A cd játszóban + elég sok más elektronikában is van félvezető. A triódás kitétel a végerősítő elemre vonatkozik, vonatkozott. Ez szerepelt a meghívóban, és ez is fog amíg triódás lesz a tali. Lehet másikat szervezni, lehet, hogy még én is szerveznék, csak pillanatnyilag hiányzik az indíttatásom.
A tranyós ami szervezetten és nem becsempészve került a talira az a mérések - hang összevetést szolgálta, legyen ellenpontja a triódásnak. Volt. Meghallgatáskor a legjobb mérési paraméterekkel rendelkező erősítőre a hallgatóság fél perc múlva mondta, hogy elég.
Azt sajnálom, hogy kis szobában nem jött össze a planár és a 211 együttes meghallgatása. A fenti nagy térben egyértelműen kevés volt hozzá.
A meghallgatásokkal a tetőtéri nagy helységbe kényszerültünk, hogy ne csak pár ember tudjon jelen lenni. Ez már helyből egy kezelhetetlenhez közeli helyzetet hozott össze. Volt olyan erősítő ami 2w-os, az után bármit raktunk a klippelés határán túli működésbe kényszerítettük. Hasonló helyzetbe került Zsolti 300b-je is miután a meghajtás jelszintjét megemeltük egy trafós előfokkal. A teljesítmény igény a Gleden IV-el egyedül a 211-nek nem okozott problémát.
A Gleden IV is determinált választás volt az érzékenység miatt. Lehet, hogy jobb lett volna a tölcséres Fostex, de a délelőtti meghallgatások ezt nem igazolták. Mire kiderült, hogy a 2w-al is megszólal az ami előtte jóval nagyobb teljesítménnyel kínlódott már késő volt cserélni. Az egy kurta napos talinak ez sajnos fogyatékossága. Mire összeállna a kép már megyünk haza.
Wazze! Én olyat a kiírásban nem láttam. Ugyanis akkor valszeg az összes erősítő diszkvalifikázva lenne, mert azért csak tartalmaznak anódkövetőt. Nos ilyen fázisfordítás az enyémben is van Te nagyokos kos... :o)
Utálom a tranyósat! De nem volt egy jól megépített legalább 30w-os PP csöves. Az én 51 Wattosomat Krizsi kitiltotta, mert nem triódás. Az már bőven elég lett volna. Majd én is tartok már egy előadást legközelebb, és akkor becsempészem a végfokom. Abba is van trióda, és ráadásul több is mint a JOLIDA előfokába, de viszont tranyó nincs benne. :o)
Remélem lesz alkalmam meghallgatni valahol félvezetőssel is.
Kéne egy jó félvezetős talit összehozni valahol hasonló minőségben. Bár Krizsi a Triódás talikkal elég elérhetetlenül magas színvonalat állított fel....
A hangfalamon tényleg nem úgy jött a zene, mint kellett volna, de ennek okát inkább a nagy torzítású végfokok okozták. A múltkor Félegyházán 120 W-al is alig torzított. Itt meg ugye tök hangerőre volt minden feltekerve, ami csöves volt. És ugye láttuk a méréseket... Ezért is tartottam legjobbnal a Sajti tranyósát...
Pedig egy haonló megoldással lényegesen lecsökkenne a hangsugárzó problémáinak egyelőre elég magas száma. :) Ehhez nem kell olvasni semmilyen diyaudiós marketingszöveget attól, aki épp teljesen véletlenül itthon árulja az adott elérhetelenül és indokolatlanul drága hangszórókat. ;-)
Nem értem mit érdekel ez téged? Nem a te létsíkod problémája. Amúgy az általad linkelt számunkra elérhetetlen virtuális hangszóró nem illik a koncepcióba, ha már írni nem tudsz a diyaudio fórumba akkor legalább olvass.
Az adott helyzetben ezek irreleváns kérdések sztem, nem tartoznak a tárgyhoz. Bármilyen szép elméletek is kerekíthetőek ki belőle, és bármilyen messzire is vezethetnek. :-)
Szerinted te kb. mennyit ismerhetsz az "elektroakusztika jól meghatározott szabályrendszereiből" ? És mennyi nem ismert szabály eshet ezeken a jól ismert szabályokon kívül? És mit jelent az, hogy "rosszul szólni"?
Egyébként meg ki a vastag faxt érdekel az a "valóság", ami te vagy én annak hiszünk?
