A 21. Férfi Kézilabda VB Horvátországban kerül megrendezésre, 2009. Január 16. és Február 1. között. A magyar válogatott Franciaországgal, Szlovákiával, Romániával, Argentínával és Ausztráliával került egy csoportba.
amíg volt védekezésünk -volt ereje a fiúknak- volt kapusteljesítmény is, Nándi kiválóan védett az első félidőben, talán kb egy szinten Stokival, Puljezevics is megfogott egy pár fontos labdát, csak nem éltünk vele. Szerintem a kapusainkkal nem volt gond.
Eddig ahogy láttam a meccseket az a tapasztalat, hogy kapus poszton az összes nagycsapat előttünk jár. Hihetelen mennyiségű ziccert és átlövést védenek. A szlovákok sem csináltak semmi különöset, csak volt egy kapusuk.
Eh, sehol senki a kapuig.A világ tíz legjobb szélsője között van Ivácsik Tomi, persze, hogy el kell lőni a zicccert -a bírók úgysem hagyták volna, hogy végig labdázgassunk.
Bevágja, kettő közte, kész, megvan. A baj az, hogy ez a ziccer csak egy volt többi húsz kihagyott közül.
Érdekes, ha fölé megy, akkor majdnem le is telik az idő, míg kihalásszák a védőhálóból.
Azt sem értem, hogy Sulcot miért nem lehetett leütni a kilencesnél.
Jah, az a szomorú, hogy ez a szlovák csapat egyébként gyenge. Ennyi ziccert, hetest kihagyni...áááá...
Amúgy Mocsai azért nem egy afféle GYP-s játékos, hogy ne tudná akár egész meccsen pótolni Nagy Lacit egy középszerű ellenfél ellenében.Védekezésben nyugodtan játszhatott volna.
Tartani kellett volna a labdát, semmi esetre sem úgy ellőni, hogy esély legyen leindításra! Ha még vezetgeti a labdát 5 mp_ig, majd kidobja a sarokba, meg van a meccs.
Ha a románok megverik - ezt az amúgy nem túl jó - szlovák csapatot, akkor ez a pontvesztés nem fog számítani, mert nem visszük tovább az ellenük való eredményt, de ez a meccs elgondolkodtató...
"Az összes többi belső ember 60 percig játszik, aztán aszongya, "nem mertem belenyúlni". Vicc."
hát ez a csúcs...nem vette észre h 40 percig sömeccs komolyságú derbi volt?? (a szlovákok negyed óra alatt 5ször találták el a kaput)
Mocsai pl. már x világversenyen oldotta meg Nagyla helyettesítését (a szlovákoknál picit komolyabb csapatok ellen is)... na mindegy..hál istennek kiszenvedtünk 1 xet ami nekünk jó...
Azt hittem, hogy csak a csajok tudnak ilyeneket, hogy egyik meccsen visszajönnek -6-ról, a másikat meg ikszre hozzák +6-ról...Nagyon instabil a játékunk, parádés és félelmetesen gyenge peridódusok váltakoznak...
Pontosan. Az a gond egyébként, hogyha nem tud szusszani egyet aki kezd fáradni, akkor a ziccer sem fog bemenni, mert nincs elég oxigén az agyban, gyengébb a koncentráció. Stockl jó kapus, de meg lehet nézni, hogy azokat a heteseket és ziccereket fogta leginkább, amik nem voltak jól lőve...Vagyis fáradtság, vagyis csere...
Egyetértek. Se Nagy, se Ilyés, se Gál nagyjából egy percet se pihen. Ez a cserenélküliség duplán rossz: akik játszanak, elfáradnak, a cserék meg nem tudnak játékba lendülni. Hajdu egyedül irányító poszton mer cserélni, az meg kevés. Az összes többi belső ember 60 percig játszik, aztán aszongya, "nem mertem belenyúlni". Vicc.
Skala legalább cserélgetett...
No de nem csak Hajdu saras, hanem a játékosok is. Például Putics, amilyen flegmán lőtte a hetest (hangsúlyozom, nem az a gond, hogy kihagyta, hanem az, ahogy lőtte), remélem, a következő meccsen fel lesz zavarva a lelátóra, és játszik Katzirz, ő legalább védekezni is tud.
Oké, hogy Nagy Lacinak megy, de Mocsai miért nem játszik egy percet sem? Jó, tegnap 3 percet játszott (hűűűha), de ma egyet sem. Akár jobbszélre is bejöhetett volna (ahogy Borsos fel is vetette), mert ma Iváncsik Tomi nem villogott (nem csak a végén kihagyott helyzete miatt, hanem amúgy sem).
és?? 20 perc alatt dobtak a szlovákok 3 gólt, nyugodtan lehetett volna váltani és hasznosabb is lett volna Nagíy L. vagy Gál hsa 5-10 perc szusszanás után visszajönnek frissebben (esetleg megbeszélik a padon h hova lőjenek Stohlnak...
Akárcsak Argentina ellen a szlovákoknál most is Stochl volt a nyerő. Ismét a kapusok közti különbség döntött. Sajnos azt kell mondjam Puticcsal csak sűrűbben vagyunk. Továbbá örüljünk, hogy az első félidő végén a játékvezető nagyvonalúan elnézett Gál Gyula alattomos odacsúszása fölött.
Egy ilyen Stochl képességű kapus nálunk is jól jönne. Általában ő ezt a szintet szinte mindig hozza, amíg nálunk, ha jó periódust fognak ki a kapusok, akkor gólt sem lehet nekik lőni, ha pedig egy gyenge napot, akkor így járunk mint ma. Tegnap is akkor jött a fetámadás mikor Puljezevics elkezdett védeni. Ma pedig akkor estünk vissza, mikor kapusaink abbahgyták a védést. Akármilyen a védekezés, a kígyótérről ezen a szinten nem szabadna gólt kapni. Egyet sem nemhogy ennyit mint ma tettük.
Azt hiszem ma két helyen is befértem volna a válogatottba: ülhettem volna én is a kispadon. Vagy dobhattam volna én a heteseket. Rosszabb se így se úgy nem lett volna ennél az biztos...
nem ott...az első félidőben megnyerhettük volna a meccset a sok ziccerrel... f@szért nem tudja Hajdu forgatni a csapatot (Skaliczki ebben anno jó volt), qrvára elfogy a szufla ha nem cserélünk a belső posztokon soha (Gál, Nagy, Ilyés)