Keresés

Részletes keresés

scoobysnack Creative Commons License 2007.08.09 0 0 996

Ki tud egy igazi creme brulee receptet??

 

(A gáztöltetű "fedőcukor-pörkölő" kis gépecske már megvan hozzá... - Sopron, Plusz áruház,akciósan 500,-, bár a gyakorlatban nem tudom fog-e működni. A Fény utcai piacon u.ez 5000,- a sajtboltban)

goristi Creative Commons License 2007.08.09 0 0 995
Köszi a javítást. Feleségem (francia tanár) már rég falhoz állított volna. Bár a francia vidék sem piskóta.
Előzmény: nagypapi51 (994)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.08.09 0 0 994

Provence (bocs)

i-vel csak vidéket jelent

Előzmény: goristi (993)
goristi Creative Commons License 2007.08.09 0 0 993
Jó kis gasztrokritikus válhat még  belőled. Irigyellek Párizsért. Toscana és Province után a legjobb  hely. Talán még Bretagne.
Előzmény: scoobysnack (989)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.08.09 0 0 992

A Gundel honlapján a 'Séfünk és konyhája' fül alatt Kalla Kálmán néz bizakodva a jövőbe....

A következő emaillel reagáltam:

 

Tisztelt Uraim!

 

Ha jól tudom, Kalla úr távozott a Gundeltől, és Sümegprágán eszi a nyugdíjasok keserű kenyerét...:))

Kérem, aktualizálják a honlapot, mert bár neve - remélem - még sokáig jól csengő lesz, már nem önöket fémjelzi, ilyen módon a tájékozatlan olvasónak hamis képet nyújt a Gundelről. (A kereskedelem ez a módszert a vásárlók félrevezetése néven ismeri.)

Ha információim tévesek lennének, természetesen én kérek elnézést.

 

üdvözlettel:

varadit Creative Commons License 2007.08.08 0 0 991

 

 (Lehet, hogy szentségtörés, de a Csalogány 26-ban 40 euróért ettünk legalább ilyen finom ételeket, úgy hogy nem éreztük kínosan magunkat. Ezennel adok a Csalogány 26-nak egy Michelin csillagot!)

 

 Mélységesen egyetértek!

Előzmény: scoobysnack (989)
scoobysnack Creative Commons License 2007.08.08 0 0 990
Bocs, de a fotók nem mentek át, nem tudom, hogy kellett volna csinálni, mert a helyeik meg vannak a szövegben.
Előzmény: scoobysnack (989)
scoobysnack Creative Commons License 2007.08.08 0 0 989
ÉTTERMI ÉLMÉNYEK PÁRIZSBAN 2007. JÚLIUS

 

 

Öt teljes napot töltöttünk Párizsban, ez – kissé a gasztronómiai túrává átalakult városlátogatás jegyében - majdnem napi két éttermi étkezést jelentett.

Röviden összefoglalom éttermi élményeinket.

 

Itthon az internet és Bajomi Lázár Dávid kiváló Párizs utikönyve („Hol együnk” fejezetének) segítségével már jóelőre felderítettem a terepet, azt képzelve, hogy lesz idő és türelem megkeresni az előre kinézett éttermeket…

Ehelyett valóban lépten nyomon kisvendéglő, bisztró, söröző, utcai árusító gyorsbüfé került a szemünk elé, így pár kivételtől eltekintve oda mentünk, ami megtetszett…

És mily meglepő, mindegyik ízletes, bőséges és megfelelő minőségű ételeket kínált, udvaias és (az előre híresztelt lassúnál) gyorsabb kiszolgálással.

 

Amilyen éttermekhez szerencsénk volt:

 

- Indiai étterem (Passage Brady-ban)

- Kínai étterem (ismerősökkel Montreuil külvárosban)

 

- Japán sushi étterem Marais negyedben (Rest. Kiccho)

 

- Leon hálózat egyik étterme (belga kagyló étterem)

 

- Török étterem (Montreuil-ban – Rest. Mélody)

 

 

- Chez Clement hálózat egyik egysége:

 

- Benoit - 1 Michelin csillagos étterem

- La Regalade (lsd. Gusto 2006/8.)

