő front miatt volt. Aztán újra felhős és eső ugye.. 21mm lett a vége itt.
2 napot töltöttem Szegeden, bizony esett rendesen az eső (tegnap délelőtt pedig még a nap is hunyorgott, előtte rég láttam napot, nem hiába a napfény városa!). Ma hazafelé Szegedről 4 fokban indultunk, majd Szegedtől nem messze már csak 1 fok volt vagy 120 km-en keresztül, de Veszprémhez közeledve bejött a nagy szél és enyhült, 4 fok lett a végén. Az ónos eső Soltnál délebbre nem merészkedett, legalábbis a mai jégnyomok szerint. Itt viszont van belőle szépen még mindig.
Szakadatlan eső van, jól bírja, azt gondoltam, hogy reggelre majd eláll. De viszont csak eső volt, és erre is számítottam, északabbra is eső, de a meleg nem érte el a talajt, csak a magasban volt(ezét esett eső) de így alakult ki sok helyen az ónos eső, azaz lefagyott, mert talaj közelében meg hideg volt. Itt +5fok van éjfél óta, a legmelegebb hely az országban messze. Erős déli áramlásunk volt, a 20mm-t érjük el lassan, kicsit több mert 15mm-re számítottam, és még kora délutánig van esély a csapadékra. Nos és akkro hogy fehér Karácsony ne vesszen el végleg, érdemes ránézni a modellekre vasárnap délutántól hétfő délutánig tartó időszakára, mert akkora a hőmérséklet már megfelelő lesz a szilárd halmazállapotra és csapadékto is mutat pár mm-t azaz pár cm hó is lehullhat! Kíváncsi leszek, eddig ez nem volt benne a számításban, met sokkal délebbre mutatta azt a hétfői csapadékot, most meg úgy néz ki, hogy még Nyíregyházáig is felnyúlik, legjobb helyzetben a déli határmentén élők vannak, dél felő növekvő csapadékmennyiség lesz, ha lesz és akkor az már havazás.
Na elkezdődött a téli szünet, ezzel együtt az eső is!:) Éppen a szünettel együtt. S ez mégcsak a kezdet, késő délutántól indul a nagy csapadék, én 15mm-re számítok 100% esőben, de aki tőlem északabbra van(azaz mindenki más) , mind nagyobb esély van a havazásra, de ahogy én ismerem Szegdet, s ahogy jön le a hóhatár Miskolc-Debrecen-Szolnok s már Hódmezőn is havazik, de Szegeden még mindig az eső esik!:( Így most is erre számítok, sőt még Debrecenben is kérdéses a szilárd halmazállapot, mert ahogy jön a csapadék dny-ról úgy a meleg is jön a magasban, s talaj közelében is, így itt csak eső lesz. +2fok van.
Áfony! megvannak az eredmények, szerencsére a pajzsmiriggyel semmi gond, így még egy-két más szempontú vizsgálat lesz, s az is jó akkor elmondhatom hogy ez alkati kérdés.
A Szegedi meteorológiai állomás 9.9mm csapadéknál tart Decemberben, így már csak az utolsó, és mindent eldöntő utolsó tized mm csapadéknak kell lehullnia, s a 2004-es év mind a 12 hónapja legalább kétszámjegyű csapadékkal zár!! Azaz minden hónap 10mm feletti csapadékkal zárt! Minden elismerésem az utolsó tized mm csapadéknak!!:) 1999 volt az utolsó ilyen év, hogy minden hónap legalább 2számjeggyel zárjon! Így, az utolsó 0.1mm csapadékot várva,hogy 5 év után ismét ilyen évvel zárjunk, azthiszem jogosan vagyok ilyen izgatott!:)
Arról nem is beszélve, hogy a 2004-es év tart több kisebb-nagyobb rakordot is, hiszen Július 27-én reggelte 6óra alatt 78mm, aznap 24óra alatt 101mm csapadék hulott!! Szeged történetében, mióta csapadékot mérnek, sosem volt 3számjegyű csapadék 24óra alatt!! S 2004-ben 2db(majdnem 3db hiszen a november 92mm, belváros 96mm lett) 100mm feletti hónapunk volt!
Ui.: Köszönöm a köszöntőt Mindenkitől!:)
(Holnap reggel megyek a véreredményért azért vagyok itthon, s egyben megtudom mi a helyzet a csontritkulás terén, s hogy esetleg milyen gyógyszereket kell majd szedni)
Kedves Ferencek, talán még én is 8 napon belül vagyok, úgyhogy boldog névnapot kívánok Nektek! Kedves HuriFeri ! Találtam a Conrad cég katalógusában valamit, ami érdekelhet Téged: egy Conrad WS 555 Wireless Weatherstation-t, potom 150 Euroért plusz a külső szenzor 30 Euro. A leírás szerint a http://wetter-willi.conrad.de címen minden egyéb megtudható róla. Ha nem találod v. nem érted, szívesen segítek.Frint
A 2004. 11. 27-28-as Bakonybéli kiruccanás képei fenntvannak az oldalamon. + egy új videó amit most pénteken csináltam arról az intenzív esőről 3-án. Mindez a ferenc.atw.hu -n található
Hogyne kapnék, meg is lepem magam 4db 2400mAh-s akkuval, mert kell tartalékba a digit géphez!:))
Köszönöm a jókívánságokat, legyen még több ilyen szép nap, ennek örömére fennt is maradok legalább éjfélig.!:) Éves mennyiség 688mm eddig, tehát ha nem kiabálom el nagyon akkor a 700mm már szinte biztosnak tűnik 2004-re! Ami nagyon jó évnek számít így a 2002(440mm), 2003(455mm) után.
Ma 14:03-kor érkezdtem meg Szegedre, s éppen erős eső kezdődött , igazi buigybirékos eső volt, ennél jobb névnapi ajándék nem is lehetne!:)) S estig 6mm hullt, így a Decemberi mennyiség 7.5mm eddig. A November pedig 92mm-el zárt nálam, belvárosban 96mm, így majdnem meglett a 3 számjegyű hónap kis híja volt.