Utólag megvettem, beszereltem, beletettem a szemüveget, aztán újra kivettem és vissza a dobozába, majd azzal együtt a kesztyűtartóba, mert maga a szemüveg zörög.
A tartó rendesen ki van bélelve gumilappal, de a szemüveg szárai súrlódnak egymáson, pont a fülem közelében.
Zavaró volt.
Viszont kisebb papíroknak, tankolókártyának még jó lehet.
És még egy felsorolható extra, ami eladásnál jól jöhet :-)))
Azt is kérdezd már meg, mikortól rendelhető megint gyárból az autó? Akkor derül ki ugyanis az új ár és a felszereltségi szintek pontos tartalma.
Igaz, van egy táblázatom, de az a cseh felszereltséget tartalmazza, ott meg a klíma is hiányzik a Classic-ból, nálunk meg abban is volt, mert a PoHu úgy döntött...
A gépkocsi listaára extrafelszereltséggel: 4.613.200,-- HUF
Kedvezmény: - 93.200,-- HUF
Az Ön számára kalkulált egyedi kedvezményes vételár: 4.520.000,-- HUF
Szemüvegtartó az enyémben is van. Bele is tettem a szemüveget. Aztán tegnap nem győztem fülelni, mi zörög... a szemüveg azóta a könyöktámaszban tartózkodik:-)
Kb éppen ezek miatt vettem meg én magam is a wintert, merthogy kaptam hozzá még 4 téligumit is :-) no meg alufelniket is :-))))) A párom szereti az ülésfűtést naon... Jah, és a holidayhez képest kb 50 ezer a különbség, annyiért meg még Stivie sem hoz nekem négy téligummát felnistől :-)))))
jah és kaptam bele pluszba 8 hangszórót is, meg szemüvegtartót, plusz tárolórekeszt blabla.... viszont hátsó villanyablak nekem sincs...
3) manualis klima: nagy előrelépés, a mostani autómban klima sincs, nem kell 2 zónás, amúgy nem nagyon fogom úgyse használni
4) 4 hangszoros rádio 8 helyett : nem szoktam zenét hallgatni
5) bőr bevonatú dolgok : isten mentsen, koszos szokott lenni a kezem és izzad, napok alatt iszapos latyakká válna a bőr felszine, viszont az eddig fogott legjobb műanyag kormánya van az octavianak.
6) tegnap megjött a 200 ezres villanyszámla
Ami tényleg jó lenne a hátsó motoros ablakemelők, de ha nagyon fog hiányozni, max rakatok bele.
Szóval nem nagyon van semmi olyan ami _nekem_ ami miatt 300-at kiadn;k pluszban, persze ingyen nagyon szivesen elfogadnám :-)
- 16-os "Lyra" alufelnik (nem a legszebb, de pofás, a 15-ös HELIOS-tól sokkal szebb!) - 205/55 R16-os gumik - tempomat - tolató radar - ESP - ülésfűtés elöl - MaxiDOT kijelző - kétzónás klíma (és és föld a félautomatához képest, már csak ilyennel vennék) - bőr bevonatú kormány - bőr váltószoknya - bőr kézifék fogantyú - automatikusan elsötétedő belső visszapillantó tükör - esőérzékelős ablaktörlő (ez lehet, hogy az elsötétedős tükörrel együtt jár, mert a tükör mögött van az érzékelője) - STREAM MP3 CD (Elegance-nál is csak az 1 DIN-es CD lejátszó az alap felszerelés) - 8 hangszóró
Az Elegance felszereltségnek is van 1-2 tartozéka:
- hátsó elektromos ablakemelők - kilépőfény - két csomag akasztó a csomagtérben - lehajtható könyöklő a hátsó utasoknak - lehetőség full világos kárpit választására (még a bizt. öv is bézs, a csatja is!) :-))) - magasságban is állítható jobb első ülés, alatta tároló rekesszel
Számomra egyértelműen a legjobb vétel a világon, mióta OII van. Sejtettem, hogy ettől olcsóbban soha nem lehet majd ilyen autót venni OII-ből. Barátom le is csapott egy 1.6-osra.
Nagyon finom kis gép...
Tényleg nem lesz már ilyen olcsón egy darabig, mivel az új OII-ből nem lesznek egy darabig akciók, csak a 4 felszereltségi szint.
Amivel több a buisness... villanyablak hátul is, Kihúzható tárolórekesz az utasülés alatt, digitklíma, Könyöktámasz hátul sízsáknyílással, olvasólámpa hátul kb ennyi...
Amikor a Holiday rendelését intéztem, volt a szalonban egy winter, amit kicsit tovább extráztak. Ugyan úgy 1,6-os volt, mint az én holiday-em, csak fekete színű. A belső kárpit ugyan az a zöld/bézs. A szokásos winter felszereltségen túl (alufelni, kerékre szerelt téligumi, ülésfűtés) volt benne maxidot kijelző, az alufelni 16"-os, a gumik 205/55 R16, multifunkciós bőrkormány, digitklíma. Az ára 4,5 (a holiday-t 4,2-ért vettem).
