A főtitkár úr pedig csak az egyik sportszövetség főtitkára, nekik nemigen van olyan lövészeti águk, ahol az öntöltő sportpuskák használhatók. Egyébként (ha van sportcélú sportpuskára megszerzési engedély) 124.000 magyar forint leperkálása ellenében Bp, Rezső téren a boltban lehet venni legális AK(nak látszó) sportpuskát.
Idézd már fel, hogy pontosan mely mondatom, mondataim miatt pergetted fel magadat! Mert félő, hogy nem az általam írtak, hanem a beleképzelésed miatt vagy paprikás.
Nem, ugyanis az általam leírt mentalitás jelen van, elterjedt és jellemző, valamint kurvára ártalmas. Ezzel szemben nem látom, hogy te bármilyen állítást cáfoltál volna, vagy egyáltalán, mondtál volna valamit.
Ember, még mindig nem érted???? Ez NEM áramtermelő reaktor, se generátor, se turbina, csak több köbméternyi víz alatt némi neutronforrás!!!!!!!! Mi kozmálna ott oda???
Komolyan mondom lehidalok attól, hogy már a kőművességhez is szakmunkásvizsga kell, de az atomreaktorokhoz, na azokhoz aztán ért mindenki. Szóval bloki, tanulmányozd még bőszen a tanreaktor paramétereit, mert van még mit... Esetleg a Bme Energetika tanszékét is ajánlom, nagyon jó előadásaik vannak a témában...
meg is szólalt a figyelmeztető hang, a készülék jól működött, még akkor is csipogott, amikor a társaik hozták ki őket, (a Hiradóban mondták), csak nem találtak ki az épületből, az volt a baj.
számomra nincsenek hősök és gyávák, sorsok vannak, ha úgy tetszik karmák. ja, és nincs halál, mert a lélek halhatatlan. ezért nem szoktam hanyatt esni semmitől. leszámítva a piát... ;-)
a hősökkel (meg a mártírokkal) az a bajom, hogy ugyan utcát neveznek el róluk, viszont a rothadástól büdös a testük, így szociális értelemben haszontalanok.
szeretném tudni, mi történt valójában, ugyanis a három manust ekkor már kimentették, akiktől esetleg azt is megtudhatták, hogy nincs bent más. és így tovább.
szerintem az a jobb, amikor először gondolkozunk, aztán cselekszünk!
Ezaz. Politizáljunk!! Csináljunk okoskodási témát három tűzoltó szörnyű balesetéből!! Ez egyszerűen nem igaz, hogy Magyarországon semmi nem történhet anélkül, hogy belekevernénk a pártokat. Szerintem menj Fidesz-transzparenssel a temetésükre. Az már csak egy lépés attól, amit most csinálsz. De az eszedet NEHOGY elővedd, az mégiscsak nonszensz lenne.
Ha már a dolog úgyis az egész magyar lövészetet érinti (márpedig fogja érzésem szerint....), akkor a fôtitkárban lehetne annyi felelôsségérzet, hogy legalább ô nem bocsátkozik találgatásokba meg okoskodásba (mint amit mi, outsiderek megtehetünk), hanem megvárja, amíg bizonyított tényekrôl felelôsségteljesen tud beszélni.
A Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára kétli, hogy sportlövők gyakorlatoztak volna kedden este a Műegyetem lőterén; Kovács Tibor nem tud arról, hogy műegyetemes sportolónak lenne AK-47-ese. Kovács Tibor elmondása szerint a lőtéren, ahol a baleset történt, 9 milliméteres fegyverekkel lőhettek, ebbe elvben "belefért" a Kalasnyikov használata is. Megjegyezte: valóban van olyan változata a fegyvernek, amely egylövetűre van átalakítva. "Kétlem, hogy valóban Kalasnyikov lett volna, amivel lőttek. Én nem tudom, hogy AK-47 típusú fegyvere lenne műegyetemes sportolónak" - mondta ugyanakkor a főtitkár, aki maga végzi a fővárosban a sportfegyverek minősítését, és nem emlékszik, hogy kértek volna minősítést ilyen fegyverre. Hozzátette: abban sem biztos, hogy valóban sportlövők lettek volna a lőtéren a tűz keletkezésekor.
Arról tudomásunk van, hogy ezen a lőtéren az egyetem vezetése más céget is beengedett a sportegyesület mellé, ők őrző-védő, vagy önvédelmi lövészetet folytatnak, így a sportlövőket kicsit ki is szorították a pincéből. Kétlem, hogy a kései órán éppen sportlövők lettek volna a lőtéren, a gyanúm szerint a másik csoport emberei lehettek, és nekik lehetett ilyen fegyverük - mondta.
Magyarországon 42 ezer embernek van önvédelmi fegyvere, és ők arra vannak kötelezve, hogy évente két lőgyakorlaton vegyenek részt, az ilyen gyakorlatokat pedig a sportkluboknál lehet végrehajtani. A lövészet vezetőjének viszont kötelessége ellenőrizni a fegyver tartási engedélyét, és rögzíteni az adatokat a lőtérnaplóba, s csak ezt követően lehet lőni a lőtéren. A rendőrség ad engedélyt a lőtérre, határozza meg, hogy milyen kaliberű fegyverekkel lehet a lövészetet végrehajtani, és ellenőrzi is a működést. A lövészetvezető és a fegyverkezelők is rendőrségi engedéllyel dolgoznak, vezetik a lőtérnaplót, a szövetség pedig minősíti a lőtereket abból a szempontból, hogy verseny rendezésére alkalmasak-e. Versenyt 25 méteres pályán lehet tartani, a műegyetemi pedig csak 18 méteres, így az verseny megrendezésére nem alkalmas, úgynevezett gyakorló lőtérnek számít. A főtitkár hozzátette: elgondolkodtató, hogy a gumifal felgyulladt, ezt csak nagyobb tűzerejű fegyver, például sorozatlövő okozhatta."
