Keresés

Részletes keresés

HJM Creative Commons License 1999.09.22 0 0 130
OFF ON
Kedves Mogorva!

Minden szupperr!!!
Nattyon széppen kösszönnök mégecce mindent.

Ha netántán kedved lenne elgyönni egy zongorrahajjigállásra, akkor a vendégem vagy egy sörre (én viszont csak üddíttőt iszok, ha nem baj ;-) )

Üdv:
HJM
OFF OFF

Előzmény: Mogorva (122)
Rapid Creative Commons License 1999.09.21 0 0 129

ami az atlatszo CD-ket illeti...

Alapesetben MINDEGYIK cd atlatszo ! A gyari cd-k ugyanugy, mint az irottak. A TDK CD-n azert nem latsz at, mert a cimoldalat teljesen befedi egy muanyag reteg, amire egyes tipusoknal meg nyomtatni is lehet, vagy irni.

Ma mar szinte minden gyari CD-n is a lemez cimoldalan levo grafika befedi a teljes feluletet. Ez azert praktikus, mert a CD mindket oldalrol serulhet, es erdekes modon az irott oldal felol vastagabb a muanyag, mint a cimoldal felol. Ezert ha a cimoldala karcolodik meg egy CD lemeznek, az konnyebben veethet az adatreteg serulesehez, mint ha a masik oldalt erne karcolas. Ezert aztan szepen bekenik az egeszet valami grafikaval, ami szep is (lehet), meg ved is.

Szoval az atlatszosagnak szerintem semmi koze a CD lemez minosegehez.

Törölt nick Creative Commons License 1999.09.21 0 0 128
Nos, pedig szerintem nem vagyok lamer, az utóbbi 1 évben kb. 400-500 CD-t írtam/másoltam és ez az 1., amelyik másolásvédett. CD-lejátszóban hibátlanul működik, de grabbeléskor és másoláskor is ASPI errorral áll le. Egy John Coltrane CD egyébként.
Mike Creative Commons License 1999.09.21 0 0 127
"track1 unreadable"
A valasz roppant egyszeru: nem olvashato az 1. track, ezert all le az iras.
Megoldas:
- kihagyod az 1. track-et.
- nem hagyod ki, hanem a masolatra is hibasan irod fel, erre kitunoen megfelel a DiskJuggler.

Nem ertem egyebkent, mi az a "túlzott írási sebesség"?

Udv, Mike

Mogorva Creative Commons License 1999.09.21 0 0 126
Csodálkoznék, ha "másolásvédett" lenne egy audio CD...

Melyik CD-ről van szó??? Nem lehet, hogy egy data állomány van az elején, amit a CD player figyelmen kívül hagy, míg a grabbelés hanyatt esik tőle? Bár a CD-kre tett multimédia anyagok a végén szoktak lenni... Passz.

netizen Creative Commons License 1999.09.20 0 0 125
Szia Mogorva..
Azt ne feledd, hogy bootolható CD-t, csak ISO formátumban tudsz írni, ezesetben, ha jól tévedek, nuku hosszú fájlnév.

Lehet olyat is Linux alol az mkhybriddel. Parancssosr ez 1000 opcio rulez! A CD minden paraméterét be tudod állítani. És az mkhybrid-del lehet Amiga,Mac,Unix formátumokat is Win(Joliet) mellett. Tom hogy az ECDC nagyon szép GUI-val rendelkezik de a rut kiskacsa Linuxos free software meg többet tud :-))

Törölt nick Creative Commons License 1999.09.20 0 0 124
Egyetértek a túlzott írási sebesség miatt aggódókkal :)
Nézzétek csak meg pl. Windows Commanderben egy csordultig kíírt audio-cd méretét (kb. 790 mega) és egy szintén csurig kiírt adat cd-ét (kb 682 mega, az 1.048-as beszorzás után, ezt az értéket írja ki 2.ként a WC).

És mccheese-nek abban is igaza van, hogy minden egyes grabbelés során más lesz a kapott file.