 

A Benoit és a La Regalade kivételével tulajdonképpen no-name étteremek voltak, igen ízletes és változatos ételekkel, amelyek - amennyire laikusként meg tudom ítélni - frissen és gondosan elkészítettek voltak.


Említést érdemel, hogy az utcáról bementünk egy közönséges pékségbe, ahol olyan eclert és creme brulee-t ettünk, amilyet itthon még soha.

Ugyanígy „jártunk” egy szintén köznapi (bár azért forgalmas és nagy) cukrászdával, ahol kiváló, zaftos húsos szendvicset és szinte kompozíció-szerű tortaszeleteket ehettünk. 

 

 

(Szeretjük és talán legjobbnak tartjuk a Szamos cukrászsüteményeit, de nem tudom hogy Párizsban megélnének-e…)

 

Egyszóval nemcsak étteremben lehet jókat enni!

 

Megemlítendő, hogy láttuk a Lenotre cukrászdát, néhány fotó is készült kívülről, látvány és ár (és gondolom az íz is) összhangban vannak…

 

Viszont: elmentünk az Aoki nevű cukrász Lafayette áruházban lévő boltjába, (Gusto 2006/10. szám), ahol két sütit vettünk, de talán a másik ismeretlen cukrászda sütijei jobbak voltak…, igaz, hogy itt nem azokat kóstoltam, amiket az újság írt, mert nem voltak nálam a feljegyzéseim.

 

Aoki (rám szóltak, hogy ne fotózzak, úgyhogy csak kézből, dugi fényképek készültek az üzletben):

 

 

 

Benoit étterem (1 frissen szerzett! Michelin csillag)

 

És most a Benoitról, amelyik a maga módján és az elvárásaimhoz képest kissé csalódás volt.

Lehet, hogy ez is a csillagok fokmérője, de mondjuk ki nyiltan, egy „sznob”-nak tűnő hely volt (legalábbis nem illett össze az étterem maga a „körítéssel”…)

Tényleg kis étterem, jóelőre foglaltam helyet, vissza is igazolták.

A bejáratnál egy szikár visszafogottan elegáns 60-as úrihölgy fogadott, aki kis mágnestáblácskán kikereste a helyünket, és odavezetett. (Megjegyzendő, hogy talán elsőként érkeztünk, de kb. 15 percen belül zsúfolásig telt az étterem, ½ 9-re.)

Ahogy számoltam, két helyiségben kb 40-50-en férnek el, és van fent egy különterem. Ja és a WC az emeleten van, pl. alig tudtak felmászni a kövér amerikai vacsorázók a vékony magas lépcsőkön!

A személyzet: Az említett hölgy, két fiatal sommelier (egy lány egy fiú), két öltönyös – a rendelést felvevő, majd ott fontossága tudatában ide oda vonulgató fősznob, a megfelelő „kecses” kéztartással és finomkodással.

Ezzel élesen ellentétben állt a felszolgáló személyzet, amelyik fekete nadrágot, fekete mellényt, gyűrött, feltűrt ujjú inget viselt, legalább 6-8 fő, ők hordták ki és be az ételeket, és talán hivatottak voltak enyhíteni némi kedélyességgel, enyhe mosolygással az étterem kimért és túl udvarias voltát.

/Bár a vendégkör lehet, hogy elvárja ezt, mert rajtunk és 4 fiatal francián kívül csupa 50-60-as megállapodott öltönyös úriemberek voltak. Egyénként van és lehet is elegáns egy hely, de ez az étterem nem „elegáns” jellegű volt, csak a személyzet és az általuk generált környezet volt hivatott elegánssá tenni, mert ránézésre kívülről (és belülről is) egy volt a sok párizsi étterem között. – Talán leginkább ez volt zavaró, hogy úgy próbált nagystílű lenni, hogy látszólag nem volt az - vagy kicsit „beképzeltnek” tűnt az étterem, ha lehet ilyen szót alkalmazni egy étteremre./

Tény, hogy nagyon figyelmes volt a személyzet, egyszer pár centire felemeltem a kezemet, máris ott termett egy pincér, és várta, hogy „parancsolok” valamit, én meg nem tudtam, hogy mi a baja… De: kétszer is láttam pofákat vágni a pincéreket, egyszer, mikor odajött volna hozzám, hogy elvigye az üres tányért, de közben felemeltem a poharam és ittam, erre egy grimasszal visszafordult, másik alkalommal, amikor egy neki nem tetsző (vagy nagyon is tetsző?) külsejű lány-hölgy ment el előtte.

