Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Hisztiztem hogy hangos a BLM ventilátora. Hétvégén megoldottam, ha más is hasonló "gondokkal szenved" egy ötlet:
12V-os zénerdiódán kersztül kapja a 24v-os venti a tápot, így lecsökkent a fesz-fordulat-hangja az eredeti töredékére, de a gázszelepről működő relé rövidre zárja a zénert, így max fordulattal megy a hűtés amikor hegesztés van.
0,4A a ventilátor, emiatt kellett a hűtés a zénerre, pedig vmi orosz békebeli nagyobb darab
Gépajánlás 3 fázisút keres és mmat. Más is tudja hogy egy mig gép lenne a jó. Viszont az ember meg valószínű pálcázott egész életében. Nekem is volt ilyen ismerősöm.
Gondolkodjá mert feketézéshez nem ilyet vesz az ember. Ahoz olyan csillivilit mint a tied.
Ez bekerül a műhelybe ahol a gépeket, eszközöket értsd eke javítják.
Én is ismerős SZINDRÓMÁVAL irnék,ha fekete munkás lennék...... Hidd el,itt kajtat az apek,meg a politikus,egytől egyig,és keresik a jó szakembereket........ Sajnos kihaló félben van mind.......!
Egyébként néhány kattintás,és tudnak rólad,rólam bármit,mindent amit akarnak...........
Az én múltam is kufircolták,én kivánok nekik 8db gerincsérget,és kb 20év munkaviszonyt,és nyomort,igazi nyomort az életükbe...........! Ha 41évet ig, élnek,megtudnak mosojgösan fájdalmat viselniiiiiiiiiii.......!
Igaz,burkoltan,de mma,vagyis elektródás gépet is tanácsoltam.......
Üzenem a barátodnak,hogy 20mm- es anyagot lehet 2.5mm- es dlektródával is hegeszteni,nem muszáj 5mm- essel neki esni. Amit irtam,a 3.2- essel mindent lehet,mig fogyóssal meg kombájnok vékony anyagait........
Hogy Ifya is élvezkedjen,igen,a corgon a jobb védőgáz.......
A milliós gépekről.......
Akinek jonder gépe van,a milliós hegesztőgép csak a kisebbik ár kategória...........
Ismerősnek kell, szerintem előtte egy ősöreg trafós gépe lehetett, ami tényleg birta az 5-öst is, és most megment. Azt mondta olyat keressek ami 3 fázis, bírja az 5-öst és nem 1 millió, mert ő kb. annyiért látott gépeket:D
John Deere, Fendt nagy traktorok, kombájnok, szóval van ott jó pár centis vastagság is.
Nekem a 2800- as van,bőven elég,jó én beérem a 3.2- essel,ez hegeszt mindent is. Jó,csak 3x16A van,de bővel sok......
Megértelek,ha 5- ös dróttal akarnál hegeszteni,ide szerintem már kellhet a 3x32A is.
Ajánlottam volna a mig fogyóst,mert ez a tekhnika keveseb munkaidőt igényel. Az iweldnek vannak nagy gépei,én szeretem a márkát,nem dicsérni volt szándékom,mondjuk tudni kell beállitani.........3 méretűt használok.
A fogyós gépek produkálják a porbelest,mma is pipec,tömör is jó,dp móddal az alu is szóbajöhet.
Az ára érdekes,mert a 2800- as drágáb a 300A ostól.......
Na, erről a Procraftról én lebeszélnélek! Nem csak a márka ismeretlensége miatt, de a megtévesztő megnevezés ( rwi 400 ) miatt is. Ez ugyanis egy sima, egyfázisú, max. 200A-t tudó hobbigép. Az meg kevés lesz mind az 5-ös pálcához, mind pedig a traktorhegesztéshez.
Bmrenault kartács Jasic ARC 400-asa viszont tényleg lehet alternatívája az IWeld-nek.
Sziasztok, tudtok ajánlani 3 fázisú gépet, ami bírja az 5-ös elektródát is?
Kb. csak ennyi a fontos. Mezőgazdasági cégnél kéne, szóval saját traktorok, pótkocsik hegesztése, nem a szépség a cél, hanem a hatékonyság, erő, és jó árba legyen. Computer is minimális lehet benne, idősebb ember kezeli, csak elektródás hegesztés lesz.
Az megvolt. Csak itt-ott salakzárvány, ect és lusta voltam újra szorítózni az egészet. Egy-két pötty, az semmiség. Gondoltam én, énkirályi fenségem. Hát nem az - elhúzza.
"Felizzáskor kiégnek az ötvözők..."
Ez viszont részben tévedés. Többnyire csak módosul az alapanyag szerkezete ott, ahol hőhatás éri. Ausztenit, martenzit, ferrites meg tökömtudja mi van még. Legalábbis a tananyagban ez vala...
Nem tudom. Szvsz. amit elbasz az ember az elbaszott hegesztésutánzattal, az már elbaszva is marad. Anyagszerkezeti változások. Utána már csak megpróbálhatja menteni az ember a menthetőt - több||kevesebb sikerrel. Felizzik, kihűl, megint felizzik, meg megint és megint. Nem (vagy nehezen) visszafordítható folyamat.
Két méteres szál, a közepénél összetoldva. Oda kell b*szni valamihez hogy egyenesedjen. Ha nem törik el, akkor tűrhető a hegesztés. :) Minden másra ott a flex... Amúgy amatőr vagyok, mert nincs itthon spani. De a láncoson már erősen gondolkodom. :)
Hú vazze... Megvan, hogy miért tört el minálunk felé a varrat mellett ~fél centivel a zanyag.
Kezdetben vala az, hogy kevés leend az anyag (30x30x1,5). Így énkirályi fenségem összetoldá azt, s miután volt benne pár milli görbület, így azán a világlátott kollégáktól elcseszett mozdulattal párszor a betonhoz csapkodtam. Énekelni lehetett az eredményt: "Valahol eltört, egy kicsit elszakadt..."
Szóval a hegesztő szagmunkás baszarintotta el: még nem jó, még nem elég szép, csiszol, varr, k**va jó lett (csak a végeredmény szar). A taknyolás közben a felesleges és túlzott hőbevitelnek köszönhetően megfelelően rideggé vált az anyag (valamiféle hőhatás övezetben bekövetkező anyagszerkezeti változásoknak köszönhetően), így azé' tört a varratt mellett. Sohasem gondoltam volna, hogy ilyesmik is léteznek. :/ Kertajtónak viszont talán jó lesz. :)