Keresés

Részletes keresés

cottage rose Creative Commons License 2009.10.03 0 0 129
Na a második link nem működött. És lehet nem is fog. Bocsi.

Közben még találtam egy ilyet.
Előzmény: cottage rose (127)
cottage rose Creative Commons License 2009.10.03 0 0 128
Nem, most találtam az interneten.

Egyébként azt találtam róla, hogy:
A levendula színű Lantana montevidensis verbénaszerű, illatos, lila virágok fehér középpel. Tavasztól a fagyokig virágzik. USDA 8 kb. -12 fokig télááló.
Van egy sötétebb változata ami az Imperial Purple (TM) nevet kapta.
Előzmény: kod1111 (126)
kod1111 Creative Commons License 2009.10.03 0 0 126
Ez nagyon jól néz ki, de ez nem itthon készült, ugye.
Előzmény: cottage rose (124)
cottage rose Creative Commons License 2009.10.03 0 0 127
Előzmény: cottage rose (124)
Tartomo Creative Commons License 2009.10.03 0 0 125
Még sosem láttam azelőtt ilyet-nagyon tetszik.
Előzmény: nbanna (122)
kod1111 Creative Commons License 2009.10.03 0 0 123
Eddig én még nem találkoztam ezzel a változattal, nem ismertem, de egy jó kertész holtig tanul.
Előzmény: nbanna (122)
cottage rose Creative Commons License 2009.10.03 0 0 124
És így néz ki ha ki van ültetve:

Ilyenkor egy kicsit mindig sajnálom, hogy nálunk nincs mindig nyár. Pedig alapvetően télpárti vagyok.
Előzmény: kod1111 (120)
nbanna Creative Commons License 2009.10.03 0 0 122
Lantana montevidensis - kúszó sétányrózsa, talajtakaró v. ampona növényként tartható.
Előzmény: kod1111 (120)
cottage rose Creative Commons License 2009.10.03 0 0 121
Szerintem ez olyan mint a tiéd. Csak a telefonommal nem tudtam jobb képeket készíteni.
Annyira megszerettem ezeket a növényeket, hogy folyton korholom magam amiért nem vettem a nyár elején másik fajtát. De hát a virágkereskedésben egynyáriként tüntették fel. Aztán mikor megtudtam, hogy átteleltethető, visszamentem, de már nem volt több:-( Na majd jövőre.
Szeretnék sárgát (a nagymamámnak van), az a vegyes színű is nagyon tetszik, amit TTNora-nál láttam, illetve szerintem a fehér nagyon elegáns. Remélem a következő évben is lesz választék abban a virágkereskedésben.
Előzmény: Tartomo (119)
kod1111 Creative Commons License 2009.10.03 0 0 120
Most láttam egy csüngő Lantanát.
Tartomo Creative Commons License 2009.10.03 0 0 119
Érdekes növények ezek a lantanak. nekem is van egy ilyen színűm, de az mindíg sárga bimbóként  jelenik meg, abból lesz narancssárgán keresztül piros, és amikor elnyílik, addigra már az egész virágfej tűzpiros. 
Előzmény: cottage rose (118)
cottage rose Creative Commons License 2009.10.03 0 0 118
A nyáron dugványozott lantana hajtások elkezdtek virágozni.
Sétányrózsa
Ennek a legnagyobb a virágja. A többieknél még csak a kezdődő virágfejek látszódnak.
kaschka Creative Commons License 2009.10.02 0 0 117

nagyon sajnálom, pont most volt itt az unokatestvérem, neki is adtam, de sajnos ő is ezt mondta, az enyém két kókadt nap után nagyon szép lett, felállt eredeti állapotába. én is tettem vízbe egy hajtást, egy szépet, az enyém még nem ment tönkre, majd meglátjuk mi lesz, majd megírom, persze ha majd behozom a lakásba, még biztos vágok le belőle mert túl nagy és akkor még próbálkozom a gyökereztetéssel, aztán majd adok ha lesz gyökeres, reméljük !!!

Előzmény: Eddke (115)
cottage rose Creative Commons License 2009.10.02 0 0 116
Úgy látom most már rendben van a növényke. Jól kikúráltad.
Előzmény: TTNora (114)
Eddke Creative Commons License 2009.10.02 0 0 115
Kedves kaschka!
Mi a helyzet a sétányrózsáddal? Észhez tért? Sajnos nekem elszáradtak a hajtások:-(((
Viszont a magokból tavasszal majd lesz nekem is,tuti!
Előzmény: kaschka (101)
TTNora Creative Commons License 2009.10.02 0 0 114
:-) nagyon el is voltam keseredve, mikor azt hittem, hogy vége...
Előzmény: cottage rose (113)
cottage rose Creative Commons License 2009.10.02 0 0 113
Hű, ennek tényleg fantasztikus színei vannak. Nem csoda, hogy imádod.
Előzmény: TTNora (112)
TTNora Creative Commons License 2009.10.02 0 0 112

Tegnap esti felvétel a kicsi tő sétányrózsáról. Imádom a színét, rózsaszín és sárga keveréke.

Ő száradt le teljesen augusztus elején.