Nekem is lenne 1 kérdésem: az utóbbi időben találkoztam egy fránya írásvédett (!) audio-cédével. Úgy történt a dolog, hogy az egyik saját beszerzésű cédémről szerettem volna 1 bombabiztos biztonsági másolatot készíteni :))) és hát 2 cédémet is elszúrta az író!
Az üzenet, amit kíírt "ASPI error, track1 unreadable" volt, érdekes módon a grabbelőprogi is ezt írta ki, szintén az 1. tracknél.

Az a kérdésem: van olyan kis trükkös program, amivel ha megnézetem a cédét, akkor megmondja nekem, hogy írásvédett-e?

Zakkal egyetértek: arany Kodak rulez :) És meg is lehet ismerni, lila színű a jobb felső sarka.

HJM Creative Commons License 1999.09.20 0 0 123
affrancba.....

Tényleg igazad vagyon...köszi szépen műxik a menüpont...

"Creat CD" kiíííííííííííírtva!!!!!!!!!!!!!
;-)

Emilke ment!!!
és mégecce köszi!!!

Mogorva Creative Commons License 1999.09.20 0 0 122
Na szóval...

Mennyünk szépen sorjában:

Ezzel a fránya új progiban(Easy CD Creator DeLuxe 4.0) nem találom meg, hogy hogyan tudok vele bootolható CD-t írni!

Először is ezt az új fjűcsört, hogy "Creat CD" hamar felejtsd el. Le kell beszélni róla, hog automatice elinduljon, se a system tray-en, se sehogy nem kell. A start menü -> programok -> Adaptec Easy CD Creator 4 -> Features -> Easy CD Creator paranccsal insítsd és voilá' máris ott a lehetőség a file menüben, a new Cd layout menüpontban a bootable CD lehetőség. Ha abból az agyament shellből indítod, akkor tényleg nincs. Ezért mondtam, hogy töröld, de iziben.. :(

Lya és installkor "nem várt hiba" hibaüzenettel fel sem teszi a PhotoRelay és LiquidAudio progikat, továbbá a PhotoCD írás opciót sem lehet benne megtalálni.

Ennek az oka roppant egyszerű. Nem a teljes verziód van meg. A megoldás: meg kell venni, illetve, miket beszélek, vissza kell vinni a boltba, hogy szar a disc, cseréljék ki. ;))
Mellesleg a neten 2 verzió kering. Az egyik ami valószínűleg nálad is van, a másik pedig a full verzió. Ha gond a beszerzés, akkor mailj. Bár, ha meggondolom, az alapvető funkciók megvannak a rippelt verzióban, én bőven meglennék a photorelay és a likvidálóaudió nélkül.

Azt ne feledd, hogy bootolható CD-t, csak ISO formátumban tudsz írni, ezesetben, ha jól tévedek, nuku hosszú fájlnév.

HJM Creative Commons License 1999.09.19 0 0 121

Szia HAME!!!
:-)))))))

Nem ez gondom, ennyire nem vagyok Láma!;-)
Ezzel a fránya új progiban(Easy CD Creator DeLuxe 4.0) nem találom meg, hogy hogyan tudok vele bootolható CD-t írni!
Nézem a HELP-et, pontról pontra megcsinálom amit ír és nincs ia benne ilyen opció!!!!

Lya és installkor "nem várt hiba" hibaüzenettel fel sem teszi a PhotoRelay és LiquidAudio progikat, továbbá a PhotoCD írás opciót sem lehet benne megtalálni.

