Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

joemaster Creative Commons License 2008.10.07 0 0 6809
Kaptál egy metálfényt ajándékba?
Előzmény: KOCZKY (6806)
ckerti Creative Commons License 2008.10.07 0 0 6808

A szemüvegtartóval én is megjártam.

Utólag megvettem, beszereltem, beletettem a szemüveget, aztán újra kivettem és vissza a dobozába, majd azzal együtt a kesztyűtartóba, mert maga a szemüveg zörög.

A tartó rendesen ki van bélelve gumilappal, de a szemüveg szárai súrlódnak egymáson, pont a fülem közelében.

Zavaró volt.

Viszont kisebb papíroknak, tankolókártyának még jó lehet.

És még egy felsorolható extra, ami eladásnál jól jöhet :-)))

Előzmény: taki_67 (6804)
joemaster Creative Commons License 2008.10.07 0 0 6807
Azt is kérdezd már meg, mikortól rendelhető megint gyárból az autó?
Akkor derül ki ugyanis az új ár és a felszereltségi szintek pontos tartalma.

Igaz, van egy táblázatom, de az a cseh felszereltséget tartalmazza, ott meg a klíma is hiányzik a Classic-ból, nálunk meg abban is volt, mert a PoHu úgy döntött...
Előzmény: ckerti (6805)
KOCZKY Creative Commons License 2008.10.07 0 0 6806

Az én ajánlatom erre nemrégen ennyi volt:

A gépkocsi listaára extrafelszereltséggel:                                                          4.613.200,--      HUF

Kedvezmény:                                                                                                    - 93.200,--      HUF

Az Ön számára kalkulált egyedi kedvezményes vételár:                       4.520.000,--      HUF

Előzmény: ckerti (6805)
ckerti Creative Commons License 2008.10.07 0 0 6805

Szerintem a 6-os pont segített dönteni :-)

Én akkor is a Businesst venném, minden ponton jobb, mint a Holiday, bár azt is meg kell mondjam, hogy az se rossz, csak a Business még jobban megéri.

Alkudj egy kicsit a Businessből és vadd meg azt!

Ha gondolod, megkérdezhetem a móvári kollégákat, menniyért adnának egy ilyet.

Előzmény: taki_67 (6802)
taki_67 Creative Commons License 2008.10.07 0 0 6804

"...kaptam bele pluszba...meg szemüvegtartót..."

Szemüvegtartó az enyémben is van. Bele is tettem a szemüveget. Aztán tegnap nem győztem fülelni, mi zörög... a szemüveg azóta a könyöktámaszban tartózkodik:-)

Előzmény: KOCZKY (6803)
KOCZKY Creative Commons License 2008.10.07 0 0 6803

Kb éppen ezek miatt vettem meg én magam is a wintert, merthogy kaptam hozzá még 4 téligumit is :-) no meg alufelniket is :-))))) A párom szereti az ülésfűtést naon... Jah, és a holidayhez képest kb 50 ezer a különbség, annyiért meg még Stivie sem hoz nekem négy téligummát felnistől :-)))))

jah és kaptam bele pluszba 8 hangszórót is, meg szemüvegtartót, plusz tárolórekeszt blabla.... viszont hátsó villanyablak nekem sincs...

Előzmény: Törölt nick (6801)
taki_67 Creative Commons License 2008.10.07 0 0 6802

Te Laci, nekem úgy tűnik, már eldöntötted, hogy melyiket veszed:-)

Előzmény: Törölt nick (6801)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.07 0 0 6801
Szia,

1) tempomat : ez pluszban van ebben a Holiday-ben.

2) ülésfűtés : teljesen felesleges nekem, télen 1 szál trikóban szoktam szaladgálni

3) manualis klima: nagy előrelépés, a mostani autómban klima sincs, nem kell 2 zónás, amúgy nem nagyon fogom úgyse használni

4) 4 hangszoros rádio 8 helyett : nem szoktam zenét hallgatni

5) bőr bevonatú dolgok : isten mentsen, koszos szokott lenni a kezem és izzad, napok alatt iszapos latyakká válna a bőr felszine, viszont az eddig fogott legjobb műanyag kormánya van az octavianak.

