Ez a topik azoknak a modellezőknek szól akik elsősorban modellvasuti járművek építésével vagy átépítésével foglalkoznak. Hogyan, miből, milyen megoldással, hogy áll most stb..
Hali!Bp.,Rumbach Sebestyén u X,Panton dekor bolt,Van mindenféle papírjuk,stb.,2nm-es a legkisebb darabjuk,2000 huf!Egyenlőre a főkeretet próbálom befejezni,készülnek a lépcsők,talán januárban lesz festett!
Vákumozni nem tudok,RP gumit használtam,kb. 12-15 óra mire teljesen szárad,a elején segített a mosógépem centrifuga programja!:)persze a tetejére rögzítve!
Nem tudom, hogy mennyire vastag, de nem hiszem, hogy ez az eltérés jelentős feltűnést okozna. Én jelenleg egy M28-ast és egy HLS-t építek, de amik még készülnek, azok PFT-s gépek. Sorban DGKUm, UDJ, majd FJ készül. Ezekről egyelőre anyagot gyűjtök, fotókat, méreteket, egy-egy gép sajátosságát, pl. szögletes ütköző, stb. A mazsoláról még nincs fotó, a HLS-ről bővebben a http://pvmbk.blog.hu oldalon olvashatsz. És egy tipp: Ha a hozzászólás fejlécében a "Válasz" gombra kattintasz, jobban követhetőek az események.
Amúgy én is műanyaggal kezdtem el aztán nem jött össze.De most újra belefogok.Amúgy az M41 szellőzőre én is gonloltam de az nem lesz egy kicsit vastag rá?
Kétségtelen, hogy vannak itt nálam ügyesebb, tapasztaltabb emberek is. Szvsz. hogy rezet vagy műanyagot használsz, az attól függ, melyik áll a szívedhez közelebb. Én azért használok műanyagot, mert azt könnyebb beszereznem, és olcsóbb is, valamint a megmunkálásához megvannak a szükséges eszközeim. (Bár ha úgy nézzük, akkor a rézhez is...) Szellőzőt? Ha jól tippelek, a Gigant oldalain lévő hosszú szellőzőrácsra gondolsz. Nos, talán a legegyszerűbb Fuggerth csörgő szellőzőrácsait összeragasztani, és méretre vágni. De a CD tokok (a négyzetes, nem a téglalapszerű DVD) oldalán lévő recézett rész is alkalmas lehet. Vagy a sík felületbe kézzel karcolod bele a recéket. Ez utóbbi szerintem >>kicsit<< macerás. Sok sikert a Giganthoz! =)
Szeretném megkérdezni hogy építenék egy gigantot Rézből vagy műanyagból célszerű? És szellőzőt hogyan csináljak? Küldjetek e-mail címemre javaslatokat vasutasjanko@freemail.hu .Minnél többet hogy el bírjam kezdeni. Előre is köszönöm.