:-((

HAME Creative Commons License 1999.09.19 0 0 120
mit akarsz bootolni? Op.rencert?
Mert ha nem, hanem csak önidítós cd-t, akkor nézd meg akármelyik önindítós cd-n az autorun.inf file-t. Ez egy sima text file, olyasmi mint az autoexec.bat. Ha ilyent talál a Windows a root-ban, elolvassa és megcsinálja ami benne van.
nedudgi Creative Commons License 1999.09.19 0 0 119
Lefordítom mert kissé zavarosra sikeredett.
A fent említet HP-n van ilyen program amivel mp3 ból közv. lehet zenei cd-t írni.
Második Elmés hozzászólásom.
CD írás közben (2X 4X) soha nem mertem dolgozni a gépen, mert rendszeresen "megtréfált", megakadt a CD írás, odalett a lemez. Aztán egyszer csak kipróbáltam az 1X sebességű írást. És lám, még dolgozni is tudok közben, no problem. Most már csak sajnálni tudom, hogy anno nem SCSI CD írót vettem.
Tudja valaki mi akar lenni némely CD írón a digitális kimenet? Milyen kábel kell hozzá és hová csatlakozik? (Hangkártya????)
ui. Lehet, hogy te egy másik nedudgit ismersz? Mert én relative újfiú vagyok errefelé.
Úgy hallottam készül valami asztali CD lejátszó, amelyik megeszi az MP3-at is. Van valakinek infója?
Mike Creative Commons License 1999.09.19 0 0 118
Kedves neduggi!
Mi van?

Mike

Mike Creative Commons License 1999.09.19 0 0 117
Bocs gab, de nem CDRM.. hanem siman CDMEDIA

Beerbear Creative Commons License 1999.09.17 0 0 116
Én erre a Nero programot használom. Ott ha audio projectet választasz és mp3 fájlokat húzol az ablakba ebből automatice elkészíti az audio cd-t.
Igaz én még csak egyszer csináltam ilyet.
A program működő demója letölthető a http://www.ahead.de/en/Demo.asp helyről.
gab Creative Commons License 1999.09.17 0 0 115
Szerintem a memorexet felejtsd el, gagyi
taiwani alapanyag (Ritek Co.) mindenhol
a legrosszabbakat irtak rola.Egyebkent
a jo iro megirja pl plex de en inkabb
veszek jobb minosegu alapanyagot 50ft ide vagy oda ,ez az en velemenyem.
Egyebkent mindenkinek javaslom a
www.cdrmediaworld.com-ot itt mindent
megtudhatsz az alapanyagokrol,alapanyag
tipusokrol,cdirasrol,a legjobb irokrol
progikrol stb. es egy egesz nagy kepes
adatbazisuk van az eddig elterjedt alapanyagokrol.
HJM Creative Commons License 1999.09.17 0 0 114
Bocsika, de ha valaki tud valamit segíteni akkor kérnémszépen, hogy dobjon egy emilkét.
HJM Creative Commons License 1999.09.17 0 0 113
Sziasztok.
van már valakinek Easy CD Creator DeLuxe 4.0 író programja?
Van egy két problémám, már installáláskor hibát jelez(PhotoRelay,LiquidAudio), valamint sehol sem találom meg benne, hogyan lehet bootolható CD-t írni vele.
Lya és a Photo CD írás sincs, csak Videó CD.
HELP!
morpet Creative Commons License 1999.09.17 0 0 112
Én úgy vettem észre, hogyha WinOnCD-nél Audio CD projektet választassz, és mp3 fájlokat jelölsz ki írásra, akkor automatikusan audióként írja meg a számot a CD-re. Sajnos ezt pl 48kHz-es felvételekkel nem végzi el, olyat viszont a Virtuosaval sikerült CD-re nyomnom, bár kicsit mintha romlott volna a minőség a mintavétel átalakításánál. (Ha jól fogalmazok.)

Az a JITTER, amiről írtok, az pontosan micsoda?

nedudgi Creative Commons License 1999.09.17 0 0 111
www.w3.swi.hu/krow/
itt aztán mindent megtalálsz...többek között mp3 ról cd re író progit is.
A CD író török.
Ja, egy kellemes tapasztalat. Azelőtt a nehéz napokon mindig 2x vagy 4x es sebességgel írtam a CD-ket (YAMAHA/IDE) cd írómmal. Sajnos gyakran megtréfált, nem kevés CD ment így tönkre. De amióta az új 1x es sebességű CD írást használom, még dolgozni is tudok közben.
A CD író török. (Nem a katicabogaras, az egy másik, nekem nincs is sós kutam)
Zak Creative Commons License 1999.09.17 0 0 110
elolvastam, köszi szépen!
larzen Creative Commons License 1999.09.17 0 0 109
Hacsak nem veszel mp3-as lemezt lejátszó hmmm... készüléket (mert ugye már ilyen is van), akkor ez a legegyszerűbb...
Millennium Creative Commons License 1999.09.17 0 0 108

