Keresés

Részletes keresés

szisszi Creative Commons License 2008.03.06 0 0 31573

jasbal: nagyon édes Emma a tigrincses szerkóban :)))) látom, nem unatkoztok :))))

dusica: nagyon ügyes ugrifüles, aki ilyen ügyesen ücsörög ekkora vízben 3hósan :))))

jázmin: köszi :)

Előzmény: dusica1 (31559)
szisszi Creative Commons License 2008.03.06 0 0 31572

VenA: remélem, mihamarabb jobban leszel, már ha csak elkaptál valami téli nyavalyát :)

Előzmény: VenA (31563)
szisszi Creative Commons License 2008.03.06 0 0 31571

Szia!

Üdv nálunk! Ügyes Bendegúz, ha már így átalussza az éjszakát, és anyáját is hagyja pihenni :))

Lizzi  tavaly nov-ben született, és neki kb. február elején (akkor volt 2,5 hónapos) vettük észre, hogy ahol tudja masszírozza az alsó ínyét, az orvos szerint neki is megindult a fogzás, de persze ez akármeddig eltarthat, akár 1 éves korig is, mire kibújnak a fogak. Kitartást nektek!

Előzmény: eleirbag (31561)
csacskamacs Creative Commons License 2008.03.06 0 0 31570
Igen mi se kezdtünk hozzátáplálni még, pedig lehetne már. Gyerekorvos is azt mondta hogy inkább tápszert adjak neki. Most ha elkezd hízni akkor 6 hós kora után kezdjük a hozzátápit, de én még akkor is szeretnék neki majd tápit adni.

Strawberry!
Ok! Akkor nyáron egy jó koktélra összejövünk!!!!
Amugy nálam most a süti is nagy kísértés mivel közel lakunk a Daubnerhez!
Előzmény: strawberry05 (31568)
szisszi Creative Commons License 2008.03.06 0 0 31569

Sziasztok!

Kérdésem ez volt a moderátorokhoz:

"A konkrét kérdésem arra vonatkozott, mit tegyünk, hogy ő többet ne szólhasson hozzá a topicunkban?"

És ezt a választ kaptam:
Ez egy nyílt fórum bárki hozzászólhat, amíg az MM szellemében teszi. Bekedvenceltem a topikot, néha rá fogok nézni, ha olyan hozzászólás van ami durva, vagy sértő jelezd az alant leírt módon itt. A sértő nem azt jelenti, hogy neked nem tetszik a véleménye.

Klubtopikokat csak különösen indokolt esetben hozunk létre, az, hogy nem tetszik valakinek a stílusa nem ilyen indok. Ha valódi okot ad rá ki fogom tiltani a topikból, csakúgy mint azt a nicket aki legközelebb durván személyeskedik.

Téma lezárva részemről.

strawberry05 Creative Commons License 2008.03.06 0 0 31568
Szia! Örülök, hogy ízlik neki a hozzátápi, de ha elfogyna a tejed (ami ne így legyen!) egy éves korig még mindenképp kell reggel-este tápszer, szóval beszélj majd erről a gyerekorvossal szerintem. (tehéntejet nem lehet adni 1 éves korig, így valami kell erre a 2 étkezésre is)
Előzmény: manaba (31565)
manaba Creative Commons License 2008.03.06 0 0 31567
Az én hajam is változó. És úgy gondolom, hogy a változásokat a hormonok idézhetik elő... Kislány koromban síma hajam volt, később (kb amikor menstruálni kezdtem) nagyon göndör. Aztán (amikor fogamzásgátlót kezdtem szedni) elkezdett kisímulni, és mostanra alig vannak benne hullámok...
Előzmény: VenA (31563)
manaba Creative Commons License 2008.03.06 0 0 31566
Az előző hsz saját magát formázta. Én nem így akartam...
manaba Creative Commons License 2008.03.06 0 0 31565
Sziasztok. Pár nap kihagyás után visszaolvastam, és itt vagyok! Tegnap vizsgáztam. Ha sikerül (teszt volt - még nem tudom az eredményt), akkor már csak 9 marad, meg a diploma…. Még idén meg kellene csinálni….