6) tegnap megjött a 200 ezres villanyszámla

Ami tényleg jó lenne a hátsó motoros ablakemelők, de ha nagyon fog hiányozni, max rakatok bele.

Szóval nem nagyon van semmi olyan ami _nekem_ ami miatt 300-at kiadn;k pluszban, persze ingyen nagyon szivesen elfogadnám :-)

Előzmény: joemaster (6800)
joemaster Creative Commons License 2008.10.07 0 0 6800
Fejből írom, lehet, hogy ez-az lemarad...

- 16-os "Lyra" alufelnik (nem a legszebb, de pofás, a 15-ös HELIOS-tól sokkal szebb!)
- 205/55 R16-os gumik
- tempomat
- tolató radar
- ESP
- ülésfűtés elöl
- MaxiDOT kijelző
- kétzónás klíma (és és föld a félautomatához képest, már csak ilyennel vennék)
- bőr bevonatú kormány
- bőr váltószoknya
- bőr kézifék fogantyú
- automatikusan elsötétedő belső visszapillantó tükör
- esőérzékelős ablaktörlő (ez lehet, hogy az elsötétedős tükörrel együtt jár, mert a tükör mögött van az érzékelője)
- STREAM MP3 CD (Elegance-nál is csak az 1 DIN-es CD lejátszó az alap felszerelés)
- 8 hangszóró

Az Elegance felszereltségnek is van 1-2 tartozéka:

- hátsó elektromos ablakemelők
- kilépőfény
- két csomag akasztó a csomagtérben
- lehajtható könyöklő a hátsó utasoknak
- lehetőség full világos kárpit választására (még a bizt. öv is bézs, a csatja is!) :-)))
- magasságban is állítható jobb első ülés, alatta tároló rekesszel

Számomra egyértelműen a legjobb vétel a világon, mióta OII van. Sejtettem, hogy ettől olcsóbban soha nem lehet majd ilyen autót venni OII-ből. Barátom le is csapott egy 1.6-osra.

Nagyon finom kis gép...

Tényleg nem lesz már ilyen olcsón egy darabig, mivel az új OII-ből nem lesznek egy darabig akciók, csak a 4 felszereltségi szint.
Előzmény: ckerti (6796)
KOCZKY Creative Commons License 2008.10.07 0 0 6799
jah és 16-os aluk ...:-)
Előzmény: KOCZKY (6798)
KOCZKY Creative Commons License 2008.10.07 0 0 6798

Nah rászántam néhány percet, és megnéztem:

Amivel több a buisness... villanyablak hátul is, Kihúzható tárolórekesz az utasülés alatt, digitklíma, Könyöktámasz hátul sízsáknyílással, olvasólámpa hátul kb ennyi...

Ami viszont van a holiday-ben: parkolóradar :-)

Innentől el lehet dönteni ...

KOCZKY Creative Commons License 2008.10.07 0 0 6797
Az enyém winter :-))) és én tom, millen klafa dolog az ülésfűtés :-)))) Najó, nincs maxi dot és bőrkormány, ezért csak 4,3 volt az ára :-)
Előzmény: taki_67 (6795)
ckerti Creative Commons License 2008.10.07 0 0 6796

Akkor ezen a ponton megkérjük Joemastert, hogy sorolja fel a különbségeket a Holiday és a Business felszereltségek között.

De a szavazás állása 3:1 a Business javára. :-)

taki_67 Creative Commons License 2008.10.07 0 0 6795

BoriLaci,

csak azért, hogy jobban elbizonytalanítsalak:-)

Amikor a Holiday rendelését intéztem, volt a szalonban egy winter, amit kicsit tovább extráztak. Ugyan úgy 1,6-os volt, mint az én holiday-em, csak fekete színű. A belső kárpit ugyan az a zöld/bézs. A szokásos winter felszereltségen túl (alufelni, kerékre szerelt téligumi, ülésfűtés) volt benne maxidot kijelző, az alufelni 16"-os, a gumik 205/55 R16, multifunkciós bőrkormány, digitklíma. Az ára 4,5 (a holiday-t 4,2-ért vettem).