TTNora Creative Commons License 2009.10.02 0 0 111
láttam én is az újságukban
Előzmény: Eddke (110)
Eddke Creative Commons License 2009.09.30 0 0 110
Off 2.:-) Köszönöm szépen! Hétvégén megyek is és körül kémlelek, hátha akad még idén valami csemege. A L.dl-ben holnaptól lesz akciós jó pár növényke. Pl.az erica egyik fajtája 150.- Legalábbis ezt az infót kaptam.
Előzmény: TTNora (109)
TTNora Creative Commons License 2009.09.30 0 0 109
OFF: Ha szereted a magastörzsű növényeket, akkor javaslom Neked az aldi bolt kínálatát. Ők szinte mindig árulnak ilyen növényeket, és én már kétszer vettem úgy leértékelt növényt (egyszer egy olajfát, egyszer egy hibiszkuszt), hogy kirakják teljes áron, aztán 1-2 hét múlva már fél áron adják, mert tönkremegy közben. De még nem annyira, hogy menthetetlen. Csodaszépek lettek nekem ezek a növények. A hibi mintha nem győzné meghálálni, ontja a virágokat, minden nap legalább 3-4 van rajta.
Előzmény: Eddke (108)
Eddke Creative Commons License 2009.09.30 0 0 108
Olyan szépséges. Mondjuk én mindent fának szeretnék nevelni:-) Legalábbis ez a terv.
Előzmény: TTNora (107)
TTNora Creative Commons License 2009.09.30 0 0 107

Ezt a fát egyszer sem metszettem még... illetve mégis, mikor tavasszal minden ág kizöldült, akkor levágtam a száraz ágvégeket.

Viszont van egy kicsi bokrom (Pár nappal korábban már feltettem emellé a fa mellé), ami nyáron teljesen tövig száradt, mert akire bíztam a locsolását az egy hetes szabadságom alatt, az elfeledkezett róla, és épp 40 fok volt azon a héten. Szóval feketére leszáradt tövig.. nem dobtam ki, adtam neki egy esélyt. Kizöldült, és most olyan sűrű lett, hogy alig bírom meglocsolni. SZóval biztos jót tesz az alapos metszés.

Előzmény: Eddke (106)
Eddke Creative Commons License 2009.09.30 0 0 106
Metszeni mikor szoktad? Ősszel vagy tavasszal, hogy ennyire dús? És mennyire? Durván metszed, szinte tövig, vagy csak az ágak végeit csipkeded le?
Előzmény: TTNora (105)
TTNora Creative Commons License 2009.09.29 0 0 105

Tényleg, igazad van, a sétányrózsával egész nyáron semmi dolgom nem volt, azon kívül, hogy lóg füle-farka, ha egy kicsit megszomjazik. :-)

A leandereket meg nem győzöm permetezni.

Előzmény: kaschka (104)
kaschka Creative Commons License 2009.09.29 0 0 104

köszi, köszi , azt tudom én iss , hogy teljesen élettelennek néz ki és tavasszal pillanatok alatt csoda lesz belőle, és nekem azért is szimpi, mert bírja az esőt, a szelet, a napot, pedig az idén sütött rendesen, és én nem láttam rajta kártevőt, igaz még csak egy éve van ilyenem, de szegény leandereknek, annyi bajuk van, hogy szinte hihetetlen, nem is gondoltam volna, pedig elpusztíthatatlan szinte, és mérgező, mégis rengeteg kártevő pusztítja, sajnos.

Előzmény: TTNora (103)
TTNora Creative Commons License 2009.09.29 0 0 103

Egy korábbi sétányrózsám úgy pusztult el, hogy a leanderekkel együtt a képen látható hétvégi ház emeletére cipeltük. Ott télen nincs fűtés, de legrosszabb esetben nulla fokra megy le a hőmérséklet, viszont világos van. Na, az hideg volt neki.

A fotón lévő fácskát tavaly a barátainkhoz protezsáltam be, ahol egy fűtetlen, apró ablakos garázsban volt. Teljesen lekopaszodik, élettelennek néz ki, nagyon kevés vizet igényel (kb 3-4 alkalom egész télen) de tavasszal, napra kikerülve háromszorosára nőtt a lombja.

Nézegették a barátaink, hogy a garázsukba idén is befér ugyan, de mivel visszük oda? :-)

Egy másik tő, egy kisebb bokor, tavaly a panelházunk világos, de fűtetlen lépcsőházában telelt át, jól bírta.

Szóval télire igényel egy kevéske fényt, és bírja a hideget, de nem a fagyokat.

Előzmény: kaschka (100)
TTNora Creative Commons License 2009.09.29 0 0 102

:-) köszi!

Előzmény: Eddke (99)
kaschka Creative Commons License 2009.09.28 0 0 101

én az enyémet tegnap este kivettem a kertből, és egy nagyobb cserépbe tettem, hát megviselődött rendesen , teljesen lekonyultak a levelei meg a virágok, pedig nagyon óvatosan ástam ki, nem is sérült a gyökere, de mégis. remélem holnapra jobb lesz, és megmarad, talán jön az eső is az biztos segít majd, hogy nem lesz már ennyire meleg.

kaschka Creative Commons License 2009.09.28 0 0 100

Gyönyörű !!!

ezt hogy telelteted ???  Visszavágod, vagy így ahogy van ?? mert azt hiszem a levele lehullik,  meg túl nagy helyet foglal, de ha van hely nem gond . És hűvösben vagy bent a lakásban világosban vagy sötétben (mondjuk pince ) ???

Előzmény: TTNora (98)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!