Keresés

Részletes keresés

Cookie Darlington Creative Commons License 2024.01.25 0 0 749

simàn felteszed a netedre. Nincs összeomlás

Előzmény: búvár-halász (747)
Cookie Darlington Creative Commons License 2024.01.25 0 0 748

Előzmény: búvár-halász (745)
búvár-halász Creative Commons License 2024.01.25 0 0 747

Nyilván jó lenne, de a tavalyi 2 vagy 3 számgépösszeomlásom után ebből a szempontból örülök egyelőre, hogy luk van a seggemen.:)

Előzmény: Cookie Darlington (746)
Cookie Darlington Creative Commons License 2024.01.25 0 0 746

Kéne neked egy okostv.

Előzmény: búvár-halász (745)
búvár-halász Creative Commons License 2024.01.25 0 0 745

(kénytelen vagyok Firefoxról nézni a yt-t, mert a Chrome-ra tett reklámblokkolóm miatt elkezdett halálra szívatni, belassult, de úgy, mint az állat):)

Előzmény: búvár-halász (744)
búvár-halász Creative Commons License 2024.01.25 0 0 744

Szenzációs volt a mai Kötöttfogás (yt).

Cookie Darlington Creative Commons License 2024.01.25 0 1 743

Abszolút nem vok radikális. Csak én nem félek.

Előzmény: búvár-halász (741)
Cookie Darlington Creative Commons License 2024.01.25 0 0 742

Annyi vigasztaljon, hogy a gyilkosa is csúnyán halt.

Előzmény: búvár-halász (739)
búvár-halász Creative Commons License 2024.01.25 0 0 741

Egy végletesen radikális állásponton levő személytől nem is vártam mást.:))

Előzmény: Cookie Darlington (740)
Cookie Darlington Creative Commons License 2024.01.25 0 1 740

Alapvetően Dzsonszinak igaza van.

Előzmény: búvár-halász (738)
búvár-halász Creative Commons License 2024.01.25 0 0 739

Ebben sem fogunk kiegyezni sosem, ezt az elméletedet magyarázd el mondjuk a jogtalanul felakasztott Brusznyai Árpád ( és több száz sorstársa)rokonainak. Na mindegy, én eléggé utálom a kommunistákat, a gerinctelen féreg sunyi szarzsák Kádárt különösen, kár is ebbe belemennünk, úgyse fog a véleményünk sosem összecsiszolódni, ezek a párhuzamosok a végtelenben sosem fognak találkozni.

Előzmény: MrJones512 (730)
búvár-halász Creative Commons License 2024.01.25 -1 0 738

Te összekevered az óvatosságot a félelemmel, és az ilyen értelemben vett józanságot a puhánysággal.

Előzmény: MrJones512 (731)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.01.25 0 0 737

-Maga a tánctanár, uram?

-Lófaszt! Én az illemtanár vagyok.

Előzmény: MrJones512 (736)
MrJones512 Creative Commons License 2024.01.25 0 1 736

"Jut eszembe! Ebben a topikban miért nincs kurvaanyázás?? :-) Mint más becsületes poltopikban."

Mert úriemberek vagyunk, bazmeg. :)

(Nem mellékesen pedig azért, mert akkor ez már a harmadik lenne, amit azért IS zárnának be...)

Előzmény: In Lak'ech (728)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.01.25 0 1 735

Nem nagyon volt időm soha "beülni" valahova. Vagyis lett volna, de sajnáltam rá.

Profilozni meg nem tudok. Túlságosan naiv vagyok hozzá.

AZ utolsó két sorodon meg könnyesre röhögtem magam. Csúcs mondatok! :-)

Előzmény: MrJones512 (732)
Édesanyám mondjad gyorsan Creative Commons License 2024.01.25 0 1 734

A nyugati világ abban a pillanatban indult az ál-demokrácia felé, amint megszűnt a keleti ellenpólusa.