De sorjában: Jött a borosfiú egy vastag könyvvel… Utána a fősznob öltönyös egy marha nagy fa táblával, (mely utána nem fért el az asztalon) rajta nyomtatott étlappal, amely érthetetlen módon csak franciául volt megírva. Már ott elvágtam magam nála, hogy megkérdeztem nincs-e menü, (gondoltam létezik pl. degusztációs menűsoruk) udvariasan, de határozottan és magában kissé sajnálva ezt a hülyét, aki az ő éttermükben menüt kérne, mondta, hogy nincs…Ez egyébként azért furcsa, mert az internetes leírásuk szerint pl. délben van menüsoruk.

Borválasztás, ásványvízválasztás, majd ételválasztás következett. Ciki, de be kell vallom, elszúrtam, mert az étlap felépítése miatt az előételek után leragadtam a halaknál, így nem próbáltunk ki húsételt csak halételeket főfogásként. (Bár a 15 cm-re mellettünk lévő asztalnál ülő japán és francia vendégek közül a japán addig-addig nyiszálta a vastag, igen gusztusos bélszínt, amig otthagyta  felét.)

 

Bemelegítő üdvözlő falat kettőnknek 4 db kis juhtúrós pogácsa, amelyik jó volt, de már az anyósom is csinált ilyeneket egy egész tepsivel…, ha tudom, viszek nekik.

 

Szóval előétel: igazán kiváló (talán a vacsora csúcsa) 9 db csiga, fenséges petrezselymes vajjal leöntve, mennyei volt. Kissé féltem, hogy a csigafogóval és villácskával kilövöm a szomszédokhoz a csigákat, de végül sikerült megoldanom…

Ugyancsak jó volt a másik előétel, de semmi különös, „füstölt lazac, krumpisalátával”.

 

Főételek:

Egyik rombuszhal mini párolt zöldségekkel, a hal mérete kb. 6x6 cm volt, vastagsága 2 cm.

 

A másik nem sokkal nagyobb adagban szintén valami egzotikus hal, mellé 2 gombafej, melyben darált hús és paradicsomkockák voltak (szégyellem, de a húst csak akkor vettem észre, mikor egy „nagy” (0,3 cm3-es) mócsingot találtam benne. Ugyanakkor különleges ízhatást adott a rá frissen őrölt bors és az általam csak „lapka-só”-nak nevezett fleur de sol (?).

Nem volt rossz, de egyik sem robbant a szájamban, mint olyan étel, amelyre évek óta várok és elvárok egy csillagos étteremtől.

 

Meg kell említeni a kenyerüket és sózott vajukat, ez dícséretet érdemel.

 

Ezek után hozták a desszert lapot, szintén franciául. Így nem akarva feszíteni a húrt a kérdezgetéssel, és nagyjából megértve a választékot, két desszertet rendeltünk, talán ezt jól választottuk.

Egyik egy igen magas kehelyben volt, még nekem is az állam aljáig ért (hát még a feleségemnek). Igen jó kreáció, hideg-meleg fagylalt-tejkrém, vanilia, lime, karamell ízekkel, benne kompótszerű állagú őszibarack darabokkal. Sajnos meglepetést is okozott a desszert, mert egy a helyhez nem illően igen méretes, átlátszó nylonzacskó darab volt benne (1 cm x 0,5 cm):  - az is lehet, hogy ez egy különleges gyomorban oldódó ízbomba lett volna, mintegy az étkezést megkoronázandó, de azért nem gondolnám. Látványosan odatettük a tányér szélére.

