Üdv a márkatársaknak! Véleményt szeretnék hallani Tőletek. Elértem a 6. ezrest és filozok azon hogy lecseréltetem az olajat. Csak új motor biztos van benne apro reszelék, hátha kedvező volna a csere. Mit mondtok, irtok rá? További szép napot.!
Hello Toli! lLáthattalak szakállas mivoltodban 1 Tesco parkolóban kamionnal, mert a nicked rá volt irva a hátuljára. Nekem olyat tett a Lacsi, hogy mikor tolattam vele alászedett kormánnyal akkorát zöttyen mintha rámentem volna 1 téglára. de nem ez történt, hanem valo szinü megszorult a baloldali csuklo /azóta sem/ de a szervo nagyon hallatszik. Jó utat neked ha ilyen a kenyérkeresőd.
Feleségem ma látta (láthatta?) a feleségedet a Patikában, Di-Fer-es kulcstartóval , amihez egy ezüst HB lacsi tartozott (JZx-xxx) a parkolóban . Lehet ?
Ma délután a Fugánál esetleg, nem Téged láttalak ?
Nagy ON.
A kormányról nem tudok mit mondani, csak a gázpedálos morgást tapasztalom néha.
Most mondja a párom, hogy nem feltétlenül a fogászatról ismer(het) titeket, arra gondolt, hogy esetleg egy oviba járunk, de ezek szerint nem. Akkor nem értem, hogy mit mondja nekem egyfolytában, ha összefutunk valakivel, hogy "ő is a betegünk, ő is a betegünk bla bla bla"...
Mindenkitől kérdezném, hogy tapasztalja - e a következőt :
Álló helyzetben, járó motornál ha intenzíven megmozgatom jobbra-balra a kormányt - azaz ha annak a kevéske holtjátéknak, ami van, a határai között cibálom - akkor kattogó - kottyanó hangot hallok a kormányműtől. Namost. Azt tudom, hogy ez valamennyire normális jelenség úgy általában az autóknál, csak azt nem tudom, hogy a Lacsinál eddig volt - e ez. Ma figyeltem fel rá, és nem tudom, hogy valami "elment" és azért van ilyen hangja, vagy normális ez, csak én nem figyeltem fel rá eddíg.
No, ma már délelőtt, meló közben ( helyett ? ) kiberheltem azt a csövet. Ahhoz még nagyon keveset mentem vele, épp, hogy ide - oda elgurultam a családdal, hogy a hatásáról bátran nyilatkozzak, viszont egy egészen halvány torokhangja azért lett, az biztos. Legalábbis én hallom ! :)) Na nem olyan komoly, mint egy direkttel, de azért számomra szebb hangja van így a mocinak. Észre lehet venni a hangján is, ha egy kicsit közelebb jár a parkettához a jobb szélső pedál. No majd figyelem, aztán beszámolok.
A párom még lehet, hogy ismer is Titeket, a három gyerkőcre kapta fel a fejét, aszongya', lehet, hogy tudja kikről is van szó. Ő asszisztens a város ( környék ? ) legforgalmasabb fogdokijánál. Ha ez segít valamit. Neveket azé' mégse írok egy nyilvános fórumon.
Na majd figyellek és dudálok vagy valami, ha látlak Benneteket a vas körül. Amúgy a Napsugárnál is kiszúrtam már a verdát, talán épp ma reggel. :))
Elmondom tapasztalataimat a Chevrolet SW 1.6 Elitt gépkocsiról. A külleme megnyerő, a kapcsolók jól működnek. A könyöktámasz csak annak jó akinak másfél méteres könyöke van. Az ülés emelő, nem emelő, hanem döntő, vagyis nem a legjobb. A jobb első ajtónál a központi zár szorúl. A motor bizonyos esetekben, főleg hidegben rángat - egyszer már lamdaszonda csere, mivel folyamatosan bejelzett a motorhiba lámpa. A tompított fényszoró égői kb. 800 Ft-os bovlik. Érdemes drágább égőket vásárolni. Megérzi egyből a gyengébb oktánszámú benzint - újbóli motorhibát jelez. Esős időben motorhiba folyamatosan. Rövid időn belűl most viszem harmadszor ugyan ezen hiba miatt szervízbe. Télen a b oszlopban 100-130 km/h-nál folyamatos zörgés jelentkezik. A gyári gumik nem a magyar útakra valók (nyári kumho 15' 195/55), mivel hangosak. A fútómű nem rossz, bár többször lehet tapasztalni, hogy félrehúz balra- lehet az út hibája is. A fogyasztása 9,4-10,2 l/100 km vegyes használat esetén. Egyszer már hosszútávon volt egy 7,3 l/100 km. A belső szigetelés az árkateg. megfelelő. Az autó tényleg családoknak készült. Kényeleme jobb, mint egy Opel Astrának G. A H tipus már biztos jobb. Amit nem értek, hogy miért ilyen lassan gyorsúl.
