Kerestem a topikok között, de nem találtam még kifejezetten ilyen témájút. Ez elég meglepő volt. Nos, mindegy, akkor itt van egy, amiben megtárgyalhatjuk a legújabb technológiákat, áttöréseket, hatásfokokat és persze, hogy ki, mikor fogja telerakni és legfőképpen mennyiből a háza tetejét napelemekkel?
Ott a válasz fölötted. Egy normális európai országban, csodák csodája ez egyértelmű, jééééé!!! Ha nem játszod a hülyét pontosan érted, hogy a szaldóelszámolás teszi elv szerint azonossá a vezetéket az akkuval és hogy ez mekkora kedvezmény volt évtizedekig...
"Kivel szemben ,,unfair,, mindenkinek ott a lehetősége legalábbis 10-15 évig ott volt akkor ők mért is nem ?!"
Természetesen azokkal szemben, akik bármilyen okból -élethelyzet, anyagi és még ezer egyéb- mostanra jutottak el oda, hogy gondolkozhassanak egyáltalán ezen a bohóckodáson. Hangsúlyozom, mielőtt..., hogy a magam részéről sosem érintett komolyan a téma, az érdeklődésen túl, mert soha nem fogyasztottam és nem is tervezek annyit fogyasztani, hogy kijöjjön a matek... Elég kimerítő volt? :D
Megnéztem a videót és mondhatom azt ,hogy örülök a hírnek ! Azonban nem tudom szó nélkül hagyni , hogy ilyen nyálas propaganda dumát már rég hallottam :) A fogvicsorgatás és ordítás hatására ,milyen hirtelen szint váltottak . A duma ,hogy nem bírja a hálózat ,uniós szabály , igazságosabb közteher viselés , rögtön átment a segítik az ország energiafüggetlenségét , a zöld átállást , a saját energiatermelést, evvel a családok rezsi függetlenedését stb ...... Egyből megforgattak minket a langyos libazsírban, mert kb 500 000 szavazat az 500 000 szavazat !!!!! ,,Minden jó ha a vége jó ,,!
Megjött a komolyan vehető géppel írott bejelentés az éves szaldó 10 éves megmaradásáról.
Lantos Cs. jelentette be, a nagyon hivatalos twitter oldalán. Sőt, azoknak is lehet akik szept.7-éig kérték és 2024.dec 31-ig üzembe helyezik. Most fognak hozzá a rendelet alkotáshoz.
Szalag mellé majd a sok érettségivel rendelkező , de szakmával nem rendelkező ember megy . Nálunk is van belőlük a gyárban elég ( Komárom ) . Ezért kell Magyarországon második meg harmadik állás , hogy eltudja tartani a családját. :-(
Engem meg Te nem fogsz tudni meggyőzni , mert náladnál kicsit komolyabb tudású emberekben bízok . :-)
Ez látod igaz , itt senki nem ért ehhez . Azt sosem tudjuk meg ,hogy a CO2 grafikon akkor is ilyen meredek lenne ha nem lenne semmilyen emberi beavatkozás .
"Pár év múlva meg majd jégkorszakkal fogják ijesztgetni az embereket ."
A valaha volt Zöldtech fórumon írogatott néhány nagytudású realista zöld. Erdőmérnök, vízügyes, ...
Többen is hivatkoztak tudósok kutatásainak eredményére, miszerint kisjégkorszak felé tartunk, aminek már 2050-ben érezhető hatása lesz. Ez volt ~15 éve. Közben lehúzták a CO2 hisztériát, idézve az elnyelési spektrumokat, összehasonlítva a mennyiségeket. Vízből sokkal több van a légkörben, mint CO2-ből. Mire a fény elérné a CO2-t, a víz már kiszűrte azt a hullámsávot, amit a CO2 elkaphatna.
Az a baj , hogy nem veszitek figyelembe a Föld életében létező ciklusokat . Csak az utolsó 40 év szerint megy a klíma téma a felmelegedésről . Olvass vissza , hogy az angoloknál a 70-es években a tudósok azon törték a fejüket , hogy hogyan kivédeni a hőmérséklet csökkenését , mert az volt a téma , hogy kis jégkorszak jön . :-) Akkor most kinek van igaza ?
Erről beszélek, a zöld átálláshoz igenis tegye oda magát az állam is, ne az állampolgártól várjon el mindent ! Arról nem is beszélve ,hogy a rá kapott lóvét ő tette zsebre .
Röviden magamról : Saját pénzből szigeteltem a házam , homlokzat ,födém , nyílászárók .
Napelem szintén , mivel az állami kamatmentes hitel egy vicc volt . Elektromos autót is mindenfajta kedvezmény nélkül vettem . Soha egy forintot nem adtak ,mert ugyan a kommunikáció szépen hangzik ,de ha fizetni kell csak hazudoznak, és nem kapsz egy fillért sem ezektől !Itt ez van !
Nekem hiába másolod be nem ismerem a nyelvet . Magyarországon a téli -nyári fogyasztás között minimális az eltérés ,tehát itt nyáron sem megy pocsékba !
" Csak mondom neked a globális felmelegedés miatt nyáron is szükség van az áramra a sok klimatizált üzem, üzlet, lakás miatt tehát nincs olyan ,hogy nem kell ! "