Nálunk az most a nagy újság, hogy elkezdtünk enni! – amint már képen tegnap bizonyítottamJ A tej már olyannyira nem elég, hogy az én kicsi lányom elfogadja a fagyitejet is, amit eddig nem tett. De még mielőtt elfogynának a fagyitartalékaink, elkezdem átszoktatni a szilárd kajára. Úgy gondoltam, hogy majdnem 5 hónaposan már nem kezdek el tápozni. Krumplival kezdtük, már 4 nap kapott, és nagyokat cuppog, tehát ízlik neki. Ma már sárgarépát is adok neki.

Koszmó: én eddig azt hittem, hogy ez újszülötteknél jelentkezhet. De Kata sikeresen bizonyította pár napja, hogy nem így van. És az olajozás nálunk sem hat, vennünk kell rá sampont.

Dusica: a délutáni alvással én is pont így vagyok. Kata leszokott róla, nekem meg nagyon hiányzik. Cuki pancsizó Nándi

Fog: anyám most mondja, hogy én előbb kezdtem járni, mint ahogy az  első fogam kinőtt volna... (8hósan). Lehet, hogy Kata is vár még vele?

Eleirbag: Üdv itt!

VenA Creative Commons License 2008.03.06 0 0 31564
Udv itt! :)
K vitamint adni kell tapszer mellett? Ezt nem is tudtam. Itt csak anyatejes babak kapjak, mert elvileg a tapszerben benne van. (Igaz, fogalmam sincs a Ti tapszeretek osszeteteletol.) Anyatejes is az elso 3 honapban. Utana csak D vitamin.

Jajj, most, hogy visszaolvastam. Ez nem egy K vitamin ellenes hozzaszolas akart lenni, csak meglepodtem. :)

Előzmény: eleirbag (31561)
VenA Creative Commons License 2008.03.06 0 0 31563
Jo reggel Lanyok!
Egy het net nelkuli elet utan ujra itt. :) Visszaolvasas lehetetlen lenne. Latom moderalva lett egy-ket hozzaszolas. :o
Remelem minden mama es baba jol van. :)

Nalunk zajlik az elet, jonnek a fogak. Bar azt veszem eszre, hogy az ido teltevel egyre jobban viseli. Talan ujra at fogja aludni az ejszakakat. A mai utan nagyon remenykedem. Meg mindig alszik. :)

Par napja nem erzem magam tul jol. A hasam is fajt egy napot, de ami jobban zavar az a folyamatos hanyinger. Pont, mint a terhessegem elejen. Elvileg 6 nap mulva kell megjonnie, ha nem, tesztelunk. :o
Szeretnenk meg 1 vagy 2 gyereket, de meg kb 10-11 honapot varnank a kovetkezovel. Ugyhogy remelem csak osszeszedtem valamit. :S Persze, ha terhes lennek, megtartanank.