 

Másik desszert még finomabb volt: fagylalt, körülötte kiváló eper és sárgadinnye darabok, öntettel és portói esszenciával (infúzióval?) leöntve.

 

Ezek az élmények értek, összesen csekély 170 euróért, de ki kellett próbálni!!!

 

Egyébként van még több egycsillagos étterem Párizsban, lehet, hogy azok jobbak és nem csak Alain Ducasse név miatt kaptak csillagot???

 

(Lehet, hogy szentségtörés, de a Csalogány 26-ban 40 euróért ettünk legalább ilyen finom ételeket, úgy hogy nem éreztük kínosan magunkat. Ezennel adok a Csalogány 26-nak egy Michelin csillagot!)

 

Az ételeket fotózni meg sem próbáltam, szerintem ki is dobtak volna minket…

 

Elnézést kérek a Benoit rajongóktól, szeretnék más véleményt is hallani, aki volt ott!!! Hátha csak nekem nem tetszett, vagy ilyennek kell lennie?!

 

 

 

De még nincs vége a beszámolónak!!

 

 

Írnom kell a La Regalade étteremről, amely viszont felülmúlta a várakozásomat, bár olvastam a Gusto cikkét róla, és igaza van… Azért ezt választottam a 3-5 ott írt bisztro közül, mert ennek találtam e-mail címet a foglaláshoz…

Erről már rövidebben, mert ez szinte tökéletes volt, melyet fényképek is tanúsítanak.

 

Üdvözlésnek házi pástétom, kiváló kenyérrel, amennyit akarsz. Érdekes, hogy tányért nem adtak hozzá!

 

(Előre elnézést, de direkt leírom franciául is az ételneveket, már amit megjegyeztem és feljegyeztem belőle, mert ha hibásan írom, köszönöm ha kijavítjátok ill. magyarra lefordítjátok!!)

 

Előétel:

lényegében különlegesen finom gombaleves volt, fantasztikus vajpuha libamájjal (Royal frois grase et verenux der petit plat?) libamájból aszpikos szelet készítve, zöldfűszerekkel, valamilyen kiváló „öntettel” (pressede volaillas au foi gras gorondas au gelléé de volaille au poirre noir?)
     

     

     

    Főétel:

    félig átsütve kért fél galambsült, szintén libamájjal, grillezve (supréme de pignon roti surpas fois grase?) Fenséges! vékony-bőrös malacsült,  zöldségekkel, (poitrem de caramellisé fermier ?)
      mindkettőhöz kis tálban mennyei mustármagos krumplipüré

       

       

       

      Desszert:

      Querell de chokolat noir anglise crem ? – szénfekete (ét)csokoládékrém, angolkrémmel, rajta karamellhártya petit pot de creme vanille flambois ? …kis edényben vaniliakrém málnával, hozzá 4 db kis babapiskóta
         

         

         

         

        Kértem még egy desszertet, de amit (francia étlapról ismét) választottam, az valamilyen sajtkreáció volt, és a hölgy volt olyan figyelmes és mondta, hogy ez sajt, mire persze mást kértem, (fraisse de flamboisse rafréche ?)… eperfagyi málnával és eperrel, és öntettel, és karamellhártyával. Fenséges desszertek voltak. Annyira tetszett nekik, hogy még egy desszertet kértem, hogy azt nem is számították fel, rajta volt a számlán, hogy free dessert!

         

        A személyzet laza, de figyelmes és gyors volt a szintén 10 perc alatt megtelő étteremben (itt is kb 40-50 fő fér el). Össz ár: kb.80,- EUR

        Szerintem mindkét helyen egy asztal egy este, tehát két szériára nem jut idő egy este, mindkét helyen közel 2 órát maradtunk, és mi még hamar mentünk el…

         

         

        „Röviden” ennyi az éttermi kalandokról Párizsban.

         

         

         

        varadit Creative Commons License 2007.08.08 0 0 988

         

         Azért ha az eseményre nem is mentek el, de a sajtótájékoztatónak otthont adó cukrászdát jó szívvel ajánlom mindenkinek.