Előzmény: Édesanyám mondjad gyorsan (733)
Édesanyám mondjad gyorsan Creative Commons License 2024.01.25 0 1 733

Szerintem nem az eszme volt rossz, csak nem számolt az emberi természettel. Bővebben: Orwell-Állatfarm.

Volt olyan vívmány, amit halálos vétek volt eltörölni, pl. iskolaköpeny. Gondolom ezzel sokak szemébe nem leszek persze népszerű, csak nem mindegy a fasznak melyik végén vagyunk. Egy halvány, és korántsem teljes próbálkozás volt arra, hogy ne érezze valaki azért alattvalónak magát, mert nem az élet naposabb oldalára született.

Előzmény: búvár-halász (725)
MrJones512 Creative Commons License 2024.01.25 0 0 732

"Tök jó, hogy rajtam kívül itt mindenki tudja, hogy melyik nick mögött ki van. :-)"

Így járnak a fórumkószák, akik sose ülnek be igazán sehova - hát nem is ismernek meg senkit. :P

Te sosem tanultál meg "profilozni" (felismerni a stílusból az embert)?

A nudizmus kérlek az eszmék végső fizikai megtestesülése: nem egyszerűen kilóg a seggünk a gatyából, de nincs is gatyánk. :)

(Kapitalizmus/királyság esetében csak egynek van - kommunizmusban annak az egynek se.)

Előzmény: In Lak'ech (700)
MrJones512 Creative Commons License 2024.01.25 0 1 731

"Dzsonszi minden héten megmondja nekem a megnyitása óta, hogy max. még pár napig élhet.*legyint*"

Nagyon nem ezt mondtam.

Azt mondtam, hogy biztosan bezárják.... EGYSZER!!!

Hogy mikor történik ez, vagy hogy milyen módon (csak ezt a topikot, vagy majd az egész fórumot), AZT NEM MONDTAM SOHA. Egyszerűen azért, mert nem vagyok jövőlátó, ugye...

És azt is mondtam (talán. De ha nem, akkor most mondom), hogy ha ezen aggódsz, akkor eheted a kefét hűvös halomba egy olyan dolog miatt, ami esetleg holnap lesz - holnapután, vagy tíz év múlva, vagy száz év múlva.

Hát hány évet akarsz te félelemben tölteni? Egy vacak fórumos topik miatt???

Előzmény: búvár-halász (662)
MrJones512 Creative Commons License 2024.01.25 0 1 730

"Ha már a negligált így megszólított, akkor kifejtem: a kommunizmus egy szép eszme, amelynek a nevében 100 millió embert öltek meg, a nácizmus pedig egy gonosz eszme, amelynek a nevében 100 millió embert öltek meg, így számomra a kettő között semmilyen gyakorlati különbség nincsen. Period."

Akkor egy kis "érdekesség"...

A kádári szocializmus számlájára az utókora nagy nehezen "ráírt" valami 450-500 emberi életet. 35 évnyi idő alatt. (Mindeközben ugye... MEGLETT a 10 millás népességünk.)

Most, a rendszerváltás után szintén 35 év távlatából megállapítható, hogy átlagban 70-80 ember fagy meg minden évben. (Azért veszem ezt a halálokot, mert ilyen a cuciban csak baleset szintjén történhetett meg - egyszerűen nem létezett!)

Ha a 70-et felszorzod 35-tel, hát nem 500-at kapsz, hanem annak az ötszörösét: 2450-et.

Ha pedig az ország népességének alakulását nézzük, akkor még könnyebb az ítélet: ma már közelebb vagyunk a 9 millióhoz, mint a 10-hez.

Előzmény: búvár-halász (692)
MrJones512 Creative Commons License 2024.01.25 0 0 729

"Szerencsére! Mert ez viszi előre az emberiséget."

Továbbá viszi még a kíváncsiság, a tudásvágy, a lustaság, az éhség, a félelem, vagy akár szex.... gyakorlatilag bármilyen taszító-, vagy vonzerő: amire az ember reagálni képes, attól fejlődik is valamerre.

