Keresés

Részletes keresés

Pacemaker Creative Commons License 2018.10.25 0 0 1934

2.  hivatkozásban azt hiszem van róla szó.

Előzmény: Paater Altenburg (1933)
Paater Altenburg Creative Commons License 2018.10.25 0 0 1933

Megköszönném a felvilágosítást.

Előzmény: Pacemaker (1930)
Pacemaker Creative Commons License 2018.10.25 0 0 1932
Pacemaker Creative Commons License 2018.10.25 0 1 1931
Pacemaker Creative Commons License 2018.10.25 0 0 1930

Ha kizáró akkor Andris úgyis belinkeli. 

Pacemaker Creative Commons License 2018.10.25 0 0 1929

Utana kell nézni kizárjak- e egymást a betöltött pozíciók. Ez jogi kérdés. Úgy látszik fejből nem tudja senki, utána nézni meg időigényes.

Előzmény: Paater Altenburg (1928)
Paater Altenburg Creative Commons License 2018.10.25 0 0 1928

Ha ez a fontos és konkrté eset kibeszéltetett, talán lenne valaki, aki az én furcsa, abszurdnak hitt felismerésemhez is okadatolóan, értően hozzászól? Kösz.

Előzmény: Paater Altenburg (1922)
Pacemaker Creative Commons License 2018.10.25 0 0 1927

Intézete válogatja hogy a centrális kanult hol teszik be. Némelyik sebész/anesztes szereti ha előzo nap már a betegbe van.( Annak is lehet szövődménye, bár egy tapasztalt orvosnál, minimális főleg ha nyakba( v.  jugularisba)  rakják. 

Amúgy a riport alapján amit mondott a beteg ennyi történt: reggel felébresztette egy nover, lemosdattak betadinnal, 9 felé kapott valami " lottyot" amitől aludt délig. Akkor szóltak neki hogy kereste már az orvos hogy elmarad a műtét.

Saját tapasztalat  arra emlékszel mikor betolnak a műtőben, mert azt beteghordo végzi.

Az elmondásaba nem került bele, hogy kapott volna bármilyen " csövet" bárhová, illetve az sem hogy betoltak volna bárhová.

Én egy szívsebészetet ismerek ( nem GOKI, hanem vidéki)  ott az anesztes  a  már az altatott  betegbe rakta az a centrális kanult ( csöveket) 

Előzmény: Háténimmárkitválasszak? (1924)
Troll Lee Creative Commons License 2018.10.25 -1 0 1926

Annyi kiegészítés, hogy műtője válogatja. Ahol én jártam, ott a "műtőasztal" levehető az állványról. Egy műtőhöz több is van, a műtét tipusától függően.

Ezek az átfektetőben vannak és a beteg ott kerül rá. Egy segédkocsival viszik be a műtőbe és átteszik az állványra.

(traumatológia-ortopédia).

Előzmény: dep. (1925)
dep. Creative Commons License 2018.10.24 0 1 1925

Vannak sebészek akik belemennek abba hogy altatásba helyezzék be a katétert vannak akik nem. Ha nem, azt az osztályon helyezik fel. Branül már alapból van az osztályon a betegbe, mert a folyadékpótlást el kell kezdeni órákkal korábban.

Jön a betegszállító, feltolja a beteget az osztályos ággyal az előkészítőbe ahol egy kis beretválás lesz. Ott áthelyeznek egy steril ágyra, amivel betolnak a steril műtőbe, ahol szintén áthelyeznek a műtőasztalra(amit nem tologatnak:-))

Ott szíjazás, nyugtató, műszerek beiktatása és kb 10 perc múlva a beteg szája elé helyezik a maszkot és mély levegőt kell venni. Aztán adásszünet. Aztán légcsőbe vezetnek egy flexibilis csövet amin keresztül az altatógáz és oxigén menni fog.

