Sziasztok! Aztaaa..az nagyon jó repjegy ár! Milánoban már jártam ugyanígy...repcsi Bergamoba ,onnan pedig busszal Milánoba.Milánoból pedig vonattal Comoba:) Ez most is járható út lenne,de attól tartok nekünk macerás lenne a csomagokkal,kisbabával:-( Így mégiscsak marad az autózás....(kabinunk:12056)
Jelenleg Maltan vagyunk a Splendidaval. Fontosnak tartom leirni, hogy Tuneziaban, ha taxissal alkudoztok, irjatok le, miben egyeztek meg, mielott elindultok. Mi ketten negyven euroert taxiztunk a tunisi medinaig, masfel ora utan ujra talalkoztunk soforunkkel, elvitt Sidi Bousaid ba, majd Karthago romjaihoz.
Jovo heten hosszabb beszamoloval jelentkezem. Udv!
Írd be, hogy hány jegyet kérsz, ha megvan a kiszemelt vonat, kattints a "See other prices and services" gombra, utána válaszd a "not registered" verziót, folytatás, töltsd ki a "CONTACT BUYER-REQUIRED" mezőt (contact number nem kell), alul x-eld ki a bankkártyára és az utazási feltételekre vonatkozó részt, folytatás, és jöhetnek a bankkártya adatok (nome-keresztnév). Valami ilyesmi. Remélem, értetted, mert én nem :)
Szia, neved tolakodásnak, mi is ketten megyünk és autó volt az úti eszközünk, de itt a fórumon sok érdekes infó alapul vettem és fele annyiból jövünk ki repülővel. Annak ellenére, hogy félek repülni :-( . Lehet, hogy érdemes lenne utána nézni.Kati
mi is június 24-én megyünk Fantasiaval az Emberemmel kettesben :) Már nagyon várom. Autóval megyünk Pestről Genovába, 22-én indulunk, ott alszunk egyet, hogy biztos ne késsük le a hajót... :) Most olvasgatom a sok értékes hozzászólást, örök hálám a linkért az Utazási Irodánknak.
Éppen most foglaltam le a jegyemet decemberre az MSC Divinára... ( Spanyolország, Marokkó, Kanári szigetek stb... 12 napos) Volt már valaki ezen az útvonalon másik hajóval? Érdemes befizetni fakultatív programra? Voltam már a Splendidával szintén 12 napot de ott nem vettük igénybe mert mindenhova eljutottunk mi magunk is. De erről az útvonalról nem találok leírást. Tud valaki segíteni benne? Esetleg valaki tervezi a december 17-ei indulást Divinával? Elég kedvező ha ránéztek... :)) Én rögtön rajtuk keresztül foglaltam utazási iroda nélkül...
Amikor Olaszországban voltunk mindig automatából vásároltunk bankkártyás módszerrel vonatjegyet. Ha jól tudom Milánóból Genovába fél óránként van vonat.
Ez nagyon jól hangzik, nem szükséges lefoglalni vonatra előre jegyet ezek szerint ?.... mert ebben nem voltunk biztosak. Nagyon köszönöm, sokat segítettél.
Szia Júlia 007!
Mi hárman megyünk, és már nagyon várom az indulást, ez a harmadik utunk, de nem tudok vele betelni. nem inog a hajó, nem kell félni, de azért legyen gyógyszer nálad. mi átéltünk egy egész napos vihart, 130 kilóméterrel tombolt a szél, az azért nem semmi. nem is kötött ki aznap a hajó. nagy élmény volt. kocsival megyünk
15-én megyünk Wizzair-rel Milánó-Bergamó repülőtérre. 11.00-kor indul, és 12.35-kor van ott a tervek szerint. Onnan a legújjabb terveink szerint busszal jutunk be Milánó Central pályaudvarra 5 Euró/fő -ért. Majd vonattal folytatjuk utunkat Genovába: 11,75 Euro-ért. A vonatra jegyet automatából vásárolunk a pályaudvaron. Milánóba való bejutás kb. 1 órát vesz igénybe, onnan vonattal 1 óra 49 perc az út.
melyik városban száltok le a Wizzair-el? És onnan hogy juttok tovább Genovába? Milyen lehetősségek vannak. Mi eddig Rómában leszállással találtam járatot és onnan treiniatalia-val amelyre nem sikerült lefoglalni jegyet, mivel infó részét nem angolul hanem olasz szöveggel ad le. Ha adnál tanácsot, mivel csak ketten megyünk elég drága autóval. Köszönöm.