A nejem egyből mondta: ezt vegyük meg. De én megmagyaráztam: ugyan minek nekem az ülésfűtés, meg a multifunkciós kormány (elérem én a gombokat a rádión is), meg aztán teljesen jó a félautomata klíma, ezekért nem fizetek + 300.000 ezret. Szerinted nem verem azóta a fejemet a falba?:-((((

Előzmény: Törölt nick (6791)
KOCZKY Creative Commons License 2008.10.07 0 0 6794

ESP-t elismerem, megmenthet adott esetben !!! Az esőérzékelő nekem nem jött be anno, no meg a coming home hiányát sem érzem annyira, de pl egy kisbőr csomag az nekem is jólesne :-)))

Nekem spec tetszett a digit klíma is benne, jobban mutat, mint a climatronic...

Előzmény: ckerti (6793)
ckerti Creative Commons License 2008.10.07 0 0 6793

Nem hibaforrás, mert szinte csak egy szoftver, ami a kocsiban amúgy is meglévő elemeket használja (ABS jeladók, fékek...).

Mindenképpen jó, ha benne van, ha csak egyszer megvéd attól, hogy az árokba essél egy vízátfolyás miatt, már akkor megérte a felárat.

Olyan, mint a légzsák, csak ez nem egyszer használatos.

Én már csak emiatt is a Businesst választanám.

Hirtelen nem tudom, milyen különbségek vannak Holiday és a Business között (Joemaster beírja, ha idejut :-)), de a gyárilag beszerelt sok-sok apróság kényelmesebbé teszi a kocsit és lesz mit kapcsolgatni, tekerni, nyitni, csukni, állítgatni. 

Sokkal jobb, ha már a gyárban felextrázzák az autót, mint az, amit én csinálok, hogy utólag kendácsolom bele a cuccokat.

Mondjuk én mániás vagyok, de ez talán már kiderült. :-)))

Ha a színvilággal megbarátkoztál (a totál fekete belső nekem nem nagyon jön be) és belefér a keretbe, akkor válasszad a Businesst.

A vételárhoz képest nem nagy különbség az a 300 eFt és az ESP miatt biztonságosabb lesz a kocsi.

Előzmény: Törölt nick (6789)
Bálint1 Creative Commons License 2008.10.07 0 0 6792
"Mert mintha valahol rosszat olvastam volna róla. Bár lehet hogy az a régi sima 1.8-as volt."

Ezt kizártnak tartom. Az az 1.8-as (mind a szívó, mind a turbósított verzió) szerintem a VW egyik legjobban sikerült mocija. Igaz kicsit túlkomplikált, de megbízható, nyúzható, és iszonyatos tartalékok vannak benne, ha kevésnek találnád a gyári teljesítményét.

Gondolom azért nem is esnek szét könnyen, mivel gyárilag nagyon vissza vannak fojtva.

Ha megadod neki ami jár, kimegy a világból. Ráadásul még a fogyasztása sem borzasztó, a teljesítményéhez képest.
Előzmény: LACARAPTOR (6782)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.07 0 0 6791
van még plusz hátsó olvasólámpa, nem csak középen.
Meg esőérzékelős ablaktörlő...
Szal vannak ilyenek :-)

De igazából hasznos dolgok szerintem nincsenek.
Előzmény: KOCZKY (6790)
KOCZKY Creative Commons License 2008.10.07 0 0 6790

Hmm, azért van ott még jópár dolog, amiben több a buisness ám :-)

Valszeg jó a gyakorlatban is, bár nekem nincs benne, és nem érzem egyelőre, h hiányozna, már fontolgatom, h néha kikapcsolom az ASP-t :-)

Előzmény: Törölt nick (6789)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.07 0 0 6789
Szia,

hát, még ma délutánig meggondolhatom magam :-)
lehet megnézek még pár ülést, hátha nem a gerinctámasz miatt olyan..
Az ESP a gyakorlatban jó valamire az autóban, vagy csak plussz hibaforrás?
Más fontos különbség nincs is a Holiday-hez képest a businessben

Üdv: Laci
Előzmény: ckerti (6788)
ckerti Creative Commons License 2008.10.07 0 0 6788

Gratula a döntéshez, bár én tuti a Businesst vettem volna :-))

Ezt mindenkinak magának kell eldönteni, én a 192 centimmel és 106 kilómmal neméreztem még azt, hogy szűk lett volna az ülés a próbált, deréktámaszos Octikban.

