Miénk Európa egyik legszigorúbb fegyvertartási törvénye. 90 után szinte mindenkitől elszedték a fegyverét, így szinte csak politikus juthat önvédelmi fegyverhez. Mit tehet a magyar, ha lőni akar?
"suttogó forradalmi felhívás" Ha választhatok, akkor énnekem inkább Robert Redfort suttogjon.
Baranyai bácsi a forradalhoz szükséges gázpisztoly helyett inkább tejre kéne spóroljon, ha netán bekövetkezik ez a farkasjuhászméretű áremelkedés. Most én is álljak át benzinre, mint Citromka?
Valóban rég volt idő egy kis kollektivizált terefere beszélgetésre, ukcve épp ideje volt, hogy visszafogottabb mederbe tereljék Béláék a munkát. Hisz máskor majd beleszakadnak!
Egy "vidám és modern tréfával ütöttem el a felvetését, miszerint jön még kutyára dér". LEhet, hogy Baranyai bácsi azért nem nevetett, mert nincs humorérzéke különösképpen a modern tréfák iránt.
Remélem, hogy Baranyai bácsi, mint tapasztalt gárdaszemély a megszorítások szempontjából saccperkábé 100 doboz tartós tejet is bespájzol a gázpisztoly mellé, pláne sőt ha suttogó forradalom is lesz.
A gázpisztolyra én is nemleges nemet mondok. Amúgy a március 15. most jól kitolt a munkásemberekkel mert ugye vasárnapra esik. Én majd jól kibiciklizek a Nagyerőre vagy egyéb természeti helyre, márha jó idő lesz. Esetleg megnézem a zászlófelhúzást a tévében.
A zsanai gáztűzre csak halványan emlékszem, mert koromhoz képest 4 éves voltam akkor. Mutatták a tv-ben a tűzoltó személyeket csillogó aztbeszt ruhában. Nekem nagyon tetszett és alufóliából csináltam magamnak tűzoltó ruhát.
én minden március 15-én az elkeseredettség hatása alá kerülök, de nem azért, mit a Baranyai bácsi, hanem mert én sem vagyok az a lövöldözős-forradalós fajta, ezért mindig elmenekülök a fővárosból a nyugodt vidékre.
ha véletlenül kapnék suttogó sms-t (de szerencsére nem olyan körökben mozgok), nemleges nemet mondanék.
de a Mester jól megtréfarépázta a Baranyai bácsit!
Na, kimegyek már biciglivel a Kósassúth Térre felvonúláskor biciglivel! És megnézem a lövöldöző embereket! Fényképezőt viszek! Ám remélem, nem tanál el egy gáz lövedék! Remélem, nem a legöregebb Gárda tag miatt hallhatunk meg!
Ma csak visszafogott munkavégzés volt, és végre volt alkalom egy kis kollektivizált tere-fere beszélgetésre. Főleg a postázában ücsörögtünk illetve Helgácska irodájába. Endre hozott egy kis házi sütésü édességet amit jutka készített. szinte piknik jelleggel ettük meg. Hazafelé Baranyai bácsi állított meg, aki március 15-én forradalmi személy szeretne lenni. Ugyanis sms-sen kering a suttogó forradalmi felhívás, és Baranyai bácsi nagyon szeretne benne résztvenni, de a felesége nem engedi. Ettől aztán az elkeseredettsége hatása alá került. Amúgy most gázpisztolyra gyűjt, mert az kell a forradalhoz és javasolta, hogy én is vegyek. Na hát én erre nemleges nemet mondtam, mert még az hiányzik, hogy felrobbanjon a zsebemben az a gázpisztoly. Egyszer Zsanán is kitört a gáz, és napokig locsolták mig elált a kitörési lángcsóva. A gáz nem játék. Meg én nem igazán vagyok egy lövöldözős fajta. Baranyai bácsi szerint Bokor Lajos lesz az elnök és akkora megszigoritások lesznek, hogy 1 liter tej 1000 forint lesz. Én egy vidám és modern tréfával ütöttem el a felvetését, miszerint jön még kutyára dér, és legfeljebb Citrom átáll a benzinre a tej helyett. de Baranyai bácsi nem ismerte a mondást, és nem nevetett. Persze azt gondolta, hogy én komolyan mondom, holott nem is.
Hűha, nem árt résen lenni! Persze Béla meg jó lenne, ha figyelne kicsinyég. Mert ez olyan szimpozáns kerek, mint a földglóbusz, és én izgulok, hogy ő nyerhesse! Lehet, hogy a kerekre kapunk egy naplt?