Igen, első utunk lesz. Láttam a felvételt a balesetről a youtubon. Remélem a mi utunkra ez nem lesz kihatással. Mostanában elég viharos, esős időszak van a déli vidékeken is. Néztem az időjárás előrejelzést és egész hónapban ilyen hol napos, hol esős, váltakozó időjárás lesz. Remélem a hajó nem fog nagyon inogni, kicsit tartok tőle. Egyébként a youtubon rengeteg felvétel van a hajókról. Mi állandóan nézegetjük. :-DDD Már nagyon várjuk! Ti hányan jöttök? Mi 6-an, gyerekekkel.
Bajba került egy luxushajó Mallorca kikötőjében -videóval
108-110 km/órás szélvihar tombolt a Baleár-szigetek térségében. A mallorcai kikötőben egy luxushajó beszálló lépcsője szakadt szét és okozott balesetet.
A viharos széllökések és a hatalmas hullámok elszakították a rögzítő kötelet, és elsodródott a parttól a 333 méteres MSC Fantasia Luxushajó Palma de Mallorca kikötőjében. A hajó rámpája, mely az utasok beszállásához, a tenger szintje felett kb. 15 méterrel volt rögzítve, összeomlott. Egy idős férfi a vízbe esett, a legénység három tagja habozás nélkül utána vetette magát, hogy kimentsék. Mindannyiukat kórházba kellett szállítani, az utas állapota súlyos, a fején sérült meg.
A kikötőt a hatóságok lezárták. A Baleár-szigetek térségében a legmagasabb fokozatú, vörös riasztás volt érvényben a szél miatt.
Az MSC Fantasia olasz tulajdonban lévő, 4000 utaselszállásolására és 1325 személyzettel dolgozó luxushajó, melyet a világ legszebb luxushajójaként jellemeztek. A baleset bekövetkezése után a rendezvényeket szüneteltetik..
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék, hogy MSC Divina útvonalán, Bari-Katakolon-Izmir-Istambul-Dubrovnik járt-e már valaki? Az érdekelne főleg, hogy mit érdemes az alábbi helyszíneken feltétlenül megnézni és mit kevésbé.
A Fantásia 06.24-ei vízreszállása egy újabb csapattal bővült! Mi Milánóban alszunk 1 éjszakát előtte és transferral megyünk a kikötőbe, Genovába. Az italkérdés központi téma volt nálunk is. Tudjatok róla, hogy lehet 26 Eurótért venni 14 l vízet, amit az Ala cart Étterem kivételével szinte mindenhol, a medencénél, bároknál kikérhető. A többit mi is a partraszállás alkalmával oldjuk meg. A 9-es decken leszünk ... A fakultatív kirándulásokat körbejártuk és elég egyértelmű a hozzászólások alapján is, hogy nem éri meg befizetni rájuk.
Mi is 16-án indulunk a Splendidaval. Jobb, elől (anyósülésen) van a mi kabinunk is, asszem a 11042. 8 éves srácunkkal utazunk. Üdv a legénység többi tagjának. Remélem,összefutunk!
Megnéztem itt: http://www.asmvenezia.it/accita/peoplemover.html - tehát: 3 perc a menetidő a gyalogos 20 perc helyett, 7 percenként jár, és 1 euro egy jegy. A vasútállomástól kb 3-5 perc gyalog (gurulós bőrönddel simán működik).
un. People Mover - ez egy vezető nélküli sínen futó jármű, ami a Piazzale Roma-ból megy a kikötőbe (Marittima, ez az első állomás), árra nem emlékszem, kb 1 euro, és automatán lehet megvenni a bejáratánál. Vasútállomásnál kijönni, balra fordulni, hídon átmenni, Piazzale Román keresztülvágni, People Mover feliratot keresni - kb 2-3 perc alatt van ott, és nagyon gyakran jár. Wikipedia, + http://www.apmvenezia.com/