Azt hiszem a fodraszoknak anno igazuk van. Termeszetes gondor hajam, szinte teljesen egyenesse valtozott. :) Mindig mondtak, hogy majd a szules utan egyenes lesz.
strawberry05 Creative Commons License 2008.03.06 0 0 31562
jasbal, már akartam írni, hogy Emma nagyooon cuki abban a tigrincses szerkóban:))))) tényleg jól elvagytok otthon:)))
eleirbag Creative Commons License 2008.03.06 0 0 31561
Szép reggelt fórumozók! Csatlakoznék a beszélgetéshez. Az én babám Bendegúz, január 7-én született, most 5400g. Én vagyok guccica egyik barátnője. A mi orvosunk mondta, hogy kell adni táp mellett a D és K vitamint. Viszont én a tápszeres cumisüvegbe cseppentek mindig. Az én babám sem szeret aludni. Bár a mai éjszakánk csodálatos volt. Este 9-től 3-ig aludt, majd etetés után 6-ig hagyott még pihenni. Az elmúlt két hónapban először aludtam 8 órát egy éjszaka. Nem semmi. Egy ismerősöm kisfia első perctől kezdve végig aludta az éjszakát, viszont napközben nem volt hajlandó aludni egy percet sem. És mégis egészséges. Minden baba más és másképp csinál mindent, ez a szép az egészben, hogy nem vagyunk robotok! Szerintem. Egy érdekes dologra lettem figyelmes: lehet, hogy nálunk megindult a fogzás. Lehetséges ez szerintetek 2 hónaposan? Minden jel erre utal. alul három fehér csík jelent meg az ínyén (mindjárt három jön egyszerre:)), sokat nyáladzik és rengeteget ordít, valamint a nyelvével állandóan az alsó ínyét nyalja. Bár úgy tudom, hogy mire kijönnek a fogak, az hónapokba telhet. Mindenesetre jövő héten rákérdezek a gyerek orvosnál.
guccica Creative Commons License 2008.03.06 0 0 31560

Ekkora vízben, így egyedül, 3 hónaposan? Nem semmi...

Hmm..alvás/nem alvás. Kénytelen leszel egy délelőtti időpontot választani magadnak. Vagy együtt kajálni/szőrteleníteni/hajat mosni vele. Ha már a shoppingolás is ment.. :-)))

Amúgy a D vitamint, Normaflore-t én is cseppentettem. A vasat, C vitamint, K vitamint kanalaztam, hogy hamarabb túl legyünk rajtuk.

Előzmény: dusica1 (31559)
dusica1 Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31559

Sziasztok!

Ugye nem????? Elegem van abból, amikor fiatal emberek, vagy középkorúak meghalnak!!! Selmeczi R., Kaszás A., Heath Ledger, jajjajj!!!

Köszi az érdeklődést, nagyon kedvesek vagytok. Jól vagyunk, leszámítva, hogy Nándi leszokott a kinti délutáni alvásról:(((( Ekkor tudtam enni, takarítani, egyebek (netezni). Alszik éjszaka, reggelig, visszaalszik délelőtt, 11-ig, aztán estig max. elbóbiskolások, fél óra, ennyi. Nem tudom, mi történt, előtte kialakult napirendünk volt, elvittem sétálni, visszajöttünk, aludt a teraszon még minimum 2 órát. Most nem alszik el, bármit csinálok vele. Este persze kiborul a fáradtságtól, én meg tőle. Meg attól, hogy ez a pici idő is megszűnt az enyém lenni.

N. egyre tündéribb egyébként, nagyokat vigyorog, sőt röhög, huncutkodik, magyaráz. De azért a sírások is megmaradtak.

Ja, ma shoppingoltunk, és udvarolt egy nőnek, hihetetlenek ezek a mai háromhónaposok!!!:)))

Egy kép, muszáj beraknom:

Jázmin79 Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31558

De édes az elgondolkozott Bogi :))

Jasbal Emmatigrincs :))))))))))))))))) Igen volt a doki, megbeszéltük az élet nagy dolgait - hogy milyen szép az eü... 2 hónap múlva ennek a 2. részlete. Meglátod lassan sötétedik és dúsul, mi is így kezdtük ;)

Zsejkee én csak ajánlgatok Neki, hogy milyen kispasik tetszenek, illetve igyekszem az Anyukákat is felmérni ;) Majd Norka választ. Mindenesetre tényleg poén lenne, ha innen alakulnának ki párok :)))) Drukkolok, hogy jól alakuljatok, mi is tervezgetünk, hátha ;)

Tire nemnem, Nóri kezét az Apja őrzi (tehát lehet nem lesz férje ;) ). NeisVac.