A nejem egyből mondta: ezt vegyük meg. De én megmagyaráztam: ugyan minek nekem az ülésfűtés, meg a multifunkciós kormány (elérem én a gombokat a rádión is), meg aztán teljesen jó a félautomata klíma, ezekért nem fizetek + 300.000 ezret. Szerinted nem verem azóta a fejemet a falba?:-((((
ESP-t elismerem, megmenthet adott esetben !!! Az esőérzékelő nekem nem jött be anno, no meg a coming home hiányát sem érzem annyira, de pl egy kisbőr csomag az nekem is jólesne :-)))
Nekem spec tetszett a digit klíma is benne, jobban mutat, mint a climatronic...
Nem hibaforrás, mert szinte csak egy szoftver, ami a kocsiban amúgy is meglévő elemeket használja (ABS jeladók, fékek...).
Mindenképpen jó, ha benne van, ha csak egyszer megvéd attól, hogy az árokba essél egy vízátfolyás miatt, már akkor megérte a felárat.
Olyan, mint a légzsák, csak ez nem egyszer használatos.
Én már csak emiatt is a Businesst választanám.
Hirtelen nem tudom, milyen különbségek vannak Holiday és a Business között (Joemaster beírja, ha idejut :-)), de a gyárilag beszerelt sok-sok apróság kényelmesebbé teszi a kocsit és lesz mit kapcsolgatni, tekerni, nyitni, csukni, állítgatni.
Sokkal jobb, ha már a gyárban felextrázzák az autót, mint az, amit én csinálok, hogy utólag kendácsolom bele a cuccokat.
Mondjuk én mániás vagyok, de ez talán már kiderült. :-)))
Ha a színvilággal megbarátkoztál (a totál fekete belső nekem nem nagyon jön be) és belefér a keretbe, akkor válasszad a Businesst.
A vételárhoz képest nem nagy különbség az a 300 eFt és az ESP miatt biztonságosabb lesz a kocsi.
"Mert mintha valahol rosszat olvastam volna róla. Bár lehet hogy az a régi sima 1.8-as volt."
Ezt kizártnak tartom. Az az 1.8-as (mind a szívó, mind a turbósított verzió) szerintem a VW egyik legjobban sikerült mocija. Igaz kicsit túlkomplikált, de megbízható, nyúzható, és iszonyatos tartalékok vannak benne, ha kevésnek találnád a gyári teljesítményét.
Gondolom azért nem is esnek szét könnyen, mivel gyárilag nagyon vissza vannak fojtva.
Ha megadod neki ami jár, kimegy a világból. Ráadásul még a fogyasztása sem borzasztó, a teljesítményéhez képest.
hát, még ma délutánig meggondolhatom magam :-) lehet megnézek még pár ülést, hátha nem a gerinctámasz miatt olyan.. Az ESP a gyakorlatban jó valamire az autóban, vagy csak plussz hibaforrás? Más fontos különbség nincs is a Holiday-hez képest a businessben
Gratula a döntéshez, bár én tuti a Businesst vettem volna :-))
Ezt mindenkinak magának kell eldönteni, én a 192 centimmel és 106 kilómmal neméreztem még azt, hogy szűk lett volna az ülés a próbált, deréktámaszos Octikban.
Pedig mostanra már én is "csípőben vállas" alkat lettem....
Az enyémben is van gerinctámasz, bár az én hátam igazán sehogysem tekinthető szélesnek, sőt, bár magam is 186 cm vagyok, de nekem kényelmes az ülés, és meglep h még valamicska oldartartása is van... !
Megbarátkoztam az octival, bár még épp egy hetes nálam csak, igazán szerethető egy masina, mindennel együtt is!!!! Még mindig finom a jobb lábam, de azt már érzem, h ugyanaz az 1,6 moci, mint a toledoban, igazán jól mozgatja a kasztnit már most is.... Jelen pillanatban még kb 9,5 körül járkálok vele itt a nagyfaluban, ami persze köszönhető az M0-nak is :-))) 2X3 sávos M0-t mindenhova :-))))
a gerinctámasz csak a kis dudort állitja a hátlap alsó középső részén, az nem csinál semmit a szélső peremekkel. Na mind1, átgondoltam, és a Holiday lesz. Legalább marad ki egy kis pénz is diezelre. Ma le is foglalózom... Az akciós árból is lehetett picit alkudni..
Varpalotan nem lehet a gumit megrendelni, de ott at tudod venni.
A Mabor egy portugal ceg volt, a kilencvenes evek elejen megvette a Continental, most az o regionalis harmadmarkajuk. (Nalunk elvileg nem forgalmazzak, ahogy Del-Nyugat Europaban pedig ismeretlen a nalunk bejaratott Barum es Matador marka.)
Ezekkel a gumikkal az az egy baj van, hogy nem sokkal dragabbak az igazi premiumgumik. Egyszer rafizeted egy tank benzin arat, es negy-ot even keresztul biztonsagosabban autozol telen.
A sztori a VW "sajat markajarol" termeszetesen kitalalmany.
nem mértem le, de olyan érzés, mintha a két oldaltartó perem közelebb lenne, és nyomja a vesédet. Szerintem centiben mérhető, ha lesz alkalmam rá, lemérem.