         Én évek óta rendelek tőlük tortákat és egyéb süteményeket, és még nem nagyon csalódtam.

         Ha jól tudom, csak náluk lehet kapni az áfonyás máktortát, ami egyszer még egy Gasztropolisz c. könyvbe is bekerült, ami Bp. legjobb helyeinek legjobb ételeit mutatta be. Legalábbis amit a két írócsaj annak vélt.

         Az a süti nálunk nagy kedvenc. De a joghurtos vadcseresznye, a tokaji aszús, a bonbontorta nem különben. Most is éppen egy "zilás" tortát nassolok, mert a lányom  szülinapját ünnepeltük ma. :-)

         

        Előzmény: scoobysnack (987)
        scoobysnack Creative Commons License 2007.08.08 0 0 987

         

        Először megijedtem, hogy tényleg azt szeretnéd, hogy elmenjünk...

        De az utolsó sor feloldotta a problémát...

        Előzmény: dr El van Leowe (986)
        dr El van Leowe Creative Commons License 2007.08.08 0 0 986
        MEGHÍVÓ

         

        A Miniszterelnöki Hivatal és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete

         

        tisztelettel meghívja Önt

         

        közös sajtóeseményére,

         

        melyen az Ipartestület bemutatja az „Ország Tortáját”,

         

        azt a speciális recept alapján készült édességet, melyet

         

        augusztus 20-ára, az Ország Születésnapjára alkottak.

         

        Augusztus 20-a a magyar államalapítás évfordulója, az Ország Születésnapja, amely méltó arra, hogy a legszemélyesebb ünnepek, a születésnapok sorában is helyet kapjon. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete az ez alkalomból a Miniszterelnöki Hivatal „Ünnepeljük tortával, jókívánságokkal az Ország Születésnapját!” felhívásához csatlakozik újdonsült „hungarikum” receptjével.

         

        A sajtótájékoztató helyszíne és időpontja:

         

        2007. augusztus 9., csütörtök, 11 óra

         

        Zila Kávéház Krisztina Cukrászda

        1183 Budapest, Üllői út 452.

         

        Az eseményen Budai Bernadett kormányszóvivő mellett az alábbi meghívott vendégek számolnak be saját ünnepi készülődésükről:

         

        Karsai Zita Lola Magony Szilvi Barabás Éva Schobert Norbert Rubint Réka Palcsó Tamás

        Részvételi szándékát kérjük, feltétlenül jelezze Torma Dóránál a torma.dora@meh.hu e-mail címen, vagy a 441-3204 telefonszámon!

         

        Budapest, 2007. augusztus 7.

        Kormányszóvivői Iroda

         

         

        ... mindenkitől elnézést, de ez már tényleg szörnyű 

        trofimov Creative Commons License 2007.08.08 0 0 985

        gyerekek zárjuk már le ezt a témát....

        nem éri meg egy szót is vesztegetni rá!

         

         

        dr El van Leowe Creative Commons License 2007.08.08 0 0 984

        Lehet, valóban kissé sarkos és elnagyolt az összehasonlítás, de ezt úgy értettem, hogy kb. akkora a különbség az átlagos Laci bá' és az átlagos Jamie között, mint az átlagos magyarországi és az átlagos angliai (londoni) vendéglátás között. Nyílván más színvonalat jelent az ottani, mint az itteni átlag.

        Hozzátéve még azt, hogy a londoni átlagértéket azon helyek között értem, ahol már van "table service", vagyis kiszolgálás az asztalnál. Tehát azok a helyek nem számítanak, ahol csak kihozzák a pultnál megrendelt (és kifizetett) ételt az asztalhoz.

        Jamie ugyanúgy beleszédült a médiadicsőségbe, mint Laci bá', csak ő nem üveggyöngyre váltotta azt. De kapható Jamie póló, Jamie bögre, tányér stb.

        Előzmény: varadit (983)
        varadit Creative Commons License 2007.08.07 0 0 983

         

         Csak épp (hazai viszonylatban) ugyanolyan átlagos, mint Jamie Angliában.