Olvasd el az átlátszó Traxdata CD-röl szóló írásomat
Millennium Creative Commons License 1999.09.17 0 0 107
A minöségromlás magyarázata (ha tényleg van ilyen, mert még én sem végeztem soha egzakt tesztet) szerintem is a jitter környékén keresendö. Ez magyarázná, hogy a másolás tartalma bit-re azonos, és ezért lehet számítástechnikai célra is használni a CD-t. Ha a számítógép egy EXE, BMP stb. vagy bármi más file-t olvas be a memóriába, és utána onnan futtatja, vagy mutatja meg stb. akkor tök mindegy, hogy volt-e jitter a lemezen. Egy audio CD-nél pedig valószínü, hogy nem mindegy. Tény az, hogy nem véletlenül gyártanak HighEnd gyártók olyan cuccokat, ami a jittert csökkenti.

Amúgy ez az egész csak feltételezés.

Zak Creative Commons License 1999.09.17 0 0 106
van valakinek tapasztalata a Memorex nyers CD-kkel? Totál átlátszók, nem merek audiót írni rájuk? Merjek? Ne merjek?

Ja és audiora is adatra is nekem az aranyszínű Kodak (420 FT/db) vált be a legjobban.

Millennium Creative Commons License 1999.09.17 0 0 105
Áruljátok el, milyen programmal lehet a legegyszerübben MP3-as file-okból normál zenei CD-t készíteni. Azért normált, mert normál hi-fi cuccon szertném lejátszani, nem pedig egy olyan CD-t szeretnék, ami MP3 file-okat tartalmaz és csak computeren lehet visszahallgatni. (Tudom, hogy az MP3 forrás miatt rosszabb lesz a minösége, de egy válogatás CD-hez még mindíg jobb mint egy kazetta) Én most úgy próbálkozom, hogy a WinAmp egyik plugin-jával az MP3 file-t WAV-ba konvertálom, és utána a VAW file-okból elkészíten a CD-t, de gondolom van egyszerübb módszer is.
gus Creative Commons License 1999.09.17 0 0 104
netizen:

kosz, tudom, mi az oversampling, ami miatt egyaltalan szoba hoztam, az egy meg sokkal nagyobb suletlensegre valo reakcio volt. Arra gondoltam, hogy egyaltalan ez volt az egyetlen olyan dolog, ami minosegkulonbseget okoz_hat_ a kulonbozo modokon felirt CD-k kozott (ti. az, hogy a CD-R eseten a gyarto allitasa szerint az olvasok kisebb oversamplingot hasznalnak), de odairtam azt is, hogy elvileg. Ugyanis vesszek meg, ha hallok kulonbseget.

Az eredeti felvetes az volt ugyanis, hogy az irt cd masolasa majd masolasa (plane a masolasi sebesseg fuggvenyeben) rontja a minoseget, ami szerintem nagyfoku suletlenseg...

gusthy

morpet Creative Commons License 1999.09.17 0 0 103
Köszi Rettenet a tanácsokat, már csak egy probléma van, ha megbontom a gépházat, elvesztem a garanciát (1+2 év, még nincs 1 éves a gép).

bot: igazad van, csakhát az ASPECT-nél amikor a gépet vettem, nem volt más CD olvasójuk, meg arra gondoltam, ASUS alaplaban biztos "jó helye lesz" egy ASUS CD-ROM-nak.

gab Creative Commons License 1999.09.17 0 0 102
Kedves Exlepras!

Olvasd figyelmesebben a linket!

www.cdRmediaworld.com
^

nesz Creative Commons License 1999.09.17 0 0 101
Igen, próbáltam Easy Cd Creatorral is, de az is lehalt. A CD-RW bizotsan nincs túlírva, mert az a 4(!!!) db különféle tipus amit próbáltam, mind megállt, ráadásul egyenként max. 13-15 percnyi anayg volt a korongokon.
Nem lehet, hogy valami hard- vagy szoftver beállításom hülyéskedik???

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!