“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
Ha leszaladtál volna ide vidékre , jó kis tejfölös karalábé levesből , meg fincsi sült oldalasból (tetején hasáb burgonyával) válogathattál volna . Hülyére ettem magam ... imádom a főztömet , akármilyen nagyképűen is hangzik .:-)
Semmi bajom velük . Ezer éve , mikor még a Práter utcában éltünk , már kínai szomszédom volt . Jókat köszöngettünk egymásnak . Anyu éjjel-nappal mosolygott , aput a sok év alatt tán' egyszer láttam .
Négerekkel pláne hogy lenne bajom , mikor a vejem fekete ?! Beszélgetni ugyan nem tudunk , de azt nagyon aranyosan tudja mondani , hogy : szia mama ! Soha nem mulasztja el , hogy a telefonba is belekiabálja .
Ugyan nem én mínuszoltalak (sose , senkit) papus , de példának okáért kérdeznék valamit :
Mi a bánatos lófauszért kellenek nekünk aksigyártó kínai üzemek , amikor oda direkt kicikínaikat hoznak melózni , ráadásul nem is megy jól a piac , a tetejében meg nem győznek tiltakozni a környezetükben élők a mérgezett levegő , meg a kiszivárgott talajmérgezések ellen ? Felhasznált áramról/vízről szó se essék ! Rémhírterjesztők szerint még támogatást is kaptak a félistentől . Szóval mi hasznunk belőlük ?
A sok szép eurós hitelből mennyi kamatot fognak elengedni ? Egy centet sem . Mi már nem , de az unokáink még megérhetik , hogy ha Putyin nem is jön új Szovjetúniót csinálni , kínai gyarmat még lehetünk ...
Minyuszolsz te hülye ló, minyuszolsz? Inkább tanulmányozd ennek a szakállas baromnak a kívánságát olyan szempontból hogy egyre kevesebb születésszám egyre több üres helyet teremt az idegen kultúrájú bevándorlók számára.
Próbáld meg ezt a bevándorlással kapcsolatos összesítőt elolvasni és megérteni, azután eldönteni hogy Európa urainak hány lófausz is köll a seggébe.
Már hogyne lehetne az ok.ru-ra belépni, pont az benne a jó, hogy van jó néhány orosz portál, ahová kell a vk-s reg (volt egy nekem, de egy orosz hacker 2017-ben feltörte), de ide nem kell
anélkül is simán elindítható a film, rákeresel a browserben, elindítod és voilá!
és igen, rengeteg film fenn van, magyarok, nemzetköziek, amerikaiak
amiket a youtube-ról vagy dailymotion-ról, videáról esetleg már régesrég töröltek vagy csak borzalmas minőségben vannak fenn
Van egy ruszki filmes oldal, a "m.ok.ru". Cirillbetűs és regisztrálás nélkül nem lehet belépni, de én találtam kiskaput.
Azt is megtaláltam hogyan lehet keresőbe beírni és célirányosan magyarul beszélő filmeket keresni. Itt a címkivágás már nem műxik, a keresőbe kell beírni amit akarsz a "MAGYAR:FILMEK" fölött lévő keresőablakba.
Például "romantikus magyarul", "vígjáték magyarul", "karácsony magyarul".
Vétett egy nagy hibát, feketézte Kamalát. Úgy látszik, hogy visszajöttek a felmérések, és a szavazótáborban sem tartották elfogadhatónak, most terelnie kell.