A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
Sziasztok! Van egy Rns 510-es Radio/navigaciom amit frissitettem,de eltűntek a térképek róla... honnan tudnék letolteni hozza térképeket és hogy lehet azt felrakni rá? Segítségeteket előre is köszönöm!! :)
A térkép frissességében teljesen egyetértek, ha a waze valóban ilyen gyorsan átírja, ha valami változik.
Sajnos azonban azt is látni kell, hogy nyugaton (pl Németországban) sokkal kevesebben használják a waze-t (arányaiban) mint itthon, ezért aztán a bevitt adatok olyanok, amilyenek (tudom, mert tegnap értem haza Münchenből...)
Táblafelismerő működéséről tud valaki valamit (RNS 810 v13 map) , nekem sign assist no navigation data hibaüzenetet adja ? TMC-hez hasonlóan ez sem működik Magyarországon ?
Egy kis segítségre lenne szükségem.Van egy B VIII-as Volkswagen Passat 2014-es autóm,és elakadtam egy picit abban a témában,hogy kellene egy kis infó,hogy honnan töltsek le a navigációs rendszeremhez frissítést,és azt hogyan kell kicsomagolás után felmásolni helyesen az SD kártyára,majd hogyan kell az autóban kezelni mindezt,hogy frissíteni tudjam az egész térképet? Amennyiben van erre utaló linkje valakinek,akkor az is nagyon megfelelő nekem. Köszönöm előre is az infókat!
nem igazán... illetve a VW rendszereken biztosan nem mert valami jogdíjban nem tudtak megegyezni, ahogy hallottam. Van valamilyen sugárzás, de hogy milyen rendszerekkel működik azt nem tudom.
Ez nem egy nehéz kérdés. Letöltöm a Google Maps-ot és navigálok offline.
Persze akkor sem törne le a kezem, ha a gyári navit kellene használnom (ami 4 éves), de az már csak 1 lépéssel van az előtt, hogy megállok egy benzinkúton venni egy papír autóstérképet. (Ez utóbbit ne fikázásnak vegyétek. Szeretek papírtérképet tartani a kezemben. Megvan annak is a varázsa.)
A Waze-ben nem az a nagy, hogy online kapod az infókat. Ezt valóban tudja már nyugaton gyári navi is. Az ereje abban van, hogy az infó forrása egy nagyvárosban több tízezer autós és nem csak a jelentsük, hogy rendőr van... hanem önmagában a haladási sebessége a tízezernyi autónak. Ezt sem a rendőrségi, sem az egyéb hagyományos forgalmi információ gyűjtés nem tudja megközelíteni sem.
No, de elkanyarodtam. Nem is a Waze a lényeg, hanem hogy nem egy gyártótól és nem az ő térképszállítójának frissességétől függ, hogy milyen minőségű térképed van. A gyártóknak azt kellene megoldaniuk, hogy magam dönthessek bizonyos dolgokról. Nem új tolatókamera appra vágyom, vagy játékra a fejegységen. De a telefonos navikat hagy használjam már a kocsiban ha veszek egy fél millás érintőkijelzős cuccot. (esetleg még valami Spotify, podacact playert...)
Tágabban értelmezett agglomerációban lakunk egy viszonylag új parcellázású területen. Az utcánk rossz helyen volt benn minden létező térképen (amin egyáltalán fent volt). Egy fél évig szívtunk, hogy soha nem talál minket a futár (csomag, nem pizza). A falu másik végéről telefonálgattak. Meguntam, javítottam ahol tudtam. Waze ment legkönnyebben, openstreetmap már kicsit IT vénát igényelt, Google maps-hez már fórumon kértem segítséget, de kb. 2 óra befektetéssel megvolt mind a 3 és ezzel meg is szűnt a futáros probléma.
A gyári navi még mindig 800 méterre és 3 sarokra tőlünk vinne, amit egy idei Q3 naviján is ugyanez a helyzet. (fogalmam sincs milyen fejegység, de megnyomkodtam gyorsan valamikor nyáron)
Ez azért van, mert régi a cuccod. Nézz meg egy ugyanilyen eszközt 2017-es autóban. Láss csodát. még a dugófigyelés és minden egyéb működik, még akkor is, ha jön egy bejövő hívás...Na persze ennek meg van az ára, ki-ki döntse el, megér-e neki annyit amennyibe kerül. Jó a Waze valóban, én is használom néha városban, mert nekem csak egy RNS315 van, de vidéken, külföldön sztem az is jó.
Na meg mit csinálsz a Waze-val egy olyan országban, ami EU-n kívül van? pl szerbia, svájc. Na ugye...