Maze, nekünk a BABÉ sampon (gyógyszertárban vettük )tüntette el a koszmót (juj az a bodzaillat, nyami ;) ). Gyors volt, az olajos dunsztolás semmit nem ért nálunk...

Guccica nekem is tetszik Tomi és az öltözékei is :)

Femonik, cipősarok :S

Emese nekem most jött meg, szoptatok, öt hónapos a ded.

Szisszi ügyesek vagytok :)

Strawberry mi is szájba csöppentjük :)))

CérnaSzáll :((((

Előzmény: shaish (31442)
strawberry05 Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31557

szegény :(

most hallottam a fókuszban, épp én is be akartam írni, merthogy már sokszor beszéltünk róla, meg a Dirty Dancingről, hát, engem megdöbbentett.... és a sok magyar színészhalál is mostanában... szörnyű

Előzmény: CérnaSzáll (31555)
jasbal Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31556
:-(((((((((((((((
Előzmény: CérnaSzáll (31555)
CérnaSzáll Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31555
ó jajjj :-(((((((((((((((((((

Patrick Swayze haldoklik

2008. március 5., szerda 19:49

A színész hasnyálmirigy-rákkal diagnosztizálták, ami gyorsan képzett áttéteket. Orvosai szerint öt hete lehet hátra.

http://velvet.hu/celeb/swayze080305/
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31554
Vince nem egy mazochista alkat, hálisten. :)

Nagyon jó ez a link, itt találtam jó magyarázatot a gyerek kiütéseire. És a koszmó is menetrendszerűen megjelent 6 hetesen. :)

Különben meg el vagyok ájulva a lányomtól, mert már többször megcsinálta, hogy hanyattfekvésből megemelte a felsőtestét (hasizmozik :D).
Előzmény: ::maze:: (31535)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31553
Hajaj, meggyőző tud lenni a baba jelenléte. :))
Előzmény: emese357 (31552)
emese357 Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31552

Én se szeretnék 1 éven belül terhes lenni. Igaz párom még korábban másképp gondolta. A baba születése után viszont már másképp látja:))))

Előzmény: Törölt nick (31544)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31551
Lányok, nem bírom magamban tartani, vagy fél év után mégegyszer megemlítem a témát: szerintem túlságosan sokat árulunk el itt magunkról. Névvel-címmel-telefonszámmal-képekkel bárki bepillantást nyerhet az életünkbe, akinek van internete ezen a földgolyón. Olyanok vagyunk itt, mint akiknek kivilágított akváriumban van az élete, amibe bárki belepillanthat, akiről viszont mi nem tudhatunk meg semmit.

Persze kicsi a valószínűsége, hogy a netnek éppen ezt a zugát pécézi ki valami zakkant/aberrált alak vagy akár egy sima mezei betörő, de azért van rá némi esély. Szerintem senkinek nem esne jól, ha nyáron hazajön Görögországból, a lakását pedig kirámolva találja - volt rá idejük, a netről pontosan tudták, hová, kihez, mikor kell menni. Ugyanígy az sem esne jól senkinek, ha mondjuk a gyereke tetszik meg mondjuk őrült nőnek, aki értemegy az óvodába és hazaviszi magához.
És az is lehet, hogy valamikor majd a jövőben - nem C-re célzok - valaki bejön a topikba, személyes vitába keveredik valamelyikünkkel, ami odáig fajulhat, hogy személyesen is "megkeresi".
Igen, biztosan túl színes a fantáziám és az is lehet, hogy paranoiás vagyok. És persze kicsi a valószínűsége hogy pont velünk történjen ilyesmi.

Azért írom le, mert így ti is megértitek, hogy miért nem vagyok fent az iwiw-en, és miért kérem a képeim törlését. Ez nem veletek szembeni, hanem a minket akár évek múlva olvasó ismeretlenekkel szembeni bizalmatlanság.

