Keresés

Részletes keresés

bk_barát Creative Commons License 2022.01.27 -4 0 3490

Nem értem Damil minek bohóckodk tovább, őt átvágták, lépjen ki!

Na, már végre értem mit akar Pálinkás Gyurka, szép lassan fokozatosan visszakapni a régi életét... Róza biztosan felismeri már a kezéről is... Csak azt nem tudom, mivel akarja magához édesgetni az egész falut, mikor ő ugye köztudottan egy ukrán bűnöző, a hálózat legnagyobb ellensége... De a KA-ban minden lehetséges...

Mazsola0070 Creative Commons License 2022.01.27 0 0 3489

Igen, én is erre emlékeztem, és így volt is logika abban, hogy Keresztanyuék nevezték ki Janit vezérigazgatónak (bár inkább Szemerekinek kellett volna, de biztos Keresztanyu az ő döntését tolmácsolta).

Ezek után viszont ami azóta történik bányaügyben, annak semmi értelme nincs, de biztos a Nagyasszony valamiért így tartotta jónak (bár Mariannt és az anyját e nélkül is össze lehetett volna ugrasztani, mert úgy tűnik, most ebbe az irányba megy a sztori).

Előzmény: kyriee (3485)
Mazsola0070 Creative Commons License 2022.01.27 0 3 3488

És a kitüntetés elnevezése "Makkosszállás hős rendőreinek" volt (ha jól láttam), gondolom ezt a kitüntetést Sótonyi alapította. (Bár az nem volt teljesen világos, hogy milyen hatalmas hőstettet követtek el, mert Mikolát nem ők fogták el.)

És amit Imi és Zénó leműveltek, szerintem nekik inkább a "Makkosszállás kretén rendőreinek" kitüntetést kellett volna adományozni...:)

Előzmény: Tulipántoss (3483)
Ilhilla Creative Commons License 2022.01.26 -3 0 3487

Lehet, hogy Sótonyi nyomására (mert ő az "állam" :D) mire Marozsán felért Pestre, megváltoztatták a korábbi döntést! :D

Magdi60 Creative Commons License 2022.01.26 -3 5 3486

Biztos ezt is több író írja, a sorozatot nem nézik és nem érdekli őket a másik mit írt. Mint a BK-nál. Hámori Barbarát meg eddig sem érdekelte a többi sorozatban sem, hogy mi volt addig, amit ő kitalál az a jó és kész. Egyszerűen érthetetlen, hogy lehet ilyen következetlen tehetségtelen emberekkel mikor lehetne profikkal is ennyiért.

kyriee Creative Commons License 2022.01.26 -2 2 3485

Kikerestem azt a részt, amikor Marozsán a kőbányában találkozik Szemerekivel.

Marozsán: Polgármester úr, maga lesz a makkosszállási bánya vevője!

Szemereki: Miért pont én?

Marozsán: Mert jelenleg még maga a polgármester. Ha magára hagyományozzuk a bányát, az olyan mintha Makkosszállásnak adnánk. [...] A tegnapi napon feloldották a bányászat tilalmát. A mai napon pedig az új tulajdonos vissza is veszi a bányakitermelés jogát. Jelen esetben Makkosszállás.

Szemereki aláírja a szerződést, melyen a koncesszió szó is olvasható.

Marozsán: A mai naptól Makkosszállás önálló bányászati joggal rendelkezik.

A tegnapi részben: 

Krasznahorkai: A kitermelés joga és így a vezető választása a Belügyminisztériumnál maradt.

Ha Szemereki a bánya vevője, akkor ő a tulajdonos. Így a tulajdonos nevezi ki a bánya vezetőjét.

Már nem akarom szidni a sorozatot, az egész érthetetlen és követhetetlen... 

Előzmény: Mazsola0070 (3481)
Ilhilla Creative Commons License 2022.01.26 -2 0 3484

...és már azt sem mondták, hogy "a dolgozgató népet szolgálgatom"! :D

Előzmény: Tulipántoss (3483)
Tulipántoss Creative Commons License 2022.01.26 0 2 3483

Sótonyi ezredes tegnap úgy adta át  Tivadarnak és kollégáinak a kitüntetést, mintha sportolóknak adományozta volna??! Lógatva, nyakba akasztva?! :)  Jó hogy nem kaptak a "medáljuk" mellé jobbról is balról is egy-egy  puszit, mint a győzelmi emelvénynél szokás?! :))
Fegyveres testületnél a  kitüntetést "díszdobozban" adják át a parancs felolvasása után. ( Arról már nem is beszélve, hogy Pintér Márkot már előzőleg lefokozta Sótonyi! ( A lefokozásnak nyoma van Márk prespán dossziéjában!) Pintér Márk soronkívüli előléptetését Sótonyinak nagyon meg kellett indokolni a "Nagy Mufti előtt"  a szőnyeg szélén!!:)))