Műtét után ébresztés következik, miután a műtőasztalról levették a beteget egy gurulós ágyra. Egy pillanatra felébred a beteg, ami elég is hogy a mély altatásból felébredjen. A beteg állapotától függően vagy vissza az osztályra, vagy intenzívre viszik.

Remélem mindenkinek kedvet csináltam a kalandhoz:-)))))))

Előzmény: Háténimmárkitválasszak? (1924)
Háténimmárkitválasszak? Creative Commons License 2018.10.24 -1 0 1924

"Aki nem tudja, hogy megy egy mütéti előkészítés az azt fogja irni hogy a mütőasztalról szedték le. "

Csak, hogy tudd:

Kásler nagyhírű intézetében a műtéti előkészítés - egy külön szobában - már a valódi műtőasztalon történik. Ott fásliznak dugdosnak a betegbe mindenféle branülöket, csöveket, letakarják, ahol kell, szabaddá teszik, ahol azt kell, borotválnak, kábítanak, fertőtlenítenek, leszíjaznak, közben a műtőt az előző beteg után fertőtlenítik.

Amikor meg már szabad a pálya betolják az asztalt a lámpa alá, ahol már várja a beöltözött csapat.

Kb így néz ki:

(azok ott lenn az asztalon a kerekek, amin gurulni tud a műtőasztal.

Természetesen az előzőleg műtöttet meg egy másik szobában ébresztgetik és rakják rendbe a műtőasztalt.

Szóval nem hazudik, hogy a műtőasztalról szedték le.

Előzmény: Pacemaker (1918)
Paater Altenburg Creative Commons License 2018.10.24 0 0 1923

?!

Paater Altenburg Creative Commons License 2018.10.24 -1 0 1922

Lehet, h. teljesen naiv+outsider vagyok, de meglepődve látom, hogy a Nemzeti Kulturális Alap elnöke is maga Prof. dr. Káschler. (Aszittem, h. ez egy önálló fő-alintézményszerűség...)

http://www.nka.hu/rolunk/nka

Vevegyő Creative Commons License 2018.10.23 0 0 1921

Ezek szerint az a krumpli okosabb nálad. Mindjárt gondoltam.

:)))

Előzmény: Régikarak (1917)
Régikarak Creative Commons License 2018.10.23 0 0 1920

Neked? Téged is felesleges, kutyából nem lesz szalonna....

Előzmény: fidelio-Pyrandus (1919)
fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2018.10.23 -1 0 1919

Mondtam, írtam már: Káschler. (Nekem ne magyarosítsanak!)

Előzmény: Régikarak (1911)
Pacemaker Creative Commons License 2018.10.23 0 1 1918

Aki nem tudja, hogy megy egy mütéti előkészítés az azt fogja irni hogy a mütőasztalról szedték le. 

Mert ugye ez jobban hangzik, azt nem értem miért kell olyat le irni,  ami alapveetően nem igaz? 

A "független" mediatol elvárható lenne a hiteles ujságiras, vagyis annyi igaz hogy elmaradt a mütét és a beteget a szobájában előkészítették a mütétre. 

Féligazságokkal csak a hitelesség veszik el, főleg ha maga a cím nem igaz.

Előzmény: Vevegyő (1916)
Régikarak Creative Commons License 2018.10.23 0 1 1917

Pofátlanul hazudsz a balliba szennylapjaiddal együtt! 

A beteg nő a kórteremben lett előkészítve operációra a szokásos módon, de nem is került a műtő közelébe! Ilyen bármikor, bármilyen okból előfordulhat. Nem lett volna  életmentő műtét (ma is él és vár egy időpontra, amikor majd megműtik egy másik kórházban! Kb. megint egy Székely-féle magán páciens akinek nincsenek rendben a papírjai a GOKI-ban).  

Előzmény: Vevegyő (1916)
Vevegyő Creative Commons License 2018.10.23 -1 0 1916

Fogj egy darab krumplit, rakd elé ezt a hsz-t és kérd meg szépen, hogy olvassa föl neked lassan és tagoltan:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=149373059&t=9237720

Ő minden bizonnyal meg fogja érteni, miről szól. Ő igen.

