Ha ez a fontos és konkrté eset kibeszéltetett, talán lenne valaki, aki az én furcsa, abszurdnak hitt felismerésemhez is okadatolóan, értően hozzászól? Kösz.
Intézete válogatja hogy a centrális kanult hol teszik be. Némelyik sebész/anesztes szereti ha előzo nap már a betegbe van.( Annak is lehet szövődménye, bár egy tapasztalt orvosnál, minimális főleg ha nyakba( v. jugularisba) rakják.
Amúgy a riport alapján amit mondott a beteg ennyi történt: reggel felébresztette egy nover, lemosdattak betadinnal, 9 felé kapott valami " lottyot" amitől aludt délig. Akkor szóltak neki hogy kereste már az orvos hogy elmarad a műtét.
Saját tapasztalat arra emlékszel mikor betolnak a műtőben, mert azt beteghordo végzi.
Az elmondásaba nem került bele, hogy kapott volna bármilyen " csövet" bárhová, illetve az sem hogy betoltak volna bárhová.
Én egy szívsebészetet ismerek ( nem GOKI, hanem vidéki) ott az anesztes a már az altatott betegbe rakta az a centrális kanult ( csöveket)
Annyi kiegészítés, hogy műtője válogatja. Ahol én jártam, ott a "műtőasztal" levehető az állványról. Egy műtőhöz több is van, a műtét tipusától függően.
Ezek az átfektetőben vannak és a beteg ott kerül rá. Egy segédkocsival viszik be a műtőbe és átteszik az állványra.
Vannak sebészek akik belemennek abba hogy altatásba helyezzék be a katétert vannak akik nem. Ha nem, azt az osztályon helyezik fel. Branül már alapból van az osztályon a betegbe, mert a folyadékpótlást el kell kezdeni órákkal korábban.
Jön a betegszállító, feltolja a beteget az osztályos ággyal az előkészítőbe ahol egy kis beretválás lesz. Ott áthelyeznek egy steril ágyra, amivel betolnak a steril műtőbe, ahol szintén áthelyeznek a műtőasztalra(amit nem tologatnak:-))
Ott szíjazás, nyugtató, műszerek beiktatása és kb 10 perc múlva a beteg szája elé helyezik a maszkot és mély levegőt kell venni. Aztán adásszünet. Aztán légcsőbe vezetnek egy flexibilis csövet amin keresztül az altatógáz és oxigén menni fog.
Műtét után ébresztés következik, miután a műtőasztalról levették a beteget egy gurulós ágyra. Egy pillanatra felébred a beteg, ami elég is hogy a mély altatásból felébredjen. A beteg állapotától függően vagy vissza az osztályra, vagy intenzívre viszik.
Remélem mindenkinek kedvet csináltam a kalandhoz:-)))))))
"Aki nem tudja, hogy megy egy mütéti előkészítés az azt fogja irni hogy a mütőasztalról szedték le. "
Csak, hogy tudd:
Kásler nagyhírű intézetében a műtéti előkészítés - egy külön szobában - már a valódi műtőasztalon történik. Ott fásliznak dugdosnak a betegbe mindenféle branülöket, csöveket, letakarják, ahol kell, szabaddá teszik, ahol azt kell, borotválnak, kábítanak, fertőtlenítenek, leszíjaznak, közben a műtőt az előző beteg után fertőtlenítik.
Amikor meg már szabad a pálya betolják az asztalt a lámpa alá, ahol már várja a beöltözött csapat.
Kb így néz ki:
(azok ott lenn az asztalon a kerekek, amin gurulni tud a műtőasztal.
Természetesen az előzőleg műtöttet meg egy másik szobában ébresztgetik és rakják rendbe a műtőasztalt.
Szóval nem hazudik, hogy a műtőasztalról szedték le.
Lehet, h. teljesen naiv+outsider vagyok, de meglepődve látom, hogy a Nemzeti Kulturális Alap elnöke is maga Prof. dr. Káschler. (Aszittem, h. ez egy önálló fő-alintézményszerűség...)
Aki nem tudja, hogy megy egy mütéti előkészítés az azt fogja irni hogy a mütőasztalról szedték le.
Mert ugye ez jobban hangzik, azt nem értem miért kell olyat le irni, ami alapveetően nem igaz?
A "független" mediatol elvárható lenne a hiteles ujságiras, vagyis annyi igaz hogy elmaradt a mütét és a beteget a szobájában előkészítették a mütétre.
Féligazságokkal csak a hitelesség veszik el, főleg ha maga a cím nem igaz.
Pofátlanul hazudsz a balliba szennylapjaiddal együtt!
A beteg nő a kórteremben lett előkészítve operációra a szokásos módon, de nem is került a műtő közelébe! Ilyen bármikor, bármilyen okból előfordulhat. Nem lett volna életmentő műtét (ma is él és vár egy időpontra, amikor majd megműtik egy másik kórházban! Kb. megint egy Székely-féle magán páciens akinek nincsenek rendben a papírjai a GOKI-ban).
Miért, nem jó a diagnózis rólatok? Ezt műveltétek Matolcsyval, majd Hoffmannal, Palkoviccsal s most Káslerrel (az állandó Orbán/Kövér/Fidesz gyalázások mellett). Mit műveltetek anno Aranyoskátok védelmében s Lévai Anikó támadásában, emlékszel még? Össztűz az ellenségre-jelszóval!
Tudod, disznópásztorok gyöngye, nem az én elbűvölő személyem jelen topik tárgya, hanem a hülye polihisztérika Kásler Miklósé.
Akinek nagy valószínűséggel köszönhető, hogy a műtőasztalról szedtek le egy, már előkészített beteget, mert sürgősen és azonnal, operáció előtt egy perccel kellett kirúgni Székely doktor urat.
Ennek örülj, ennek tapsolj, és emiatt ünnepeld azt a vén barmot.
Nem mondom, hogy szégyelld magad - nem vagy te képes arra, ahhoz kéne némi erkölcs, tisztesség és lelkiismeret.
Te meg dühöngj még végig pár 4 éves 2/3-os Fidesz kormányzást , mig frusztráltságodban bele nem bolondulsz teljesen a hiába való vágyakozásnak, a kedvenceid visszatértének, a régi szép időknek az Építész Klubbeli találkozásoknak, a Kékszakállúnak...
Már kiderült. Hogy hülye polihisztérikák miket vinnyognak, az a lőtéri kutyát nem érdekli. Az egészben csak az a dühítő, hogy minimum három talicskányi pénzt odaöntenek egy csomó havernak a semmire, lásd Szász Jenőt és az ő Nemzetstratégiai Intézetét.
De aki szolga, mint te, az örül neki. Hát nyaldosd a talpukat szépen.