Ha lenne egy saját levelezőlistánk, az más helyzet lenne. A klubtopikká alakulás sem megoldás, a kivilágított akvárium, amibe bárki beláthatna, ugyanúgy megmaradna.
Ja és nem ijesztegetni akarok senkit, sem vitát szítani. Aki úgy gondolja, hogy ő bevállalja azt, hogy mindent kitesz ide magáról, azt csodálom a bátorságáért. :)
solio Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31550
Akkor Tomit jól megmaszírozhattad a sok rötyögéssel.:-)
Előzmény: guccica (31411)
solio Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31549
C. témához már nincs mit hozzátenni. Egyébként igenis itt vagyok régóta, mert kb. június óta olvaslak titeket folyamatosan, csak sokáig nem tudtam regisztrálni, végül föladtam. Mióta Álmos megszületett azóta van csak, hogy olvasatlanul hagyok oldalakat, mert nincs energiám mindent követni.
Előzmény: szisszi (31410)
Nanchy Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31548

Igen, ismerem ezt az oldalt! Ez és az alábbi is a kedvencek között van:)

http://www.babaszoba.hu/services/todo

Előzmény: ::maze:: (31535)
strawberry05 Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31547

minek annak kanál?:))) mi cseppentjük a szájukba, már nyitják is, élvezik:)

szi vi: örülök neked, hogy jelentkeztél!!!! kitartás, 2-3 hónapos koruktól sokkal jobb!!! szerintem rendes anyósod, hogy hagy pihenni, én engedem/ném hogy fogja az enyémeket, persze tényleg ne állandóan, én csak azt nem szeretem, ha sírnak más kezében, olyankor azonnal át akarom venni, hogy megnyugtassam.

és tényleg meg lehet érteni őt is, ha ilyen ritkán láthatja őket, plusz neked is jó, hogy alapból távol van, szimpinek tűnik a helyzeted, én simán cserélnék ezzel:))) bár most, kopp-kopp, nem olyan vészes az enyém sem, nem osztogatja az észt, ilyenkor még meg is sajnálom, hogy annyira ki nem állhatom szegényt, és biztos sokszor én sem úgy szólok hozzá, ahogy kéne (azaz nem tudom palástolni az érzéseimet)

(egyébként én simán ellennék vele, meg mással is, akik engem hagynak békén a magam feje szerint élni)

visszaolvastam, de most kihullott minden a fejemből...

Előzmény: guccica (31541)
ilcsi28 Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31546
Szi vi!
Kitartás!
Sokat gondoltam rád!

Lujzer: hol vagy? mit csinálsz?

C-vitamin: az anyatejbe átmegy, az anya szedi, a bébi is megkapja. Tápszerrel nem tudom.
szisszi Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31545

Rota oltással minden rendben volt, a drukkokat köszönjük szépen :))

Szép jó éjt kívánok minden anyukának és babának :))

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31544
A hormonháztartásom rendben, túlságosan is. :) A fogamzásgátlót fogamzásgátlásra szedem. Ugyanis több helyen repedt a méhszájam, nem lenne célszerű most azonnal újra teherbe esnem... Ismerek olyan testvérpárt, akik között nincs egészen 11 hónap különbség. Ez megterheli az anyát.
A szoptatás alatt is teherbe lehet esni, ha nem jött még meg, akkor is, mert az első peteérést csak utólag tudja meg az ember, hogy volt. (Vagy úgy hogy menstruál 2 hét múlva, vagy úgy, hogy észreveszi, hogy újra terhes. :)
A szoptatás alatt nem szokásos fogamzásgátlót írnak, hanem csökkentett hatóanyagú minipillt, amit folyamatosan kell szedni, vagyis nem kell kihagyni egy hetet. Ettől függetlenül egy-két napos vérzés előfordulhat a dokim szerint, és ma velem elő is fordult. :(
Előzmény: emese357 (31540)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!