Szerencsére a KA-ban nincsen lehetetlen, mint ahogy logika sem!) 

bk_barát Creative Commons License 2022.01.26 -2 0 3482

Na, vegre Boni "megvilavosodott" de vajon meddig? Kb az első nehézségi, szóval Ildi boldogsága meg kicsit korai... Azért elkepzelem a puccos mennyegzon a kofak mit fognak sugdozni a fehér ruhában tündöklő kis menyasszony háta mogott...

A pappal szemben indokolt volt Mariann határozottság a, de ettől függetlenül nem tetszik az új stílusa, kielvezi, hogy ő már nem hazjasszony, és eszébe se jut, hogy lényegében áruló... Azt se értem Róza mama miért szervez be kémeket, azaanlobol úgy tűnik, Damilra vár e nemes feladat :D, mert nem beszél inkább a lányával?

Mazsola0070 Creative Commons License 2022.01.26 0 0 3481

Igen, a mese szerint a Belügyminisztériumnál és nem a Budapesti Rendőrfőkapitányságnál, így ez még mindig nem magyarázat arra, hogy egy rendőrtiszt milyen alapon nevezett ki egy bányavállalat élére bárkit is.

(Abba most bele sem megyek, hogy IRL a bányák felügyelete a Bányafelügyelethez tartozik, és nem a BM-hez.)

No meg arra sem magyarázat, hogy ha ez így van, ahogy most mondják, akkor előző nap Keresztanyu miért nevezte ki vezérigazgatónak Janit?

Egyébként szerintem a kopasz államtitkár a kitermelési jog önkormányzathoz kerüléséről beszélt, amikor kivitta a Polgit a márványbányába, de már nem tudom visszanézni. 

A bánya tulajdonjogát miért adta volna át az Állam ingyen Makkosszállásnak?

Előzmény: Ilhilla (3480)
Ilhilla Creative Commons License 2022.01.25 -4 0 3480

Mindenre fény derült:

- a bánya Makkosszállásé, de a kitermelés joga a belügyminisztériumnál maradt, így Sótonyi azt nevezett ki a bánya élére, akit ő akart (nevezetesen Mariannt).

- nyilván az ügyvéd által elkészített cégiratok még csak tervezetek voltak, hiszen beadták a kérelmet a kitermelésre, de nem ők kapták.

- Róza mamának gyanús Mariann, ezért megfigyelteti. A legjobban azonban ő figyelheti meg, ha Lajossal együtt hozzá költöznek.

Magdi60 Creative Commons License 2022.01.25 0 0 3479

Lajos nagyon jókat mond :-)))

Tulipántoss Creative Commons License 2022.01.25 0 2 3478

Gyorsan visszanéztem a tegnapi műsort, nehogy lemaradjak a az izgalmas dolgokról és ma ne tudjam követni a hallatlanul érdekes eseményeket! Most mosolygok! Vicc volt! :)

Ludmilla és Pityke jelenete annyira nagy hülyeség volt, hogy már szinte jó volt?! Azt hittem először, hogy kokettálnak egymással? De nem. Csak Ludmilla vetett szemet Pitykére. Szerencsétlen Pityke, nem vette a lapot, csak a segítő dámát látta.  Még a belépő Timi is szemet szúrt, hogy az anyja mit akar Pitykétől?! Ha Ludmilla rámászott volna, akkor sem vette volna a lapot, hogy "jótevője" mit akar?! 

Ezért nem kellett volna őt a legszembetűnőbb helyre beültetni a nagyeszű nagyságának. Azt hittem egy pillanatra, hogy Pityke az alig falatka terítő lelógó sarkával akarja majd álcázni magát, magával rántva az asztal tartalmát?! Még az is jobb lett volna, ha Pityke feláll és kisétál az ajtón,  Sótonyi előtt megáll, " kacag " egyet, amitől az ezredes egyébként is falra mászott mindig és jó napot. De ez túl  egyszerű lett volna. Így van miről beszélni  és Ludmilla is facéron kavarhat tovább a faluban.