Egyetértek, kb. nekem is ezek jöttek le, a Gleden IV-et illetően is, itthon visszavettem kicsit a magasból és ClarityCap SA kondit kapott. Még járódnak a hangszórók és kap rendes dobozt (ezek a mérődobozaim). Krizsi erősítője messze a legjobb volt szerintem, de annyiért szóljon is jól :) Viszont Árpié filléres cucc és tényleg nagyon rendben volt a hangja. Annyit tennék még hozzá, hogy Zsolti rendszere hozta a tőle már megszokott "referencia" hangot, valahogy ez már természetes, ezért nem is jön szóba se pro, se kontra..
"Szokás szerint üde színfoltot képviseltek Klang nem megszokott Fountekes dobozkái."
:) Vagyis mániákusan pici kínai, óccó(nem), és jó(sajnos nem).
"Pagrus Gleden IV-je szépen muzsikált, de én elég sok magastöbbletet éreztem benne"
Biztos nem látszott a mérések kisimítástól, vagy nem sikerült tervbe venni a nemdirektsugárzó döntésének hatását.
"Az általunk vitt Fostex tölcsér nem volt a helyzet magaslatán. A csöves végfokokkal egyszerűen nem tudta magát kifutni, némelyik erősítővel elképesztően pocsékul szólt. Talán a komplex impedanciamenete miatt, melyen a csöves erősítők magas kimenőimpedanciája enyhén fogalmazva nem alkottak átütő párost....ehhez sajnos félvezetős végfok kell :) "
Pedig az a bizonyos "komplexnek" becézett impedanciamenet jóval többet csal, mint bármilyen kondenzátor, ugyanis alacsony DF-al megáldott kimenőtrafós csöveseknél éppen kikompenzálja a hangszóró eredendő hibáinak egy részét, vagyis a gyengélkedő magas- és mélytartományt, szóval ez csak jót tud tenni, feltéve, ha máshol nincsenek problémák.
;-) Ismét sikerült egy csomó bolondságot tudatlanul összeirkálni.
A szóbanforgó hangsugárzók nem a te szubjektív ítéletedtől fognak jól vagy rosszul szólni, és nem is az enyémtől. Az hangszórók az elektroakusztika jól meghatározott szabályrendszerei szerint működnek, szóval, ha a pagrus-féle doboz mélyközepe jobban rezonál, mint egy 30 éves Videoton, az bizony hallható is lesz. Persze el lehet hinni, hogy 69%-nak ez így jó, de ennek kb. annyi köze lesz a valósághoz, mint a belinkelt szavazásnak. :-)
A troll etetés helyett inkább zenét hallgatok. Kár, hogy egy ilyen találkozó alkalmatlan ilyen zenék nem csak felületes hallgatására. Számomra a talik utolsó fél-egy órája szokott emlékezetes lenni mikor a nép nagyrésze elment, az adrenalin szintem alábbhagy, technikát cserélgetni sem lehet már, és kisebb társaságban szól valami jó zene.
Most azt a duplát hallgatom amiről ez a részlet származik:
211-el, a Kalákán, uram bocsá hálózati lejátszóval. Ezt nem adták ki LP-n, nem is fogják. Már ezért az egyért is érdemes digi forrást tartani.
dyscus szerintem nézesd meg a főtengelycsapágyaidat, mert szerintem elég jól elspriccel már lent az olaj hangra úgy tűnik nem kap elég olajat a hengerfejed. Ha így használod sokáig, teljesen el fog kopni a vezérműtengelyed, meg a komplett teteje, plusz ha a főtengelyed berágódik akkor azt is köszörülni kell majd. Most még talán menthető kicsi pénzből de később nagyin fog fájni.....
Bocs az offért és a troll etetésért, ígérem nem fog előfordulni mostanság.
Szerintem számodra tökmindegy. Ismét előre fikáztál hallatlanul 2 hangdobozt. Ha legalább ott lettél volna és hallottad volna akkor azt mondom van mi alapján véleményt formálnod. Régen amikor még eljöhettél volna akkor sem tetted, de manapság már senki sem lát szívesen. Most hogy kiszavaztunk az audiodiyersről a diyaudiora meg be sem tehetted a lábad itt baszod a rezet. Nem kell smile meg jópofizás, elvágtad magad egyszer s mindenkorra nagyon sok ember előtt (A statisztika szerint: 69%) ha elfelejtetted volna: