Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
'97-ben költöztünk el Börgöndről, és valamikor 2004-2005 környékén bringáztunk ki cimborámmal. A sírás kerülgetett annyira rossz volt nézni ahogy pusztul az egész. Amikor Tibivel voltunk kint, akkor jártam abban a lakásban is ahol először laktunk, akkor is furcsa érzések kavarogtak bennem. A végére egy Edda idézet : "A múltam az itt van, azt mélyen őrzöm,Az enyém, csak az enyém."
Tudjátok,most van időm irka-firkálni,ezt most ki is használnám,mert jó,hogy talán valakik el is olvassák!!Főleg olyanok akik megtapasztalták a katonaság akkori viszontagságait.De tudjátok;nagyon kellett ám az nekünk,mondhat bárki bármit én ott lettem ember,férfi,aki tudja mi az összetartás,mi a becsület és hogyan lehet segíteni egy embertásadon!Mi a rafináltság,mik a határai és még sorolhatnám. Innen 23év multán,ha Börgöndre gondolok,az jut legelőször az eszembe; KÖSZÖNÖM!!!!!!!!
Sziasztok!Szerintetek csak nekünk ilyen fontos a múltunk,mivel nem sokára az egész por és hamuvá fog válni és vele együtt az életünk egy darabja is??!!!Vagy aki Cegléden,Fehérváron,vagy akár a Petőfiben szolgált az is nosztalgiázik,meg keresi a bajtársait,vagy csak mi vagyunk így beizgulva,főleg lelkileg és emberileg,mert,ha az az objektum eltünik,nekünk gyerekek nem lesz bizonyítható multunk,nem lesz a gyermekeinket hova élménybeszámolóra,kirándulásként elvinni. Maradnak a "tégla,beton nélküli"üres tárgy nélküli elbeszélések és csesszétek meg;ez kurvára fájó!!!!
Az semmi. 1973-ig ráadásul háromfajta rakétás volt ott, igaz akkor még a CSRP-nek nem volt se híre, se hamva. 1973- tól 1981-ig már csak kétféle rakétás volt, de a laktanyában azok sem voltak semmiféle magas betonkerítéssel elválasztva. A technikai terület viszont igen. Mert bizony neked ahhoz nem volt semmi közöd. Mert az a szar annyira titkos volt, hogy még mi is csak sötétben, bekötött szemmel nézhettük meg. Nahát!
Maradjál csak itt! Én speciel nem volt katonaként írogatok ide, ott töltöttem gyerekkorom nagyrészét. Nekem a faterom dolgozott a helikoptereseknél, mint: -univerzális kárpitos -fényező -festő.
Srácok!!! Én itt még "kopasznak"számítok köztetek,de elég régen volt 1985 és modják;"az öregség nem okosít",de tisztáznunk kellene pár dolgot! Szét turtam a Net-et,mire rátok akadtam,ugyhogy segítsetek! Ugye,két teljesen különálló laktanya volt Börgöndön.A "rakétások"meg a "CSRP".Teljesen elszeparáltak minket,mintha ott se lettünk volna,pedig csak egy kerítés választott el minket,az viszont betonból volt és jó magas!Na most én olvasgatom az írásaitokat és 'biz Isten,nem tudom hova rakjam magam!? Ha Ti a "rakétások"Vagytok én meg a CSRP-s,akkor húzzak a manóba??!! Üdv.
Nem hallottam a "méregkeverőröl"! Én 4 hónapig egy fényszóróval ellátott csepellel jártam ki a helikopter felszálló helyre és árgus szemekkel figyeltük a torony fényjelzéseit.amit kapkodva több-kevesebb sikerrel sikerült is végrehajtani:(!Majd Leszerelésemig a piros "E"-nél voltam! Tudod-e hogy az mi?...segítek. A menetlevélre rajzoltuk!
Sajna,nekem csak egy "sutyiba"készült képem van,de az a telephelyen készült azon a bizonyos 87-es nagy télen. Azon kivehető mekkora is volt az a hó. Pár "bajtárs" is rajta van! Igaz,fekete-fehér kép,meg már majdnem kezd sárgulni,de megpróbálom Veletek megosztani.
Üdv a csapatban! Várjuk a történeteket, úgy hogy kopjon a billentyűzet! Én akkor kezdtem börgöndi gyerekkoromat , amikor ott szolgáltál. Köldök képeket a laktanya tavaly nyári állapotáról képeket a mailodra.
Itt is egy börgöndi veterán!!!!! 1985 08 28-1987 02 13-között "vitézkedtem" Börgönd Várában.Kicsit fényszórós sofőrként,majd egy Uaz-zal csavartam le kb.60000 km.-t.Akkor igen rossz volt,de az idő megszépíti az emlékeket és a (buta őrmestereket)!!!Évek óta nagy vágyam újra látni a laktanyát,felidézni az emlékeket.Írjatok!!!!!
Hali mindenkinek! Pár napja voltam Börgöndön vannak változások a laktanya környékén. Például: vadiúj sínpálya, fénysorompó a bejáratnál. Valami készülödik...