Előzmény: Régikarak (1913)
Régikarak Creative Commons License 2018.10.22 0 0 1915

Kölcsönös!

Előzmény: fidelio-Pyrandus (1914)
fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2018.10.22 -1 0 1914

Ki is vagy te, veterán nick? Ja.... nem igazán érdekel.

Előzmény: Régikarak (1913)
Régikarak Creative Commons License 2018.10.22 -1 0 1913

Miért, nem jó a diagnózis rólatok? Ezt műveltétek Matolcsyval, majd Hoffmannal, Palkoviccsal s most Káslerrel (az állandó Orbán/Kövér/Fidesz gyalázások mellett). Mit műveltetek anno Aranyoskátok védelmében s Lévai Anikó támadásában, emlékszel még? Össztűz az ellenségre-jelszóval! 

Előzmény: Vevegyő (1912)
Vevegyő Creative Commons License 2018.10.22 -1 0 1912

Te tényleg ennyire debil vagy?

Te tényleg ennyire debil vagy.

Előzmény: Régikarak (1911)
Régikarak Creative Commons License 2018.10.22 -1 1 1911

A doki, aki sokszorosan kiérdemelte a kirúgását.... Marhául féltek Káslertől, csak meg ne üssön a guta miatta....

Előzmény: Vevegyő (1910)
Vevegyő Creative Commons License 2018.10.22 -1 0 1910

Tudod, disznópásztorok gyöngye, nem az én elbűvölő személyem jelen topik tárgya, hanem a hülye polihisztérika Kásler Miklósé.

Akinek nagy valószínűséggel köszönhető, hogy a műtőasztalról szedtek le egy, már előkészített beteget, mert sürgősen és azonnal, operáció előtt egy perccel kellett kirúgni Székely doktor urat.

Ennek örülj, ennek tapsolj, és emiatt ünnepeld azt a vén barmot.

Nem mondom, hogy szégyelld magad - nem vagy te képes arra, ahhoz kéne némi erkölcs, tisztesség és lelkiismeret.

Előzmény: Régikarak (1909)
Régikarak Creative Commons License 2018.10.22 0 1 1909

Ja, s irigykedsz, hogy már nincs kinek nyald a...talpát, mint 2010-ig tetted? Persze, röhingcsélsz te is kínodban, mint a társaid...

Előzmény: Vevegyő (1908)
Vevegyő Creative Commons License 2018.10.22 -1 0 1908

Miért dühöngenék? Nem szoktam. Röhögni szoktam a szolgákon, akik lelkesen nyalják az urak kényesebb hajlatait és tapsolnak a lopásnak.

Előzmény: Régikarak (1907)
Régikarak Creative Commons License 2018.10.22 0 1 1907

Te meg dühöngj még végig pár 4 éves 2/3-os Fidesz kormányzást , mig frusztráltságodban  bele nem bolondulsz teljesen a hiába való vágyakozásnak, a kedvenceid visszatértének, a régi szép időknek az Építész Klubbeli találkozásoknak, a Kékszakállúnak...

Előzmény: Vevegyő (1906)
Vevegyő Creative Commons License 2018.10.22 0 0 1906

Már kiderült. Hogy hülye polihisztérikák miket vinnyognak, az a lőtéri kutyát nem érdekli. Az egészben csak az a dühítő, hogy minimum három talicskányi pénzt odaöntenek egy csomó havernak a semmire, lásd Szász Jenőt és az ő Nemzetstratégiai Intézetét.

De aki szolga, mint te, az örül neki. Hát nyaldosd a talpukat szépen.

Előzmény: Régikarak (1904)
Régikarak Creative Commons License 2018.10.22 0 0 1905

Utánad üdítő társaság lesznek! Kinézésben és ész dolgában is!

Előzmény: Vevegyő (1903)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!