         

         Már elnézést, de Jamie-t egy lapon említeni Laci bá'val... Háát...

        De rendben, meggyőzhető vagyok. Mitől átlagos Jamie Angliában?

        Előzmény: dr El van Leowe (982)
        dr El van Leowe Creative Commons License 2007.08.07 0 0 982
        Bocs, de ebben nincs igazad. Laci bácsi igenis gyakorlott szakács. Csak épp (hazai viszonylatban) ugyanolyan átlagos, mint Jamie Angliában. De pont ez kellett a médiának már 20 éve is, mert lehet alakítani, örül minden kis sikernek és minden (nagy) pénznek. Ráadásul a háziasszonyok azt látják, pont olyan, mint ők. Vagyis ők pont olyan ügyesek, mint Jamie-Laci bácsi. Azonosulni tudnak vele, és ez a lényeg, a népszerűség kulcsa. Ugyanazokat az alapanyagokat használja (vegeta, stb.), kedvesen viccelődik, sztárokkal együtt főz Guinness-rekord pörköltet stb. Mi kell még?
        Előzmény: goristi (981)
        goristi Creative Commons License 2007.08.07 0 0 981

        BobJudge:szélsőséges jelzők. Laci bácsit csak szélsőséges jelzőkkel lehet illetni. Nagy az a rombolás amit véghezvitt a magyar gasztronómia területén. Meg aztán nem is gyakorlott szakács.  Figyeld meg, hogyan aprít valamit. Egy kezdő háziasszony különbül felvágja az almát, paradicsomot vagy éppen a petrezselymet. Minden műsorában elhangzik: "szorjunk rá egy kevés ételízesítőt". Ezért hívjuk mi Vegeta-huszárnak.

        Más: az elmúlt hetek vitája számomra egyet mutat. Nagy szükség lenne jó szakácskönyvekre. Szóljon az levesről, főzelékről, sültekről, bármiről. Ahogy MBTBD-ék irják több helyen is: eljárásokat is írjon le és ne csak recepteket közöljön.

        Előzmény: BobJudge (980)
        BobJudge Creative Commons License 2007.08.06 0 0 980

        Úgy látom nagyon gyorsan elhagyják a szádat (billentyűzetedet) a szélsőséges jelzők. Vajon mit mondasz egy tényleg silány dologra? Van még a tarsolyodban ennél is becsmérlőbb jelző?

        A hejszakacsok.hu -ról szóló beszélgetést a Szakácskönyvek topicról került át ide, valóban nem itt van a helye ha ragaszkodunk az eredeti topisindítóhoz.

        Félreértés ne essék: nem Laci bácsit védem, a médiaszereplésein kívül semmit nem tudok róla.

        Javaslom viszont, hogy ha van módotok olvassatok bele a Hej szakácsok, szakácsok könyvsorozat eddigi két kötetébe. Nem reklámozni akarom a könyvet, hanem igazán kíváncsi vagyok a szakértő véleményetekre.

        Előzmény: FatMo (976)
        trofimov Creative Commons License 2007.08.06 0 0 979

        :)

         

        tényleg. szerintem foglalkozzunk inkább a valódi tudással, és értékekkel (a topik névadóival, és a valódi csúcsgasztronómiával). amíg valaki nem érti, hogy mi a baj az állandó ételízesítőzéssel, meg azzal hogy "nem veti meg a delkátot" addig nincs miről beszélni.

         

         

        Előzmény: FatMo (976)
        trofimov Creative Commons License 2007.08.06 0 0 978

        igen igen.

         

        új cikk jelent meg a hétvégén, nagyon jó - mint szokott lenni.

        legközelebb szept 1-jén jelentkeznek.

         

         

        Előzmény: varadit (977)
        varadit Creative Commons License 2007.08.05 0 0 977

         

         No igen, kíváncsi voltam, mikor említi meg valaki a Katalán talponálló című cikket, ami jóval részletesebb és informatívabb mint ami a blogon megjelent.