Szerény véleményem:
Külleme: OK, sőt nekem kifejezetten tetszik. A könyöktámasz nekem kényelmes, annak ellenére, hogy a 168 cm-el nem vagyok egy magas alkat. Az ülés variálhatósága szerintem nagyon jó, főleg a deréktámasz lehetőségével. A jelzett motorhibákat, zörgéseket, és elhúzásokat én nem tapasztaltam ezidáig. A fogyasztási kritikával, és a kumho gumiról írtakkal teljes mértékben egyetértek. Nekem ezelött egy 1,6-os Astra F volt, és azt mondhatom, hogy a fogyasztást kivéve minden tekintetben toronymagasan jobb, és kényelmesebb a Lacetti. Összességében én elégedett vagyok. 5 ajtós1,6 Elite most 14000 ezer van benne és aug-ban lesz 1 éves.
A Chevi Baja -már kérdeztem személyesen hónapokkal korábban - direkt nélkül szeretné látni a garanciális kocsikat. De lehet változnak az idők, ha Gyulaitól hallanak állásfolalást...
Mindenesetre elégedett vagyok ígyis-úgyis, az éves olajcserénél korábban nem kívánok bemenni. A megfelelő minmőségű motorolajat bontatlan csomagolásban hozzájuk be lehet vinni, olajszűrőt ők kívánnak adni + 1 műhelyóra - ha nekik így oké, akkor náluk, ha nem akkor máshova megyek majd. Eddig ez taktika bejött, a választott motorolajhoz egyébként is ragaszkodom, és így nincs sumizás 30 ezerres számlával!
Most, hogy felvetődött az a gondolat, hogy az autóra nem szűnik meg a garancia, de a motorra igen, küldtem egy újabb mailt a Chevrolet Gyulaiba, ha megjön a válasz, majd beszámolok. Ha pozitív, akkor mindenki, aki direktszűrő beépítésre szánja rá magát, megkérdezhetné a saját szervizétől, és ha onnan is pozitív a válasz, akkor a kötelező szerviz előtt nem kell visszacserélni a gyárira (vagy megy a Chevrolet Gyulaiba).
Hát mit is mondjak? A felnibe lassan beletörődök, ez van és kész. Sajnos azt a felnit, amit szerettem volna, de a startgumi jóvoltából nem lett meg minden nap látom munkába menet egy ilyen lacsin és be kell valljam, sokkal jobban néz ki az!
Na mindegy. A teniszlabda csak egy rögtönzött megoldás volt, mert amilyen sapkát adtak a horoghoz, az baromi bután nézett ki. Szombat du. lévén ilyen intuitív bírtam csak lenni..:-)) Viszont megnéztem a gépedet és továbbra is azt mondom, ha nem kellene a gazdaságosságot figyelembe vennem, lehetséges, hogy én is SW-t választok anno.
Feleségem mesélte ... ment az autóhoz és egy ezüst Lacsiból mutogattak (Te a feleségednek ) a kocsira , Ő is rögtön gondolta, hogy Te leszel az. Ők amúgy Napsugaraznak, csak kicsit mások a szempontok a parkolóhely kiválasztásánál Kalos után :o)
Csináltam egy képet , elég színhelyes lett ezért hagytam eredeti méretben :
"Namégegyszer!" Mindig elfelejtem azt a ...beszúrás gombot!..Hmmm
Nos!
A felbontás kicsi, a fényviszonyok szarok voltak, az autó meg koszos volt, de valami azért látható a képen talán! Az eleje meg valami csoda folytán lemaradt, pedig "isten uccse" a keresőben még benne volt! (Elvitte a cica közben?..Hmm)
Amire meglesz a fóliázás, addigra kérek egy normális gépet is és megsikálom, hogy csillogjon-villogjon.:-)