Régóta fontolgattuk többen, hogy szükség lenne olyan topicra, amelyik a nagyobbacska (kb. 6-10 éves) gyerekekről szól, mert sok "régi" fórumozó gyerekeivel együtt "kiöregedett" a várandós-szoptatós-babázós-kisgyermekes topicokról. Pedig ahogy nőnek a gyerkőcök, egyre tágul a világ, egyre több megbeszélnivaló merül fel az emberben. Úgy gondoltam, hogy itt mindenről essék szó, ami ezt a korosztályt és szüleit érinti, vagyis lehet az iskola, szabadidő, különóra, evés, játék és minden, ami belefér...
Mi is dei-tex-es bakancsokat/csizmákat vettünk a gyerekeknek a deichmannban. Én nagyon szeretem őket, a nagy már tavaly is olyat kapott. Könnyű, kényelmes és vízálló. Ja, és nem aranyárban mérik :o)
Shiro, ezt megdumáltuk. .-)) A harisnyára azért vagyok most kikattanva, mert éppen tegnap szakadt szanaszéjjel a vadiúj Bellinda, az ELSŐ felvételnél. Épp az előbb írtam egy dörgedelmet a cégnek. .-))
Azért lábbeliből viszont fontos a jó minőség, mert itt tényleg a gyerek egészsége a tét. Tudom, hogy nehéz megoldani nektek, de érdemes elautózni valami jobb helyre. A Deichmannban is sok a gagyi cucc, de azért ki lehet fogni jókat, ráadásul a Dei-Tex-eseket tényleg visszaveszik, ha beáznak. Nekem a vesszőparipám, hogy a téli cipőnek vastag legyen a talpa, mert nálunk nőágon mindenki felfázós.
Amúgy a kínai éppúgy köteles fél éven belül viiszavenni, vcserélni vagy megjavítani a tönkrement csizmát (pl. cippzárhiba), mint más, sőt, fél éven túl is bizonyos hibák esetén.
köszi, megnézzük akkor. hát 13ezerért nem szeretnék csizmát venni : ( az a baj, h nálunk ami közel van kisteszkó, ott nincs is cipő, el kell autózzak 40 km-t (az odavissza 80, ugye) ami benzinben sem kevés, szóval lehet h apánk megvétózza, és marad a kínaji : ( (amúgy utálom, és itt is 3500 volt egy csizma, ráadásul vagy ronda, vagy nem lehetett a cipzárját felhúzni, vagy kicsi sarka volt a 34-esnek, de mit csináljak ha ekkora a lányom lába?! de női csizmát nem vehetek egy 7,5 évesnek mégse...)
ezentúl én veszek neked harisnyákat, te meg nekem hegyezőt, mert a harisnyáknál meg nekem jönnek be nagyon a márkásak (igaz, azokat nem én szoktam venni, hanem az unokatesómtól kap ilyeneket a gyerek. ő csak márkás cuccot vesz) s.
Ez konkrétan a Deichmann volt. A Humanicban olyan klasszul áraznak le, hogy egy téli cipő mondjuk 16 ezer helyett 13.800.- :-(((
Shiro, :-))), jó ez a hegyező sztori... Én egyébként a harisnyákkal vagyok így: az összes noname gyerekharisny évek óta bírja, míg a Calzedonia és Bellinda remekei egyetlen hordás után pókhálósak lesznek és kiszakadnak... :-DDDD
De hol? mármint üzlettípus érdekel. nálunk a faluban csak kínai van, és nincs leárazás : ( ha deichmann ban v. humanicban v. nemtom mi van még a közeli nagyvárosban leárazás van, inkább elmegyek oda hétvégén a jánnyal...
Én asztali hegyezőt vettem 2500-ért, és megérte : )) én is kilószám hegyezem a ceruzákat, ugye van egy 3 éves is, aki színez itthon... Az a baj, h fölösleges nekünk a töltött tolltartó, mert iszonyat mennyiségű színes ceruzát, grafitot meg postairónt kaptunk, soha nem fogy el (de, a postairón el fog, amilyen ütemben használják) különböző minőségben, tehát tök felesleges a 201. szinesceruza-készlet... majd ha ezek elfogynak, jövőre veszek töltött tolltartót.
Én egyedül hegyezőből nem veszek drágát, minőségit. Tavaly mi a faber-castell hegyezővel faragtunk be, de igazán... kb. két hónap után már csak reszelt, nem hegyezett... kidobtam... azóta 99-ért veszek kétlyukút a tescoban, havonta egyet-egyet mind a két gyereknek... ettől legalább nem kapok szívinkfarktust, ha elhagyják ;o)))
Jelmez ügyben, ha valakinek kell a karácsonyfa (kb. 110-116-os méretre lehet jó és kifejezetten vékony gyerekre), annak szívesen kölcsönadom.
Jaj, nagyon köszönöm mindenkinek a jobbnál jobb ötleteket, lesz mit megvitatni otthon... Nálunk tavaly többek között a New-York-i szabadságszobor játszott, mint jelmez, az egyik gyerek találta ki és ragaszkodott hozzá. Gondolom bele tudjátok élni magatokat a fejdísz elkészítésének elsöprő élményébe. :-DD
Tolltartóban egyértelműen a jobb minőség számít, de egyébként a Herlitz nem is olyan rettenetesen drága - vagy én fogtam ki jó árat :-). Amúgy érdemes töltöttet venni, mert elég jó minőségű cszínesceruzák vannak benne és nekem tolltartóstul került annyiba, mintha hasonló kategóriájú színes-készletet vettem volna magában. Különben minden iskolai cuccból érdemes a jó minőséget venni, az ócskával csak a bosszúság van és a végén sokkal drágábban jön ki az ember az egészből, ha folyton újat kell venni, mert tönkrement. Mi is megfizettük a tanulópénzt persze: például tucatnyi hegyezőt dobtam ki, amíg végre vettem egy Faber Castellt arany áron, amit három éve napi szinten használunk és olyan, mint a borotva...