Pedig mostanra már én is "csípőben vállas" alkat lettem....

Előzmény: Törölt nick (6785)
KOCZKY Creative Commons License 2008.10.07 0 0 6787

Hello,

Az enyémben is van gerinctámasz, bár az én hátam igazán sehogysem tekinthető szélesnek, sőt, bár magam is 186 cm vagyok, de nekem kényelmes az ülés, és meglep h még valamicska oldartartása is van... !

Megbarátkoztam az octival, bár még épp egy hetes nálam csak, igazán szerethető egy masina, mindennel együtt is!!!! Még mindig finom a jobb lábam, de azt már érzem, h ugyanaz az 1,6 moci, mint a toledoban, igazán jól mozgatja a kasztnit már most is.... Jelen pillanatban még kb 9,5 körül járkálok vele itt a nagyfaluban, ami persze köszönhető az M0-nak is :-))) 2X3 sávos M0-t mindenhova :-))))

Üdv

Előzmény: Törölt nick (6774)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.07 0 0 6786
Szia,

Küldtem mailt!

Üdv: BoriLaci
Előzmény: golyo13 (6779)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.07 0 0 6785
a gerinctámasz csak a kis dudort állitja a hátlap alsó középső részén, az nem csinál semmit a szélső peremekkel. Na mind1, átgondoltam, és a Holiday lesz. Legalább marad ki egy kis pénz is diezelre.
Ma le is foglalózom... Az akciós árból is lehetett picit alkudni..
Előzmény: ottar (6781)
stevie wonder Creative Commons License 2008.10.07 0 0 6784

És az a bizonyos 1.8T az mikori konstrukció?

Vadonatuj.

Mert mintha valahol rosszat olvastam volna róla. Bár lehet hogy az a régi sima 1.8-as volt.

Arrol sem olvashattal rosszakat.

Előzmény: LACARAPTOR (6782)
stevie wonder Creative Commons License 2008.10.07 0 0 6783

jopek13,

Varpalotan nem lehet a gumit megrendelni, de ott at tudod venni.

A Mabor egy portugal ceg volt, a kilencvenes evek elejen megvette a Continental, most az o regionalis harmadmarkajuk. (Nalunk elvileg nem forgalmazzak, ahogy Del-Nyugat Europaban pedig ismeretlen a nalunk bejaratott Barum es Matador marka.)

Ezekkel a gumikkal az az egy baj van, hogy nem sokkal dragabbak az igazi premiumgumik. Egyszer rafizeted egy tank benzin arat, es negy-ot even keresztul biztonsagosabban autozol telen.

A sztori a VW "sajat markajarol" termeszetesen kitalalmany.

Előzmény: jopek13 (6776)
LACARAPTOR Creative Commons License 2008.10.06 0 0 6782

Joemaster-nek részemről is köszi az összefoglalást az új kiadásról.

Viszont úgy látom maradnak a PD TDI-k. Gondolom a 170 lovas CR csak az RS kivitelben marad. Vagy tévednék?

És az a bizonyos 1.8T az mikori konstrukció? Mert mintha valahol rosszat olvastam volna róla. Bár lehet hogy az a régi sima 1.8-as volt.

Laca

ottar Creative Commons License 2008.10.06 0 0 6781

A gerinctámasz állítgatásával és egyebekkel nem lehet rajta játszani?

Előzmény: Törölt nick (6780)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.06 0 0 6780
nem mértem le, de olyan érzés, mintha a két oldaltartó perem közelebb lenne, és nyomja a vesédet. Szerintem centiben mérhető, ha lesz alkalmam rá, lemérem.
Előzmény: csipuka2 (6777)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!