Ahol bizisten mindenkinek van egy kis stickje. Sőt van akinek egy kicsivel több is! :)

Nem hiába jönnek majd a látomások, fikciózások?! :)

Tulipántoss Creative Commons License 2022.01.25 0 3 3477

Damil és a robotfejű,  mosolytalan főnökasszony jelenete elég furára sikeredett.  És Damil egyfolytában történő mormogása is! A dörmögő üzenetei  hangosabbak voltak, mint a szektások. Hihetetlennek tűnt, hogy senki sem hallotta, nem figyeltek rá?

És az is. hogy Damil ügyetlen, kirívó mozgása nem keltett gyanút? 

Néha úgy tűnt, mintha a "Táltos"  észrevette volna Damil vergődését, dünnyögő nyűglődését.

És most jöhet a kőzáport, de  a töketlen főnökasszony noszogatását valamint Damil szerencsétlenkedését végig röhögtem. Érdekes,  hogy erre a szerepre sem a legalmasabb embert választották, hanem a faék egyszerű Damilt?!

(És igen, találhattak volna modernebb lehallgatási módszert is, de akkor nem lett volna amin szerencsétlenkednek.:)

Ilhilla Creative Commons License 2022.01.25 -2 0 3476

Nem lett volna jobb, mert még valóban elvette volna Ludmillát Sótonyi! :D

Előzmény: bk_barát (3474)
Apádfüle Creative Commons License 2022.01.25 -1 0 3475

Pontosan.

Előzmény: bk_barát (3474)
bk_barát Creative Commons License 2022.01.25 0 1 3474

Ennél már az is jobb lett volna, ha Pityke nem bujkál, hanem bogombolja az ingét, és marad a kanapén, mosolyogva üdvözli az ezredest, hogy "volt egy kis megbeszélni való, Ludmillocska aranyos dáma... de már Pityke megyek is.. " Sótonyi meg max. morog, hogy "mit keresett itt már megint ez az idióta?"

Előzmény: Apádfüle (3471)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.25 0 0 3473

Ha a mindenki elől bujkáló, sztárügyvéd elől is remekül elrejtőzködő, budapesti menő japán éttermes törzsvendég Pálinkás Gyuri volt annyira nagymenő, hogy volt külön hangfelvétele a szektás beszédről + olyan naprakész fotói voltak a szektás jelmezről + Miráról (mintha szabadulása napján Mikola lőtte volna a képet), igazán lehettek volna akkora menők az Evelin féle titkosügynökök, hogy bepoloskázzák a szektás épületet legalább, ha nem kamera.

Apádfüle Creative Commons License 2022.01.25 -1 1 3472

Damil is feltűnően viselkedett, de a fafejű, faarcú "főnökasszonya" se normális. Üvöltözik, hogy folyamatosan jelentést kér. Csoda, hogy senkinek sem tűnt fel, hogy Damil egyfolytában mormog. Szerencsétlen fószer, ehhez képest még nem is viselkedett olyan feltűnően.

Előzmény: bk_barát (3468)
Apádfüle Creative Commons License 2022.01.25 -1 0 3471

Én sem értettem, miért kellett szerencsétlen hülye Pitykét az asztal alá gyömöszölni, ahol még egy lelógó terítő sem takarta. Egyszerűbb lett volna behúzni egy másik helyiségbe, nyílik onnan több is. Nem hiszem, hogy Sótonyi körbejárja a házat, maximum a fürdőszoba érdekli.

Ludmilla biztosan nem szerelemből akart férjhez menni, de tudja jól, hogy Sótonyi keze mindenhová elér. Praktikus egy ilyen férj.

bk_barát Creative Commons License 2022.01.25 -1 0 3470

Lanával kapcsolaban mindent eltaláltam... :D De úgy látszik, annyi tisztesség volt benne, hogy személyesen adta át a babát..

Ilhilla Creative Commons License 2022.01.25 -2 0 3469

Jól láttad.

Előzmény: Mazsola0070 (3467)
bk_barát Creative Commons License 2022.01.25 -1 1 3468

Pityke sose volt normlis... Ludmilla jól elbujtatta, ezzel az erővel a szoba közepére is állhatott volna, nem volt ott egy szekrény, függöny vagy vmi.. Nekem  az fura, hogy az ezredes hagyta csak úgy kisétálni, azt hittem min. keresztül lövi.. Azt se értem Ludmilla mért volt annyira oda, nem szereti Sótonyit, így legalább nem kell hozzámennie...

