Remélem sikerül azoknak segíteni akinek szüksége lenne valami fontos magra dugványra és szívesen küldenének valami hasonlót viszonzásul. Sok sikert.
Térkép=
A csereberemap@gmail.com címre bárki megírhatja nevét, címét és felkerül, vagy le ha azt kéri. Aki kéri a felkerülését az arról az emailcímről írjon, ami az indexes email címe!
Sziasztok! Delawári szöllőtöveket(5-10) keresnék és minnél vadabb(és illatosabb) daturát(brugmansia, angyaltrombita). mail.: bodiakos kukac invitel pont hu Előre is köszönöm.
Elsö sorban jótevöimnek, azon kívül akinek kedve van dugványozni, és kb. tíz nap múlva Budapesten meglátogatni:
Tibouchina urvillea, Bougainvillea x var és Fuchsia (nagyon pici csokorban növö csüngö piros virágokkal és vöröses levelekkel) dugványnak valót tudnék fölajánlani. Tudja valaki, hogyan lehet ezeket addig életben tartani? Kénytelen voltam túlesni a metszésen.
A kínai álbirsről (Pseudocydonia sinensis) ha mondanál valamit azon kivül hogy nagyon diszes novény - télálloság, termékenység ,beporzás , gyűmölcs méret ,iz és felhasználhatoság
Szia. Ez már elég komoly távolság. Nem tudom miképp tudnék odajutni. Fajtánként 2-2 db-ot tudok adni sabalból talán hármat,de itt a távolság fog szerintem gátat szabni. üdv.
Chilei mézpálma (jubaea chinensis) és Sabal minor magoncokért tudok adni citrusféle dugványokat. Sok féle van és pálma is több érdekelne ebből a két fajból. A gond csak az hogy messze vagyunk egymástól. Esetleg úgy tudnánk cserélni, ha ismerősöd járna Cegléd magasságába a 4-es úton.
Leander magokat(fehér,rózsaszínnel) és kanna magokat(piros levelű,világos piros virággal) aki akar bíbelődni velük,posta költségért adok. Ill. személyesen átveheti.Érdeklődni privátban.
Ezek a saját plusszaim, és ha megfigyeled nem népszerű, eladható fajokat árulok. Amit kérek értük az is korrekt szerintem. Ingyen meg nem adom, mert akkor mindenkinek kell minden. Tapasztalatból tudom. Vissza persze ez már nem igaz.
Cserébe elfogadok: nagyvirágú piros vagy sárga kána tövet, nagy szemű termést hozó földieper palántát, óriás fuksziát, dália tövet, szívvirágot, vágó irisz hagymát vagy
círmos levelű árnyliliomot.
Tudok adni gyökeres sötét rózsaszín hortenziát, gyögeres japánbirs tövet .Cserébe elfogadok gyökeres nyári orgonát, rózsaszín gyökeres babarózsát, piros vagy lila
Keresek Vörös banán sarjat, Sikkimensis manipur banánt és ritkább citrusféléket. Cserébe tudok adni bambusz tövet, musa Basjoo sarjat, vagy pár fajta citrust