Igen de azt ne feledd, h vannak csúcsidei vonatok is és azért ahogy látom vannak utasok is. Persze hiába magyarázunk, h Maklár felújítása napirenden lenne, ezzel együtt a megállás helyét visszahelyezhetnék a régi állomáshoz, ami közelebb lenne az új üzemekhez és a faluközponthoz is, persze egy ilyen huszárvágással Nagytályán is megállhatnának a vonatok. Arról már nem is beszélek, h a kétvágányúsítás nagyot emelne az eljutási sebességen és a menetrendszerűségen! Kéne egy jó újságíró, jó hírverés és talán felfigyelnének a vasúti vezetők erre...
Ja és az Eger - Füzesabony city is közlekedik már plusz pár száz forint felárral / de azért közben megáll mint a személyvonat / Van itt fejlődés kérem. Na és a sebesség 17 km majd nem félóra alatt :)))))))))))))
Közben nem veszik észre, hogy az emberek Maklárra és Andornaktályára már busszal közlekednek, mert sűrűbben közlekedik a város központjából a falu központján át . / A helyíjárat díja meg 350 Ft / út amit így nem kell megvenni/
A MÁV csak leépül, persze az a sok nyugdíjas teszi, mikor nincs is utasuk / alig van pár utas, de az árat azt emeljék csak majd egy se lesz.
Csoda történt! Amikor tudtok menjetek Szilvás felé, nem tudjuk meddig lesz így, lemondták a negyvenes lassújelet Szarvaskő és Mónosbél körött! Szinte száguldunk, nincs vezér aki emlékezne mióta volt negyvenes ez a szakasz!
A mérővonat biztos óriási hibákat jelzett, és be kellett avatkozni. Ha Recsk és Kisterenye között ilyen hiba van/volt, a másik felén is mennyi ilyen lehet?
"A Budapest – Miskolc vasútvonalon a mozdonytűz okozta vágányzár miatt jelentős torlódás alakult ki. Mezőkeresztes-Mezőnyárád állomás és Mezőkövesd között továbbra sem közlekedhetnek a vonatok, a Tűzoltóság még nem oltotta el a tüzet. Várhatóan vonatpótló buszok szállítják az utasokat ezen a szakaszon.
A Budapest – Miskolc vasútvonalon jelentős késések vannak. A Budapestről Miskolcra, illetve a Miskolcról Budapest felé tartó InterCity vonatok, a gyors- és sebesvonatok, továbbá a Füzesabony – Miskolc – Hidasnémeti közötti személyvonatok is várakoznak.
A MÁV-START megrendelte a vonatpótló autóbuszokat, de mindezek ellenére jelentős, egy órahosszát is meghaladó késésekkel számoljanak ez arra utazók.
A késésekért és a kellemetlenségekért utasaink megértését kérjük, türelmüket köszönjük!
MÁVINFORM"
A félOFF 80-as vonalon. Mondjuk ez az egri oldalt most nem érinti max úgy, hogy kétszer annyian szállnak fel oda és vissza is - mert az ms-i gyorsok nem jönnek!
Képzelem milyen boldog lehet, aki Ms-ről múlt hétvégén is ment meg most is :-S
Azért hab a tortán, h ezzel kb egy időben közúti baleset történt Nagytálya és Andornak között, emiatt a vonatpótló buszt is elterelték Kerecsend irányába...
Dikk én hoztam a Minaretet ma, engem láttál, tényleg nincs meg a tízes kitérőn a tízes lassújel, viszont délelőtt megérett a panaszkodásunk, a 122 térköz szigsíntöréséről/szigsínhevedertöréséről... vágyányzár volt, elvileg megcsinálták és 60 km/h járható...
Jól láttam, hogy a Sas átjárónál kivették a 10-es lassút???? Most a 16.50-es érkezténél, és a 17.04-es indulásánál voltam kint, és ha jól láttam (sajnos sötét volt már) egyik sem fékezett olyan mértékűt, mint szokott... :O Még a 17.31-es Abonyi inga is, ahogy elindult, azzal a lendülettel ment is tova...