        Ha én topikgazda lennék, biztos említést tettem volna róla. De nem vagyok, ezért azt sem árulom el, hogy legközelebb ebben a lapban 09.01-én lesz cikk. :-)

        Előzmény: carbonara (975)
        FatMo Creative Commons License 2007.08.05 0 0 976
        Benke Laci bácsi a magyar "konyhaművészet" egyik legnagyobb szégyene. Mindenbe vegetát és kecsupot (sic!) rak, hogy mást ne mondjak. Egyébként azóta egyéb cikkekbe is beleolvastam és ez az oldal legkevésbé sem való ebbe a topicba! Magam részéről nem szeretnék több szót vesztegetni erre a borzadályra.
        Előzmény: BobJudge (967)
        carbonara Creative Commons License 2007.08.05 0 0 975
        A hétvégi cikket a Magyar Nemzetben mellékletében a topik névadóitól azért ne felejtsétek el elolvasni !
        nagypapi51 Creative Commons License 2007.08.05 0 0 974

        OK, nem teszek fel több xkérdést.

        A lényeg az, hogy közöd van a laphoz.

        Előzmény: BobJudge (973)
        BobJudge Creative Commons License 2007.08.05 0 0 973
        Van egy pár cimborám a cyber-világban :)
        Előzmény: nagypapi51 (972)
        nagypapi51 Creative Commons License 2007.08.05 0 0 972

        Mijjen érdekes, most sikerült, és még emil se kellett! Hogy is van ez?

        Who is BobJudge? :))

        Előzmény: BobJudge (971)
        BobJudge Creative Commons License 2007.08.05 0 0 971

        OFF

        Na most próbálj bejelentkezni! :)

        Előzmény: nagypapi51 (970)
        nagypapi51 Creative Commons License 2007.08.05 0 0 970

        OFF

        nem, és nem én rontottam vmit, mert ha próbálok újból regelni, közli, hogy a név már foglalt. Mármint nekem foglalt, de belépni sem enged.

        Intézkedj légyszi! :)

        Előzmény: BobJudge (969)
        BobJudge Creative Commons License 2007.08.05 0 0 969

        OFF

        Nagypapi! Mertek már aktivációs emailt küldeni a Hejszakacsokról ? :)

        ON

        Előzmény: nagypapi51 (968)
        nagypapi51 Creative Commons License 2007.08.05 0 0 968
        Nevezett úriemberrel csak annyi a baj, hogy a média kapta fel, és sztárolja egyre több csatorna. A nevével tud eladni olyan termékeket, amit egyébként okkal-joggal a kutya sem venne. (Lásd még Jamie Oliver, és az ő krumplihámozója, kőmozsara, vágódeszkája stb...)

        Milyen érdeke, Viktor Segal húsklopfolóját, vagy a Kalla féle spékelőtűt sehol nem találod.

        Idézet a honlapjáról:

         

        "Ha igazán ízletes ételekre vágyik, akkor jó receptek mellé szüksége lesz

        a világhírű "Laci bácsi bográcskészlet"-re is

        A bográcskészletet az alábbi címen rendelheti meg, valamint bővebb

        információt is kérhet: k.supra-tech@chello.hu

         

        Felhívjuk figyelmét, hogy a képen látható termékeket kizárólag

        a fenti e-mail címen lehet megrendelni.

        Laci bácsi termékeit nem árusítjuk házról-házra járva!

        Mivel ezen a területen visszaélések történtek, hogyha hasonlóakat tapasztal, értesítsen bennünket, mert az bűncselekménynek számít! Azonnali feljelentsét von maga után!"

         

         

        Előzmény: BobJudge (967)
        BobJudge Creative Commons License 2007.08.05 0 0 967

        Ezt írtad: "Hú a hejszakacsok.hu tényleg nagyon súlyos" és utána Laci bácsi szavai idézve szó szerint.

        Akkor most mi a súlyos? A weboldal vagy Laci bácsi? Vagy az, hogy egy gasztronómiával, szakácsokkal foglalkozó site-on megjelent szó szerinti idézetben egy a magyar gasztronómiai élet szereplőjének nyilatkozata?

        Előzmény: FatMo (966)

        Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!