A Mikolás rész egész izgalmas vot, de azért remélem, itt még nincs vége.. Tetszett, ahogy a saját bilincsét átcsempészte a két mafla járőrre.. Az a tag biztos Szkander, olvastam is, hogy visszatér. Vakszeg átvágta Anyut, valójáben Mikolának dolgozott..

Damil olyan feltűnően viselkedett a szeánszon, hogy rég kiszúrták volna...

Előzmény: Mazsola0070 (3467)
Mazsola0070 Creative Commons License 2022.01.25 0 1 3467

Most ez komoly, hogy Pityke egy 60+-os nénivel akarja féltékennyé tenni Vikucsit?

Jó, Hernádi a korához képest baromi jól néz ki, de a Ludmilla karakternek is kell legalább 60-65-nek lennie, hiszen már felnőtt unokája van, sőt ha Zozó is olyan ügyes Laurával, mint a pap Ildivel, akár már dédnagymama is lehetne. 

Ez a Damil a szektában szál meg egy baromság, és unalmas is.

Azt jól láttam, hogy amikor Márkék mentek a szoborral Mikolához, az egyik bandatag Szkander volt?

(Amelyik bujkált és mondta a másiknak, hogy őt nem szabad meglátnia a makkosszállásiaknak.)

Ezek szerint visszatért az idegenlégióból? De miért nem ment haza?

Az előzetes szerint holnap érdekes dolgok fognak történni, már a Polgi is mondja Keresztanyunak, lehet, hogy Mariannt Sótonyiék beszervezék (ő persze nem hiszi), a papnak meg úgy tűnik jelenése volt és mégis megkéri Ildi kezét (bár azt mintha már az előző évadban is megtette volna a templomban). 

Magdi60 Creative Commons License 2022.01.24 0 0 3466

Egy barátja hozza Olaszországból azt mondta Jóskának.

Előzmény: Noirette (3464)
Noirette Creative Commons License 2022.01.24 0 0 3465

Bocsánat, újra elolvasva a hozzászólást, benne volt a válasz, visszaszívom a kérdést. ;) Amúgy létezik vörös márványból készült sírkő, de azt a színvilágot, amilyenek a piacon árult sírkövek voltak, nem igazán tartom temetőbe illőnek. Inkább épületekhez tudnám elképzelni. 

Előzmény: Noirette (3464)
Noirette Creative Commons License 2022.01.24 0 0 3464

Arról már volt szó, hogy Zarathusztra honnan szerzi a vörös márvànyt, ha Róza mamáék csak most szerezték meg a bányászati  jogot? Talán Ukrajnából, a másik bânyából? Tényleg kusza ez a márvány-téma...

(Az is érdekes, hogy egy kőfaragónak egy perzsa vallásalapító nevét adják, még ha ragadványnév is. Akkor inkább őt kellett volna szektavezérnek megtenni, legalább lett volna rá ok, hogy így hívják.)

Előzmény: Mazsola0070 (3458)
Noirette Creative Commons License 2022.01.24 -1 1 3463

Timike csak addig fontos Ludmillának, amíg irányíthatja (illetve inkább csicskáztathatja), vagy amíg az ő ambícióihoz asszisztál. Néha sajnálom Timike karakterét, nem lehet neki könnyű egy ilyen "terroranyuval" a háta mögött, de ő a ludas Jóskával együtt, már rég ki kellett volna paterolni Ludmillát a házból, a mentália egészség megőrzése érdekében. :) De valami miatt ott tartják a készítők Bárányéknál, gondolom viccesnek találják, pedig Hernádi Judit fárasztóan túljátssza.

Előzmény: Mlle. Grenelle (3462)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2022.01.23 -2 1 3462

Körülbelül úgy volt vele, hogy Jóska elment, innentől kezdve minden - elsősorban - az övé.

A lánya mellette egy kis senki.

Előzmény: Mazsola0070 (3461)
Mazsola0070 Creative Commons License 2022.01.23 0 0 3461

Igen, erre emlékszem, de szerintem arról szó sem volt, hogy ennek fejében Ludmilláé lehet a fogadó.

Még Timike-Gertrúd is teljesen meg volt döbbenve, amikor megtudta, hogy az anyja egyszerűen elfoglalta Jóska Kolbászdáját.

Ne meg az is érdekes, hogy a tulajdonosok tudta nélkül bejelentkezett Timikéék házába, hogy indulhasson a polgármester választáson, ennyi erővel Krisztina is bejelentkezhetett volna például Mariannékhoz.  

Előzmény: bk_barát (3460)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!