Erről a honalpról való, hogy a palackot 270 MPa (?) nyomással töltik és 55-nél szólnia kell egy figyelmeztető hangnak. Gondolom akkor el kellene indulni kifelé...
Erről senki nem tehet. Ez egy nagy marhaság. Iganeis van felelőse annak, hogy Vas megyében most nem működik a magasból mentés, hogy a tűzoltóautókra, (mentőautókra) nincs pénz téligumira, hogy nem jut pénz hőkamerára, nagyobb kapacitású palackokra, és rendes felszerelésre. Sem a tűzoltóknál, sem a mentőknél - én folyamatosan egyre több adót fizetek, hova a picsába tűnik?
1: az én tudomásom szerint volt AK (vagy egy olyan fegyver, amit nekem AK-nak mondtak), de _alkalmatlanná_tették_sorozatlövésre_. Ettől függetlenül a tűzereje akkora, amekkora.
2: a műegyetem lőterének a sportlövészet csak mellékes profilja volt. A műegyetemi klubban fegyvertudományi társaság működött, akik kísérleti célokra is használták a lőteret.
"A kisöbű sportpuska az sportfegyver! Ettől függetlenül a vadászok rendezhetnek golyós vadászfegyverrel versenyt saját maguknak, akár sportlőtéren is, ha az az ilyen fegyverek használatára engedélyezett. Ettől még az a vadászfegyver nem fér bele a sportlövészet kereteibe. "
Muhahahahaaaaaa!!!!!!!!!x360fok
Erezd magad korberohogve. Ne ugassal bele olyanba, amirol fingod nincs. Koszi.
Milyen távolságra volt - a lövészklub leégése előtti időkből - a reaktortól a hozzá legközelebbi három tűzeset? Milyen arányban vannak ezek a távolságok a mostanival? Túl messze voltak? Akkor e mostanira érdemes odafigyelni, ráadásul intézményenbelüli a tűz, ami épületgépészeti azonosságok miatt elgondolkoztató. Ha túl közel voltak, akkor meg pláne el kell gondolkodni, az illetékeseknek hivatalból, egy rekatorközeli tűzvész eshetőségén.
Zolla - (550)
Ismerem a tanreaktor paramétereit. Mellesleg érdekelne, hogy mely mondataimban véltél hülyeséget felfedezni. Tudsz konkrét lenni?
A tüzek meg általában emberi mulasztás, meggondolatlanság, vagy szándékosság szokta okozni. Ha már hallgatóként voltál bejáratos a tanreaktorhoz, akkor érdekelne a véleményed, hogy a paksi lekozmálást milyen valószínűségűnek tartottad Medgyessi miniszterelnökké válásának pillanatában.
Árpi -(572)
Mint írottam már a Titanic is elsűllyeszthetetlen volt egy darabig.
A Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára kétli, hogy sportlövők gyakorlatoztak volna kedden este a Műegyetem lőterén; Kovács Tibor nem tud arról, hogy műegyetemes sportolónak lenne AK-47-ese. Kovács Tibor elmondása szerint a lőtéren, ahol a baleset történt, 9 milliméteres fegyverekkel lőhettek, ebbe elvben "belefért" a Kalasnyikov használata is. Megjegyezte: valóban van olyan változata a fegyvernek, amely egylövetűre van átalakítva. "Kétlem, hogy valóban Kalasnyikov lett volna, amivel lőttek. Én nem tudom, hogy AK-47 típusú fegyvere lenne műegyetemes sportolónak" - mondta ugyanakkor a főtitkár, aki maga végzi a fővárosban a sportfegyverek minősítését, és nem emlékszik, hogy kértek volna minősítést ilyen fegyverre. Hozzátette: abban sem biztos, hogy valóban sportlövők lettek volna a lőtéren a tűz keletkezésekor.
Arról tudomásunk van, hogy ezen a lőtéren az egyetem vezetése más céget is beengedett a sportegyesület mellé, ők őrző-védő, vagy önvédelmi lövészetet folytatnak, így a sportlövőket kicsit ki is szorították a pincéből. Kétlem, hogy a kései órán éppen sportlövők lettek volna a lőtéren, a gyanúm szerint a másik csoport emberei lehettek, és nekik lehetett ilyen fegyverük - mondta.
Magyarországon 42 ezer embernek van önvédelmi fegyvere, és ők arra vannak kötelezve, hogy évente két lőgyakorlaton vegyenek részt, az ilyen gyakorlatokat pedig a sportkluboknál lehet végrehajtani. A lövészet vezetőjének viszont kötelessége ellenőrizni a fegyver tartási engedélyét, és rögzíteni az adatokat a lőtérnaplóba, s csak ezt követően lehet lőni a lőtéren. A rendőrség ad engedélyt a lőtérre, határozza meg, hogy milyen kaliberű fegyverekkel lehet a lövészetet végrehajtani, és ellenőrzi is a működést. A lövészetvezető és a fegyverkezelők is rendőrségi engedéllyel dolgoznak, vezetik a lőtérnaplót, a szövetség pedig minősíti a lőtereket abból a szempontból, hogy verseny rendezésére alkalmasak-e. Versenyt 25 méteres pályán lehet tartani, a műegyetemi pedig csak 18 méteres, így az verseny megrendezésére nem alkalmas, úgynevezett gyakorló lőtérnek számít. A főtitkár hozzátette: elgondolkodtató, hogy a gumifal felgyulladt, ezt csak nagyobb tűzerejű fegyver, például sorozatlövő okozhatta.