Pff... látod, előbb meg kellett volna nézned, milyen van a többinek, és utána újat venni! : ) Nekem ma reggel a csizmáját mutatta Luca, h kezd kiszakadni, király, hétvégén vehetek új csizmát a gyereknek, tél közepén... mondjuk gagyi kínai csimma, de akkoris, a tavalyi is az volt, de az kibírta a telet.
Jók ezek a jelmezek, olyan ügyesek vagytok! Én kétbalkezes, inkább bele se kezdek, veszek készen ; ) idén nemtom mi akar lenni a jány...
de van, illetve lenne, csak az elmegy a villanyszámlára...:o)
állandóan égve hagyják/hagyták a lámpát a gyerekszobában (meg a fürdőben, meg a konyhában, meg amerre járnak). volt, hogy egész éjszaka/nappal égett. többször szóltunk, fenyegetőztünk...stb.
aztán azt mondtuk, amikor úgymarad, akkor nincs zsebpénz...
na, azóta alakul a dolog... mostanában mondogatják is, hogy már jó lenne, ha adnánk a zsebpénzüket újra, mert már alig felejtik égve a lámpákat :o)
de ő egyébként tényleg lemondott volna róla, csak a szemei ne lennének olyanok, amilyenek... ja, és egyébként a legviccesebb az egészben, hogy nem is tudja, hogy mi az a HSM, sosem látta, sosem hallotta, csak valamelyik kislány divatot csinált még az oviban belőle...:o( S.
Nálatok nincs zsebpénzük? Mert én ilyenkor közlöm, hogy ok, de a felét ő fizeti. És akkor vagy annyira akarja, hogy ebbe is belemegy, vagy rögtön nem lesz annyira fontos :))))))
De aranyos : )) Hsm szerencsére nálunk nem divat, egyik lánynak vannak ilyen cuccai, meg szereti, de elmagyaráztam Lucának, h zstem az még nem neki való, így nem is tetszik neki annyira. A Dora a menő még mindig ; ) vennék én neki Doras tolltartót, de nem láttam sehol : o meg persze elsősorban a funkciója legyen meg, (nagyobb tolltartó kell, és üres, mert belevalónk van egy csomó) aztán lehet flancolni : D
Piglet, köszi neked is, én is a Herlitzeket néztem : )
Tavaly a fiaméknál egy kislány a nagyi meggybefőttje volt. két hullahoppkarika, egy felül, egy alul, közötte átlátszó műanyag zsák, meg alul is, csak a lábának egy kis hely. Belül egy csomó piros lufi volt. és rajta egy cimke, hogy: Nagyi Meggybefőttje... szerintem baromi jó volt, bár tény, hogy mozogni alig tudott benne, tehát ez nem egész napos/estés jelmez, hanem csak a felvonulás erejéig jó. s.
azt tudom, hogy a csajszié HSM-es, a fiamé meg yoda-s...
jajj, ezt el kell mesélnem... nem akartam ám ilyen drága tolltartót venni, de a cora-ban kinézték maguknak. mondtam nekik, hogy ez nagyon sok pénz...stb. mire a lányom óriási sóhajok kíséretében kivette a kocsiból, elindult vissza vele a polchoz és közben gigantikus méretű könnycseppek gurultak le az arcán. se hiszti, se sírás, se tiltakozás, semmi, csak a könnyek... mondtam neki, hogy egye penész, tegye vissza azt a tolltartót. mire ő: nem, anya, ez tényleg nagyon drága... majd valami olcsóbbat (további könnyzáporral kísérve)... naná, hogy a végén még én beszéltem rá a gyereket, hogy vegyük mán meg azt a tolltartót, no!
Nálunk tavaly a kiscsaj pizzaszelet volt. Na az még az egyszerű jelmez, két háromszög alakú kartonlap. Rajta szósz - festve, sonka fénymásolva :))), sajtkorongok gumilapból kivágva, két oldalán a felső részénél és oldalt gumipánt rátűzve. Előtte lévő évben meg egér volt. A füleket hajpánt plusz gumilapból csináltam, a farkincáját szürke harisnyából. Az egész gyerek szürkében volt. A legkomolyabb dolog a nagy, kerek sajt előállítása volt :)
Én tavaly a neten olvastam egy ötletet; nálunk ilyen még nem volt: szárítókötél. Két gyerek felöltözik 1-1 fának, mindegyikre rákötni a szárítókötél 1-1 végét és a kötélre nagy csipesszel felfogatni néhány száradó ruhát. Amíg csak felvonulnak, mehetnek egymás mellett, fogva a ruhákat, amikor meg be kell mutatkozni, akkor eltávolodnak egymástól. Nekem nagyon tetszett ez az ötlet!
Köszi! Milyen fajta van nektek? (csak ugye nem óhajtok 2 hétért kiadni 2-3 ezer ft-ot, ha mindegyik addig tart, akkor jó az olcsóbb is... meg nyilván azért gyerekfüggő is, ki mennyire vigyáz a cuccaira)
Enyém lyánynak a következő jelmezei voltak eddigi pályafutása során: cica, napocska, pingvin, varázsló és nyuszi. Mind s.k. gyártmány, egyik sem tartott 1 esténél tovább. Ha valamelyik érdekel (bár szvsz ránézésre látszik hogyan készültek) szívesen leírom.