Sorozatok minden mennyiségben, ömlesztve. Ha van, amiről lenne mondanivalód, de nincs akivel... itt bontakozz ki!:)) Spoiler-ügyben... inkább ne. Vagy módjával...
Figyelem!
A freeforum-os linkekre mindenki csak a saját felelősségére kattintson rá, adatlopásra alkalmas hely.
Az oda történő beregisztrálás/olvasás után az a veszély is fennáll, hogy az így ellopott jelszavakkal az oldal üzemeltetője belép más fórumokra a sértett adataival és BTK-ba ütköző beírásokat tesz.
Az ottani IRL adatkiadásos esetek miatt a jogi lépéseket megkezdtük, csak az menjen arra a fórumra, aki utána nem bánja, hogy bírósági megkeresésre tanúként vagy tettestársként idézést kap.
Nekem a nagyok mellett (Dexter, SoA etc.) van egy csomó töltelék sorozatom.
Az egyik, a Sectets of the American teen. amit nyelvtanuló sorozatként tisztelek, uis mindenki lassan, érthetően, középosztálybeli (tinitől- középkoruig)
pc. amerikait beszél benne, most előlépett fősorinak:))
Profi amugy, van egy alapötlet, jó szinészek ( a Kolbászkirályt annak idején imádtam a Maffiozókban- a Maffiozókban mindenkit birtam :)néha egy egy
kisebb gyomros (a gyerekmolesztáló sittes apa, aki el akarja adni a kölyköt) de nem lép tul egy keserédes habos keretet.
És ugyanazok az idegesitő, sztereotip nyavalygások, amik miatt vagy azt akarod, hogy menjen már át a ribancon egy század szuahéli lövészkatona, vagy
mellbe rugnád még a szinész menedzserét is:)
De valahogy beszippantott (röhej) és addig darálom amég nem lesz valahogy vége...akarom tudni, mi lesz a sok kis köcsöggel :P
A másik a 2 Broke girls, a két csaj miatt.
Imádom azt a kis husit benne :)
New Girl
Ez a besamel nevű csaj vmi énekes, hogy mindig énekel ?
De mintha krétát csikorgatnának a palatáblán :(
Big bang... anyám,ezt hogy elbaszták pár év alatt :(
Pedig most jöttem rá, hogy Amy uaz a szinséznő aki annak idején (mindig néznem kellett, pedig akkor utáltam a sorozatokat) a Blossom c.
tini soriban játszott, szerintem nagyon helyesen.
Ja, tetszett még a NY- 22 első része, azóta se lelem a többit.
Van ez a másik NY os nyomozócsaj, nem ugrik be a cim, az viszont a 13 részig egyre erősebb lett.
Volt az a rész, mikor lementek vidékre egy kis szemtanut:) őrizni, az acélos volt.
Célszemély (PoI) az amugy már főbb vonal félig, a hollandul tudó killerkutya epic.
Van a Vegas DQ el, az viszont nem rossz és a SHIELD es Vic is benne van.
Ja...Tween Peaks.
Really ?
Mindenki nézte? Engem megölt, mert olyan emelt szintű mofo ds bitchet mint Laura Palmer... könyörgöm, hellboy egy kiscica hozzá.
Ki ölte meg? Ki nem akarta megölni ?
A másik, én csak pár részt, azt is a valami benzinkutas felesége miatt, de az utolsó részt megnéztem, valami szinpadon grasszáltak,
naaaa.....azért oda atomot kellett volna dobni, arra a falura.
Több hete figyelgettem az ncore-on, hogy legyen annyi seedelő, hogy le tudjam végre kapni. A 2. évad első része igen színvonalas, kíváló darab, minimum 10/9, remélem a többi is hozza a színvonalat.
