köszi! Természetesen azonnal átvehetném, mivel kint áll a kereskedésben, finanszírozási okból kifolyólag (én oldalamról) nem megy a dolog most rögtön.. De le van foglalózva, sőtt még a hitelkérelmet is megcsinálom még ma, mert már most 0.5%-ot emelt a bank :-( (és ha év végéig kivonul a HVB is MO-ról, ki tudja mi lesz)
Ja és még valami, lemértem az üléseket, és bizony 1cm eltérések vannak az ülések között, azaz a háttámla két pereme között. És nagyon úgy tűnik, h ez gyártási szórás, mivel találtam olyan ülést ami kisebb volt és nem gerinctámaszos volt. Amúg az Octavia Tournak meg 2cm-el nagyobb az ülése!
Keresni fogom az ajánlott két embert, köszi az infót!
Azt szeretném megkérdezni, h a gyakorlatban a 15-ös és 16-os felni használata között mi a lényeges eltérés? (feltételezve, h a nagyobb felnin a gumi nagyobb körátmérőt valósít meg)
Ezek a megállapítások igazak a nagyobb felnire?
- nagyobb lesz a fogyasztás - nagyobb lessz a gördülési zaj - kátyús utakra(magyar viszonylatban) a kisebb felni jobb
+ jobban tapad a nagyobb felület miatt + kanyarstabilitás nagyobb
Konkrétan arról van szó, h ha a 15-ös lemez felni előnyös a magyar utakra, akkor veszek egy garnitúra acél kerékre szerelt téli gumit,
ha nem előnyös, akkor a mostani 15-ösökre meg téli köpeny és tavasszal veszek 16-os felniket (valószínűleg alut)
Vagy ha lenne valami nagyon akciós vétel acélfelnin szerelt téligumira 65-75e között...
na meglett véve, Holiday lett, 180 ezer kedvezménnyel, van benne tempomat meg hátulra láttam bedobva egy valamilyen hálót Még lesz egy pár hét amig átvehetem. Körbejártam az autót, nagyon jól néz ki....
Majd nekem is kell valami téli gumi (vagy esőgumi) után néznem, valami olcsó is jó lesz, esetleg nincs valaki, aki kapott gyárit és vett másmilyet, és eladja azokat?
Meg kellene valami alap riasztó is, emelésérzékelés nem kell, mert minek, ha viszik az autót akkor már rég átvan vágva a riasztó
Utólag megvettem, beszereltem, beletettem a szemüveget, aztán újra kivettem és vissza a dobozába, majd azzal együtt a kesztyűtartóba, mert maga a szemüveg zörög.
A tartó rendesen ki van bélelve gumilappal, de a szemüveg szárai súrlódnak egymáson, pont a fülem közelében.
Zavaró volt.
Viszont kisebb papíroknak, tankolókártyának még jó lehet.
És még egy felsorolható extra, ami eladásnál jól jöhet :-)))
Azt is kérdezd már meg, mikortól rendelhető megint gyárból az autó? Akkor derül ki ugyanis az új ár és a felszereltségi szintek pontos tartalma.
Igaz, van egy táblázatom, de az a cseh felszereltséget tartalmazza, ott meg a klíma is hiányzik a Classic-ból, nálunk meg abban is volt, mert a PoHu úgy döntött...
A gépkocsi listaára extrafelszereltséggel: 4.613.200,-- HUF
Kedvezmény: - 93.200,-- HUF
Az Ön számára kalkulált egyedi kedvezményes vételár: 4.520.000,-- HUF
Szemüvegtartó az enyémben is van. Bele is tettem a szemüveget. Aztán tegnap nem győztem fülelni, mi zörög... a szemüveg azóta a könyöktámaszban tartózkodik:-)
Kb éppen ezek miatt vettem meg én magam is a wintert, merthogy kaptam hozzá még 4 téligumit is :-) no meg alufelniket is :-))))) A párom szereti az ülésfűtést naon... Jah, és a holidayhez képest kb 50 ezer a különbség, annyiért meg még Stivie sem hoz nekem négy téligummát felnistől :-)))))
jah és kaptam bele pluszba 8 hangszórót is, meg szemüvegtartót, plusz tárolórekeszt blabla.... viszont hátsó villanyablak nekem sincs...
3) manualis klima: nagy előrelépés, a mostani autómban klima sincs, nem kell 2 zónás, amúgy nem nagyon fogom úgyse használni
4) 4 hangszoros rádio 8 helyett : nem szoktam zenét hallgatni
5) bőr bevonatú dolgok : isten mentsen, koszos szokott lenni a kezem és izzad, napok alatt iszapos latyakká válna a bőr felszine, viszont az eddig fogott legjobb műanyag kormánya van az octavianak.
6) tegnap megjött a 200 ezres villanyszámla
Ami tényleg jó lenne a hátsó motoros ablakemelők, de ha nagyon fog hiányozni, max rakatok bele.
Szóval nem nagyon van semmi olyan ami _nekem_ ami miatt 300-at kiadn;k pluszban, persze ingyen nagyon szivesen elfogadnám :-)
- 16-os "Lyra" alufelnik (nem a legszebb, de pofás, a 15-ös HELIOS-tól sokkal szebb!) - 205/55 R16-os gumik - tempomat - tolató radar - ESP - ülésfűtés elöl - MaxiDOT kijelző - kétzónás klíma (és és föld a félautomatához képest, már csak ilyennel vennék) - bőr bevonatú kormány - bőr váltószoknya - bőr kézifék fogantyú - automatikusan elsötétedő belső visszapillantó tükör - esőérzékelős ablaktörlő (ez lehet, hogy az elsötétedős tükörrel együtt jár, mert a tükör mögött van az érzékelője) - STREAM MP3 CD (Elegance-nál is csak az 1 DIN-es CD lejátszó az alap felszerelés) - 8 hangszóró
Az Elegance felszereltségnek is van 1-2 tartozéka:
- hátsó elektromos ablakemelők - kilépőfény - két csomag akasztó a csomagtérben - lehajtható könyöklő a hátsó utasoknak - lehetőség full világos kárpit választására (még a bizt. öv is bézs, a csatja is!) :-))) - magasságban is állítható jobb első ülés, alatta tároló rekesszel
Számomra egyértelműen a legjobb vétel a világon, mióta OII van. Sejtettem, hogy ettől olcsóbban soha nem lehet majd ilyen autót venni OII-ből. Barátom le is csapott egy 1.6-osra.
Nagyon finom kis gép...
Tényleg nem lesz már ilyen olcsón egy darabig, mivel az új OII-ből nem lesznek egy darabig akciók, csak a 4 felszereltségi szint.
Amivel több a buisness... villanyablak hátul is, Kihúzható tárolórekesz az utasülés alatt, digitklíma, Könyöktámasz hátul sízsáknyílással, olvasólámpa hátul kb ennyi...