Az önzés csak egy a sok motor közül, amely a rövid távú érdekkel (emberi korlátoltság) összekötve azt eredményezi, hogy finoman szólva az óránk gyorsabban ketyeg, mint valaha.

Előzmény: Nyúlszájú (709)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.01.25 0 1 728

Jut eszembe! Ebben a topikban miért nincs kurvaanyázás?? :-)  Mint más becsületes poltopikban. Ja, hogy ez nem poltopik, csak úgy szőrmentén?.

In Lak'ech Creative Commons License 2024.01.25 0 0 727

Én semelyik eszme zászlaja alatt nem tudnék és nem is akarnék ölni, vagy másokat elnyomni (de ez az én egyéni szoc. problémám).

Ergo, nem az eszme a hibás, hanem az azt működtető emberek.

Amíg két ember, (pláne 8 milliárd) él a Földön, mindig viszály lesz.

Előzmény: búvár-halász (725)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.01.25 0 0 726

AZ utolsó két mondatod teljesen igaz. Úgy is mondhatnánk, hogy egy demokratikus (már ha az) eszme emberekre való ráerőltetése antideomokratikus. :-)

Előzmény: Nyúlszájú (724)
búvár-halász Creative Commons License 2024.01.25 0 0 725

Nem antidemokratikusnak tartom, csak egyszerűen egy torzszülött eszmének, mert egyetlen olyan rendszert sem sikerült létrehozni az eszme alapján (pedig több változatával kísérleteztek), ami ne lett volna embertelen vagy tömeggyilkos jellegű. Így ebből vezetem vissza, hogy az eszme is rossz kell, hogy legyen.

Előzmény: In Lak'ech (723)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.01.25 0 0 724

A kommunizmus nem volt igazságos szerintem.

Még elviekben sem.

Arról nem is beszélve, hogy egy működés képtelen ideológiát erőszakkal ráerőltetni a társadalomra hasonlít a kereszténység tűzzel- vassal terjesztéséhez. Köze nem volt Jézus tanításához, mégis rá hivatkozva élt pompában a papság, míg a többség meg szegény volt.

Előzmény: In Lak'ech (721)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.01.25 0 0 723

Pedig szerintem nagyon hasonló dolgokról beszéltek, csak nem értitek, vagy nem akarjátok érteni egymást.

Azt én sem értem, hogy a kommunizmus eszméjét miért tartod antidemokratikusnak?  Vagy valamit félreértelmeztem?

Előzmény: búvár-halász (719)
Édesanyám mondjad gyorsan Creative Commons License 2024.01.25 0 2 722

", hogy mindenféle kormány alatt lehet élni, "

Szarul, de lehet. Sőt, van egy ember-típus, akinek az élete, ha nyalhat. Pina ide nem értve.

Csepregi Éva hűen szolgálta az átkost, meg erdő pétert, aki azért jeles egy gennyfazék volt. évike mindenben a kedvére tett. Most meg tököm tudja hány év, és a halál között elment a politikai hobbistába, mert hiányzott a nyelvéről a szarszag.

In Lak'ech Creative Commons License 2024.01.25 0 1 721

Szerintem senki nem vitatja azt, amit most nagyon jól megfogalmaztál. Olyannyira nem, hogy emlékeim szerint én ugyanezt (csak más szavakkal, és feltételes módban) szintén leírtam, és még talán pont mai. Az is lehet, hogy pont ebben a topikban. A kommenizmus eszméje igazságos, ám nem táplálja a fejlődést.

Nagyon szeretem a Columbo sorozatot. Tanulságos megfigyelni a film környezetét, a berendezési tárgyakat, autókat, műszaki cikkeket. Pl. amikor mi még a tekerős telefont használtuk, az USA-ban már mobil telefont használtak, még ha öt kilósat is, de mobilt.

A kaiptalizmus igazságtalan, de fejlődésre motivál.

Előzmény: Nyúlszájú (715)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.01.25 0 0 720

Azt hiszem, mi jóban leszünk. :-)

Előzmény: Törölt nick (713)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!