Az elég baj, hogy a 6 részes első évad sehol sincs fent, marad így a 4 részes második.
belekezdtem a Boss-ba. azt a keserves mindenit, mit tesz le ez a Grammer papa az asztalra! nem olvastam utána, miért lett kasza a sorinak a második évad után, de el tudom képzelni, hogy ettől besokalt az a jó pár érintett, bizonyos politikai szinteken. én magamnak csak úgy fogalmaztam meg, hogy ez a sorozat a politikusok amerikai pszihója. döbbenet! megnéznék egy magyar verziót ebből a témából Tarlós átiratban, Nokiás dobozokkal, de ez persze nálunk elképzelhetetlen lenne. köszönjük a Starz csatornának ezt a vállalkozást!
Ej, de bitang kemény és drámai lett a SOA első évadának vége, eszméletlenül jó. Ha valaki még nem kezdte el nézni, és tervezi, ne 2-3 epizód alapján döntse el, mert fokozatosan baromi fajsúlyossá válik az évad alatt.:)
A 2. ból (tényleg!) véletlenül láttam egy képet ami zavart. Egyik szereplő lehet....azonban filmrajongók egyből kiszúrhatják, hogy a Freaks (1932) filmben is volt ilyen karakter, sőt....még úgy is van öltöztetve.....(ha ez a sorozatban valamiért direkt van ,annak jó oka kell legyen...)
Na nem a történetben, hanem a technikai megvalósítás. Amikor 2 vagy több perspektívából van felvéve 2 szereplő párbeszéde, és az van összevágva gyors képekké, igazán ügyesen keveri össze a valóságot a misztikummal.
Egyébként a legtöbb kritika azt hozza fel, hogy nem horror. Hát szerintem meg de. Ugyanis nem (csak) a gore, a trash a horror. A misztikus természetfeletti elemek azért erősen keverednek a műfajra jellemző klisékel is....bár elég egyedi kivitelezésben.
Drámasorozat az igaz, a színészekre panasz végképp nem lehet. Kellően beteg, és gonosz a történet is.Zsigerig hatol, ahogy a cslád legintimebb pillanataiba is betekintést nyújt, szembeállítva a természetfelettivel-itt a hitetlenkedő külvilág nem lényeges elem.
Számomra (így a 8 rész után) kissé kiábrádnító mondjuk, hogy minden ismeretlen tényező lassan a helyére kerül....nem biztos, hogy mindent enniyre meg kell magyarázni.
Én a Bossból azt hiszem, akármennyi évadra vevő lennék. Az a sorozat, ahol a lélektani finomság, és a külső brutalitás, plusz maga a művészi kifejezés is elképesztően mélyre sikerült. Magam Grammert is kiemelném, mint grandiózus-megrendítő alakítást. Ha nagyon szigorú akarok lenni, akkor a 2. évad nálam is gyengébb egy hajszálnyival, nem 10/10-es, csak 10/9,5.:))
Ki tudja, lesz-e belőle valami. Viszont a hasonló sorozatokra van egy link a cikken belül, amiben egy igen figyelemreméltó sorozatról is írnak, bizonyos Happy Town, még soha nem hallottam róla, rá kell keressek, hogy ad-e rá ki egyáltalán bármilyen magyar találatot a gugli.:)
ötlet az biztos van dögivel. nekem inkább kétkedésem abból fakad, hogy tudná-e biztosan hozni ugyanazt a hangulatot?mert az legalább olyan fontos faktor, mint a jó ötlet. ha nem biztos, akkor inkább bele se vágjon!
Ónemár... BOB ráadásul már úgyis meghalt... nélküle nem TP a TP! (Kyle M. meg botoxos, ő csak hamvasan volt jó Cooper :P, még akkor, kisgyerekfejjel is imádtam... szerintem ő volt az első tévés szerelmem. Plusz TP titokban nézése nagyi mellett= ultracool volt!)
Egyelőre kicsit soft nekem a SOA 4 rész után, persze végig fogom nézni, bőven van benne annyi, de a Maffiózók vagy The shield után picit akkor is puha, és bizony, nem káromkodnak benne rendesen. Nem minden sorozatra mondom, hogy kell bele az orbitális káromkodás, de ebbe kellene.:)